Инвестиционо банкарство у Аустралији | Листа најбољих банака | Плата | Послови

Инвестиционо банкарство у Аустралији

Да ли сте икада размишљали о инвестиционом банкарству у Аустралији? Да, можда је занемарљиво у поређењу са приходом и тржишним уделом у САД-у и Европи, али има ли Аустралија још увек наде?

У овом чланку ћемо истражити све аспекте инвестиционог банкарства у Аустралији и схватићемо колики је потенцијал Аустралије у њеном увећавању у инвестиционом банкарству.

Извор: Мацкуарие.цом

Погледајмо редослед чланка -

  Тржиште инвестиционог банкарства у Аустралији

  Аустралија можда није најатрактивније место за инвестиционо банкарство, али ипак показује обећања за раст. Многе инвестиционе банке су виделе потенцијал и започеле истраживање аустралијског тржишта. На пример, можемо говорити о Мацкуарие Гроуп која има 6 представништава у Аустралији и која су број 1 на аустралијском тржишту инвестиционог банкарства.

  Штавише, млади у Аустралији и даље су веома позитивни према каријери инвестиционог банкарства. Чак и ако Аустралија губи тло у инвестиционом банкарству након глобалне несреће, још увек се студенти и потенцијални професионалци и даље припремају и дају интервјуе за домен инвестиционог банкарства.

  И ово су све добре вести. А Аустралија је тржиште у настајању које у блиској будућности може показати пуно потенцијала. Инвестицијске банке само требају искористити могућности.

  Инвестиционо банкарство у Аустралији - нуде се услуге

  Да бисмо разумели какве услуге нуде аустралијске инвестиционе банке, изабраћемо једну од најбољих инвестиционих банака у Аустралији и завирити у њихове услуге. То ће нам помоћи да схватимо суштину онога што аустралијске инвестиционе банке нуде својим купцима.

  • Саветодавна и тржишта капитала: Иако је Аустралија лоше пословала у инвестиционом банкарству, приступ врхунских инвестиционих банкара увек је усмерен на купца. Саветници су обучени на такав начин да прво служе купцима, друго размишљају о добити. А што се тиче њихових финансијских могућности за корпорације, они имају велику стручност која је још увек помогла аустралијском тржишту да плута.
  • Ассет Финанце: Инвестицијске банке у Аустралији су стручњаци за пружање различитих решења за управљање финансијама и имовином. Од авиона до рударства, од железнице до технологије, они пружају све могуће услуге финансирања имовине које би купци желели да добију за помоћ.
  • Финансирање: Аустралијско тржиште има једну предност - то је тржиште у настајању. Дакле, могућности су неограничене. А инвестициони банкари широм Аустралије користе ову предност колико год могу. Они су свуда, од позајмљивања и улагања до робе и енергије / ресурса.
  • Управљање имовином: Аустралијске инвестиционе банке не само да рукују аустралијском имовином, већ су и добро опремљене за управљање глобалном потражњом. Имају више од 100 стратегија и неколико тимова како би прерасли очекивања купаца. (такође, погледајте Ассет Манагемент)
  • Истраживање: Екуити Ресеарцх је свети грал сваког посла. А аустралијске инвестиционе банке су центри изврсности у истраживању. Посматрање посла из различитих перспектива и промишљени процеси омогућавају банкама да превазиђу свако ограничење. Од потрошача, демографије, животне средине, енергије до обновљивих извора, комуналних услуга, телекома и материјала, њихова стручност не познаје границе.
  • Трговање и хеџинг: Аустралијске инвестиционе банке су подједнако способне да се баве трговином и тржиштем капитала. Својим купцима пружају 24-часовни приступ у смислу глобалних тржишних услова, решења за одређивање цена и глобалне трговине. Такође помажу својим купцима у истраживању тржишта и техничким и темељним анализама.

  То су услуге врхунских аустралијских инвестиционих банака које пружају својим клијентима. И они стално унапређују своје игре и пружају најмодернија решења својим купцима.

  Списак најбољих инвестиционих банака у Аустралији

  Аустралија не иде најбоље у инвестиционом банкарству. У првој половини 2016. инвестициони банкари у Аустралији донели су најмањи приход од 2010. године, односно 591 милион долара. Према Деалогиц-у, приход од аустралијског банкарства опао је за 23% на 678 милиона долара у првих шест месеци 2016. Али ипак, усред облака, мало инвестиционих банака је изузетно добро прошло. Погледаћемо листу 10 најбољих инвестиционих банака које су изузетно добро пословале од јуна 2016. године према Деалогиц-у. Деалогиц их је рангирао према приходу и проценту удела током прве половине 2016. године.

  1. Мацкуарие Гроуп: Заузели су прво место по приходу и уделу на тржишту. Приход Мацкуарие Гроуп износио је 119 милиона долара, а тржишни удео је 17,6%.
  2. УБС: УБС је био на другој позицији. Они су зарадили приход од 57 милиона долара, а проценат удела био је 8,4%.
  3. Цредит Суиссе: На трећем месту, Цредит Суиссе им је зацементирао ноге. Они су генерисали око 37 милиона долара и 5,5% тржишног удела.
  4. Цити банка: Цити банка била је на четвртој позицији, произвевши око 34 милиона долара и заузевши 5% тржишног учешћа.
  5. ЈП. Морган: ЈП Морган је заузео пету позицију. Они су зарадили око 34 милиона долара и заузели 5% тржишта (колико и Цредит Суиссе).
  6. Голдман Сакс: Шести је био Голдман Сацхс који је генерирао око 33 милиона долара и 4,9% тржишног удела.
  7. Национална аустралијска банка: Национална аустралијска банка нашла се на седмом месту. Они су генерирали преко 29 милиона долара и око 4,3% тржишног удела.
  8. Меррилл Линцх из Банк оф Америца: Банк оф Америца Меррилл Линцх учврстила је своју позицију на 8. Произвели су око 27 милиона долара и тржишни удео од 4%.
  9. ЦБА: ЦБА је заузео девету позицију, зарадивши око 27 милиона долара (нешто мање од Меррилл Линцх-а Банк оф Америца) и заузевши тржишни удео од 3,9%.
  10. Морган Станлеи: Десетог је био Морган Станлеи. Они су генерирали око 26 милиона долара и тржишни удео од 3,8%.

  Такође, погледајте следеће -

  • Врхунске бутик инвестиционе банке
  • Инвестиционе банке са избочином
  • Инвестиционе банке на средњем тржишту

  Инвестиционо банкарство у Аустралији - процес регрутовања

  У Аустралији је процес регрутације комбинација Европе, Азије и САД. Прођимо кроз процес запошљавања у инвестиционом банкарству -

  • Онлине тестови: Процес скрининга у Аустралији је ригорозан. Стога, ако желите да провалите, потребно је да прођете кроз мрежни тест како вербалних тако и квантитативних предмета. Када завршите, прећи ћете на следећи корак.
  • Дани процене: У дане процене, цео сценарио је другачији. Добићете ограничено време за припрему студије случаја о трансакцији или хипотетичкој ситуацији. Припремићете презентацију и представити случај пред панелом анкетара. Ово је тешка метода скрининга, јер је прилично тешко припремити презентацију у кратком временском року, истовремено се концентришући на садржај и контекст презентације.
  • Серија интервјуа: Комисија за интервју обично добије неколико најбољих кандидата након дана оцењивања. После дана оцењивања, време је да се добро филтрира од великог. За то се узима низ интервјуа и поступак интервјуа је прилично тежи у поређењу са интервјуима у САД-у и Европи-Азији.

  Постоји неколико ствари које се разликују у процесу регрутовања у Аустралији -

  • Обично људи не мењају каријеру у Аустралији. Дакле, кад год започне процес регрутовања, пријављују се само људи који финансирају. И то је разлог што процес регрутације мора бити солиднији.
  • Људи који се пријављују за позиције у инвестиционом банкарству у просеку су мало старији и углавном остављају дугу каријеру у бутик банкама или другим финансијским институцијама.
  • Како је индустрија инвестиционог банкарства у Аустралији мања, а чини се да сви кандидати имају солидну позадину, поступак разговора мора бити строжи како би се најбоље филтрирало из групе кандидата.

  Култура инвестиционог банкарства у Аустралији

  У Аустралији је култура за инвестиционо банкарство сасвим другачија. Људи који тамо раде су у просеку нешто старији. И не раде сулудо дуго. Они имају празнике, а често се чак и банке затворе, што је у САД и Европи готово немогуће. Инвестицијски банкари у Аустралији одржавају здраву равнотежу између пословног и приватног живота, заједно са несметаним вођењем каријере. Чак и на јуниорском нивоу, нећете морати радити више од 100 сати, што је прилично тешко за поверовати.

  Канцеларије су обично подељене у две групе - венчане и самце. И за разлику од других региона (нпр. САД и Европа), људи се пуно друже током радног времена (кад год је то потребно), а не много после посла.

  Свака организација има засебан тим који ради на одређеним врстама послова. На пример, група од 10 људи који су страствени према спајању и преузимањима ради на закључивању све више и више преговора о преузимању и преузимању.

  Мацкуарие Цапитал пружа услуге глобалног инвестиционог банкарства у шест индустријских група: Инфраструктура, комуналне услуге и обновљиви извори енергије; Некретнина; Телекомуникације, медији, забава и технологија; Ресурси; Индустриалс; и финансијске институције. Већина других инвестиционих банака у Аустралији, међутим, фокусира се на два сектора, тј. На енергетику и природне ресурсе, јер је Аустралија позната по томе.

  Инвестиционо банкарство у Аустралији је прилично различито, јер су индустрија и тржиште релативно мањи, а инвестициони банкар посебно ради на фокусираним пројектима, уместо да покушава све то да натрпа.

  Такође, погледајте животни стил инвестиционог банкарства

  Плате инвестиционог банкарства у Аустралији

  У Аустралији је просечна зарада инвестиционог банкара много мања од инвестиционог банкара у САД или Европи. А распон плата је такође врло широк.

  У просеку, инвестициони банкар у Аустралији зарађује око 98.471 америчких долара годишње, према подацима које приказује Паисцале.цом. Ево графикона испод -

  извор: паисцале.цом

  Хајде сада да прођемо кроз други графикон да бисмо разумели опсег зарада инвестиционих банкара, а такође и део зарада са поделом бонуса и добити -

  извор: паисцале.цом

  • Напомињемо да је распон плата инвестиционих банкара у Аустралији од 51.521 до 207.128 америчких долара. Овај опсег доказује једну ствар да нећете започети виши ниво (у платама) када тек започнете каријеру у инвестиционом банкарству у Аустралији. Али ако останете 15-20 година, ваша плата би се учетворостручила.
  • Такође добијамо опсег бонуса и поделе добити, тј. 5000 АУД до 100 000 АУД и 986 УСД до 19 866 УСД. Ове бројке такође истичу важност искуства у каријери инвестиционог банкарства у Аустралији.
  • Искуство веома утиче на зараде на тржишту инвестиционог банкарства. Ако имате више искуства, шансе су да ћете добити много већу плату од инвестицијских банкара који су сада у средини своје каријере. А на почетном нивоу, морате почети са платом заснованом на индустријским нормама.

  На следећем графикону видећемо родну поделу на тржишту инвестиционог банкарства у Аустралији -

  извор: паисцале.цом

  • Према овоме, само 10% свих људи који раде у инвестиционом банкарству су жене. А преосталих 90% су мушкарци. То значи да можемо закључити да је инвестиционо банкарство у Аустралији индустрија којом доминирају мушкарци.

  Инвестиционо банкарство у Аустралији - излазне могућности

  Као што већ знате, прелазак са инвестиционог банкарства на страну купца је уобичајена ствар; али у случају аустралијског тржишта инвестиционог банкарства, излаз је велико не-не за кандидате.

  Будући да је промена каријере у Аустралији врло необична ствар, људи који раде у инвестиционом банкарству обично мењају посао из једне фирме у другу, а такође одлазе за мању банку у већу банку; али ретко из инвестиционог банкарства у приватни капитал или хедге фондове. Обично људи мењају посао ради веће стабилности и бољих плата, али не и ради истраживања или зато што им се не свиђа њихов посао у инвестиционом банкарству.

  Дакле, ако каријеру започнете на аустралијском тржишту инвестиционог банкарства, излазак није добра опција. Можда вам падне на памет да се иселите са аустралијског тржишта и одете у САД или Европу. То се може учинити, али проблем је у томе што миграција не доноси никакву додатну корист. Поседовање искуства на аустралијском тржишту инвестиционог банкарства не рачуна се у индустрији инвестиционог банкарства у САД-у или Европи. Као резултат, кандидат који је мигрирао из Аустралије у САД или Европу мора поново да крене одоздо (што није добро).

  Још увек можете да промените каријеру (ако желите) ако уопште не подносите инвестиционо банкарство или ако желите да истражите већи део тржишта у приватном капиталу или хеџ фондовима.

  Закључак

  Аустралијско тржиште расте, чак и ако бројке не говоре тако. Међутим, ако погледамо могућности које су стране банке створиле на аустралијском тржишту, рекли бисмо да још увек постоји нада да ће се аустралијско тржиште снажно вратити.

  И сачекаћемо да видимо да ли ће у блиској будућности инвестиционо банкарство у Аустралији успети да направи удубљење!