Инвестиционо банкарство у Немачкој | Врхунске банке | Зараде | Култура

Инвестиционо банкарство у Немачкој

Како је инвестиционо банкарство у Немачкој? Да ли треба почети радити у Немачкој и очекивати бољу плату? Како приступити интервјуима о инвестиционом банкарству у Немачкој? Како функционише процес запошљавања у инвестиционом банкарству?

У овом чланку ћемо говорити о следећем -

    Преглед тржишта инвестиционог банкарства у Немачкој

    Као кандидат за инвестиционо банкарство, Немачка је увек добра опклада. Јер у Немачкој ћете добити готово сличну плату као у Лондону, а истовремено бисте могли много да уштедите. Немачка је за људе који би желели да расту у инвестиционом банкарству без икаквог лудила у свету финансија / колегама.

    Међутим, нису све инвестиционе банке у Немачкој добре мајсторице. Морате да изаберете инвестициону банку са избоченим заградама да бисте у потпуности могли да искористите немачко тржиште и стекнете неко практично искуство као приправник у инвестиционом банкарству.

    У Немачкој постоји једна посебна ствар која се разликује од остатка света. У Немачкој не постоји ништа што се назива инвестиционим банкама. Банке делују као комерцијалне и инвестиционе банке.

    Тако у Немачкој инвестицијско банкарство и комерцијално банкарство паралелно постоје. Међутим, постоје неке посебне услуге које пружају немачке банке, тако да их можемо назвати пружаоцима услуга инвестиционог банкарства. И све ове услуге су повезане са тржиштем капитала.

    У Немачкој се правни израз „финанздиенстлеистунг институт“ користи за помињање немачких инвестиционих банака. И погледајте услуге да бисте стекли добру представу о томе како крило за инвестиционо банкарство немачких банака одушевљава своје клијенте.

    Препоручени курсеви

    • Обука професионалних финансијских аналитичара
    • Обука о инвестиционом банкарству
    • Обука о спајању и аквизицијама на мрежи

    Инвестиционе банке у Немачкој - нуде се услуге

    Прво, погледајмо активности инвестиционог банкарства у Немачкој, а затим ћемо објаснити сваку од њих -

    извор: зев.де

    Као што можемо видети, да се инвестиционо банкарство у Немачкој може поделити на две главне активности - прво, делатност финансијског посредовања, а друга је трговање власништвом. А читаве активности се заснивају на њиховом истраживању и стратегији.

    Погледајмо детаљно сваку широку категорију.

    Финансијско посредовање

    Ово је једина сличност између инвестиционог банкарства и комерцијалног банкарства - обојица делују као финансијски посредници, али обим и понуђене услуге су потпуно различити.

    Под делатношћу финансијског посредовања постоје три подкатегорије - финансијско саветодавство, примарно тржиште и секундарно тржиште.

    • Финансијски савет: Под финансијским саветодавством, немачке инвестиционе банке углавном пружају саветодавне услуге за преузимања и преузимања тамо где компаније имају сличну намеру да створе синергије у преузимању и преузимању. Осим спајања и преузимања, инвестиционо банкарство у Немачкој такође пружа савете за тржишта капитала и савете за тржишта капитала и показује својим клијентима како да се одлуче за капитал, обвезнице и структуриране производе. Осим ове две главне, они такође нуде спектар услуга које укључују синдициране зајмове, савет за управљање ризиком, финансијско савет за ризични капитал и приватни капитал и савет за рејтинг.
    • Примарна продаја: И на примарном тржишту инвестиционе банке пружају бутик услуга. То укључује помоћ у ИПО-има (ИПО-и могу бити јавни или приватни, а могу бити и почетно или секундарно издавање капитала), издавање дуга, постпродајне активности, изградња индекса, секјуритизовани производи и сертификати, деривати и хибридне услуге.
    • Секундарно тржиште: Што се тиче секундарног тржишта, инвестиционе банке нуде и производе и услуге. У производима нуде спот, деривате, индексе сертификата о девизама, тржишту новца, обвезницама, капиталу итд. А у услугама нуде дилерске активности, посредовање и маркет мејкер активности.

    Власничко трговање

    Власничко трговање је још једно крило инвестиционог банкарства немачких банака. Према овоме, немачке инвестиционе банке пружају две врсте услуга трговања - прво, трговање у властита имена банака; и друго, пружање трговинских саветодавних услуга. Такође пружају производе којима се тргује на секундарном тржишту.

    Ове услуге могу да се разликују у зависности од АУМ банака и врста клијената којима пружају услуге.

    Врхунске инвестиционе банке у Немачкој

    Лига лидера спровела је истраживање најбољих немачких инвестиционих банака (заснованих на телекомуникацијама, медијима и технологији) Немачке 2017. И открили су неколико инвестиционих банака које су поделили под „водеће“, „одличне“ и „високо препоручене ”Оцене.

    Погледајмо имена најбољих инвестиционих банака под овим рејтингом -

    Водећи:

    Према Лиги лидера, „водеће“ инвестиционе банке су најбољи у 2017. години у погледу телекомуникација, медија и технолошког саветовања. Ова имена су -

    • Цредит Суиссе
    • Е И
    • Оаклеи Адвисори

    Одлично:

    Након „водећих“ инвестиционих банака, мало је банака које се по учинку сврставају у категорију „одлични“ -

    • БНП Парибас
    • М&А Интернатионал
    • Морган Станлеи

    Препоручује:

    Након „водећих“ и „одличних“ рејтинга, постоје инвестиционе банке које спадају у „високо препоручене“ од стране Леадерс Леагуе у погледу учинка у ТМТ-у -

    • Цф-Миттелстанд
    • Деутсцхе Банк
    • Номура Холдингс

    Ако планирате да се запослите у инвестиционом банкарству, покушајте да се регрутујете или посетите праксу у тим инвестиционим банкама. Ово су врхунске инвестиционе банке у Немачкој и оне ће дефинитивно померити вашу каријеру на следећи ниво.

    Процес регрутације инвестиционе банке у Немачкој

    Процес регрутације у инвестиционом банкарству у Немачкој је баш попут Лондона са неколико изузетака. Погледајмо процес запошљавања кандидата за инвестиционо банкарство у Немачкој -

    Скуп кандидата:

    У Немачкој су кандидати првенствено из пословне администрације или финансија. Ретко се људи из других средина пријављују за инвестиционо банкарство. Због тога су техничка подлога и знање ових кандидата много бољи од кандидата у Лондону. Стога је често виђено да људи који овде не уђу у ужи избор на крају се пријаве у лондонским инвестиционим банкама.

    Врсте интервјуа:

    У Немачкој, када се људи интервјуишу за инвестиционо банкарство, ниво интервјуа је много оштрији. Два су разлога за то. Прво, технички аспекти интервјуа су виши од типова личности. Јер анкетари овде морају да знају да ли кандидати познају основе или не. Други разлог због којег је ниво интервјуа оштрији је тај што уместо да постављају тешка питања, анкетари постављају многа детаљна питања. На пример, уместо да дају кандидата да изврши процену вредности предузећа, они даље питају који ће метод процене донети више користи, а који ће генерисати ниже приносе.

    Тип препарата:

    Као кандидат треба да се темељито припремите. Како је овде технички аспект много пропорционалнији, морате знати о чему говорите током интервјуа. Не можете побећи само гребањем површине и не знајући тачно шта изговарате. Дакле, добро се припремите. Знајте своје ствари. Ако нисте сигурни у основе, прођите кроз њих и усавршите своје вештине. Без дубинског техничког знања готово је немогуће пробити се у инвестиционо банкарство у Немачкој.

    Процес пријаве и интервјуа:

    Погледајмо сада поступак пријаве и разговора -

    • Интервју ван циклуса: Интервјуи ван циклуса настављају се током целе године, што олакшава кандидатима да се пријаве и регрутују за приправнике / стално запослене.
    • Процес пријављивања: У Инвестиционом банкарству у Немачкој, ући ћете у ужи избор интернетом. Ако желите да се пријавите за радно место (приправник / стално запослен) у инвестиционој банци у Немачкој, све што треба да урадите је да прођете кроз питања о компетенцији на мрежи (обично тестови из математике и логике). Тада би потпредседник банке ушао у ужи избор за вашу кандидатуру, у зависности од вашег претходног искуства, оцена и техничке позадине.
    • Интервјуи са приправницима: Обично се узимају четири рунде интервјуа како би се ангажовали приправници. У Немачкој инвестиционе банке истовремено ангажују до 3 приправника. Прва два круга била би са аналитичарима. Ако прођете прва два круга, седећете са сарадником. Ако очистите и ту рунду, последња рунда би била са ВП.
    • Интервјуи за редовне позиције: За стално запослене, поступак интервјуа је сличан ономе у Лондону. Као кандидат за пуно радно време, морате да прођете додатни круг или два од приправника да бисте били изабрани. Проћи ћете кроз уобичајени 1-1 круг интервјуа до нивоа доктора медицине; постојаће центар за процену који ће судити о вашем знању и вештинама, као и за презентације случајева.

    Умрежавање:

    За разлику од било ког другог места, у Немачкој се умрежавање не користи као ефикасно средство. Али ако се то може учинити, створило би боље резултате у кратком временском периоду. Ево зашто -

    • Прво, у инвестиционом банкарству у Немачкој тим је много мањи. Дакле, појединачни банкар има више утицаја на то ко ће добити интервју, а ко запослен.
    • Друго, врло мало људи се умрежава у Немачкој. Дакле, начин умрежавања је још увек нов и можете одмах да се укључите у мрежу како бисте постигли предност над другима.

    Језик:

    За инвестиционо банкарство у Немачкој важно је да знате немачки. Познавање немачког језика помогло би вам да се боље умрежите. Обично се 99% састанака и презентација врши на енглеском језику; тако да у том случају не треба да знате немачки. Али, познавање немачког језика сигурно би вам користило као кандидату.

    Култура у инвестиционим банкама у Немачкој

    У Немачкој се ствари много разликују од осталих локација попут Њујорка и Лондона. У инвестиционом банкарству у Немачкој, чланови тима су много мање у канцеларији. У пуној канцеларији ради само 30 људи. Као резултат тога, сви се познају. А понашање и култура су врло професионални. Нико не вришти један на другог. Људи воле да раде и појачавају се кад год је то потребно.

    У мањим канцеларијама попут ове лако је и заблистати. Као почетник, можете да уђете у било коју ординацију и поставите им питања ако их имате. Осим тога, како је тим мањи, можете да допринесете било којем послу као појединац. А ваша позиција неће деловати као сметња на путу вашег доприноса (ако уопште знате шта радите).

    Штавише, открили бисте клијента много раније у каријери. У инвестиционом банкарству у Немачкој добили бисте значајну изложеност клијената одмах након регрутовања, што није случај у Њујорку или Лондону.

    А култура у целини је врло опуштена. Као резултат, људи се могу концентрисати на посао и могу одржавати здраву радно-личну-емоционалну равнотежу.

    Такође, погледајте животни стил инвестиционих банкара

    Плате инвестиционог банкарства у Немачкој

    Према еФинанциалЦареерс.цом, немачке инвестиционе банке плаћају много мање од лондонских инвестиционих банака.

    Према извештају еФинанциалЦареерс.цом, просечна зарада коју плаћају банке Дека износи 127.000 америчких долара годишње. У поређењу с тим, лондонски Јупитер Ассет Манагемент плаћао је око 251.000 долара годишње.

    Не само Дека банка, крило за инвестиционо банкарство са седиштем у Минхену, ХипоВереинсбанк је и лош платиша у погледу обештећења. У просеку плаћа 232.000 долара годишње. Насупрот томе, Голдман Сацхс плаћа много више, око 399.000 долара годишње. А Јеффериес у просеку плаћа око 466.000 америчких долара годишње.

    Главни разлог за то је Лондон, бонус је много већи од Немачке. У инвестиционом банкарству у Немачкој износ бонуса је мањи. Али ако живите у Франкфурту, могли бисте унапред да уштедите много новца.

    Излазне могућности инвестиционог банкарства у Немачкој

    У Њујорку људи 2-3 године раде у инвестиционом банкарству, а затим дају отказ да би се придружили нечем другом.

    Међутим, у инвестиционом банкарству у Немачкој ствари стоје много другачије. Већина кандидата овде дугорочно долази у инвестиционо банкарство. И ретко се одлуче за излазне опције.

    Али како за све увек постоји изузетак, такође се у Немачкој мало инвестиционих банкара одлучује да остане у инвестиционој банци неколико година, а затим се одсели да пронађе бољу перспективу за каријеру.

    Овде су најчешће три могућности изласка.

    • Прво је приватни капитал. Будући да постоји много фирми са седиштем у Минхену и Франкфурту, људи се не брину да ће се пласирати. Напуштају инвестиционо банкарство и покушавају да уђу у приватни капитал и углавном у врхунске компаније као што су Блацкстоне, БЦ Партнерс итд.
    • Друга је каријера корпоративног развоја. Многи инвестициони банкари одлучују се за овај профил.
    • И трећа уобичајена опција је рад као стратешки партнер у било којој корпоративној фирми.

    Закључак

    Немачки није лоше место за изградњу каријере у инвестиционом банкарству. Да, плата је мања, али крива учења је много боља од Лондона и Њујорка, јер је главни нагласак у техничком аспекту дат у интервјуу.

    Ако своју техничку вештину можете изградити на почетку каријере, то ће вам сигурно дугорочно донети дивиденду у каријери.