10 најбољих књига на берзи за почетнике | ВаллстреетМојо

Берзанске књиге за почетнике

1 - Интелигентни инвеститорКрајна књига о улагању вредности. Књига практичних савета

2 - Како зарадити новац на залихама

3 - Када продати: Унутрашње стратегије за профит на берзи

4 - Ирационална бујност 3. издање Ревидирано и проширено треће издање

5 - Инвестиције за лажне ланце

6 - Случајна шетња Валл Стреет-ом Тестирана временом стратегија за успешно инвестирање

7 - Маркет Визардс, ажурирани интервјуи са меким корицама најбољих трговаца

8 - Акције на дуге стазе 5 / Е Дефинитиван водич за повраћај на финансијско тржиште и дугорочне стратегије инвестирања

9 - Здрав разум о узајамном фонду

10 - Један на Валл Стреету

Како искористити оно што већ знате да зарадите новац на тржишту

Да ли пазите на новине ујутро да бисте проверили берзу? Да ли се ваше око одмара на ТВ екрану да бисте сазнали следећи вероватни скок удела? Да ли бринете дан и ноћ око новца који сте уложили на берзи? Не држите срце у устима, време је да се одлучите за интелигентно улагање које ће вам сигурно пружити одморни сан. Побољшајте своје знање и мудрост о улагањима и берзама. Погледајте ове најбоље књиге о берзи за почетнике да бисте постали упућени у инвестирање на берзи.

# 1 - Интелигентни инвеститор

Дефинитивна књига о улагању вредности. Књига практичних савета


Бењамин Грахам и Јасон Звеиг

Ко може ускратити савете највећег инвеститора двадесетог века, а ако је то Бењамин Грахам, нико не може занемарити безвремену мудрост коју ће он дати. Грахам је веровао у филозофију минимизирања губитака, а не максимизирања профита - теорија која у овом тренутку звучи чудно, али је стратегија коју би истински инвеститори требало следити. Ова филозофија ради за дугорочне инвеститоре који користе своја истраживачка, аналитичка и аналитичка потенцијала и године дисциплине и искуства да би уловили добре инвестиције. Књига износи реалну слику Валл Стреета без икаквог облика искривљења. Зграбите ову књигу одмах да бисте постигли своје финансијске циљеве, јер је ова књига Библија улагања за све повезане са берзом.

Међутим, реч опреза за почетнике који одаберу ову књигу, молим вас направите домаћи задатак о основним лекцијама улагања пре него што дипломирате на Грахам-у. Постоји могућност да вас књига успава ако сте лаик без знања.

<>

# 2 - Како зарадити новац на залихама


аутор Виллиам О’Неил

О овој књизи се не може пуно писати, јер продаја и перформанси све говоре о њој. Национални бестселер Како зарадити новац на залихама је водич у седам корака за минимизирање ризика и максимизирање добити ради стварања генерације богатства за инвеститоре. Књига је уврштена у стратегију која омогућава проналажење добитних акција пре него што оствари велике добитке. Такође пружа савете за боље улагање новца у акције, узајамне фондове и ЕТФ-ове како би се максимизирао добитак. Али најбоља ствар је што вам књига помаже да декодирате двадесет и једну грешку коју сваки инвеститор направи.

Књига је магнум опус и садржи свеобухватне детаље о берзи. Неил-ова ЦАНСЛИМ стратегија која му је омогућила да се претвори у мултимилионера је временски доказана стратегија која показује како тржиште капитала (деоница) заиста функционише - за пасивног, мањинског, спољног инвеститора. Приступ 80/20 који је измислио Неил говори о томе да је инвеститор постигао успех од 80% уз напор од 20% заснован на идеји о власничким метрикама и алатима. Књига је класична и савети о трговини су и данас релевантни. Овај џепни прстохват је неопходан за инвеститоре који желе да уживају у великом богатству.

<>

# 3 - Када продати:

Унутрашње стратегије за профит на берзи


написао Јустин Мамис (аутор)

Само име књиге сугерише да се из ње може научити пуно ствари. Дакле, куповина је обавезна ако тражите одговор на питање када је право време за продају мојих акција. Мамис је провео неколико година као трговац-члан „на спрату“ компаније Пхелан, Силвер, специјализоване компаније за НИСЕ, и зато је савршен ментор за инвеститоре који желе да улажу без радног знања берзе. Мамис на врло слојевит начин расправља о тржишним показатељима како би разумео тачно време за куповину и продају, а такође објашњава и пословне тајне трговачког пода и како професионалци - на „оне“ на које се многи инвеститори невољно позивају - имају користи од психологије стада.

Ова књига открива психологију просечног инвеститора који више воли да губи, али ће највероватније победити у трци. Мамис узима у обзир најситније детаље и прецизно објашњава детаље како продати своје акције да бисте зарадили већи профит и када их продати на кратко како бисте били сигурни да спречавате копање рупе у џепу. Занимљиво је да он истиче идеју берзе као идеалног места за пролазак кроз разне људске емоције. Од узбуђења због зараде до кривице што је све то изгубила, Мамис врло истинито идентификује људске слабости и уплеће их у овај информативни део. Његово писање је лако, што одражава његово искуство и знање стечено годинама. Нека вам ова књига буде при руци ако сте заинтересовани за прикупљање залиха.

<>

# 4 - Ирационална бујност

3. издање ревидирано и проширено треће издање


написао Роберт Ј. Схиллер (аутор)

Ирационална бујност ће заувек остати релевантна јер се објашњава идејом цена акција и обвезница и трошкова становања у пост-субприме буму. Књига у основи показује како недавна тржишта имовине бележе и инхерентно одражавају психолошки волатилност. Књига коју је написао добитник Нобелове награде, економиста са Иале-а, представља разматрање опсега људских емоција које се играју на берзи и животима инвеститора након финансијске кризе 2008-09. Књига је пажљиво проучавање, широко се ослањајући на истраживања и историјске доказе да би се дошло до закључка да је огроман процват берзе који је започео око 1982. године и убрзао невероватну брзину након 1995. године био шпекулативни балон, који није заснован на разумним економским основама. Схиллер истиче да је балон некретнина сличан балону на берзи који му је претходио и упозорава да би „значајни (даљи) раст на овим тржиштима могао на крају довести до још значајнијег пада“. Схиллер је доказао да је у праву и врло смо свесни ове чињенице.

Књига је занимљива и сјајна је комбинација психологије и финансија и пружа анализу и концепте научене у традиционалној теорији финансија. Књига омогућава студенту да размишља о идеји мехурића као о миту или стварности, али са дужном интелигенцијом озбиљни студенти економије и финансија могу тај тајни код провалити.

<>

# 5 - Инвестиције за лутке


аутор Паул Млађеновић (аутор)

Почетник ће сигурно бити изгубљен у финансијама које се непрестано мењају. Стога је императив да се новопридошлом помогне са врло основним да створи одличну базу која би могла бити темељ за следећи Варрен Буффет. Стога не постоји боља књига за подучавање основама од улагања у залихе за лутке. Књига започиње основним информацијама о ЕТФ-има, што је сигурнији начин за диверзификацију на берзи; нова правила, размене и инвестициона средства; и још много тога. Књига истражује идеју о томе како технолошке промене доносе нове производе, услуге и начине пословања и како се на крају заштитити у тако променљивом свету финансија. Књига је испуњена примерима из стварног живота који вам омогућавају да повећате залихе помоћу одређеног инвестиционог плана.

Књига читаоца сматра глупим и води га кроз основну математичку математику и на крају до финих тачака проналажења берзанског посредника до бирања ЕТФ-ова или узајамних фондова. Аутор је прецизно пружио детаље објављених извора и веб локација како би прикупио довољно података и донео информисану одлуку о улагању у компанију.

Бесплатан савет за почетнике, уложите у ову књигу уместо да трошите време на туторијале.

<>

# 6 - Случајна шетња Валл Стреетом

Проверена стратегија успешног инвестирања


аутор Буртон Г. Малкиел

Књига економиста са Принцетона засигурно ће се окренути и ако је то познати студент Буртон Малкиел-а, не може се одупријети склоности да зграби примерак његове књиге. Написана 1973. године, ова књига је етаблирани водич за свеже, почетнике или предузетнике. Написана у једноставном и занимљивом стилу, ова књига спакује идеју индексирања у ризичном и непредвидивом свету берзе. Књига саветује на луцидан начин и сјајно ради комбиновањем теоријског и практичног дела берзанских фондова. Малкиел узима историју Валл Стреета и баца шпекулативно око, заузврат, чинећи сваки балон врло проницљивим. Ауторски приступ придржавању ефикасне тржишне хипотезе и индексирању је изузетно тачан. Сваку тачку аргументира статистиком и невољко признаје одступања на берзи. Малкиелов приступ је осредњи, где читаоце не бомбардира компликованим терминима како би читаоца изненадио, али је луцидан и посвећен технологији која помаже сезонским као и новајлијама.

Једанаесто издање књиге додаје свеж материјал о фондовима којима се тргује на берзи и могућностима улагања на тржиштима у развоју; потпуно ново поглавље о „паметним бета“ фондовима, најновији маркетиншки трик у индустрији управљања инвестицијама; и нови додатак који се бави све сложенијим светом деривата. Ова књига је одличан извор основа и препоручује се свима који траже савете о управљању својим новцем.

<>

# 7 - Маркет Визардс, ажурирано

Интервјуи са меким корицама најбољих трговаца


Јацк Д. Сцхвагер

Комерцијалне тајне су увек корисне и ако потичу од пијацних чаробњака, не би требало бити ништа што би вас спречило да то не буде велико на берзи. А да бисте то постигли, морате узети копију националног бестселера Маркет Визардс. Сцхвагер у јединственом формату открива суштинску формулу која је помогла врхунским трговцима да стекну тону богатства. Занимљиво је да се Сцхвагер не меша у мудре речи ових најбољих трговаца и омогућава читаоцу да их директно чује као савете који би требали обликовати њихову светлу будућност. Сцхвагер је интервјуисао људе попут Бруцеа Ковнера, Рицхарда Денниса, Паул Тудор Јонес-а, Мицхел Стеинхардт-а, Ед-а Сеикота-е, Марти-а Сцхвартз-а и Тома Балдвина-а како би изашли са причом о њиховим сензационалним трговинским пучевима. Упркос разликама у тржишном подручју и приступу сваког трговца, теме остају доследне. Књига је вредна чувања у својој библиотеци, не због откривених образаца трговања или техника које ће сигурно успети, већ зато што читаоцу покушава да усади у читаоца идеју да ће сваки трговац морати да развије сопствени пут успеха, схвате сопствене лудости и крећу напред ка постизању успеха у трговини.

<>

# 8 - Акције на дужи рок 5 / Е

Дефинитиван водич за повраћај на финансијско тржиште и дугорочне инвестиционе стратегије


написао Јереми Ј. Сиегел (аутор)

Инвестициони свет ће се преокренути ако инвеститори буду сигурни у сигурна улагања и гарантован повраћај. Међутим, када Јереми Сиегел у књизи представи ову идеју, читаоци су уверени и не трпају очима од изненађења. Дугорочне акције представљају историјске чињенице како би вас припремили за сигурнији образац улагања, тј. Да инвестирате у дугорочне акције. Сиегел на тужбени начин објашњава: „Принцип ове књиге је да временом приноси након инфлације на добро диверзификованом портфељу обичних акција не само да су премашили приходе имовине са фиксним дохотком, већ су то заиста учинили са мање ризика. Које акције поседујете је секундарно у односу на то да ли поседујете акције, посебно ако имате уравнотежен портфељ. “

Тржиште је да је данашње време толико робусно да се од инвеститора захтева да одржи пуно стрпљења да одржи дугорочни портфељ. Међутим, Сиегел категорички противречи поентама и тврди да су акције дугорочно сигурније и продуктивније од већине других облика улагања. Објашњава како се израчунава принос залиха и испитује неке техничке аспекте анализе залиха. Сиегел се не обраћа широј јавности и пружа детаљне информације о софистицираним начинима инвестирања, који добро функционишу за почетнике, а не за почетнике. Сиегелово знање је, међутим, згодно када било ко од вас тражи сјајан дугорочни план улагања за будућност.

<>

# 9 - Здрав разум о узајамном фонду


Јохн Ц. Богле (Аутор),

Јохн Ц Богле не треба формално представљати. Поштована у индустрији узајамних фондова, ова књига није ништа друго до безвременски коментар који Богле може посветити индустрији којој је дао много година. Књига на врло непосредан начин говори о тренутној олуји и њеним последицама на берзи, дајући добре савете о улагању тек након процене основа заједничких фондова и његових дугорочних импликација. Богле такође размишља о структурним и регулаторним променама у индустрији узајамних фондова.

Богле је заслужан за институцију првог индексног узајамног фонда који је постао највећи узајамни фонд на свету, а такође је основао и једини узајамни фонд у власништву његових акционара (Вангуард). Стога он безвременски улаже велики напор да представи платформу за интелигентно инвестирање док анализира трошкове, излаже пореску неефикасност и упозорава на сукобљене интересе индустрије узајамних фондова. Нуди разумна решења за поступак избора фондова и открива шта ће бити потребно да би се то постигло на данашњем хаотичном тржишту. Здрави разум о узајамном фонду сигурно ће вас учинити бољим инвеститором, помажући вам да стекнете ослонац у финансијској индустрији добрим добрим одлукама.

<>

# 10 - Један горе на Валл Стреету

Како искористити оно што већ знате да зарадите новац на тржишту


аутор Петер Линцх (аутор), Јохн Ротхцхилд (сарадник)

Ово је класично за инвеститоре којима није циљ да се претворе у Варрена Буффетса из те индустрије. Просечни инвеститор има пуно савета за постизање финансијског успеха на паметан начин. Говори о проналажењу „тенбаггерс“ -а деоница које се десет пута повећавају од почетног улагања и на крају ће неколико тенбаггерс претворити просечни портфељ акција у звезду. Петер позива сваког инвеститора и полаже веру у неспособност и знање сваког појединца да покаже снагу општег знања (искористите оно што већ знате) да предвиди да ће берза зарадити новац у акцијама и задржати отвореност за нове идеје открити велике могућности за инвестирање.

Књига је испуњена духовитим примедбама и написана је на изузетно лаган начин. Забаван је и информативан, а ви ћете бити приморани да књигу завршите што пре. Иако је књига написана на лак начин, не може се сматрати пречицом до лаког успеха. Не постоје чаробне формуле за достизање богатства, а домаћи задатак је увек потребан.

<>

Уживајте у читању ових књига о берзи, јер сам сигуран да ће то неизмерно побољшати вашу ризницу финансијског знања.