Топ 10 најбољих рачуноводствених фирми у Аустралији | ВаллСтреетМјо

Рачуноводствене фирме у Аустралији су оне компаније које пружају рачуноводствене услуге појединцима, организацијама и другим ентитетима у Аустралији и укључују фирме као што су Делоитте Аустралиа, БДО Мелбоурне, Грант Тхорнтон Аустралиа, Питцхер Партнерс, ПвЦ Аустралиа, итд.

Преглед рачуноводствених фирми у Аустралији

Аустралија има своја три призната професионална рачуноводствена тела која одлучују о рачуноводственим правилима и прописима за аустралијске рачуноводствене фирме. Ова три тела су Институт јавних рачуновођа (ИПА), ЦПА Аустралија и Институт овлашћених рачуновођа Аустралије (ИЦАА).

Велика четири рачуноводствена предузећа у Аустралији чине главни део рачуноводственог тржишта. Услуге рачуноводствене фирме у Аустралији углавном се односе на следеће -

  • Ревизија и уверење- Фирма врши темељне и неовисне ревизије како би дошла до основног узрока рачуноводствених проблема. Пружа ефикасно решење проблема како би помогло клијентима да испуне захтеве.
  • Порез- Пореска служба помаже стартапима да успоставе порез на пословање и регулишу питања пореза на запослење. Штавише, помаже клијентима у разним другим аспектима пореза, као што су навигација на ГСТ и индиректни порези и друге пореске олакшице.
  • Финансијско саветовање- Аустралијска рачуноводствена фирма помаже својим клијентима у пружању услуга корпоративних финансија, консалтингу о реструктурирању и форензичким саветодавним услугама уз помоћ својих стручних професионалаца. Клијентима се пружа мноштво услуга док пролазе кроз спајања и преузимања, што укључује одређивање структуре капитала вредновањем циљних компанија, помажући у прикупљању дуга и капитала са тржишта капитала. Помаже у процесу изглађивања захтева за обртним капиталом за своје клијенте, откључавањем везаних захтева за готовином.
  • Консалтинг- Рачуноводствене фирме клијентима пружају консултантске услуге за различите аспекте стратегија, које укључују услуге попут управљања пословним ризиком, регулисање људског капитала, помагање у побољшању учинка, саветовање за извршавање ефикасне стратегије и раста и пружање техничких саветодавних услуга.

10 најбољих рачуноводствених фирми у Аустралији

Међу водећим рачуноводственим фирмама у Аустралији, Велика четворо рачуноводствених фирми има највећи тржишни удео. Они доминирају у рачуноводственој индустрији Аустралије пружајући разне услуге попут ревизије, саветодавства, пореза и рачуноводства. Размотримо главне рачуноводствене фирме у Аустралији:

# 1 - ПвЦ Аустралија

ПвЦ је једна од највећих рачуноводствених фирми у Аустралији која има глобално присуство. ПвЦ Аустралиа има представништва у градовима Великог западног Сиднеја, Бризбејна, Мелбурна, Аделаиде, Цанберре, Голд Цоаст-а, Пертх-а и Невцастле-а. Има приближно 5.800 запослених и 500 партнера. Према извештајима из 2016. године, ПвЦ Аустралиа је пријавила приходе од скоро 1,92 милијарде долара. Фирма користи три главна принципа да буде добра, смела и буде део ње да би остала релевантна у свету рачуноводства и да би се одржала испред конкуренције у данашњем брзом друштву. Фирма тежи решавању изазова у наредним данима тако што ће остати повезана, слушати и разговарати.

# 2 - КПМГ Аустралија

Ово је још једна од водећих рачуноводствених фирми у Аустралији, која свој фокус углавном ставља на процесе и интегритет иза формалног ревизорског извештаја. Фирма има јасан принцип фокусирања на квалитет, о којем се не може преговарати и који је императив за ову рачуноводствену фирму. КПМГ Аустралија пријавила је приходе од 1,37 милијарди долара у финансијској 2016. години под вођством Дунцана МцЛеннана, који је национални управљачки партнер КПМГ Аустралиа. Главни нагласак рачуноводствене фирме је на квалитету ревизије и такође се фокусира на чињеницу како се долази до правог мишљења, а не само до правог мишљења.

# 3 - Ернст & Иоунг Аустралија

Ова рачуноводствена фирма у Аустралији улази у првих десет листа рачуноводствених фирми. Ова фирма се фокусира на пружање врхунских услуга ревизије објективно и етички свим својим клијентима. Ернст & Иоунг Аустралиа се залаже за изградњу бољег радног окружења уз помоћ повећаног поверења у пословање, одрживог раста, развоја постојећих талената и веће сарадње. Према извештају о транспарентности компаније Ернст & Иоунг Аустралиа, компанија је у фискалној 2016. години пријавила приход од 1,48 милијарди долара, док је приход из претходне године износио 1,28 милијарди долара.

# 4 - Делоитте Аустралиа

Главни циљ ове рачуноводствене фирме је да изврши сврсисходан утицај и створи трајну разлику. Имајући у виду конкуренцију и држећи корак са конкурентима, фирма увек улаже у иновације, технологију и квалификоване запосленике, заједно са растом кроз аквизиције и савезе. Има 700 партнера и скоро 7000 запослених, а канцеларије имају широм Папуе Нове Гвинеје и Тимора-Лесте. Извештава о рекордним приходима од 1,76 милијарди америчких долара у финансијској 2017. години.

# 5 - БДО Мелбурн

БДО Мелбоурне је још једна водећа рачуноводствена фирма у Аустралији, смештена у срцу Мелбоурнеа. Има само специјализовано особље за ревизију, корпоративне финансије, саветовање о ризицима, трансферне цене, реструктурирање пословања, пословне услуге и порез, да набројимо само неке. Познато је да ова рачуноводствена фирма пружа свеобухватне пословне и корпоративне саветодавне услуге за своје клијенте.

# 6 - Питцхер Партнерс

Питцхер Партнерс Мелбоурне је познат као врхунска књиговодствена фирма са 45 партнера и више од 600 професионалног и помоћног особља. Специјализовани су за пружање услуга породичним и малим јавним предузећима, као и организацијама из јавног сектора.

# 7 - Грант Тхорнтон, Аустралија

Ово је једна од водећих светских рачуноводствених фирми за независно осигурање, порезе и саветодавне услуге. Њихове услуге укључују ревизију, порез, финансијско саветовање и саветовање. Ова фирма пружа практичне и проактивне савете о свим аспектима стратегија одрживог раста. Такође помажу клијентима да се придржавају правила и прописа за побољшање пословних стратегија и интерних процеса.

# 8 - ДФК Аустралија, Нови Зеланд

Водеће је удружење овлаштених рачуновођа и пословних саветника. Увршћен је у Топ 100 књиговодствених фирми БРВ-а. Они пружају различите рачуноводствене услуге уз помоћ специјализованог особља које поседује равнотежу разноврсних, опсежних локалних и међународних рачуноводствених знања.

# 9 - УХИ Хаинес Нортон

Ово је фирма за рачуноводство, опорезивање и консултантске услуге са седиштем у Сиднеиу са огромном мрежом националних и међународних ресурса. Ово је удружење независне рачуноводствене и консултантске фирме које има девет канцеларија у Аустралији и на Новом Зеланду. Ова фирма нуди прилагођена комерцијална и иновативна решења за финансијске изазове клијента.

# 10 - Брентналлс

Ова рачуноводствена фирма има тим од осам партнера, четири директора и преко 60 посвећених радника, који се током година повећавао. Они пружају широк спектар рачуноводствених услуга попут рачуноводства, пореза, агробизниса, пословног саветовања и саветовања, финансијског саветовања и стварања богатства итд.