Банке у Сингапуру | Списак 10 најбољих банака у Сингапуру

Преглед банака у Сингапуру

Тржиште Сингапура је једно од најбољих места за многе банке да створе свој печат и прошире хоризонт. Ево разлога који су им помогли да успеју -

  • Владина подршка и политике најважнији су разлози због којих су многе стране банке изградиле своје подружнице у Сингапуру.
  • То је одлична стратешка локација која омогућава банкама да се лако повежу са целим светом.
  • Висок животни стандард у Сингапуру створио је велико тржиште за банке.

Због тога се Сингапур назива „банкарским чвориштем“. А 2013. године укупна актива банкарског сектора у Сингапуру износила је око 2 билиона америчких долара.

Структура банака у Сингапуру

Постоји преко 150 најбољих банака. Ако желимо да категоризујемо, банкарски систем можемо поделити у две категорије -

  • Локалне банке: Постоји само 6 локалних банака. Најбоље 3 локалне банке су Развојна банка Сингапура, Прекоморска кинеска банкарска корпорација и Уједињена прекоморска банка.
  • Стране банке: Постоји око 150+ страних банака. И они се могу поделити у различите категорије.
  • Пуне банке: Постоји око 27 пуних банака. АБН Амро, БНП Парибас, ХСБЦ су најзначајнији међу њима.
  • Велепродајне банке: Постоји око 53 банке на велико. Треба истаћи Барцлаис Банк, ИНГ Банк и Натионал Аустралиа Банк.
  • Офшор банке: Око 37 банака је офшор банака. Корејска развојна банка, Тајванска банка итд. Се помињу.
  • Трговинске банке: У Сингапуру постоје око 42 трговачке банке. Помињу се Акис Банк, Цредит Суиссе Сингапоре Лтд., итд.

Списак 10 најбољих банака у Сингапуру

  1. ДБС Гроуп
  2. Кинеска банкарска корпорација у иностранству
  3. Унитед Оверсеас Банк
  4. Банк оф Сингапоре
  5. Цитибанк Сингапур
  6. ЦИЦ Сингапур
  7. ХСБЦ Сингапур
  8. Маибанк Сингапур
  9. Стандардна овлашћена банка
  10. РХБ банка

Погледајмо сваку од њих детаљно (извор: релбанкс.цом) -

# 1. ДБС Гроуп:

У погледу укупне стечене активе, ова банка је на врху листе. Такође једна од највећих финансијских корпорација у Азији. Укупна актива коју је ова банка стекла на крају јуна 2017. износила је 486,699 милијарди америчких долара. На крају марта 2017. године нето добит је износила 1,2 милијарде америчких долара. Опслужује око 4,6 милиона купаца. Овде ради око 22.000 људи. Сједиште ове банке налази се у Финансијском центру Марина Баи.

# 2. Кинеска банкарска корпорација у иностранству:

ОЦБЦ је друга по величини банка по укупној стеченој активи. Укупна актива коју је ова банка стекла на крају јуна 2017. износила је 429.601 милијарду америчких долара. Крајем марта 2017. године, зајмови купаца износили су 221,5 милијарди америчких долара. Основан је 1932. године. Присутан је у преко 18 земаља и има укупно 600 филијала широм света. Овде ради око 30.000 људи. Сједиште ове банке налази се у улици Цхулиа.

# 3. Унитед Оверсеас Банк:

УОБ је трећа највећа банка по укупној стеченој активи. Укупна актива коју је ова банка стекла на крају јуна 2017. износила је 344,414 милијарди америчких долара. На крају марта 2017. године нето добит је износила 807 милиона америчких долара. Основан је 1935. године. Присутан је у преко 19 земаља и има укупно 500 филијала широм света. Овде ради око 25.000 људи. Сједиште ове банке налази се у Раффлес Пл.

# 4. Банк оф Сингапоре:

Банк оф Сингапоре је подружница ОЦБЦ; али као подружница је и даље огромна. Укупна актива коју је банка стекла износи 115,94 милијарде долара на крају априла 2017. Глобална банка и Азијски приватни банкар прогласили су је за најбољу приватну банку од 2011. до 2016. године. Сједиште ове банке налази се у улици Маркет. Банк оф Сингапоре има много филијала у Хонг Конгу, Манили, Лондону и Дубаију.

# 5. Цитибанк Сингапур:

Ово је прва америчка банка у Сингапуру. Основан је 1902. године, пре око 115 година. Ова банка је један од највећих послодаваца у Сингапуру - запослила је преко 10.000 запослених. Има преко 1500 додирних тачака за купце и преко 20 филијала у Сингапуру. Такође има многе пословне јединице - Цити комерцијалну банку, Цити глобално потрошачко банкарство итд. Пружа широк спектар услуга попут личних зајмова, орочених депозита, здравственог осигурања, путничког осигурања итд. Његова главна канцеларија налази се у авенији Темасек.

# 6. ЦИЦ Сингапур:

ЦИЦ је један од правних лица Цредит Мутуел Гроуп. Основан је 1984. године и сматра се главним четвртом азијско-пацифичког региона. Његова главна канцеларија налази се у Финансијском центру Марина Баи. Нуди широк спектар финансијских производа и услуга попут трезора, корпоративних финансија, структурних финансија, приватног банкарства итд. Њихов главни фокус је на банкарским услугама за МСП, а такође нуде најопсежнија решења за управљање богатством купцима у Сингапуру.

# 7. ХСБЦ Сингапур:

ХСБЦ Сингапур је једна од најстаријих водећих банака. Основана је 1877. године, пре око 140 година. Запошљавао је око 3000 људи. Има преко 10 пословница широм Сингапура, а такође има и 40 банкомата у земљи. Сједиште се налази у насељу Цоллиер Куаи. ХСБЦ банка нуди купцима потпуну лепезу производа за лично и комерцијално банкарство (укључујући осигурање).

# 8. Маибанк Сингапоре:

Маибанк Сингапоре је била релативно старија банка; основана је 1960. године, пре око 57 година. Запошљавао је преко 1800 запослених, а купцима Сингапура нуде читав низ услуга попут текућих и штедних рачуна, исламских депозита, позајмљивања производа, инвестиција итд. Нуди услуге на 27 локација у Сингапуру. Уврстила се међу првих 5 банака у АСЕАН-у и квалификована је пуна банка (КФБ) у Сингапуру.

# 9. Стандардна овлашћена банка (Сингапур):

Стандард Цхартеред Сингапоре је подружница Стандард Цхартеред ПЛЦ-а. Основан је у Сингапуру пре скоро 150 година. Има преко 18 пословница широм земље, а такође има и 30 банкомата. Такође има 5 приоритетних банкарских центара. Тренутно има укупну активу од 33 милијарде америчких долара и зајмове клијентима од 23 милијарде америчких долара. Његова главна канцеларија налази се у Финансијском центру Марина Баи. У октобру 1999. године добила је лиценцу квалификоване пуне банке (КФБ) у Сингапуру.

# 10. РХБ банка (Сингапур):

Основан је 1961. године, пре око 56 година. Тада се звало Уједињена малајска банкарска корпорација Берхад (УМБЦ). Ово је универзална банка и присутна је на 7 локација у Сингапуру. Његов примарни фокус је на максималном задовољству купаца. Због тога је једина банка у Сингапуру, а такође и у Малезији, освојила најпрестижнију награду „Најбоље управљање искуством купаца године“ у банкарским услугама. Награду додељује АПЦСЦ Хонг Конг.