10 најбољих књига о књиговодству свих времена | ВаллстреетМојо

Списак најбољих књиговодствених књига свих времена

Књиговодствене књиге су различите књиге које садрже информације о томе шта је рачуноводство, врсте рачуноводства, начине вођења рачуноводства и друге сродне концепте. Испод је листа таквих књига о рачуноводству -

 1. Једноставно рачуноводство: рачуноводство објашњено на 100 страница или мање( Кликните овде )
 2. Кратка историја економског генија Меке корице( Кликните овде )
 3. Рачуноводство Све у једном за лутке( Кликните овде )
 4. Књиговодствени приручник (Баррон’с Аццоунтинг Хандбоок)( Кликните овде )
 5. Пореска и правна књига приручника: Решења која мењају ваше игре ( Кликните овде )
 6. Књига рачуноводства Варрен Буффетт: Читање финансијских извештаја за издање Буффетт Боок-а за инвестирање вредности( Кликните овде )
 7. Случајна шетња Валл Стреетом: Проверена стратегија успешног инвестирања( Кликните овде )
 8. Финансијски превара: Како открити рачуноводствене трикове и преваре у финансијским извештајима( Кликните овде )
 9. Фреакономицс: Покварени економиста истражује скривену страну свега у меким увезима( Кликните овде )
 10. Средње рачуноводство( Кликните овде )

Размотримо детаљно сваку од књиговодствених књига, заједно са кључним преузимањима и прегледима.

# 1 - Једноставно рачуноводство - рачуноводство објашњено на 100 страница или мање

аутор Мике Пипер

Први бебин корак у рачуноводствени свет треба опрезно корачати, с обзиром на то да не желите да преплашено побегнете од детаљних детаља и тешке терминологије. Ова Пипер-ова књига држи ствари једноставним и једноставним, са практичним и једноставним примерима који помажу у расветљавању концепата без непотребног жаргона техничких детаља. Основни појмови тема попут Рачуноводствене једначине и његов значај, читање и припрема финансијских извештаја, израчунавање и тумачење неколико различитих финансијских показатеља и концепти и претпоставке који стоје иза Општеприхваћених рачуноводствених принципа (ГААП) објашњени су довољно сажето. Рачуноводствени уџбеник је брзо штиво за почетнике који их држе до краја, као и помоћ почетницима да освеже своје концепте.

<>

# 2 - Кратка историја економског генија у меким корицама

Паул Стратхерн

Историја многе успава ... зззз и замишља да ли је то историја бројева и теорија, али гарантујемо да ова књига неће натерати вас да заспите док не прочитате последњу страницу књиге. Стратерн пише историју као да је делић живахне слике. Открива дефинитивни напредак математике и економске теорије, од задржавања двоструких уноса до открића стандардне девијације и различитих примена теорије вероватноће. Теорије су синхронизоване као део прелепе музике који преузимају Адам Смитх и Хуме; Французима Оптимисти и британски песимисти: Саинт-Симон и Овен; Марк и Хегел; Парето; Веблен; Шумпетер, Кејнз, Џон Неш и коначно повратак фон Нојману. Стратерн сажима широку историју математичког утицаја сваког економисте и обликује сваку од њихових теорија доносећи закључке један другог. Аутор се сјајно труди да ове досадне информације стави у занимљив формат и на тај начин пружа дубоко разумевање теме кроз људе из историје.

<>

# 3 - Рачуноводство Све у једном за лутке

Аутор: Кеннетх Боид (Аутор), Лита Епстеин (Аутор), Марк П. Холтзман (Аутор), Фриметте Касс-Схраибман (Аутор), Маире Лоугхран (Аутор), Вијаи С. Сампатх (Аутор), Јохн А. Траци (Аутор) , Таге Ц. Траци (аутор), Јилл Гилберт Велиток (аутор)

Једно решење за све проблеме је најлакши одговор на многа наша питања. Шта кажете на решавање свих ваших рачуноводствених проблема у једном потезу? Рачуноводство Све у једном за лутке права је референца у овом погледу. Књига пружа брзу крстарење свим рачуноводственим темама, од основа задуживања и кредита до сложенијих питања попут амортизације и регулације. Текст је једноставно написан и врло се лако чита. Књига такође покрива теме као што су начини извештавања о финансијским извештајима, како доносити паметне пословне одлуке, ревизија и откривање финансијских превара. Све је то једноставно помоћу једноставних примера и сценарија за мала предузећа. Овај уџбеник рачуноводства добра је инвестиција за будућност било ког рачуноводственог професионалаца, студената МБА или малих предузећа за брзу референцу.

<>

# 4 - Књиговодствени приручник (Баррон’с Аццоунтинг Хандбоок)

др Јае К. Схим (Аутор), др Јоел Г. Сиегел ЦПА (аутор), Ницк Даубер МС ЦПА (аутор), др Аникуе А. Куресхи ЦПА (Аутор)

Када имате књигу коју је написало толико много власника ЦПА, вреди проверити велику величину задатка који су они обавили. Али ову књигу вреди чувати с обзиром на небројене захтеве које она испуњава из света рачуноводства. Аутори су врло пажљиво исписали детаље финансијског рачуноводства и пажљиво су описали сваки елемент финансијских извештаја са детаљима о захтевима и усаглашености са финансијским извештавањем, као и америчким ГААП (Општеприхваћени рачуноводствени принципи) и Међународним стандардима финансијског извештавања МСФИ. Поглавља су такође посвећена управљању трошковима, као и пореским обрасцима и њиховој припреми. Ова књига је опсежни А-до-З речник рачуноводствених појмова, кратке дефиниције свега, од Абацуса до З резултата.

<>

# 5 - Пореска и правна књига приручника: Решења која мењају ваше игре

Марк Ј. Кохлер

Рачуноводство је само по себи тако тешко и комбинирајте га са порезом, коктелом од два опасна предмета. Али Кохлер се на смешан начин бави и рачуноводственим и пореским питањима бацајући озбиљност кроз прозор. Власници малих предузећа често се толико намуче због сложености правних лица да им дугорочно промакне пропаст у правопису њихових производа. Кохлер, стручњак за рачуноводство и порез, пружа изванредан садржај како би помогао људима да уштеде своје време и новац. Књига одговара на правна питања откривањем голе истине омогућавајући вам да доносите боље одлуке о заштити своје имовине. Кохлер сјајно ради пружајући примере из стварног живота, на крају уклањајући страх од обичног човека из идеје о порезу и рачуноводству као сложеном свету бизарних и застрашујућих упутстава. Књига је одличан водич за пореско планирање и стратегије уштеде пореза. Са сваком страницом, када отворите ову књигу, сигурно ћете постати мудрији и опремљени за решавање тешких ситуација уштеде пореза и планирања. Прочитајте ову информативну књигу да бисте повећали квоцијент пореза на ИК.

<>

# 6 - Рачуноводствена књига Варрена Буффетта: читање финансијских извештаја за издање Буффетт Боок Едитион

аутор Стиг Бродерсен (аутор), Престон Писх (аутор)

Рачуноводство је непотпуно без размишљања о улагању. Компликовани услови и тешки финансијски концепти могу одбити било кога, али ова књига ће вас сигурно провести кроз читаву ситницу улагања без уобичајене досаде. Књига има за циљ да просветли инвеститоре који су тек закорачили у ову индустрију. То је богатство, јер књига до те мере објашњава захтеве за анализом финансијских извештаја. Нема ударања око жбуња или непотребних примера који ће вас замазати. То је уџбеник о улагању у који би сваки свежији требало да улаже за своју успешну каријеру у овој професији. Аутори су извршили одличан посао у пружању савршене везе са различитим показатељима различитих финансијских извештаја и темељито објашњавају зашто се одређене метрике користе и шта представљају у стварном свету. Сјајно је научити анализирати компаније и када куповати и продавати акције.

<>

# 7 - Случајна шетња Валл Стреетом: Проверена стратегија успешног улагања

Аутор: Буртон Г. Малкиел (Аутор)

Књига принстонског економисте сигурно ће се окренути, а ако је то прослављени Буртон Малкиел, студенти не могу да одоле склоности да зграбе примерак његове књиге. Написана 1973. године, ова књига је етаблирани водич за свеже, почетнике или предузетнике. Написана у једноставном и занимљивом стилу, ова књига спакује идеју индексирања у ризичном и непредвидивом свету берзе. Књига саветује на луцидан начин и сјајно ради комбиновањем теоријског и практичног дела берзанских фондова. Једанаесто издање књиге додаје свеж материјал о фондовима којима се тргује на берзи и могућностима улагања на тржиштима у развоју, потпуно ново поглавље о „паметним бета“ фондовима, најновији маркетиншки трик у индустрији управљања инвестицијама и нови додатак који се бави све сложенији свет деривата. Ова књига је одличан извор основа и препоручује се свима који траже савете о управљању својим новцем.

<>

# 8 - Финансијски превара: Како открити рачуноводствене трикове и преваре у финансијским извештајима

аутор Ховард Сцхилит (аутор), Јереми Перлер (аутор)

Само име књиге је довољно да распламса вашу радозналост и пролазак кроз њу. Готово звучи као детективска прича, и није ни чудо што им Бусинесс Веек додељује наслов „из рачуноводства Схерлоцк Холмеса“. Књига је улагање не само за финансијске професионалце, већ и за лаике да разумеју трикове на које су сви главни произвођачи компанија преварили инвеститоре. Библија је откривања рачуноводствених превара, која вам омогућава да асимилирате информације о триковима које играју велике компаније, откривајући обмањујуће нивое рачуноводства и припрема вас да будете спремни да рано откријете такве преваре како бисте избегли финансијске губитке у будућности. Ова књига финансијског рачуноводства вас спрема да се носите са тим

 • Манипулација зарадом Схенаниганс: Научите најновије трикове које компаније користе за преувеличавање прихода и зараде.
 • Проток новца Схенаниганс: Откријте нове технике које је креирало руководство које му омогућавају да манипулише новчаним токовима једнако лако као и зарадом.
 • Кључне метрике Схенаниганс: Погледајте како компаније користе обмањујуће „кључне“ метрике да би заварали инвеститоре о њиховим финансијским перформансама.

Аутори су осветлили све информативне детаље откривајући најшокантније преваре и финансијске неваљалце на глобалном тржишту.

<>

# 9 - Фреакономицс: Покварени економиста истражује скривену страну свега у меким увезима

аутор Стевен Д. Левитт (аутор), Степхен Ј. Дубнер (аутор)

Вртоглава комбинација економисте и новинара сигурно ће произвести нешто спектакуларно, а резултат је Фреакономицс. Левитт и Дубнер дубље се упуштају у свакодневни рад нормалних ситуација да би одлучили како ствари функционишу у свету контролом економије. Књига је написана у белетристичком формату, али пружа веома драгоцен ироки увид у економско деловање од њених корена, анализирајући социолошки развој на живахан начин. Књига, међутим, пружа храну за ум; технички подаци су допуњени конкретним аргументима и доказима који читаоцу не дозвољавају да изгуби заплет. Лако штиво које ће сигурно одушевити све својим открићима.

<>

# 10 - Средње рачуноводство

написао Доналд Е. Киесо (аутор), Јерри Ј. Веигандт (аутор), Терри Д. Варфиелд (аутор)

Изврсна референца за афирмисане рачуновође, аутор, увек обрађује сваку тему рачуноводства као наставну лекцију, а не као јеванђеље које се даје за учење. Киесо се врло ефикасно задржава на свакодневним рачуноводственим програмима попут Екцел-а, ГЛС-а и другог рачунарског рачуноводственог софтвера, пружајући им снажну подлогу у алатима потребним у рачуноводственој професији. Средње рачуноводство је савршен водич за пружање алата потребних за разумевање шта је ГААП и како се примењује у пракси. Текст такође укључује нови начин сагледавања ГААП, конвергенцију америчких ГААП и МСФИ и Покрет за поштену вредност. Срж Келсоове изјаве о вредности и даље остаје ауторитативност и припрема за професију (ЦПА испит). Књига о рачуноводству и финансијама пружа савете, примере проблема и показује како их корак по корак рашчланити. То је свеобухватан водич и мора га имати сваки студент рачуноводства.

<>

Горе наведено је сажетак десет најбољих књиговодствених књига за које мислимо да су велика ризница знања. Мишљење студената и професионалаца може се разликовати јер сваки појединац има своје фаворите, а књига о рачуноводству има безброј, зато се удубите у сваку лично како бисте обогатили своје знање. Размислите о провођењу времена са њима! Све најбоље у вашем читању.