Плаћање у облику обвезница | ПИК дефиниција | Интерес | Пример

Дефиниција плаћања у врсти (ПИК)

Када издавалац обвезнице исплаћује камате путем додатне емисије обвезница уместо готовинског плаћања, то је познато као плаћање у натури, тако да се камата не плаћа до доспећа обвезнице, а укупна камата се плаћа у време доспећа и стога смањује терет готовинске исплате издаваоца дуга или обвезница.

Објашњење

Структура капитала предузећа није ништа друго до коцкасти одбор. Доступни су различити начини финансирања који одговарају ситуацији као и захтевима компанија. Сви знамо да једноставна структура дуга укључује набавку финансија након чега следи накнада камате и главнице на унапред одређене датуме. Међутим, када је реч о корпоративном финансирању, ово му је додато много више слојева. Компаније обично планирају да дизајнирају структуру која ће бити лака за новчане токове, пореско ефикасна и довољно флексибилна да учи на непредвиђене догађаје. Једна таква структура дуга се назива „Уплата у облику“ или ПИК.

ПИК обвезница је она на коју компанија која се задужује не плаћа готовинску камату док се укупна главница не отплати или откупи. Уместо овога, на сваки датум доспећа камате капитализирају се обрачунате камате. Може се додати главници или можда ‘’ плаћен ’’ издавањем додатних зајмова, обвезница или преферираних акција са каматама или дивидендама исплаћеним у хартије од вредности. У ствари, тако је и настало његово име што значи да се плаћање камата може извршити путем других инструмената осим готовине. Треба напоменути да су хартије од вредности којима се подмирују камате или дивиденде углавном идентичне основним хартијама од вредности, али у многим приликама имају различите услове.

Вратимо се основама, плаћање у натури није ништа друго до облик мезанинског дуга. Мезанински дуг је средњи слој капитала који се разликује између осигураног старијег дуга и капитала. Ово је капитал који углавном није осигуран имовином и првенствено се исплаћује у зависности од способности дужника (компаније) да врати дуг из слободног новчаног тока. Меззанинско финансирање је обично скупље од старијег дуга, међутим, јефтиније је од капитала.

Пример

Да разумемо плаћања на љубазан начин на једноставнији начин: Претпоставимо да компанија узме мезанин кредит за 20 милиона долара са 15% текуће готовинске камате и 4% камате ПИК-а, без налога и са датумом доспећа забележбе за 5 година . Након годину дана тренутна камата, 3 милиона долара, плаћа се у готовини према условима уговора, док се камата ПИК-а од 800.000 долара плаћа као обезбеђење и акумулира на главни износ ноте, повећавајући тај износ на 20,8 долара милион. Ово се наставља до краја пете године када ће зајмодавац примити Љубазну исплату у камати у готовини када се новчаница плати до доспећа.

Карактеристике ПИК-а или врсте плаћања

Главне карактеристике дуга ПИК-а или плаћања у натури су:

НеосигураноОви зајмови обично нису обезбеђени, тј. Нису заложени било којом врстом залоге имовине као залогом
ДоспећаДоспелост плаћања у робама обично прелази 5 година
Хибридна сигурностУз овај зајам долази одвојиви налог, који подразумева право на одређени број акција или обвезница по одређеној цени за одређено време, или било који сличан механизам који зајмодавцу омогућава да учествује у будући успех посла.
Ограничено рефинансирањеРефинансирање плаћања у облику зајмова обично је ограничено у почетним годинама. У случају да је дозвољено, долази до високе премије

Који су разлози за узимање плаћања у натури?

Знамо да се већина компанија одлучује за љубазно плаћање због одређених слобода које пружа. Копајмо даље да бисмо разумели детаљне разлоге за укључивање дуга у облику плаћања (ПИК) у структуру капитала са полугом.

Повећана полуга

Овај дужнички инструмент увећава способност предузећа да се задужује, омогућавајући им да искористе структуру капитала без стварања превеликог притиска на њихов новчани ток.

Флексибилност

Плаћање љубазним дугом пружа дужнику већу флексибилност у поређењу са другим дужничким инструментима. То им даље омогућава да заштите новац за друге капиталне издатке, неоргански раст или аквизиције или да се заштите од могућих успоравања у пословном циклусу.

Готовински догађаји

Много пута се ПИК користи пре догађаја исплате (на пример, ИПО или ликвидација) како би се истовремено предвиделе и закључале готовинске реализације и заштитило '' наопако '' спонзора капитала.

Погодно за компаније са дугим оперативним циклусом

За компаније које су обично везане за готовину и имају дуге гестацијске циклусе за своје производе, чини се да је плаћања у облику најпогоднији облик финансирања. Имају прилику да повећају своје пословање додатним финансирањем, али уз минималан одлив готовине.

Врсте плаћања у врсти

Плаћање у виду се манифестује у разним облицима. Иако основни концепт остаје исти, постоје мање разлике у зависности од ситуације и циља финансирања. Неки од популарно коришћених облика су:

# 1 - Прави ПИК

Обавеза плаћања камате (или дела камате) у натури је обавезна и унапред је дефинисана у смислу дуга. Ово је заправо обична ПИК врста ваниле.

# 2 - Платите ако можете

Зајмопримац (или издавалац) треба да плати камату у готовини ако су испуњени одређени ограничени критеријуми плаћања. Ако прописани услови нису испуњени због ситуација као што су старија ограничења дуга која спречавају зајмопримца (или издаваоца) да добије довољно средстава од својих оперативних зависних предузећа), тада се камата плаћа у натури, обично по стопи већој од плаћања у готовини. Иако ове ПИК структуре не могу да избегну превладавајућа ограничења или тест плаћања, њихова обавезна природа плаћања готовином смањује финансијску флексибилност и ликвидност издавалаца.

# 3 - Холдцо ПИК-ови

Одређени ПИК-ови имају додатни ризик да буду издати на нивоу холдинг компаније, што значи да су они „структурно“ подређени и зависе искључиво од резидуалног тока готовине, ако постоји, од оперативне компаније која ће их опслуживати.

# 4 - Платите ако желите / ПИК прекидач

Зајмопримац (или издавалац) може по свом нахођењу платити камату за било који дати период у готовини, у натури или у комбинацији оба.

Преокретне белешке ПИК-а биле су прилично раширене у структури капитала са полугом пре финансијске кризе 2008. Када је откуп са полугом (ЛБО) био на врхунцу 2006. године, ПИК-преклопна структура била је највећа иновација. Обично би издавалац требало да обавести инвеститоре шест месеци унапред пре „пребацивања прекидача“. Ове „ПИК преклопне“ хартије од вредности омогућавају зајмопримцима да одлуче. Они могу наставити да плаћају камате на обвезницу или могу одложити плаћање док обвезница не сазри, а у том процесу се задовољавају каматном стопом која је прилично већа од првобитне стопе.

 

//ввв.спглобал.цом/маркетинтеллигенце/ен/пагес/тоц-пример/хид-пример#!пикс

Издавање ПИК-тоггле новчаница достигло је око 12 милијарди долара у 2013. години - највиши ниво од кредитне кризе 2008. године - међутим то је било само 4% укупне понуде, у поређењу са 14% 2008. године. Већина њих је дивиденду подржала са неколико финансијских . Само је један био ЛБО оријентисан. Иако је америчко тржиште обвезница са високим приносом изашло из периода ризика крајем 2015. / почетком 2016. године, то је било само до неке мере. Од другог тромесечја 2015 готово да није било номиналног или никаквог издавања ПИК / ПИК-а

ПИК Тоггле примери

Неиман Марцус пионир је у тренду ПИК Тоггле обвезница још 2005. године када су их први откупили Варбург Пинцус и Текас Пацифиц Гроуп. Верује се да је ТПГ био прилично забринут шта ће се догодити ако би продавац Неиман Марцус морао да поднесе изненадни економски пад или губитке због погрешне корпоративне политике. Тада им је синуло да осмисле необичну структуру где ће се део дуга који је ставио Неиман Марцусу искористити за финансирање аквизиције. Ако би трговац био сведок неочекиваног ветра, могао би престати да плаћа камате на 700 милиона долара дуга и уместо тога вратити већу суму када обвезнице доспеју у 2015. години.

Неки од осталих случајева ПИК Тоггле-а су:

Био је то тренутак деја-ву за Неиман Марцус-а када су његови нови власници, Арес Манагемент и Канадски инвестициони фонд за пензијски план, у октобру 2013. године, издали ПИК-ов преклопник за 600 милиона америчких долара за делимично финансирање њихових откупа од 6 милијарди америчких долара.

Извор: Стандард & Поор’с / ВСЈ

Стручњаци су подељени око мишљења о ефикасности или практичности дуга ПИК-а.

 Адвокати кажу да високе каматне стопе повезане са ПИК-овим променљивим белешкама дају зајмопримцима мотивацију да наставе да плаћају камате уколико не дође до било какве врсте финансијског притиска. Међутим, с друге стране, С&П’с Леверагед Цомментари & Дата Гроуп једном је изнео мишљење да ПИК променљиве обвезнице имају основни квоцијент ризика јер имају потенцијал да инвеститоре оптерете већим дугом у компанијама које се финансијски муче и ограниченим готовинским средствима од њих.

ПИК у откупу са полугом

У откупима са полугом, ПИК зајам се користи ако је набавна цена више од нивоа полуге до ког се зајмодавци слажу да дају зајам старијег, друго заложно право или зајам у полукату, или ако постоји ограничен новчани ток доступан за плаћање зајма (тј. због дивиденде или било којих ограничења у вези са спајањем). Није предвиђен за саму мету. Обично је кредитно средство, друга компанија или субјект посебне намене (СПЕ) тај који прима зајам.

Као пракса, ПИК зајмови код откупа са полугом носе знатно већи терет камата и накнада од зајмова старијих зајмова, зајма другог заложног права или мезанинских кредита исте трансакције. Са приносима већим од 20% годишње, стицалац мора да обави опрезну процену да трошкови узимања ПИК зајма не би требало да прелазе његову интерну стопу поврата капиталног улагања.

У јулу 2004. откупна компанија ККР рефинансирала је аквизицију компаније Сеали Маттресс Цомпани подређеним новчаним записима у нарави (ПИК) у вредности од 75,0 милиона долара главнице.

Каква је врста плаћања корисна за зајмодавце или финансијере?

Зајмодавци структурирају своје зајмове са компонентом ПИК камате када желе да повећају сигурност свог поврата улагања. На пример, када се зајмодавци разликују од будућих вредности капитала са компанијама за истраживање капитала или компанијама за управљање портфељем, они ће можда више волети примање новчане камате и плаћања у облику камате уместо готовинске камате и налога за куповину капитала. Вредност налога по изласку постаје неизвесна. Стога уговорно сигуран, сложени повратак ПИК-а изгледа привлачнији.

За меззанине или приватне инвеститоре, ПИК је најчешће најприкладнија стратегија кад год неко жели да „закључа“ повраћај инвестиције. У ствари, ови зајмодавци преферирају ПИК функцију, јер не само да добијају ново обезбеђење у портфељу компаније без располагања додатног новца, већ резултирају сложеним ефектом камате, што заузврат повећава укупан повраћај улагања.

ПИК-ови се високо котирају у односу на основни ризик

Положај дуга ПИК-а је обично након другог дуга у структури финансирања, која има могућност готовинске плате. Сервисирање дуга с каматама у натури, а не у готовини, има премију - ПИК камате су природно веће од готовинских камата. То се ради како би се зајмодавцима (или инвеститорима) надокнадило одустајање од могућности добијања новчане камате током целог трајања дуга. У ствари, зајмодавци морају да преузму додатни кредитни ризик повећавањем износа главнице коју треба да добију док се камате акумулирају. Међутим, камата се сложи годишње и даје сложени принос.

Закључак

Упркос свему овоме, ПИК-ови и даље имају трајну потражњу, мада нижу од оне која је била пре кредитне кризе 2008. Један од главних разлога зашто су зајмодавци и даље спремни да улажу у дуг ПИК-а иако је означен као дуг високог ризика, емисије су после кризе виделе разборито и уздржано у коришћењу овог дуга од стране компанија. Доводи нас до важне тачке да иако постоје многи начини за финансирање предузећа, од којих неки попут дугова ПИК-а имају јединствену мешавину флексибилности и ризика, на крају је пресуда зајмопримца при одабиру дуга. Одлагање плаћања готовинских камата може звучати атрактивно, али да ли ће се компанија осећати пријатно при издавању обвезница, а повећана исплата главнице нешто је што захтева паметно доношење одлука.