12 најбољих књига о инвестиционом банкарству

Најбоље најбоље књиге о инвестиционом банкарству

1 - Инвестиционо банкарство: Процена вредности, откуп по основу полуге и спајања и преузимања

2 - Инвестиционо банкарство за лутке

3 - Посао ризичног капитала

4 - Финансијско моделирање и вредновање: Практични водич за инвестиционо банкарство и приватни капитал

5 - Објашњено инвестиционо банкарство: Инсидер'с Гуиде то тхе Индустри

6 - Инвестиционе банке, хеџ фондови и приватни капитал

7 - М&А на средњем тржишту: Приручник за инвестиционо банкарство и пословно саветовање

8 - Најбоља књига о пословима Голдман Сацхс-а за инвестиционо банкарство

9 - Инвестиционо банкарство: институције, политика и право

10 - Најбоља књига о каријери инвестиционог банкарства

11 - Случајни инвестициони банкар: унутар деценије која је трансформисала Валл Стреет

12 - Посао инвестиционог банкарства

Инвестиционо банкарство је високо специјализовано подручје у коме финансијски субјекти познати као инвестиционе банке помажу приватним и јавним корпорацијама у издавању власничких и дужничких хартија од вредности, заједно са олакшавањем реструктурирања предузећа, спајања и преузимања (М&А) и читавог низа изузетно сложених трансакција. О овој теми, наравно, постоји богатство литературе како за технички упућене, тако и за неупућене. Да бисмо вас спасили од трошења сати и сати прелиставајући мноштво најбољих књига о инвестиционом банкарству, овде смо одабрали најбоље књиге о инвестиционом банкарству које ће вам помоћи да схватите основне концепте и разоткријете техничке детаље финансирања инвестиционог банкарства, а да никада не изгубите твој интерес.

Овде разматрамо 12 најбољих књига о инвестиционом банкарству; међутим, ако желите да сазнате више о спајањима и преузимањима, можете погледати курс М&А (спајања и преузимања).

# 1 - Инвестиционо банкарство: Процена вредности, откуп леверажима и спајања и преузимања


Написали Јосхуа Росенбаум и Јосхуа Пеарл

Ревиев:

Комплетна књига о инвестиционом банкарству која читаоцима чини високо доступне техничке концепте. Аутори су усвојили детаљан корак-по-корак приступ, истовремено дефинишући примарне методологије процене, које се обично користе за анализу одрживости корпоративне продаје, преузимања и преузимања и откупа. Иако препознаје критичну природу улоге коју имају анализе процене у пољу инвестиционог банкарства и корпоративних финансија, овај рад поставља солидне темеље за дубље разумевање преовлађујућих концепата, процеса и методологија у пољу инвестиционог банкарства.

Најбоље за понети из ове књиге о најбољем инвестиционом банкарству

Овај рад представља златни стандард у смислу уџбеничког приручника о сложеним аспектима инвестиционог банкарства са темељним техничким изгледима. Обавезно за финансијске професионалце, као и остале заинтересоване за стицање детаљног техничког знања о инвестиционом банкарству и анализи процене.

За даље детаље о овом уџбенику о инвестиционом банкарству, <>

# 2 - Инвестицијско банкарство за лутке


Аутор Маттхев Крантз и Роберт Јохнсон

Ревиев:

Одличан уводни рад у области инвестиционог банкарства који усваја лако разумљив приступ док описује основне банкарске концепте и њихову примену у стварном свету. Започињући са оним за шта се залаже инвестиционо банкарство и његовом улогом у преузимањима и преузимањима, откупима и другим кључним корпоративним одлукама, аутори настављају да описују улогу инвестиционих банкара и начин на који оне остварују ствари. Цјелокупни фокус је на помагању у развијању разумијевања кључних банкарских концепата и практичних аспеката, укључујући процјену вриједности компанија, издавање обвезница и дионица, и изградњу финанцијског модела који овај рад чини од велике практичне вриједности.

Најбоље понети из ове књиге о најбољем инвестиционом банкарству

Једноставно, једно од најбољих водича за почетнике за инвестиционо банкарство које покрива готово све, од његове дефиниције до основних концепата и пракси, чинећи га непроцењивим додатком колекцији сваког професионалца или лаика заинтересованог за стицање широког разумевања предмета.

<>

# 3 - Посао ризичног капитала


Увид водећих практичара о уметности прикупљања средстава, структурирању договора, стварању вредности и излазним стратегијама - Написала Махендра Рамсингхани

Ревиев:

Потпуно упутство за пословање са ризичним капиталом, ова књига је написана за све који су заинтересовани за учење педантне вештине прикупљања ризичних фондова, структурирање инвестиција, стварање вредности и процену излазних путева. Заједно са обогаћујућим увидима водећих стручњака у овој области, ово дело је заиста намењено стручњаку, детаљно описујући све, од проналажења могућности за инвестирање и спровођења дубинске анализе до преговарања о улагањима. То је савршен пратилац свима који траже комплетан ресурс знања о послу ризичног капитала, заједно са детаљним мишљењима лидера у индустрији на ту тему.

Најбоље понети из ове најбоље књиге о инвестиционом банкарству

Један од најкомплетнијих и најаутентичнијих водича о тој теми, који нуди свеобухватан преглед уметности и науке о послу ризичног капитала. Посебно корисно за професионалце ризичног капитала.

<>

# 4 - Финансијско моделирање и процена: Практични водич за инвестиционо банкарство и приватни капитал


Аутор Паул Пигнатаро

Ревиев:

Прилично темељан водич за израду тачних процена залиха уз помоћ финансијског моделирања. Да би испунио свој циљ, аутор се потрудио да поткрепи методологију практичном илустрацијом у целости о процени Вал-Март-а коришћењем финансијског моделирања. Чак би и почетник имао мало проблема да следи детаљна упутства и креира финансијски модел за процену залиха на прилично уравнотежен начин. Такође се расправља о концепту вредности у контексту компаније и разрађује се о стандардним техникама процене које користе професионалци. Читаоци такође могу имати користи од питања на крају поглавља, додатних студија случаја и другог материјала доступног на пратећој веб локацији.

Најбоље понети из ове најбоље књиге о инвестиционом банкарству

Сажети приручник о финансијском моделирању који поставља сет јасних упутстава за студенте заинтересоване за учење финансијског моделирања и процене залиха у свим његовим практичним аспектима.

<>

# 5 - Објашњено инвестиционо банкарство: Инсидер-ов водич за индустрију


Мицхаел Флеуриет

Ревиев:

Аутор у овом раду нуди птичји поглед на индустрију инвестиционог банкарства и опширно истражује како ствари функционишу из перспективе инсајдера. Почевши од самих основа, укључујући кључне индустријске појмове, структуре и стратегије, аутор постепено помаже читаоцу да се упозна са широко заснованим аспектима, укључујући пословање водећих фирми, промену погледа на ризик и начине управљања, заједно са стварањем међународних стратегије у све сложенијем и међусобно повезаном финансијском свету. Фокусирајући се на улоге које имају трговци, брокери, менаџери односа и менаџери хедге фондова и други индустријски посредници, аутор пружа јединствени увид у тему, која се истиче својом практичном вредношћу и релевантношћу.

Најбоље понети из ове најбоље књиге о инвестиционом банкарству

Водич за инвестиционо банкарство, професионалне стратегије, операције, управљање ризиком и како се ствари развијају у данашњој глобалној индустрији која се брзо мења. Додатни плус је усредсређеност на јединствене улоге које играју индустријски посредници и на то како им ствари полазе за руком.

<>

# 6 - Инвестиционе банке, хеџ фондови и приватни капитал


написао Давид Стовелл (аутор)

Ревиев:

Ово дело нуди отварајући поглед откриће замршене мреже односа између инвестиционих банака, хедге фондова и приватног капитала. Аутор расправља о томе како након глобалног слома 2007-09, ове финансијске институције осмишљавају нове пословне стратегије за опстанак и раст, усредсређујући се на своје улоге и непрестане препирке како би привукле средства инвеститора и прошириле своју корпоративну моћ. Утицај ових институција на политу, корпорације и финансијски свет је још један важан фокус рада. Аутор опширно говори о потреби за капиталом и начинима набавке капитала, заједно са детаљима недавних трансакција на структуриран начин. Читаоцима се пружају прорачунске табеле уз сваки случај како би могли да створе своје аналитичке оквире који ће им помоћи да даље развијају своје разумевање.

Најбоље за понети из ове књиге о најбољем инвестиционом банкарству

Фокусиран на рад инвестиционих банака, хеџ фондова и приватног капитала после глобалног слома 2007-09. Године и промене њихове перспективе ка управљању ризицима и другим кључним елементима. Изузетно практичан приступ и укључивање студија случаја и ресурса повећавају његову важност за студенте и професионалце.

<>

# 7 - М&А на средњем тржишту: Приручник за инвестиционо банкарство и пословно саветовање


аутор Кеннетх Х. Маркс (аутор), Роберт Т. Слее (аутор), Цхристиан В. Блеес (аутор), Мицхаел Р. Налл (аутор)

Ревиев:

Основни пратилац читања инвестиционим банкарима, саветницима за спајања и преузимања, менаџерима богатства и професионалцима који раде на приватном тржишту капитала. На основу знања из Програма сертификованог саветника за преузимања (М&А) (ЦМ&АА), ова књига нуди информације о свим замисливим аспектима послова спајања и преузимања, отуђења и стратешких трансакција. Бавећи се на језгровит начин основним тематским областима повезаним са пословима на приватном тржишту капитала, аутори нуде целокупно решење за М&А пословање. Ово дело такође служи као одличан водич за добијање лиценце ФИНРА Сериес 79.

Најбоље за понети из ове књиге о најбољем инвестиционом банкарству

Комплетан ресурс знања о приватном тржишту капитала са фокусом на целокупан животни циклус трансакција спајања и преузимања и њихових неколико сложених аспеката. Веома релевантно за оне који желе да стекну лиценце ФИНРА серије 79.

<>

# 8 - Најбоља књига о пословима Голдман Сацхс-а за инвестиционо банкарство


аутор Лиса Сун (аутор)

Ревиев:

Сазнајте шта је потребно за изградњу високе летачке каријере у инвестиционом банкарству са праксом у компанији Голдман Сацхс, једној од најбољих у финансијској индустрији на глобалном нивоу. Овај рад је употпуњен практичним саветима, стратегијама и стручним саветима о свему, од процеса пријављивања за праксу, до креирања савршеног животописа и пропратног писма, и коначно припреме за интервју са испитним питањима и још много тога. Савршен водич за оне који желе претворити цењену праксу у Голдман Сацхс у пуноправну каријеру у инвестиционом банкарству.

Најбоље понети из ове најбоље књиге о инвестиционом банкарству

Снажни приручник са практичним саветима и детаљним упутствима о свим аспектима припреме за стажирање и каријеру у инвестиционом банкарству. Научите како да закуцате интервју за банкарску праксу у Голдман Сацхс. Ово брзо читање може помоћи студенту да разуме изазове и буде боље припремљен за успех.

<>

# 9 - Инвестиционо банкарство: институције, политика и право


написао Алан Д. Моррисон (аутор), Виллиам Ј. Вилхелм Јр. (аутор)

Ревиев:

Пратећи историју инвестиционог банкарства у последња три века, аутори сјајно објашњавају еволуцију модерног банкарства и економске разлоге који стоје иза тога. Овај рад покушава да пружи јединствену историјску и правну перспективу развоја инвестиционог банкарства какву данас познајемо, док излаже нову теорију како би објаснио историјске промене у овој индустрији и њен однос са државом. Аутори такође са великом јасноћом разговарају о масовном реструктурирању индустрије инвестиционог банкарства у последњих неколико деценија и о томе шта то значи за будућност.

Најбоље за понети из ове књиге о најбољем инвестиционом банкарству

Обавезно прочитати за све заинтересоване за стицање детаљног разумевања историје и развоја инвестиционог банкарства. Нуди непроцењиве информације о утицајима који су обликовали индустрију током протеклих векова и како ће недавне промене у индустрији утицати на ток будуће историје.

<>

# 10 - Најбоља књига о каријери инвестиционог банкарства


аутор Донна Кхалифе (аутор)

Ревиев:

Прави извор информација о томе како се запослити у инвестиционом банкарству и припремити за високу летачку каријеру у овом изузетно конкурентном пољу. Аутор објашњава основе инвестиционог банкарства и разне улоге послова на лако разумљив начин, осим онога што било који потенцијални послодавац тражи од кандидата. Читаоци ће научити како да напишу ефикасан животопис и пропратно писмо, пронаћи корисне савете за запошљавање и савете како би се припремили за интервју високог профила за инвестиционо банкарство. Укратко, изврстан водич за успешан ИБ посао за посао.

Најбоље за понети из овог уџбеника о инвестиционом банкарству

Као што наслов тачно описује, ово дело заиста пружа све битне информације о томе како започети каријеру у инвестиционом банкарству. Аутори пружају управо праву концептуалну подлогу за информације оријентисане ка каријери, што ово дело чини још кориснијим за амбициозне инвестиционе банкаре.

<>

# 11 - Случајни инвестициони банкар: унутар деценије која је трансформисала Валл Стреет


написао Јонатхан А. Кнее (Аутор)

Ревиев:

Ово блиставо дело није ништа мање него инсајдерски рачун инвестиционог банкара који проживљава језу и узбуђење величанствених деведесетих. Аутор приповеда како је пропаст дотцом-а на крају века довела Валл Стреет до вртоглавице и игара моћи и инсајдерских послова које су се одвијале иза затворених врата. Духовит, а искрен рачун који нуди откривајући поглед у узбудљиви свет високих финансија. Занимљиво штиво које открива како моћни људски инстинкти моћи, похлепе и амбиције утичу на рад Волстрита.

Најбоље изношење из ове књиге о инвестиционом банкарству

Шаљив, али потресан приказ Валл Стреета од очију инсајдера у ери када је интернет балон изненада пропао. Свако ко је заинтересован да открије људску страну Валл Стреета волео би ово дело због његове духовите, а искрене нарације.

<>

# 12 - Посао инвестиционог банкарства


написао К. Тхомас Лиав (аутор)

Ревиев:

Свеобухватан рад на инвестиционом банкарству као индустрији која покрива све, од преузимања М&А до ширег обима инвестиционог банкарства у обновљеном глобалном контексту. Књига је подељена у четири главна дела која се баве основама инвестиционог банкарства, међународним тржиштима капитала, трговањем и управљањем ризицима, и на крају, посебним темама које укључују најновије прописе о хартијама од вредности, етику и главне тржишне трендове. Овај рад је посебно усредсређен на промењени сценарио за инвестиционе банке и институције у контексту високо повезане глобалне индустрије и на то како морају да се покушају прилагодити потребама тржишта у развоју.

Најбоље за понети из овог Приручника о инвестиционом банкарству

Нуди прилично детаљан преглед операција инвестиционог банкарства и дуго се бави тиме како тржишта у развоју редефинишу инвестиционо банкарство у глобалном контексту. Обавезна литература за студенте инвестиционог банкарства и оне заинтересоване за учење како се обликују међународна тржишта капитала.

<>