Замењиви знак у програму Екцел | 3 врсте џокер знакова (са примерима)

Екцел замјенски знакови

Замењиви знакови у Екцелу су посебни знакови у Екцелу који се дешавају у њему, постоје три замењива знака у Екцелу и то су звездица, упитник и тилда, звездица се користи за вишеструки број знакова у Екцелу док се користи упитник да представља само један знак, док се тилда односи на идентификацију ако је вилд знак.

Замењиви знакови посебни знакови који се користе за проналажење резултата који су мање од тачни или тачни.

На пример, ако имате реч „Једноставно ћаскање“ и у бази података имате „Једноставно ћаскање“, онда је уобичајено слово у ове две речи „Ћаскање“, тако да помоћу екцел вилдцард знакова можемо да их упоредимо.

Врсте

У Екцелу постоје три врсте џокер знакова.

Тип # 1 - Звездица (*)

Ово се подудара са нулом или бројем знакова. На пример, „Фи *“ може одговарати „Финал, Фиттинг, Филл, Финцх и Фиасцо“ итд.…

Тип # 2 - знак питања (?)

Ово се користи за подударање са било којим појединачним знаком. На пример, „Фа? Е“ би се могло подударати са „Фаце“ и „Фаде“, „? Оре“ би се могло подударати са „Боре“ и „Цоре“, „а? Иде“ што би могло одговарати „Абиде“ и „Асиде“.

Тип # 3 - Тилда (~)

Ово се некада подударало са џокер знаковима у речи. На пример, ако имате реч „Здраво *“ да бисте пронашли ову реч, реченицу морамо уоквирити као „Здраво ~ *“, па овде карактер тилда (~) одређује реч „Здраво“, пошто је не прати џокер знак.

Примери

Пример # 1 - Употреба Екцел-а са замењивим звездицама (*)

Као што смо разговарали, звездица се користи за подударање било ког броја знакова у реченици.

Овде можете преузети овај предложак за замењивање знакова у Екцел-у - Предложак за замењиви знак за Екцел

На пример, погледајте податке у наставку.

У горњим подацима имамо имена, са тим именима имамо много имена која имају заједничку реч „Абхисхек“. Дакле, користећи џокер звездицу, овде можемо избројати све „Абхишеке“.

Отворите функцију ЦОУНТИФ и изаберите опсег.

У аргументу критеријума наведите критеријуме као „Абхисхек *”.

То је све ово ће рачунати сву реч која у себи садржи „Абхисхек“.

Пример # 2 - Вредност делимичног претраживања у ВЛООКУП-у

ВЛООКУП захтева тачну вредност претраживања која се подудара да би преузела податке. Ово је традиционални слоган, али податке и даље можемо дохватити помоћу вредности претраживања честица. На пример, ако је вредност претраживања „ВИВО“, а у главној табели ако је „ВИВО Мобиле“, и даље можемо подударати коришћењем џокерских знакова. Сада ћемо видети један од примера, испод су примери података.

У колони А. имамо табелу претраживања. У колони Ц имамо вредности претраживања, ове вредности претраживања нису потпуно исте као вредности табеле претраживања. Па ћемо видети како да применимо ВЛООКУП користећи џокер знакове.

Прво отворите функцију ВЛООКУП у ћелији Д1.

Први аргумент је Лоокуп Валуе. Један од проблема са вредностом претраживања овде је што немамо тачно подударање, тако да ову вредност прегледа треба да приложимо звездицом пре и после вредности претраживања.

Овде смо применили два знака звездица "*" & Ц2 & "*". Звездица овде означава да било шта између дивљег знака треба да се подудара и врати сродни резултат.

Иако смо имали само знак „Инфосис“ са звездицом, подударао се са вредношћу у табели за претрагу и вратио тачан резултат као „Инфосис Лтд“.

Слично томе, у ћелији Д6 добили смо вредност грешке као # ВРЕДНОСТ! јер у табели за претрагу нема речи „Минтра“.

Пример # 3 - Коришћење знака питања са заменљивим знаком у програму Екцел (?)

Као што смо разговарали, упитник се може подударати са једним знаком у наведеном слоту. На пример, погледајте податке у наставку.

У горњим подацима наша идеална вредност би требало да буде „Валлстреет Мојо“, али између њих имамо неколико посебних знакова. Дакле, користићемо упитник да бисмо их заменили.

Изаберите податке и притисните Цтрл + Х.

У ФИНД пронађите који оквир унесите „Валлстреет? Мојо“, а у Замените типом „Валлстреет Мојо“.

Кликните на Замените. Добићемо доњи резултат.

Вау !!! Лепо зар не ??

Овде сав трик изводи екцел знак замењивог знака (?). Погледајмо шта смо поменули.

Пронађи шта: „Валлстреет? Мојо“

Замените са: „Валлстреет Мојо“

Дакле, после речи Валлстреет било који знак треба заменити размаком. Дакле, сви специјални знакови замењени су размаком и имаћемо одговарајућу вредност „Валлстреет Мојо“.

Овако, користећи џокер знакове можемо подударати делимичне податке и обавити посао.