10 најбољих књига о ризичном капиталу | Број 3 ми је најдражи!

Најбоље књиге ризичног капитала

1 - Вентуре понуде: Будите паметнији од свог адвоката и ризичног капиталиста

2 - Уметност покретања прикупљања средстава: постављање инвеститора, преговарање о договору и све остало што предузетници треба да знају

3 - Предузетничка Библија за ризични капитал: Унутар тајне вођа у стартуп игри

4 - Термински листови и вредновања: Ред по ред, погледајте замршеност терминских листова и вредновања (Бигвиг кратки уговори)

5 - Увод у приватни капитал: подухват, раст, ЛБО и обртни капитал

6 - Посао ризичног капитала: Увид водећих практичара о уметности прикупљања фонда, структурирању послова, стварању вредности и излазним стратегијама (Вилеи Финанце)

7 - Овладавање ВЦ игром: Инсајдер ризичног капитала открива како прећи од покретања до ИПО-а под вашим условима, издање Киндле

8 - Ризични капитал за лутке

9 - Приручник за групно финансирање: Прикупите новац за своје мало предузеће или старт-уп помоћу портала за капитално финансирање

10 - Анђеоско инвестирање:

Водич за зарађивање новца и забаву улажући у стартупе

У овој ери иновативних пословних идеја постало је готово императив имати праву врсту финансирања да би се те идеје могле спровести у дело. Срећом, постоји низ богатих инвеститора који су спремни да подрже ове подухвате пружајући пријеко потребан капитал, па отуда и назив „ризични капитал“.

Међутим, често постоји већи ниво ризика који је укључен у ова новооснована или мала предузећа, јер се врте око неке нове пословне идеје која би могла или не би функционисала у стварном свету. С друге стране, нуде могућност много већег од просечног поврата улагања, ако пословна идеја кликне. За оне који су заинтересовани, овде наводимо нека од најбољих дела произведених на ту тему која нуде откривање увида у узбудљиви свет ризичног капитала и новооснованих предузећа.

Такође, проверите кључне разлике између ризичног капитала и приватног капитала

# 1 - Вентуре понуде:

Будите паметнији од свог адвоката и ризичног капитала


аутор Брад Фелд (аутор), Јасон Менделсон (аутор), Дицк Цостоло (предговор)

Ревиев:

Одличан ресурс за предузетнике, капиталисте, као и адвокате, да стекну детаљно разумевање структуре и стратегија послова ризичног капитала. Овај рад представља детаљан приказ онога што је потребно да бисте били успешан предузетник и декодира термински лист ризичног капитала како за читаоце лаике, тако и за професионалце. Аутори расправљају о корисним стратегијама за предузетнике који траже ризични капитал, о стварима које би могле ићи по злу или по злу и шта то значи за оне који су укључени. Још један занимљив аспект је како се дефинишу улоге појединаца људи који су типично укључени у послове ризичног капитала, доносећи изузетан ниво јасноће у раду. Апсорптивно штиво за све који су заинтересовани за разумевање нијанси начина склапања и нечињења послова ризичног капитала.

Најбоље за понети:

Нуди уравнотежену перспективу ризичног капитала и начин на који предузетници треба да стратегију како би могли привући жељено финансирање, истовремено избегавајући потенцијалне грешке које почињу почетници. Не фокусиран на одређену улогу, овај рад пружа децентрализованији поглед на то како ствари стоје за предузетнике и ризичне капиталисте, у зависности од тога како је одређени посао структуриран. Препоручена литература за студенте, професионалце, предузетнике као и ризичне капиталисте.

<>

# 2 - Уметност покретања прикупљања средстава:

Распоређивање инвеститора, преговарање о договору и све остало што предузетници морају да знају


аутор: Алејандро Цремадес (аутор), Барбара Цорцоран (предговор)

Ревиев:

Сјајно излагање о томе како су технолошке и регулаторне промене помогле да се трансформише почетни крајолик и шта то значи за предузетнике који траже ризични капитал да подрже своје пословне идеје. Овај рад ствара снажне аргументе за финансирање стартапа путем Интернета и како су, у светлу нових прописа, стара правила за успех на терену изгубила већи део своје важности. Аутор марљиво анализира како стартупи могу да обезбеде финансирање у различитим фазама свог развоја и зашто је неопходно идентификовати праве инвеститоре за подухват. Самостално дело које нуди ажуриране информације о трендовима и техникама прикупљања средстава за покретање у дигиталном свету.

Најбоље за понети:

Фокусира се на мрежне изворе почетног финансирања и бави се неким од основних питања повезаних са истим. Аутор помаже читаоцу да схвати да свако финансирање није нужно добро финансирање и нуди корисне смернице о томе како да идентификује идеалне инвеститоре за одређени подухват. У целини, одличан ажурирани водич за предузетнике да боље разумеју правне аспекте и регулаторне промене повезане са дигиталним прикупљањем средстава.

<>

# 3 - Предузетничка Библија за ризични капитал:

Инсиде Сецретс фром тхе Леадерс ин тхе Стартуп Гаме


аутор Андрев Романс (аутор)

Ревиев:

Ово феноменално дело нуди ретки увид у свет прикупљања новчаних средстава за стартуп, обухватајући читав низ концепата, од анђеоског улагања до ризичног капитала и групног финансирања, помажући читаоцу да се упозна са сложеним терминологијама ризичног капитала без презнојавања. Ослањајући се на своје дугогодишње професионално искуство, аутор јасно дефинише шта чини успешну стратегију прикупљања средстава и шта инвеститори траже у стартупу. Ова књига је у основи намењена знатижељницима у срцу, истражујући сваки аспект теме, почевши од тога зашто предузећа са ризичним капиталом постоје, како функционишу и како предузетник треба да набави толико потребна ВЦ финансирања. Проширујући обим овог посла, он такође укључује проширени третман изградње успешног пословања и успешног изласка из предузећа путем спајања и преузимања или другим рутама.

Најбоље за понети:

Веома препоручени водич за навртке, ВЦ-ове, анђеоско инвестирање, цровдфундинг и друге изворе почетног прикупљања средстава за предузетнике. Издваја се због лако разумљивог и готово конверзацијског стила писања, што читаоцу чини доступним сложене концепте. Ослањајући се на примере из стварног живота, аутор доноси додатну практичну вредност овом делу.

<>

# 4 - Термински листови и процене:

Ред по ред сагледајте замршеност појмова и вредновања (Бигвиг кратки подаци)


написао Алек Вилмердинг (аутор), особље Аспаторе Боокс (аутор), Аспаторе.цом (аутор)

Ревиев:

Одличан практични водич за предузетнике и студенте финансија да стекну детаљно разумевање терминологије која се користи у терминском листу ризичног капитала и процену у корацима. Наизглед ограничен у свом обиму, али то је оно што ово чини стварном практичном вредношћу за читаоце који треба да проуче термин, користећи одговарајуће параметре вредновања. Аутори описују правила западне обале и источне обале и нуде обраду резимеа по одељцима по одељцима, користећи стварни табеларни приказ водеће адвокатске канцеларије. Укратко, неизмерно користан водич за проучавање појма ризичног капитала у свим његовим суптилностима.

Најбоље за понети:

Упоредна кратка расправа која је посебно имала за циљ да читаоцу помогне да протумачи појам ризичног капитала и примењене методологије процене. Од велике практичне вредности и мора се прочитати за предузетнике, руководиоце, студенте финансија и професионалце.

<>

# 5 - Увод у приватни капитал:

Подвиг, раст, ЛБО и обртни капитал


написао Цирил Демариа (аутор)

Ревиев:

Свеобухватан рад на тржишту приватног капитала и како се преобликује у све више међусобно повезаној глобалној индустрији, што доводи до појаве цровдфундинга међу осталим иновацијама у пољу. Тренутно друго издање овог рада усредсређено је на развој приватног капитала у ери посткредитне кризе и нове изазове у будућности. Пружајући детаљан увид у структуру и организацију индустрије приватног капитала у целини, аутор наставља да анализира сегменте индустрије, укључујући откупе под леверажом, полукатно финансирање, ризични капитал, капитал за обрт, капитал за раст и фонд средстава. Готово академско штиво које нуди ретко разумевање приватног капитала као индустрије.

Најбоље за понети:

Усредсређен на прошли развој и будуће изазове за приватни капитал као индустрију, чинећи га идеалним академским пратиоцем за оне који су заинтересовани за шире разумевање предмета. Једно од ретких дела које нуде уравнотежену перспективу о томе како приватни капитал функционише као индустрија и на нивоу појединачних компанија ризичног капитала укључених у процену вредности приватних предузећа у инвестиционе сврхе. Препоручени референтни рад за аматере и професионалце.

<>

# 6 - Посао ризичног капитала:

Увид водећих практичара о уметности прикупљања средстава, структурирању послова, стварању вредности и излазним стратегијама (Вилеи Финанце)


написао Махендра Рамсингхани (аутор)

Ревиев:

Комплетна расправа о ризичном капиталу која детаљно и систематично истражује различите аспекте ове области. Овај рад је подељен у два дела, први чији је циљ поједностављивање процеса прикупљања средстава и помоћ у стварању теоријског разумевања критеријума дужне пажње за фондове, заједно са објашњавањем техничких услова, док се други део фокусира на део извршења. Аутор је такође укључио интервјуе двадесет и пет водећих ризичних капиталиста који су се нашли на Форбесовој листи Мидас, обогаћујући ово дело практичним увидима индустријских стручњака о томе шта може склопити или раскинути уговор о ризичном капиталу. Међу интервјуисаним људима су водећи ограничени партнери, највиши капитални партнери, саветници из Грове Стреет-а и менаџери пензијских фондова, заједно са другима. Поврх свега, пратећа веб локација нуди неке корисне алате и ресурсе знања за читаоца.

Најбоље за понети:

Читаоцу нуди изузетну практичну вредност са постепеним увођењем у основне теоријске концепте повезане са ризичним капиталом и како их успешно применити. Интервјуи водећих стручњака у овој области чине га непроцењивим водичем са корисним увидима и ресурсима за финансијске професионалце, ризичне капиталисте и предузетнике. Пропратна веб локација доноси додатну вредност раду. Похвално дело о ризичном капиталу које покрива сваки аспект на добро структуриран начин, заједно са стручним увидима.

<>

# 7 - Овладавање ВЦ игром:

Инсидер ризичног капитала открива како прећи од покретања до ИПО-а под вашим условима, издање Киндле


написао Јеффреи Буссганг (аутор)

Ревиев:

Убедљив рад на томе како предузетници треба да се баве набавком инвестиција и идентификовањем праве врсте инвеститора да постигну оно што су наумили. Аутор тврди да је свако финансирање добро финансирање ‘само’ ако су циљеви ризичног капиталисте и предузетника пажљиво усклађени, што може бити кључни елемент за успех било ког стартупа. Ослањајући се на своје искуство рада на обе стране игре ризичног капитала, он нуди занимљиве увиде и анегдоте на ту тему и дели искуства других стручњака, као и у облику интервјуа са неким од најпознатијих појединаца у тој области, укључујући Твиттер-ове Јацк Дорсеи и Реид Хоффман из ЛинкедИна. Укратко, потпун водич за предузетнике о томе како да удари на прави пут са инвеститорима и уђе у добро партнерство.

Најбоље за понети:

Увидан водич за предузетнике који траже ризични капитал за своје стартапе-ове и она која треба и не морају се придржавати приликом идентификовања правог инвеститора. Аутор доноси додатну вредност раду својим искуством и другима и детаљним увидима у то како створити савршену презентацију за правог инвеститора и ући у обострано корисно партнерство. Обавезна литература за предузетнике и финансијске стручњаке да би разумели замршеност игре ризичног капитала.

<>

# 8 - Ризични капитал за лутке


аутор Ницоле Гравагна, Петер К. Адамс

Ревиев:

Комплетан приручник за почетнике о предузетништву и прикупљању новчаних средстава. Основе ризичног капитала објашњене су на лако разумљивом језику заједно са уобичајеним техничким терминима. Предузетници могу научити како покренути посао и развити га у потенцијално атрактивну инвестицију за ризичне капиталисте. Једноставан, али високо структуриран приступ овој теми може бити изузетно користан за читаоце који нису упознати са кључним терминима и концептима на пољу ризичног капитала. Препоручен водич свима који су заинтересовани за учење основа ризичног капитала.

Најбоље за понети:

Нуди мноштво информација о ризичном капиталу, почетном финансирању и техничким условима коришћеним у обрачуну ризика и проценама. Аутори су представили основе са готово изузетним нивоом јасноће, омогућавајући предузетницима да лако разумеју шта треба да ураде да би добили жељена средства и успели као посао.

<>

# 9 - Приручник за групно финансирање:

Прикупите новац за своје мало предузеће или за покретање предузећа помоћу капиталних портала


написао Цлифф Енницо (аутор)

Ревиев:

Маестрална расправа о цровдфундингу, једном од најиновативнијих начина финансирања стартупа и малих предузећа, који је коначно увелико кренуо применом Закона о радним местима. Схватајући чињеницу да у све конкурентнијој индустрији готово сваки стартуп циља на ризични капитал са малим сигурношћу за успех, капитално финансирање капитала је развијено као одржива алтернатива за предузетнике довољно смеле да то максимално искористе. Аутор је спровео мукотрпно истраживање најновијег низа прописа како би пружио недвосмислене одговоре на често понављана питања о правним и регулаторним аспектима у вези са групним финансирањем. Идући корак напред, он објашњава како капитално финансирање делује путем капитала и зашто је то будућност стартуп финансирања. Једна од књига која се највише препоручује за предузетнике наредног доба.

Најбоље за понети:

Дубински рад на капиталном финансирању и како би то могла бити будућност почетног финансирања. Читаоци могу пронаћи непроцењиве информације о регулаторним аспектима цровдфундинга, што ово дело има огромну практичну вредност за предузетнике и финансијске професионалце. Нуди непроцењив увид у то како функционише цровдфундинг и зашто је овде да остане. Темељни истраживачки ресурс о цровдфундингу у свим његовим аспектима.

<>

# 10 - Анђеоско инвестирање:

Водич за зарађивање новца и забаву улагањем у стартупе


написао Давид С. Росе (аутор), Реид Хоффман (предговор)

Ревиев:

Убедљив рад на анђеоском инвестирању, чији је циљ да створи интерес за овај често запостављени облик почетног инвестирања и демонстрира како то може бити узбудљиво искуство за инвеститоре. Уложивши свој новац у више од 90 компанија као анђеоски инвеститор у последњих 25 година, аутор дели неке невероватне приче са читаоцима, пружајући детаљан увид у свет стартупа и зашто неке успевају, док друге не успевају. Нуди мноштво информација о најновијим прописима, расправља о томе како су мрежне платформе учиниле почетно инвестирање доступнијим и изграђује снажне случајеве зашто анђеоско улагање више није домен малобројних привилегованих. Обавезна литература за све који су заинтересовани за алтернативне облике стартуп инвестиција.

Најбоље за понети:

Изузетно успешан анђеоски инвеститор са вишедеценијским искуством дели своју мудрост о томе шта је потребно за успех са анђеоским инвестирањем. Разбија неколико митова о анђеоском инвестирању и поставља јасне појмове како идентификовати добре изгледе за инвестирање. Разговара се о мрежним платформама и променљивом лицу почетног улагања заједно са релевантним регулаторним аспектима. Препоручена литература за студенте финансија, професионалце и будуће анђеоске инвеститоре.

<>

Остале књиге које би вам се могле свидети

  • 10 најбољих основних књига о рачуноводству за почетнике
  • Књиге о капиталном истраживању
  • Књиге за предузетнике
  • Најбоље књиге на берзи за почетнике
  • Вентуре Долг
Амазон Ассоциате Дисцлосуре

ВаллСтреетМојо је учесник програма сарадника Амазон Сервицес ЛЛЦ, придруженог програма за оглашавање осмишљеног да обезбеди начин да веб локације зараде од оглашавања и повезивањем са амазон.цом