Примери трошкова периода | Врхунска 4 примера трошкова периода са објашњењем

Примери трошкова периода

Различити примери трошкова периода укључују све оне трошкове које компанија има у обрачунском периоду, али им се не додељује ниједан од одређених производа које компанија производи, попут трошкова продаје, трошкова маркетинга, административних трошкова итд.

Трошак периода може се означити као било који трошак који се не може сврстати у претплаћене трошкове, основна средства или залихе, а уместо да је трансакциони догађај, уски је повезан са временом. Будући да се овај трошак углавном наплаћује одједном као трошак, прикладно га је назвати трошком периода.

4 најбоља индустријска примера трошкова периода

Пример # 1

Једна од најбржих апликација за играње на мрежи Дреам11 која се агресивно оглашава, било да се ради о телевизијској или мобилној апликацији независне апликације. Процењује се да је канал за играње на мрежи платио чак 100 круна и обично троши више током индијских прволигашких утакмица сваке године. Разговарајте о томе да ли исти укључује трошкове периода у књигама рачуна Дреам11?

Решење

Периодни трошкови су они трошкови који нису настали директно са производом или нису директно одговорни за производњу производа. Чини се да овде трошкови оглашавања нису део апликације за играње на мрежи. Даље, такође се наводи да се они дешавају током индијских прволигашких утакмица, које се дешавају сваке године, и стога се периодично дешавају. Према томе, на основу горе наведених споразума, можемо закључити да ове трошкове оглашавања треба третирати као трошак периода, а не као трошак производа.

Пример # 2

Цонсоле лтд планира проширење за наредне године, а за исте треба да купе машине које коштају 54 милиона долара. Али тренутно им недостају средства, а такође је и цена њихових акција дотакла најнижи ниво од 52 недеље. Унајмили су финансијског саветника који ће их саветовати како да поступе на исти начин на који се добијају средства и који такође не утиче много на цену њихове акције.

Финансијски саветник им саветује да узму зајам код признате финансијске институције јер би зарачунавали нижу каматну стопу. Процењено је да ће бити потребна стопа од 10% да би се годишње плаћало 5,4 милиона долара (једноставно правило камате) и које они могу капитализовати у почетној години. Затим у наредним годинама треба да преузму трошкове камата у биланс успеха.

Требате разговарати о томе да ли ће се и капитализирати и да ли ће се трошкови биланса успјеха сматрати трошком раздобља?

Решење

Периодни трошкови су они трошкови који нису директно повезани са производним процесом или трошковима производа и који периодично настају. Овде је ситуација трошак камата, који није повезан са производним процесом или трошковима производа, и они периодично настају.

Према рачуноводственим стандардима, када компанија купује основна средства, од њих се захтева да евидентирају исто као почетни трошак. Овај трошак би обухватио све трошкове потребне за довођење основног средства у његово присуство. Будући да је кредит позајмљен посебно за основна средства; стога ће се трошак камата за прву годину капитализовати са основним средствима. Преостали годишњи трошак камата биће приказан као трошак у билансу успеха.

Будући да је тај трошак укључен у основно средство, а који се јавља само једном, не би се сматрао трошком периода. Међутим, трошак, који ће у будућности представљати трошак, признаће се као трошак периода.

Пример # 3

Гоогле Инц. је позната компанија из снова за коју запослени могу да раде, јер пружају многе погодности својим запосленима који се не осећају као да раде тамо. Сви су обезбеђени од друштвених активности до спортских активности, од библиотека до тоалета итд. Због тога се продуктивност запослених јако повећава и то се показује кроз њихов радни учинак. Гоогле Инц. је тренутно помало збуњен у погледу путних трошкова и трошкова забаве, јер су пуно нанели запосленима; желе да знају да ли су то трошкови производа јер повећавају продуктивност запослених или трошкове периода који периодично настају?

Решење

Што се тиче вињете, чини се да путни и забавни трошкови повећавају морал и подршку запослених, што заузврат побољшава радне перформансе и које такође повећава квалитет њихових производа. Да би се трошак могао класификовати као трошак периода, требало би периодично да настаје и не би требало да буде повезан са производом. Главни производ Гоогле-а је да делује као претраживач, и без сумње су запослени главна глава иза тога. Ипак, путовања и забава нису на било који начин директно повезани са трошковима производа, а с обзиром да се периодично јављају, морају се доделити као периодични трошкови.

Пример # 4

Следи извештај о добити и губитку компаније АБЦ Лтд, дужни сте да израчунате трошкове периода.

 

Решење

Периодни трошкови су они који настају периодично и нису повезани са трошковима производа или производним трошковима. Међутим, сви трошкови нису повезани са трошковима производа, осим са трошковима продате робе. Али било који од критеријума да губици при продаји имовине не испуњавају периодичне трошкове, јер настају само једном, а други је унапред плаћена закупнина, што из назива наводи да је платио пре времена. Стога ћемо их, изузимајући укупне трошкове периода, изузети.

Закључак

Трошкови периода обрачунавају се у биланс успеха у периоду у којем су настали. Овај трошак је искључен из цене продате робе која је наведена у горњем реду биланса успеха. Ови трошкови се приписују општим административним и продајним трошковима.