Реструктурирање и реорганизација инвестиционог банкарства

Реструктурирање и реорганизација инвестиционог банкарства

Реструктурирање је процес у коме се реорганизује власничка структура, оперативна структура или правна структура предузећа, а реорганизација је поступак у којем је осмишљен план за оживљавање предузећа које је банкротирало или је у било којој финансијској невољи.

Ово је осми туториал од деветог упутства о основама инвестиционог банкарства.

    • Део 1 - Инвестиционо банкарство наспрам комерцијалног банкарства
    • Део 2 - Екуити Ресеарцх
    • 3. део - АМЦ
    • 4. део - Продаја и трговина
    • 5. део - Приватни пласмани акција
    • 6. део - Ундервритерс
    • Део 7 - Спајања и аквизиције
    • Део 8 - Реструктурирање и реорганизација
    • Део 9 - Улоге инвестиционог банкарства

Овде разговарамо о инвестиционом банкарству - реструктурирању и реорганизацији, међутим, ако желите да сазнате више о спајањима и преузимањима, можете погледати Обуку о спајању и преузимањима.

У овом чланку разматрамо реструктурирање и реорганизацију инвестиционог банкарства.

Реструктурирање и реорганизација инвестиционог банкарства Видео

Такође смо погледали како нас Питцх Боокс доводи до последњег дела у оквиру реструктурирања и реорганизације инвестиционог банкарства, а ако погледате реструктурирање и реорганизацију инвестиционог банкарства, ово постаје веома важно у контексту компанија које ће ускоро банкротирати и суочавају се са емисијом готовине због притиска на маржу и можда ће желети да се врло брзо реорганизују како би узели помоћ водећих инвестиционих банака или им инвестицијске банке могу стратешки помоћи, као и реструктурирање финансијских аспеката свог капитала и дуга, тако да инвестиционе банке имају веће улогу тако да постоје 2 категорије 1 која се реорганизује, а друга преструктурира.

Инвестиционо банкарство - реструктурирање


Погледајмо сада зашто су инвестиционе банке важне када је реч о реорганизацији или реструктурирању предузећа. Па зашто су то потребне и када је то применљиво за различите компаније, често знате шта се дешава, а компаније можда неће платити да ураде заиста добро у смислу свог пословања и можда се суочавају са притиском трошкова, као што знате да можда неће моћи плаћају своје поравнате готовинске обавезе које могу бити повезане са дугом итд. Дакле, они су тај скуп компанија, претпоставимо да су на ивици банкрота. Дакле, оно што ове компаније могу да ураде је да се у ствари могу одлучити за било које од њих две или у ствари за комбинацију, при чему ће се једна од њих назвати реструктурирањем, а друга реорганизација, а за ове две активности банкари инвеститори добро дођу. Дакле, реструктурирање и како инвестициони банкари могу да помогну? Па пошто рецимо да постоји огроман дуг који се нагомилава у компанији АБЦ, па би реструктурирање значило да рецимо распродаја дела имовине како би се на неки начин испунила новчана обавеза или исплата дуга који се уобичајено догоди у другој ситуацији било то претварање дела дуга у хартије од вредности. Да бисте знали онима који су власници обвезница, добили би акције у замену за износ дуга, а то такође може значити да се компанија може у потпуности продати, тако да инвестициони банкари могу помоћи у реструктурирању првобитног посла са финансијерима, а ви као да знате да пронађете на пола пута између овога се ради првенствено ради спасавања фирме из банкрота, што на крају неће довести до ничега, већ само продати компанију за коју знате да само ималац дуга може да поврати само делимични износ. Дакле, овде инвестициони банкари заправо могу бити згодни.

Инвестиционо банкарство - реорганизација


Други део укључује реорганизацију, а реорганизација значи да у потпуности реорганизујете стратегију компаније, можда знате да се усредсредите на то, можда је раније компанија била на тржиштима у развоју, али вероватно нећете имати апетита за плаћање таквих производа којима се бавимо само преусмеравање стратегије са тржишта у развоју на рецимо развијена тржишта која знате и која заправо могу помоћи. Дакле, инвестициони банкари заправо преузимају улогу консултанта да заврши анализу, помогне менаџменту да погледа нова подручја фокусирања, а знате да им помажу да оживе своје финансије. То такође може довести до промене у управљању. Дакле, све ове ствари реорганизацију и реструктурирање врши инвестициона банка уз накнаду. Дакле, то може бити стандардна накнада или може бити накнада која се заснива на учинцима, па ту банкари инвеститори поново играју добру улогу. Уз ово, надамо се да је и сада потпуно схваћено реструктурирање, па се надам да знате да је ово пружило добар увид у различите врсте функција инвестиционог банкарства.