Екцел у односу на Гоогле табеле | Топ 5 најбољих разлика (са Инфографиком)

Гоогле листови и Екцел су у основи једнаки у погледу формула и израчунавања и многе њихове карактеристике су исте, оба имају податке у облику табеле или другим речима редова и колона, главна разлика између Екцел-а и Гоогле листа је да нам гоогле листови пружају везу која се може делити са другим корисницима како би им се омогућило да читају или уређују табелу одједном, док у Екцелу само једна особа може истовремено да уређује датотеку.

Разлике између Мицрософт Екцел-а и Гоогле табела

Гоогле табеле су далеко напредовале. Али Мицрософт Екцел је тај који се истиче.

Ако сте користили једно, а не друго, постоји разлог зашто сте запели с једним. Погледајмо различите аспекте Мицрософт Екцел-а у односу на Гоогле табеле како бисте могли да одлучите који је још увек супериорнији.

Екцел насупрот Гоогле Схеетс Инфограпхицс

Овде вам пружамо 5 главних разлика између Мицрософт Екцел-а и Гоогле табела

Кључне разлике између Екцел-а и Гоогле табела

  • Ако говоримо о цени, Гоогле лист је бесплатан. Можете користити кад год желите и где год желите. Ако желите да приступите пословној претплати, морате да платите 5 долара месечно. А ако платите за годину, Гоогле ће вам дати и попусте. С друге стране, Мицрософт Оффице није бесплатан. И треба да платите да бисте користили Мицрософт Екцел. Мицрософтов нови Оффице 365 вас кошта (само мрежна верзија) 8,25 УСД месечно за једног корисника. Дакле, у случају одређивања цена, Гоогле листови су много боља алтернатива од Мицрософт Екцел-а.
  • Још једна предност Гоогле листова је једноставност сарадње. Претпоставимо да радите на Гоогле листу. И осећате да вам је потребна помоћ вашег тима у стварању нечега вредног. Дакле, можете затражити од свог тима да се придружи и подели своје улоге. Значи на Гоогле листу, више људи може истовремено радити. Као резултат, сарадња постаје лакша. Мицрософт Екцел, с друге стране, омогућава вам праћење промена у екцелу, али Гоогле листови вам омогућавају истовремено уређивање листа.
  • Ако користите Мицрософт Екцел, мораћете ручно да сачувате датотеку. Али у случају Гоогле листа, можете се концентрисати на стварање листа, обављајући посао који је важан и ваш лист ће се аутоматски сачувати на вашем Гоогле диску.
  • Ако желите да изаберете један за анализу података и визуелизацију, Мицрософт Екцел је и даље боља верзија. Будући да Екцел има више ускладиштених формула, не можете победити Мицрософт екцел када га користи за лако стварање финансијских модела. На пример, ако желите да креирате дијаграм тока или Ганттов дијаграм у Екцелу, можете приступити уграђеној формули у Екцелу; али да бисте креирали ове табеле на Гоогле листу, треба да их направите ручно.
  • Ако желите да користите Екцел или лист за макронаредбе, требало би да знате да је Гоогле лист додао макронаредбе. Као резултат тога, Гоогле лист је постао снажни кандидат за Мицрософт Екцел.
  • Појединци који користе „мац“ преферирају Гоогле листове у односу на Мицрософт Екцел. То је зато што Мицрософт Екцел може радити на свим апликацијама, али Мицрософтов фокус је углавном на Виндовсима, а не на Мац корисницима.

Екцел у односу на табелу Гоогле табела

Основа за поређењеЕкцелГоогле табеле
ЦенаЗа нову верзију Мицрософт-овог Оффице-а „Оффице 365“ (мрежна верзија) потребно је да платите 8,25 УСД месечно.Гоогле листове можете користити бесплатно. Ако желите да се претплатите на посао, морате да платите 5 долара месечно. Ако идете годину дана, добили бисте попуст.
СарадњаУ поређењу са Гоогле табелама, Екцел није повољна апликација за сарадњу.У поређењу са Екцел-ом, Гоогле лист је пожељна апликација за сарадњу.
Алат за статистичку анализу и визуелизацијуЕкцел је врхунски производ у случају статистичке анализе и визуелизације, јер су многе формуле уграђене у Мицрософт Екцел.Ако желите да направите графикон на Гоогле-овом листу попут Гантта или дијаграма тока у Екцелу, то треба да урадите ручно.
Једноставна и лака за употребуЕкцел је једноставан за употребу, али датотеку морате ручно сачувати.У случају Гоогле листа, не морате ручно да га сачувате. Аутоматски ће се сачувати на Гоогле-овим управљачким програмима.
Употреба макронаредбиЕкцел је сада сличан Гоогле листу када користи макро.Гоогле лист је донео макро и постао јак кандидат.

Закључак

Као што видите, Гоогле листови постају све популарнији ових дана. Једноставност употребе, једноставна способност за сарадњу и капацитет за складиштење омогућили су му да превазиђе функционалности екцела. Екцел је и даље висок, али Мицрософт Екцел и Гоогле Схеетс морају се усредсредити и на кориснике Мац рачунара како би могли да се такмиче са Гоогле листом у блиској будућности.