ЦФП вс МБА - Коју одабрати? |. | ВаллстреетМојо

ЦФП вс МБА

Коју одабрати? Доношење исправне одлуке је оно што желите. Ако сте збуњени између ЦФП испита и МБА, овај чланак вам може помоћи да решите неке упите. Проверимо горње наслове каријере заједно са тим како вам могу помоћи да правилно започнете каријеру и раст.

У овом чланку ћемо разговарати о следећем -

    ЦФП вс МБА Инфограпхицс


    Време читања: 90 секунди

    Хајде да схватимо разлику између ова два тока уз помоћ овог ЦФП-а у односу на МБА Инфограпхицс.

    ЦФП вс МБА Резиме

    ОдељакЦФПМБА
    Сертификација у организацијиЦФП организује Овлашћени одбор за стандарде финансијског планера или одбор ЦФППостоји низ института који нуде МБА програм.
    Број нивоаЦФП је један преглед који се протеже током 2 дана, отприлике 10 сати. МБА је двогодишњи курс подржан програмом праксе.
    Начин испитивањаЦФП је мрежни преглед који се протеже током 2 дана током 10 сати МБА испити одлажу се са институцијама
    Прозор за испитОдржава се три пута годишње у периоду од 14. до 21. марта 2017

    11. до 18. јула 2017. и од 7. до 14. новембра 2017. године

    МБА програм је постављен у семестралном режиму, а двогодишњи курс показује да кандидат пролази четири семестра. Прозор испита се разликује за различите Б-школе.
    ПредметиЦФП покрива финансијско планирање као предмет. МБА се фокусира на економију, рачуноводство, пословање и маркетинг, заједно са специјализацијом коју одабере кандидат.
    Проценат пролазностиУ 2016. години укупна стопа пролазности била је 70 проценатаПроценат положеног МБА испита је 50%
    НакнадеСтварни трошкови ЦФП испита су 695 америчких долара, међутим, можете се пријавити до шест недеља пре датума. Ако то учините, трошак би вам износио 595 долара.

    Ако се пријавите током последње две недеље пре датума, тада би вам трошкови ЦФП испита износили 795 УСД.

    Око 40 000 или 50 000 УСД у зависности од Б-школе и подручја специјализације
    Могућности запослења / називи пословаЦФП правни финансијски планер, планер некретнина, планер инвестиција, планер осигурања, порески саветник итдМБА: Менаџери, руководиоци, руководиоци пословања и продаје, итд

    Шта је сертификовани финансијски планер (ЦФП)?


    ЦФП вам помаже да стекнете печат професионалне сертификације финансијског планера. Овај курс изводи Одбор сертификованих планера или ЦФП одбор. Овај одбор има седиште у САД-у. 25 других организација је овлашћено да обавља овај испит за сертификациони курс због своје повезаности са ЦФП. ЦФП вам даје међународно признање као финансијски планер, удружене организације ван САД-а, такође познате као међународни власници ЦФП-а.

    Испит непрекидно у трајању од 2 дана по 4 сата дневно даје вам ознаку ЦФП за коју требате платити накнаду за регистрацију, испитивање и студијски материјал. Уз плаћање таксе, кандидат треба да испуни образовне критеријуме курса тако што ће се појавити на испитима, искусити финансијско планирање и, наравно, следити своје етичке стандарде поштујући и етички кодекс. Спецификације овог курса или овог сертификата разликују се и за кандидате из САД-а и из Велике Британије.

    Шта је мастер из пословне администрације (МБА)?


    Ова магистарска диплома није само сертификација, то је пуноправна диплома са опцијама вишеструких специјализација. У зависности од институције из које избришете МБА, вашој каријери ће се додати национално и међународно признање. Ова диплома помаже у развоју вашег талента и знања који су важни за изградњу ваше каријере у послу и управљању. Овај курс вам помаже да изградите каријеру у приватном или јавном сектору или чак у компанији владиног сектора. МБА се фокусира на важне трговинске предмете као што су економија, рачуноводство, маркетинг и такође операције, заједно са другим изборним предметима којима би кандидат желео да се бави. Факултативни предмет кандидат може користити за своје личне или професионалне потребе. Најузбудљивији део МБА је његов програм праксе који кандидат може да настави у компанији; ово их води према правима и потребним могућностима за посао након што успешно заврше курс.

    ЦФП и МБА испитни захтеви


    ЦФП

    Захтев за преглед

    1. Овај испит не треба узимати олако, јер је то дводневни испит у трајању од приближно 10 сати са бројним питањима са вишеструким избором.
    2. Прозор за преглед отвара се у марту, јулу и новембру на различитим локацијама.
    3. Ако не можете сами да учите или имате потешкоћа у разумевању предмета, потражите смернице јер треба да платите накнаду за испит.

    МБА

    Услови за испитивање

    1. Тек након чишћења ГМАТ или ГРЕ теста, кандидат може тражити пријем у МБА институту.
    2. МБА је двогодишњи програм праћен дипломом.
    3. Пракса је део овог програма
    4. У неким институтима могу се пријавити само кандидати са професионалним искуством.

    Зашто наставити ЦФП?


    Ако вам је на уму управљање клијентима и ако такође добро планирате финансије за своје клијенте, то је њихов новац, морате завршити ЦФП јер ће то додати вредност вашој каријери јачањем вашег талента и вештина и знања. Можете радити за појединачне клијенте решавајући њихове финансијске циљеве водећи их кроз законска ограничења, финансијске законе, инвестиционо и пореско планирање, осигурања и бенефиције итд.

    Да бисте боље разумели клијента, морате да разумете његове финансијске потребе, за то морате боље да разумете пословање клијената, да бисте то урадили, морате да припремите позадину, урадите мали домаћи задатак интервјуишући клијента, да знате о његовим финансијама који долазе и одлазни новац, припремите финансијски план за свог клијента, извршите га у складу са тим и коначно пратите исход плана. То је морална одговорност финансијског планера,

    ЦФП вам даје могућност да радите као самозапослени или у организацији као финансијски саветник, те организације могу бити осигуравајуће друштво, банка, компанија узајамног фонда или АМЦ.

    Зашто се бавити МБА-ом?


    Додати вредност вашој постојећој каријери МБА је савршено, у ствари, чак и ако сте свежији и управо сте се преминули из МБА института, дефинитивно ћете добро започети каријеру. МБА је додата вредност вашој каријери, вашем образовању. Поред тога што вам даје могућност избора специјализације, МБА вас такође детаљно обучава за економију, рачуноводство, пословање и маркетинг. Пракса која је важан део МБА-а даје кандидату корпорацијску светску изложеност јер већина студената треба да се придружи компанији да би знала и живела у култури рада.

    Остала поређења која би вам могла бити корисна

    • ЦФА вс МБА - Који је најбољи?
    • Цларитас или ЦФП - разлике
    • МБА вс ФРМ - Шта је најбоље?
    • МБА вс ЦИМА
    • ЦПА вс ЦС

    Закључак


    Одлука између ЦФП-а и МБА-а може се олакшати ако вам је јасно којим жанром знања желите да се бавите. Одговор лежи између финансијског планирања или управљања. Опсег постаје ограничен на финансијско планирање са ЦФП-ом, а шири на управљање МБА-ом. Одлучите се мудро имајући на уму све оно о чему смо горе говорили.