Истраживање капитала против приватног капитала | Поред упоређивања

Истраживање капитала против приватног капитала

И професија истраживача капитала и приватни капитал могу изгледати по истом принципу, али постоји велика разлика између њих двоје. Екуити Ресеарцх се бави проналажењем вредности компанија које котирају на берзи, док Привате екуити истражује и анализира приватне компаније и тумачи ваше резултате. У овом чланку ћемо покушати да укажемо на главне разлике између обе професије и да вам олакшамо поређење.

Шта је истраживање капитала?


Екуити Ресеарцх је део сектора инвестиционог банкарства и намењен је интелектуалним и квалитативним студентима. Ваша улога аналитичара за истраживање капитала би укључивала разговор са трговцима и брокерима компаније ради разговора и размене препорука за улагања за клијенте. Морали бисте да прикупљате информације и истражујете компаније које покривате, вршите анализу финансијских извештаја, а на основу овог истраживања припремате детаљне извештаје о капиталу, заједно са сложеним финансијским моделима, релативним проценама (попут односа ПЕ, односа ПБВ итд.), Упоредивих компови између осталих.

Препоручени курсеви

  • Интернет курс финансијског аналитичара
  • Комплетна обука о истраживању капитала
  • Интернет обука о инвестиционом банкарству

Шта је приватни капитал?


Аналитичар приватног капитала је особа која истражује и анализира приватне компаније користећи технике финансијског моделирања. Аналитичар приватног капитала делује као подршка компанијама из приватног капитала и трговинским групама пружајући аналитичку подршку и процену имовине. Главни фокус је на препоручивању стратегија за највећи повраћај улагања и балансирању капиталних и дужничких инструмената. Списак водећих компанија са приватним капиталом

Ако желите професионално стећи вештине приватног капитала, можете погледати ову обуку за приватни капитал

Предуслови за каријеру


Обично су ЦА и МБА најбољи избор регрута за позицију аналитичара за капиталне инвестиције, али није обавезно имати позадину трговине. Морате савладати своје аналитичке и квантитативне вештине и треба да имате снажан интерес за финансијска тржишта, рачуноводство и економију. Такође бисте требали поседовати одличне вештине комуникације и бити добро упућени у енглески језик. За остваривање каријере у пољу приватног капитала препоручује се искуство у трговини и финансијама. Требали бисте бити МБА и требали бисте имати скуп вјештина руковања више задатака, логичког закључивања и аналитичког закључивања. Пожељни су кандидати са одличним вербалним и писменим вештинама комуникације. Погледајте овај чланак - Може ли инжењер да уђе у инвестиционо банкарство

Истраживање капитала у односу на приватни капитал - изгледи за запошљавање


Основне улоге на послу које су део истраживачке каријере компаније Екуити су:

  • Приправник: Први корак ка каријери у компанији Екуити Ресеарцх је приправник у компанији. Учи вас потребним вештинама потребним за ступање на место сарадника. Обука може бити у било ком временском периоду између 6 месеци и 1 године. И обично укључује радионице, студије случаја и предавања.
  • стручни сарадник: Приправници са искуством од 1 или 2 године ангажују се као сарадници. Придружени аналитичари за истраживање капитала достављају писане извештаје и мишљења компаније продајном одељењу компаније.
  • Виши аналитичар: Старији аналитичар цењена је позиција коју треба стећи. Пратили бисте генералног директора компаније на његовим турнејама и саветовали га о посебним питањима.

Генерално, кандидат ради као сарадник три године, а неколико година ради као виши аналитичар, пре него што је унапређен на место потпредседника.

Слично томе, напредовање у каријери у пољу приватног капитала укључује следеће ознаке:

  • Аналитичари: Као аналитичар подржавали бисте чланове вашег тима и ваш главни фокус биће на финансијском моделирању и развоју ваших аналитичких вештина. Пре унапређивања у позицију сарадника, две године морате бити аналитичар.
  • Сарадници: Искуство од 2 или више година у ПЕ фирми учинило би вас погодним за ову позицију. Прегледали бисте пријаве, подржали чланове вашег тима у преговорима и извршењу и изградили контакт мрежу која ће помоћи фирми. Потребне су 3 године искуства као сарадник пре него што се пријави за место сарадника директора.
  • Сарадник директора: минимално искуство од 4 до 5 година је обавезно за рад на месту сарадника директора. Били бисте важан део већих трансакција и ограничили бисте се на трансакције на средњем тржишту као сарадник директора.
  • Директор за инвестиције: За ову позицију бирају се само они високоискусни кандидати. Као директор за инвестиције, имали бисте изузетно важну улогу у прикупљању средстава и доношењу стратешких одлука за компанију.

Истраживање капитала вс приватни капитал - компензација


Говорећи о вашој каријери у пољу капиталних истраживања, ваша зарада као млађег аналитичара кретала би се негде између 45.000 и 50.000 УСД годишње, а након или унапређења као сарадник ваша основна зарада износиће 65.000 УСД, а може се кретати и до 90.000 УСД на основу вашег учинка и искуство. Као старијем аналитичару, обезбедиће се основна компензација од 125.000 до 250.000 америчких долара и од бонуса можете зарадити позамашан износ који може бити 2-5 пута већи од основне накнаде.

Док се говори о каријери у приватном капиталу, плата се креће од 40.000 до 100.000 америчких долара годишње. Поред основне накнаде, додатне бенефиције попут бонуса и других примања могу вам донети добар новац.

Ако желите професионално да научите Екуити Ресеарцх, можда ћете желети да погледате 40+ видео сатиКурс за обуку о капиталном истраживању

Истраживање капитала у односу на приватни капитал - за и против


Као кандидат који се бави вашом каријером у пољу истраживања капитала, предности и недостаци у аспектима ваше каријере биће:

Прос

  • Добра плата
  • Много излазних могућности и могућности за рад
  • Стабилно радно време

Цонс

  • Посао везан за радни сто
  • Дужа трајања седења испред рачунара
  • Међуодељенски притисак

На пољу приватног капитала, ваши минуси и недостаци у вези са каријером укључују следеће:

Прос

  • Погодно радно време
  • Добра плата
  • Доста знања које треба стећи   

Цонс

  • Дубинско проучавање ствари
  • Нема пуно признања у поређењу са другим пољима

Шта одабрати?


Након читања детаљне анализе обе професије, постаје јасно да обе опције могу добро да вас зараде и дају вам новчане користи. Иако вас каријера у истраживању капитала може довести у средиште пажње и као претендента на сектор приватног капитала, морали бисте да направите компромис око фактора пажње. Послови у приватном капиталу могу вам пружити драгоцено искуство које се може користити ако касније одлучите да кренете у друге секторе. Послови у истраживању капитала намењени су онима који воле финансије и финансијску анализу. Одлука да изаберете некога од датих опција изузетно је тешка, јер оба посла могу вашу каријеру одвести на различите висине.

Корисни постови

  • Шта је истраживање капитала?
  • Вештине аналитичара приватног капитала
  • Истраживање капитала против истраживања кредита
  • Инвестиционо банкарство наспрам истраживања капитала
  • <