Водич за почетнике за испит за сертификацију ЦПВА

ЦПВА сертификат

ЦПВА сертификат можда није за свакога. Хајде да погледамо неколико чињеница о ЦПВА прегледу, а онда ћемо детаљно објаснити -

  • Да ли знате да је сертификација ЦПВА структурирана на такав начин да се може обратити управљању богатством појединаца високе нето вредности од 5 милиона америчких долара или више!
  • Да ли знате да бисте, како бисте могли да добијете коначну сертификат ЦПВА или Цертифиед Привате Веалтх Адвисор®, морали да проведете недељу дана на пословном факултету Универзитета у Чикагу!
  • Програми за учење ЦПВА су прилично динамични. Састоји се из четири дела - људске динамике, стратегија управљања богатством, специјализације клијената и планирања наслеђа.
  • Сертификовани сертификат за приватног богатства није за свакога. Морате имати одређено искуство у руковању клијентима са високом нето вредношћу (о томе ћемо детаљно разговарати касније).
  • ЦПВА нуде Удружења консултаната за управљање инвестицијама (ИМЦА).
  • Накнаде за ЦПВА су много више од било ког другог курса у финансијском домену. То је више од 7000 америчких долара, уз неке изузетке.

ЦПВА су осмислили волонтери ИМЦА на такав начин да се може позабавити изазовима са којима се суочавају професионалци у управљању богатством појединаца високе нето вредности. У овом чланку ћемо покрити све што треба да знате о ЦПВА. Ако имате неколико минута слободног времена, размислите о томе да прочитате овај чланак у потпуности и не морате никамо да идете због сазнања о ЦПВА.

Хајде да почнемо.

    О ЦПВА


    Веома мали број курсева у финансијској домени бави се животним циљевима појединаца са високом нето вредношћу. Крајњи мото свих финансијских курсева је научити студенте да уче предмете. Али док су дизајнирали ЦПВА, волонтери су схватили да само субјекти и концепти неће моћи да постану способни за управљање богатством. Стога је сертификовани приватни саветник за богатство® јединствен на свој начин. ЦФА и ЦФП су такође врло признати финансијски сертификати који се баве управљањем богатством. Али ЦПВА је најбоља ствар у стварању менаџера богатства појединаца високе нето вредности.

    • Улоге: ЦПВА је дизајниран за људе који су већ напредни професионалци. ЦПВА ће им омогућити вештине и стручност која ће им помоћи да се носе са изазовима са којима се суочавају док раде са особама високе вредности. Дакле, то није за сваког финансијског стручњака.
    • Испит: Да бисте могли да постанете ЦПВА, потребно је да урадите следеће -
    • Испуните све критеријуме да бисте били прихваћени за програм
    • Завршите шестомесечну интернетску преиспитивање
    • Завршите образовни програм
    • Положите сертификациони испит
    • Потпишите уговор о лиценци и
    • Задовољавају текуће захтеве за обнављањем

    Кандидати могу на крају сваког часа полагати испит оловком и папиром или путем рачунара у више од 190 центара за процену АМП-а који се налазе широм САД-а и Канаде. Рокови не постоје, али кандидати треба да испуне предуслове. На међународним локацијама кандидати се распоређују по принципу „ко први дође, ко први добије“.

    ЦПВА испит за сертификацију укључује четворосатни испит. Треба да одговорите на 125 питања са вишеструким избором и 10 неевалуираних питања пре теста.

    • ЦПВА датуми испита: Кандидати морају да закажу датуме испита за овлашћеног приватног саветника за богатство®. Једном када ИМЦА потврди подобност кандидата, АМП ће послати разгледницу и е-пошту са детаљима о веб локацији и телефонском броју како би заказали испит. Кандидати могу да оду на гоАМП.цом и кликну на „Закажи / Пријави се за испит“. Кандидати такође могу изабрати да назову АМП на 888-519-9901 да закаже преглед.
    • Гњидавост: Морате заиста вредно да учите да бисте могли да очистите ЦПВА испит. Морате много да обрађујете - посебно 4 основна рада и укупно 11 предмета (детаљи су дати у следећем одељку).
    • Подобност: Сви кандидати морају да ураде следеће да би се квалификовали за ЦПВА сертификат -
    • Попуните и предајте пријаву која укључује контакт информације, радно искуство (што укључује 5 година искуства у финансијским услугама) и откривање жалби и регулаторних мера. Једном када предате пријаву, правна служба ИМЦА извршиће проверу прошлости.
    • Уз пријаву морате платити одговарајућу накнаду. Пријава важи 2 године. Апликација се прегледа да би се утврдило да ли испуњава предуслове и захтеве програма. Кандидати се обавештавају ако је пријава прихваћена или одбијена. Ако је пријава одбијена, подносиоци захтева могу се жалити у року од 60 дана од неприхватања пријаве (то се назива најава жалбе). У року од 30 дана од најаве жалбе, подносиоци захтева морају да пруже објашњење зашто би њихове пријаве требало прихватити.
    • Након прихватања пријаве, кандидати треба да заврше програм образовања у учионици.
    • Тада би се извршила друга провера прошлости, а након тога кандидати морају да потпишу и предају уговор о лиценци и пристану да се придржавају ИМЦА-овог Кодекса професионалне одговорности и правила и смернице за употребу ознака.

    Зашто тражити ЦПВА сертификат?


    Постоје врло специфични разлози због којих би требало да се одлучите за спровођење ЦПВА. Као што је већ поменуто, не би сваки финансијски стручњак требало да следи ЦПВА. То је за неколицину одабраних и ово бисте разумели док подносите пријаву и строге предуслове којих се морате придржавати. Замислите, потребно је да имате најмање 5 година искуства у финансијским услугама да бисте могли да се пријавите и за сертификованог приватног саветника за богатство®.

    Ево разлога због којих бисте требали наставити са ЦПВА. Ако се разлози наведени у наставку не слажу са разлозима за спровођење ЦПВА, требало би да преиспитате своју одлуку.

    Ако сте радили са особама високе нето вредности преко 5 милиона америчких долара, требате одређене стратегије за управљање и повећање њиховог богатства. ЦПВА је прилагођен на такав начин да бисте постали главни стратег у руковању новцем високо вредних појединаца.

    • Једном када завршите ЦПВА, моћи ћете да помогнете својим клијентима да се носе са смањењем трошкова, уновчавањем и заштитом имовине, максимизирањем раста, преносом богатства, развојем и заштитом људског капитала, планирањем наслеђа и разумевањем породичне динамике, укључујући сукобе и права.
    • Специјализовано знање стећи ћете након што прођете кроз течај за сертификацију ЦПВА. Многи кандидати приметили су да се њихова способност опхођења са клијентима драстично побољшала након што су уписали курс у оквиру ЦПВА. Тржиште управљања богатством је врло динамично и стално се мења. ЦПВА ће вас припремити за суочавање са овим динамичним и сложеним и изазовним окружењем.
    • Као што је горе поменуто, ЦПВА није шоља чаја за све. Морате бити заиста веродостојни да бисте могли да будете прихваћени за ову потврду, као и за њено попуњавање. Штавише, ово је најбољи курс за управљање богатством на свету. Људи који га прођу спадају међу највеће креаторе разлика на финансијском тржишту.
    • Да бисте могли да завршите ЦПВА сертификат, потребно је да проведете најмање недељу дана на пословној школи Универзитета у Чикагу. Што се тиче кандидата, они су то сматрали једним од најбољих делова ЦПВА сертификата.
    • Бићете ауторитет за одржавање етике, а такође ћете схватити вредност професионалне етике да бисте могли да добијете сертификат ЦПВА, морате се придржавати ИМЦА-овог Кодекса професионалне одговорности.

    Шта водеће компаније имају да кажу о ЦПВА сертификацији?


    • Мике Јохнсон, који је партнер Планте Моран Финанциал Адвисорс, саветује финансијске професионалце да се сертификују код сертификованог приватног саветника за богатство®. Такође је напоменуо да ако сте ви тај који има високо вредне клијенте којима је потребан холистички приступ да би се бавили својим богатством, можете им помоћи да то постигну тако што ћете добити ЦПВА сертификат. Такође је приметио да сертификација ЦПВА помаже финансијским саветницима да схвате менталитет финансијског директора да решавају различита питања клијената високе вредности. Можете се питати зашто бисте требали слушати Микеа! Ево зашто. Мике је партнер компаније Планте Моран Финанциал Адвисорс и управља фирмом која управља имовином од 9 милијарди америчких долара. Планте Моран Финанциал Адвисорс има 16 партнера, 7 менаџера односа, а укупно 112 запослених пружа финансијске услуге клијентима високе нето вредности.
    • Кевин М. Санцхез, виши институционални саветник УБС институционалног консалтинга каже да сертификација ЦПВА пружа детаљну едукацију о проблемима са којима се суочавају појединци са великом нето вредношћу, заједно са управљањем својим инвестиционим портфељем. Овлашћени приватни саветник за богатство® помаже у решавању проблема попут породичне динамике, преласка на посао, јединствене пореске ситуације и сложеног планирања некретнина. Такође напомиње да сертификација ЦПВА прилагођава знање било ког финансијског саветника како би могао да уради сјајан посао у саветовању са својим клијентима.
    • Хелен Мооди, извршна потпредседница Фоцус Веалтх Манагемент, Лтд. У Вирџинији каже да су је сертификати ЦПВА научили много чему је одлучила да се придружи. Нестала је из ЦПВА 2011. Примећује да су је ЦПВА сертификати научили „да се бави многим врло великим покретним комадима за високо вредне клијенте са компликованим ситуацијама“. Њена фирма Фоцус Веалтх Манагемент, Лтд. опслужује преко 115 породица. Просечна нето вредност тих породица је 5 до 10 милиона америчких долара, а њихова улагања се крећу од милион до три милиона долара. Дакле, можете да разумете зашто је важно да је саслушате у вези са сертификатом ЦПВА!

    ЦПВА формат испита и пондери / расподела испита


    ЦПВА формат испита је јединствен и јединствен. Треба да седите четири сата испита и одговорите на 125 питања са вишеструким избором и 10 неевалуираних питања пре теста. Свако питање односи се на област рада коју обавља приватни саветник за богатство. Да би креирали ова питања, волонтери раде анализу посла задатака приватних саветника за богатство. Свако питање има четири опције на избор. Морате пронаћи тачну од четири. Постоји много врста питања која се могу поставити током испитивања -

    • Један најбољи одговор
    • Директно питање
    • Непотпуна изјава
    • Сложени вишеструки избор
    • Ситуациони сет

    Сврха постављања ових питања је осигурати да кандидати имају све вештине, знање, способност израчунавања сложених проблема и способност опозива. Кандидати који могу успешно одговорити на ова питања су они којима треба веровати у расуђивање у сложеним, динамичним питањима.

    Сада, погледајмо основне радове и њихове одговарајуће предмете. Ови радови и резултати су резултати анализе посла задатака приватних саветника за богатство. Ови предмети и теме требало би да буду покривени мрежним програмима и лектиром за предшколско образовање.

    Такође ћемо споменути проценат покривености предмета у сваком раду и одговарајућим предметима.

    Хајде да почнемо.

    Људска динамика (15%)


    1. Етика (5%)

    У етици ћете научити -

    • Знање за поступање и развијање препорука, знање за откривање свих информација, знање како би се клијентима пружиле потребне материјалне информације, знање о радњама неопходним за заштиту поверљивости, знање о потпуној усклађености, знање о одржавању високог нивоа професионалног етичког понашања, знање правила у случају кршења кодекса професионалне одговорности и вештине примене кодекса професионалне одговорности у одређеним ситуацијама клијента.
    1. Примењене бихејвиоралне финансије (5%)

    У овоме ћете научити -

    • Познавање историје и развоја финансирања понашања и неуролошких истраживања и значај за доношење финансијских одлука
    • Познавање пристрасности у понашању и како оне могу утицати на доношење одлука клијента
    • Познавање типова личности инвеститора и како они могу утицати на доношење одлука клијента
    1. Породична динамика (5%)

    У овоме ћете научити -

    • Знање ресурса и вештина потребних за идентификовање проблема и прилика у вези са породичном динамиком, вештина идентификовања и процене колективних и индивидуалних вредности, циљева и циљева чланова породице, познавање кључних породичних улога и положаја, вештина идентификовања проблема или јединствених ситуација, вештина за идентификовање породичних сукоба и динамике, вештина за израду плана породичног образовања, знање о елементима неопходним за спровођење успешног породичног састанка, вештина за помоћ клијентима да развију породичну изјаву о мисији и знање о томе када и како да уграде одговарајућу инфраструктуру породичне канцеларије.

    Стратегије управљања богатством (33%)


    1. Пореске стратегије и планирање (14%)

    У овоме ћете научити -

    • Познавање структура пореских стопа, обрачуна пореза на доходак за појединце, процењених пореских захтева, пореских импликација, пореских питања, алтернативног минималног пореза (АМТ), импликација планирања и одбитака и ограничења пореза на доходак, посебно за добротворно давање, итд.
    • Вештина прегледа и тумачења пореских образаца, израчунавања добротворних одбитака у светлу ограничења, идентификовања могућности планирања повезаних са максимизирањем одбитка камата, вештина израчунавања пореске обавезе за опциону активност, итд.
    1. Управљање портфељем (12%)

    У овоме ћете научити -

    • Познавање пореских инвестицијских стратегија, знање о утицају опорезивања инвестиција на дугорочно гомилање богатства, познавање стратегија прикупљања пореских губитака или добитака, познавање процеса израчунавања претпоставки након опорезивања за потребе моделирања портфеља итд.
    • Вештина израчунавања мера пореске ефикасности и пријава након опорезивања, вештина примене стратегија убирања пореских губитака, вештина израчунавања очекиваних пријава након опорезивања за различите класе или категорије имовине, вештина процене учинка капитала и фиксног прихода након опорезивања менаџери итд.
    1. Управљање ризиком и заштита имовине

    У овоме ћете научити -

    • Познавање врста осигурања за јединствене активности и имовину клијената високе нето вредности, знање самоосигурања као стратегије, познавање стратегија заштите поверилаца итд.
    • Вештина идентификовања уобичајених празнина у покривености за клијенте високе вредности, вештина упоређивања цена и структура полиса осигурања, вештина објашњавања и упоређивања различитих ентитета у сврху заштите имовине итд.

    Специјализација клијента (30%)


    1. Фокус клијента: Руководиоци (10%)

    У овоме ћете научити -

    • Знање о импликацијама планирања програма доделе опција опција, познавање импликација пореског планирања вежби подстицајних и неквалификованих опција деоница, укључујући основицу, периоде држања и АМТ, знање како израчунати и извршити вежбе без готовине, итд.
    • Вештина да се развије стратегија вежбања опција како за подстицајне, тако и за неквалификоване награде, одговарајуће циљевима клијента, вештина за развој одговарајуће стратегије која укључује анализу ризика и награде, итд.
    1. Фокус на клијенту: Власници предузећа изблиза (10%)

    У овоме ћете научити -

    • Познавање проблема финансирања повезаних са блиско одржаваним предузећима у различитим фазама пословног животног циклуса, познавање блиско одржане пословне сукцесије и излазних стратегија, познавање различитих методологија процене продаје предузећа итд.
    • Вештина започињања разговора о породичној динамици у односу на блиско планирано пословно сукцесију, вештина утврђивања који су купопродајни уговори, вештина утврђивања који су купопродајни уговори прикладни на основу структуре ентитета и предвиђене стратегије изласка итд.
    1. Фокус на клијенту: Пензионисање (10%)

    У овоме ћете научити -

    • Познавање стратегија планирања акумулације имовине, познавање пореских поступака расподеле из различитих врста пензијских планова, познавање правила нето нереализоване процене (НУА) и апликација итд.
    • Вештина спровођења анализе капиталних потреба за пензионисање, вештина израчунавања потребне минималне расподеле (РМД), вештина одређивања пласмана имовине између различитих рачуна одложених пореза и након опорезивања, итд.

    Наслеђе планирање (22%)


    1. Добротворно давање и задужбине (7%)

    У овоме ћете научити -

    • Познавање правила и опорезивање донаторских фондова, познавање правила и опорезивање доприноса и расподела из добротворних оловних фондова, знање о неповезаном пословном опорезивом приходу (УБТИ) који се односи на опорезивање пословања или инвестиција приватна фондација итд.
    • Вештина да се утврди да ли је нека добротворна организација јавна насупрот приватној, умеће да се утврди порески карактер имовине која се донира, вештина планирања добротворних прилога како би се максимизирали одбици на основу циљева клијента итд.
    1. Планирање имања и трансфер богатства (15%)

    У овоме ћете научити -

    • Познавање стратегија планирања неспособности, познавање концепта овлашћења за именовање, познавање различитих аспеката пост-мортем планирања итд.
    • Вештина процене тренутног плана поседа клијента, вештина процене најбољег дела акције за доживотне поклоне наспрам трансфера у случају смрти, вештина разумевања и тумачења докумената о планирању имања итд.

    ЦПВА испитне накнаде


    Што се тиче накнада, морате платити следеће да бисте могли да извршите регистрацију за програм ЦПВА -

    • Прво морате платити пријаву.
    • Такође морате платити школарину за шестомесечну пред-студију, укључујући уџбенике и све мрежне материјале у е-Кампусу.
    • Такође морате да платите петодневну наставу и програм у настави на Универзитету у Чикагу Боотх Сцхоол оф Бусинесс.
    • Ако имате програме у класи, морате да платите храну и собу.
    • Такође морате платити накнаду за испит - први покушај.
    • Такође морате платити накнаду за овјеру (накнада за овјеру важи 2 године). За поновну потврду морате поново платити накнаду.

    Ако сте члан ИМЦА, ваше накнаде би износиле 7.475 америчких долара. Ако сте нови члан, морате да платите 7 870 америчких долара (7 475 америчких долара за програм сертификације и 395 америчких долара за годишње чланство). Ако нисте члан, морате да платите 7.975 америчких долара.

    ЦПВА Пролазност


    Како се сваке године пролазни резултат мења, нема доступних информација о томе колики је проценат прошао или није. Пролазни резултат се одлучује применом Модификоване методе Ангофф-а. Примењује се током извођења пролазне студије од стране стручњака. Стручњаци процењују свако питање како би утврдили колико је тачних одговора потребно да би се показало знање и вештине потребне за полагање тог одељења за испитивање.

    ЦПВА Студијски материјал


    За шест месеци пред-студија, све уџбенике и материјале на мрежи обезбеђује институт.

    Стратегије за полагање ЦПВА испита


    Како то није попут било ког другог финансијског курса, већ морате бити стручњак у тој области.Посао ЦПВА је да очисти рђу и прашину са ваших већ успостављених скупова вештина и искуства. Можете да замислите зашто ЦПВА сертификација захтева пет година радног искуства у финансијским услугама! Све што треба да урадите је да имате јасне разлоге зашто радите ЦПВА и да се добро припремите за полагање испита у једном потезу.