Истраживање капитала против истраживања кредита - Знајте разлику!

Истраживање капитала против истраживања кредита

Ако желите да направите каријеру финансијског аналитичара, онда се у финансијама истичу две области - истраживање капитала и кредитно истраживање. Уопштено говорећи, Екуити Ресеарцх се бави акцијама и берзама, док Цредит Ресеарцх анализира тржиште кредита и обвезница.

У овом детаљном чланку упоређујемо и успоређујемо кључне разлике између два избора каријере - истраживања капитала и истраживања кредита.

# 1 - Истраживање капитала у односу на истраживање кредита - концептуална разлика


Желели бисмо да почнемо помажући вам да разумете концептуалну разлику између њих двоје.

Екуити Ресеарцх

Шта разумете под истраживањем капитала? Који је концепт истраживања капитала? Дозволите нам да добијемо само неке информације о истим.

  1. За почетак са истраживањем капитала потребно је пронаћи процену компаније која вам је на берзи, а која је наведена на берзи.
  2. Једном када се одлучите за компанију, сагледавате њене економске аспекте и стабилност и раст који могу бити БДП, стопа раста, конкуренција и величина на тржишту или у индустрији.
  3. Једном када се економија схвати, улазите у њен финансијски извештај или биланс стања из историјских резултата.
  4. Сада извршите поређење његовог прошлог учинка са тренутним учинком (анализа финансијских извештаја)
  5. На основу резултата управљања на основу историјских перформанси и индустријске конкуренције.
  6. Коришћењем финансијских модела за израчунавање капитала израчунава се фер цена предузећа.
  7. Истраживач капитала игра важну улогу у попуњавању информационог јаза између купаца и продаваца.
  8. Главни посао капиталног истраживача је потрошити пуно времена и енергије на истраживање ових залиха.

Резимирајући капитално истраживање можемо рећи да истражује акције или цену акција регистроване компаније.

Цредит Ресеарцх

Међутим, истраживање кредита више се односи на обвезнице и каматне стопе. Много је техничкији и сложенији у поређењу са истраживањем капитала. Кредити су такође сврстани у фиксне приходе компаније.

  1. Кредитно истраживање се заснива на 5 основа, почевши од ривалства у индустрији, можете га назвати и конкуренцијом између компанија у индустрији, други темељ је преговарачка снага купца, а затим долази преговарачка снага добављача, тада имамо претњу заменским производима и коначно имамо претњу лансирањем нових производа или новим уносима.
  2. Анализа емитента је следећи посао кредитног истраживача. Када проучавате кредитну анализу издаваоца, укључујете и студију о финансијским извештајима издаваоца. Овде су финансијска флексибилност и ликвидност изузетно важни јер се за обвезнице и задужнице каже да су најликвиднији производи за инвеститоре. Кључни фактори проучавања и анализе укључују рејтинг компаније, нето дуг предузећа, зараду компаније пре камата, порезе, амортизацију и амортизацију у последњих 12 месеци или годину дана, можете је назвати и ЕБИТДА, ЕБИТДА камата покривеност, нето дуг на ЕБИТДА, средства из операција по нето дугу, дуг на капиталу и коначно петогодишња замјена кредитног стања или ЦДС. Међутим, разматрања се разликују од индустрије.
  3. Након разматрања основних основа и анализе издаваоца такође је веома важно урадити њихову анализу сигурности. Следеће разматрање је анализа ставова о одређеним питањима, на пример обвезницама или зајмовима, испитивање структуре капитала и процеса структурирања капитала је важан јер ће вам помоћи да разумете положај компаније у фази еластичности, затим у фази шока и коначно фаза опоравка. на тренутном тржишту ниво банкарских дугова порастао је у поређењу са неосигураним дуговима, па за време дубоке рецесије кредитни аналитичар очекује мању стопу опоравка у паду. Стога морате разумети проблеме који произлазе из документације о обвезницама.
  4. Разлог за свако кредитно истраживање је додавање вредности на разне начине различитим секторима и различитим безбедносним одабирима како би се избегле црне рупе и подразумеване вредности и стварање велике вредности. Истраживачи користе систем семафора како би препоручили улагање у документацију о обвезницама. На пример, зелено светло дају емитенти чије се пословање сматра најмање ризичним за инвеститоре, док жуто светло дају емитенти чије су обвезнице сразмерно мало ризичније од зелених, док је емитент црвеног светла најризичнији издавач у тржиште за улагање у.

Да резимирамо кредитно истраживање, можемо рећи да се његова анализа врти око документације о обвезницама издаваоца.

# 2 - Истраживање капитала у односу на истраживање кредита - Предуслови за каријеру


Можемо вам дати идеју о томе шта вам је потребно да бисте постали један од ових професионалаца.

Истраживање капитала

  1. Важно је започети са образовном квалификацијом. Да бисте постали истраживач капитала, прво морате имати диплому из финансија или економије или других сродних области. МБА и ЦФА је додатна квалификација.
  2. Потребно вам је врло снажно разумевање аналитичких вештина релевантних финансија - процена вредности, ДЦФ, финансијско моделирање, писање извештаја, математика и рачуноводствене технике.
  3. Морате бити врло добри са усменом и писменом комуникацијом која ће вам помоћи да течно комуницирате идеје, а такође и ефикасно, јер морате бити јасни да бисте комуницирали са својим клијентима.
  4. Морате бити добри са Мицрософт Екцел-ом, ПоверПоинт презентацијама и морате имати искуства у руковању Блоомберг-ом плус.
  5. Неки основни критеријуми су добре вештине управљања временом, јасно разумевање приоритета, као и могућност управљања више пројеката истовремено.

Цредит Ресеарцх

Кандидати заинтересовани за овај профил треба да имају одређени скуп интереса и такође образовање. У наставку смо навели неке од предуслова потребних за кандидата за наведени профил.

  1. За почетак вам је потребна диплома из финансија, економије или других сродних области. Дипломе као што су ЦА, ИЦВА, ЦМА, МБА и друге постдипломске студије из области финансија су додатна предност овом курсу.
  2. Требали бисте бити заинтересовани за извођење кредитних оцена заједно са увежбавањем најбољих пракси курса.
  3. Интерес за генерисањем бољих трговачких идеја заједно са идентификовањем проблематичних зајмова у финансијским извештајима издавалаца требало би да вас занима као кредитног истраживача.
  4. Морате бити заинтересовани за изградњу и одржавање различитих модела кредитног ризика.
  5. Требали бисте бити у могућности и бити заинтересовани за појачавање и надгледање кредитних система.
  6. Једна од ваших најважнијих улога биће анализирање и проучавање перформанси издаваоца дуга и кредитног портфеља.
  7. Морате усмјерити квантитативна истраживања за каматну стопу или повраћај улагања.
  8. Мораћете да побољшате систем оцењивања заснован на Базелу, који ће бити само интерни.
  9. Ако сте кредитни аналитичар, имаћете препоруке у вези са позајмљивањем и инвестирањем.
  10. Коначно, мораћете да дизајнирате кредитне стратегије и кредитне портфеље.

# 3 - Истраживање капитала у односу на истраживање кредита - Изгледи за запошљавање


Истраживање капитала

Како тржиште расте, тако расте и обим запошљавања; отуда тржиште, генерално, очекује огроман раст потражње за истраживачима капитала. То је зато што за ублажавање ризика употреба квантитативних модела стратегија постаје веома важна. Компаније су се углавном фокусирале на квантитативне податке на квалитативне податке, јер су финансијске информације постале важне за решавање проблема. Неки од највећих послодаваца за капиталне истраживаче су ЈП Морган, Морган Станлеи, Цредит Суиссе, Цити, Барцлаис, ХСБЦ итд.

Цредит Ресеарцх

Захтеви за позицијом кредитног аналитичара били су веома мали и смањивали су се од 2004. године. У ствари, пад је забележио више од 6% на глобалном нивоу, са просечним падом од 1,1% годишње. Међутим, са побољшањем тржишта, очекује се пораст потражње за наведеним профилом. Тржиште очекује више од 21.000 отварања за именовање кредитних аналитичара. То значи да ће се нове позиције за радну улогу кредитних аналитичара повећавати за 4,4% годишње до 2018. године. Компаније које ангажују кредитне аналитичаре су Деутсцхе Банк, Барцлаис Стандард Цхартеред Банк, ХСБЦ, ЦИТИ итд.

# 4 - Истраживање капитала у односу на истраживање кредита - Плата


Допустите нам да вам представимо шта бисте требали очекивати од каријере коју сте одабрали.

Екуити Ресеарцх

Као истраживач капитала можете зарадити

Млађи аналитичар који започиње вашу каријеру започињете најмање између 45000 и 50000 УСД годишње као основна плата. Накнаде и накнаде се мењају код предузећа.

Сарадник: како растете у вашем искуству, ваше плате се повећавају са вашим искуством. Можете извући било где близу 65000 до 90000 УСД годишње, заједно са око 50 до 100% бонуса.

Као старији аналитичар, ваша зарада у годишњем пакету може се повећати до основне накнаде од 125000 до 250000 америчких долара, укључујући бонус било где близу 2 до 5 пута већу од ваше основне плате.

Цредит Ресеарцх

Уз овај курс и само диплому, можете започети каријеру са лепим просечним пакетом од 67000 америчких долара годишње.

# 5 - Про и контра каријере


Екуити Ресеарцх

Прос

  • Старт пакет и будући пакет изгледа веома добро и здраво.
  • Различите могућности за каријеру отворене су за капиталног истраживача, јер он може радити или као запослени или као професионалац.
  • Има изван идеје о тржишту

Цонс

  • Проводи живот који је све своје време и енергију у истраживању залиха.
  • Његов посао укључује велику одговорност, јер мало неподударање прорачуна може много коштати компаније и његове инвеститоре, што резултира губитком каријере.

Цредит Ресеарцх

Прос

  • Велики раст посла и могућности очекују се у наредних 5 до 6 година
  • Одличан пакет плата за почетак и такође велике компаније за запошљавање.
  • Различите могућности за посао које можете изабрати, заједно са опцијама индустрије.

Цонс

  • Можда има врло ужурбан профил посла јер на послу проводи више од 40 сати недељно.
  • Опет врло ризичан посао или посао са врло великом одговорношћу за прорачуне мора бити тачан.

# 6 - Истраживање капитала у односу на истраживање кредита - Равнотежа између приватног и приватног живота


Екуити Ресеарцх

Јако ужурбан посао !!! Капитални истраживач започиње свој дан у 7.00 ујутро, односно пре него што тржиште почне у 9.00, почев од јутарњих састанака па све до праћења тржишта, од захтева клијента, расправе до затварања тржишта, па чак и након што се тржиште затвори радећи на истраживању комада за публикације. Истраживач капитала завршава посао до 7.30 до 8.00 увече, који на послу проводи више од 12 сати. Посао овде је прилично тежак и захтеван.

Такође, купите начин живота у инвестиционом банкарству само ради поређења

Цредит Ресеарцх

Међутим, посао кредитног истраживача не функционише у складу са тржиштем, па стога не треба да пријави да ради тако рано ујутру. Ипак, његов посао није тако лак јер треба да истражи податке и финансијски статус компанија или издавалаца обвезница. Његовом истраживачком раду треба пуно времена. Чак и кредитни истраживач проводи више од 40 сати недељно на свом радном месту.

Оба посла су подједнако захтевна, јер укључују огромне финансијске ризике, јер их мала грешка у рачунању може коштати великог финансијског губитка, а такође и каријере.

Шта одабрати?


Екуити Ресеарцх

Посао аналитичара звучи као посао из снова за кандидате који су страствени у новцу и на тржишту. Међутим, то није лак посао. Ако сте спремни провести већи део свог живота радећи окружени пакленим бројем изазова, ово морате сматрати својом каријером. Нема сумње да вам пружа невероватан раст и у каријери и у новцу, такође вам пружа одличне могућности за излаз.

Цредит Ресеарцх

Ако сте спремни радити стресан посао и играти се са чињеницама и подацима компанија доносити одлуке, предвидети каматне стопе и дати препоруке, онда је то посао за вас. Запамтите да овај посао није лак посао или посао који се може лежерно прихватити. То је захтјеван посао који захтијева много и тешког и паметног рада.

Корисни постови

  • Објасните Екуити Ресеарцх
  • разлике између истраживања капитала и приватног капитала
  • Инвестиционо банкарство наспрам истраживања капитала
  • Вештине да постанете аналитичар Екуити Ресеарцх-а
  • <