Блоомберг Маркет Цонцептс - БМЦ | Комплетни водич за почетнике

Блоомберг Маркет Цонцептс или БМЦ

Испит Блоомберг Маркет Цонцептс је самостални интернетски курс чији је циљ да амбициозним финансијским професионалцима представи основе финансија. Постоји низ курсева и путем Интернета, као и контакт програми који су дизајнирани да студенте и почетнике упознају са основним принципима финансирања и оспособе за решавање професионалних изазова у области финансија.

Овај курс нуди Блоомберг Институте, светски призната институција која се бави ширењем информација о разним финансијским доменима и помаже професионалцима да развију своје вештине и способности на жељени начин. Блоомберг Маркет Цонцептс је више специјализовани курс на мрежи који се фокусира првенствено на тржишне концепте, као што и само име говори, а најприкладнији је за свакога ко жели да развије тржишно оријентисану каријеру.

Током овог чланка разрадили бисмо структуру, структуру и садржај овог курса, заједно са дискусијом о потенцијалним користима за учеснике.

  Који су концепти тржишта Блоомберг?


  • Блоомберг Маркет Цонцепт је брзи курс е-учења Блоомберга који се може завршити у року од недељу дана, а полазници се на крају курса добијају сертификат о завршеном.
  • Овај курс првенствено укључује 8 сати видео туторијала који користе Блоомбергове податке, индексе, аналитику и вести како би учесницима пренели знање о основним потребама тржишта.
  • Материјал курса је подељен у 4 модула посвећена одређеним тржишним секторима, а учесницима је представљено 120 процена питања кроз модуле.
  • Још једна главна атракција курса је та што упознаје учеснике са терминалом Блоомберг, који често користе компаније за финансијске услуге за приказивање, читање и тумачење финансијских података различитих врста.

  Блоомберг Маркет Цонцепт Формат е-учења


  Оно што овај курс чини толико популарним и лаким за администрирање је врста флексибилности коју нуди. Можете га узети и завршити преко Блоомберг терминала у универзитетском кампусу, урадити то заједно са мултитаскингом на послу или једноставно одвојити време да курс завршите код куће. Међутим, топло се препоручује да курс не прихватате олако и не посветите довољно времена да бисте прошли кроз садржаје и савладали их како бисте могли у потпуности да искористите у погледу стицања корисних знања, вештина и способности.

  Требали бисте имати приступ флешу да бисте могли да гледате садржај на мрежи. Најбоље би било користити рачунар или лаптоп у ту сврху, уместо да се у ту сврху ослањате на таблет или паметни телефон. Материјал за учење у облику видео записа такође није типичан у смислу да особа пише на табли и објашњава концепте. Уместо тога, студије случаја, Блоомбергови подаци, аналитика, индекси и вести се користе за представљање концепата и њихове примене на занимљив начин. Пимм Фок и Моница Бертран са Блоомберг института понашају се као видео наратери у настојању да учесницима олакшају боље разумевање садржаја и разумевање концепата без већих потешкоћа.

  Зашто се студије стварних случајева користе у БМЦ-у?


  Неко би се могао запитати зашто се Блоомберг ослања на стварне студије случаја да би илустровао концепте представљене у овом курсу. Један од примарних разлога можда је био учинити га привлачнијим и релевантнијим за учеснике, а када проучавају значајне догађаје из стварног живота попут Велике депресије, Бреттон-Воодса и новијег глобалног слома, памћење концепата постаје толико лакше у тај контекст. Поред тога, знање из стварних сценарија може бити од велике помоћи учесницима током појављивања на интервјуима.

  Модули за полагање испита за концепте тржишта Блоомберг


  извор: Блоомберг Институте

  БМЦ се састоји од 4 примарна модула:

  1. Економски показатељи
  2. Валуте
  3. Фиксни приход
  4. Акције

  За почетнике, стицање увида у ове тржишне секторе може бити изузетно корисно и корисно. Међутим, то се ни у ком случају не би требало сматрати свеобухватним третманом било ког од ових сектора. Садржај предмета је мање-више уводне природе, са само довољно информација представљених уз помоћ стварних илустрација и графика које би им помогле да крену без много напора.

  Овај курс такође служи за упознавање учесника са Блоомберг терминалом који обично користе компаније за финансијске услуге. Заједно са садржајем курса, полазници би се на сваком кораку упознали са новим функцијама терминала Блоомберг које могу помоћи у проналажењу, приказивању, читању и тумачењу података на терминалу. Нуди врсту ограничене практичне изложености Блоомберг терминалу која вам касније може добро доћи.

  Сваки од ових модула састоји се од неколико подмодула и од учесника се очекује да стекну знање из најмање једног подмодула по седењу. Затим бисмо пружили кратак преглед сваког од примарних модула како бисмо читаоцима дали идеју о томе шта би тачно научили из курса.

  БМЦ модул И: Економски показатељи


  извор: Блоомберг Институте

  Кратак преглед:

  • Овај модул помаже да се разуме значај примарних економских показатеља и како их инвеститори користе да би стекли представу о здрављу привреде.
  • Помаже им да разумеју формат у којем се објављују економски показатељи и како се могу анализирати
  • Стекните разумевање добрих економских показатеља.
  • Технике за проучавање економских показатеља

  Подмодули

  „Економски показатељи“ подељени су у 3 подмодула, и то:

  1. Примарни БДП
  2. Праћење БДП-а
  3. Предвиђање БДП-а

  Овде би био прикладан и кратак преглед сваког од подмодула:

  # 1 - Примарни БДП

  Реални раст БДП служи као економски показатељ од кључног значаја за инвеститоре који јасно показује тренутни економски раст и изгледе за будући раст. Будући да је раст БДП-а цикличне природе, помаже инвеститорима да стекну представу о томе где стоји економија у смислу овог цикличног раста.

  # 2 - Праћење БДП-а

  Упркос свом очигледном значају, бројке БДП-а на неки начин представљају стање економије „какво је било пре неког времена, уместо тренутног статуса. То је пре свега зато што се подаци о БДП израчунавају квартално и потребно је неко време да власти дођу до тачне цифре и јавно је објаве. Уместо тога, месечни показатељи, укључујући ПМИ и не-пољопривредне платне спискове који се брзо најављују, привлаче ширу пажњу инвеститора. Они су такође обично уско повезани са БДП-ом и могу имати значајан утицај.

  # 3- Прогнозирање БДП-а

  Аналитичари често објављују вероватноћу извршења економских показатеља. Иако нису баш по својој природи, ове процене се често заснивају на симулираним економским моделима који пружају општи преглед како ће економија вероватно радити у блиској будућности. Инвеститори покушавају да процене расположење привреде на основу тога колико песимистични или оптимистични превладавају показатељи, плус будуће процене водећих стручњака. То им помаже да идентификују могуће тачке превијања и на њима темеље кључне економске одлуке.

  Такође погледајте 10 најбољих економских показатеља које треба гледати

  Блоомберг функције терминала за модул И

  Економски показатељи
  ЕСНП ГП ЕЦФЦ
  ЕЦСТ С. ВЕЦО ЕЦСУ
  ЕЦОВ ЕЦОС  

  БМЦ модул ИИ: Валуте


  извор: Блоомберг Институте

  Кратак преглед:

  • Пружа унутрашњи поглед на историју девизних тржишта и на њихов учинак
  • Помаже у идентификовању одређених кључних тачака које би могле утицати на процену валуте
  • Улога банака и банкарског сектора у великом неефикасном управљању инфлацијом и дефлацијом у самом њиховом извору.
  • Усмерен на развијање разумевања улоге девизних тржишта у утицају на богатство предузећа и инвеститора и шта они могу учинити да избегну ризике повезане са валутом

  Подмодули

  # 1 - Механика тржишта валута

  Овај подмодул упознаје учеснике са сложеном механиком валутних тржишта и како је неколико валута међусобно повезано како би се омогућило обављање девизних трговина. Раније је било која валута била везана само за амерички долар због врсте стабилности и ликвидности коју нуди. Заузврат, амерички долар је био закључан на злато по одређеној цени. Међутим, од 1971. године, период конверзије злата за амерички долар био је обустављен и читав процес је претрпео промене јер су бројне валуте слободно кретале. Те валуте лебде у матрици парова која се вреднује кроз поступак познат као троугласта арбитража. Упркос томе, готово 85% свих трговина девизама још увек укључује УСД и често се користе као централна валута за конверзију две мање ликвидне валуте.

  # 2 - Процена валуте

  Овај одељак вам помаже да разумете замршеност процене валуте и како они помажу валутном тржишту да ефикасно функционише. Као што смо истакли, директна веза између папирних валута и злата прекинута је давне 1971. године и пошто су све процене валута цитиране искључиво у односу на друге валуте. Треба схватити да би дугорочно све робе и услуге требало да коштају готово исто, без обзира на локацију. Међутим, у кратком року, што је од интереса за инвеститоре, на њих утичу три водећа фактора.

  • Нагле промене каматних стопа
  • Нагле промене у инфлацији
  • нагле промене у количини трговине

  То је зато што су све друге околности једнаке, валуте са вишим каматним стопама, нижом инфлацијом и већим нето извозом имају тенденцију да буду атрактивне.

  # 3 - Централне банке и валуте

  Овај подмодул се бави улогом централних банака у управљању националним валутама. Учесници уче како централне банке регулишу краткорочне каматне стопе које могу утицати на процену валуте. У развијеним економијама обично се циља циљ од 2% инфлације у настојању да се контролише ризик од инфлације, као и дефлација. Последња могу бити и штетна, јер воде до тога да људи губе интересовање за куповину, што утиче на економску активност и раст.

  # 4 - Валутни ризик

  Валутна кретања могу бити погођена било којим предузећима или инвеститорима који су укључени у прекограничне монетарне трансакције. Да би се разумео валутни ризик, узимају се у обзир и историјска волатилност и прогнозе девизног курса. Објашњава како такви инвеститори и предузећа могу закључити терминске уговоре како би умањили или избегли ризик од губитака повезаних са валутом.

  Блоомберг функције терминала за модул 2

  Валуте
  ЕЦТРФКСТФФКСФМ
  ФКСЦАФКСЦФКСФЦ
  ПЕГВБГФРД
  ВИРАИФМОВГО
  ГПВЕИГП
  ЦИКСПТОЕ 

  БМЦ модул ИИИ: Фиксни приход


  извор: Блоомберг Институте

  Кратак преглед:

  • Овај одељак је посвећен развијању разумевања како су историја и динамика тржишта обвезница и како је оно постало највеће и најсложеније тржиште на свету.
  • Начини на које приноси олакшавају поређење на разноликом и сложеном тржишту обвезница.
  • Учесници би сазнали како централне банке одлучују о каматним стопама.
  • Начин повезивања процене вођен је каматним стопама, заједно са одређеним кључним факторима, укључујући кредитну способност и инфлацију.

  Подмодули:

  Корени тржишта обвезница:

  Овај одељак представља концепт инструмената са фиксним дохотком и објашњава како представљају уговоре о зајму где зајмопримац обећава да ће платити фиксне, унапред договорене отплате на одређени будући датум. Владе често издају обвезнице за обезбеђивање јавних зајмова у различите сврхе које су сигурне и нуде виши ниво ликвидности. Да би упоредили приход од обвезница, инвеститори траже њихове одговарајуће приносе.

  Покретачи за вредновање обвезница:

  Овај одељак помаже разумевању како се вреднују обвезнице, упоређују и који страхови и разматрања утичу на одлуке инвеститора.

  Централни банкари и каматне стопе:

  Овај одељак говори о начину на који банкари и њиховим регулаторним мерама држе под контролом каматне стопе што пресудно утиче на тржиште обвезница. Централне банке обично прате тренутни ниво инфлације и дефлације, заједно са регулисањем каматних стопа и покушавајући да разумеју куда инвеститори мисле да каматне стопе воде.

  Крива приноса и зашто је то важно:

  Овај одељак објашњава шта је крива приноса и како утиче на тржишта обвезница. Крива приноса приказује трошкове позајмљивања у различитим временским периодима. Описано је како се када се предузећа или појединци задужују, каматне стопе на кредите одлучују у односу на државну стопу задуживања.

  Кретања у криви приноса:

  Овај одељак се бави кретањима у кривој приноса и оним што они значе за појединце, предузећа и владе. Леви крај криве заснован је на каматним стопама које је одредила централна банка и мање-више је фиксиран. Међутим, десни крај криве представља уверење инвеститора о томе где ће каматне стопе ићи. Учесници би научили како да тумаче криву приноса и проучавали замршеност тржишта обвезница.

  Такође погледајте Цене обвезница

  Блоомберг функције терминала за модул 3

  Фиксни приход
  ВЦАП ГИ ИФМО
  СРЦХ ВБ ГЕВ
  БУДГ ВЦДМ ЕЦФЦ
  ГП РАТД ИЛБЕ
  ДУГ ЦСДР ФОМЦ
  ЦАСТ ЦРПР СТНИ ФОМЦ
  ДДИС СОВР РАМЕ УЗ РАМЕ
  ВИРП ГЦ ФКСФЦ
  БИФЦ    

  БМЦ модул ИВ: Акције


  извор: Блоомберг Институте

  Кратак преглед:

  • Овај одељак ће учеснике упознати са основама тржишта капитала и њиховим учинком.
  • То укључује израчунавање перформанси индекса капитала из учинка одређених акција.
  • Разумевање како и зашто су акције променљивије у поређењу са обвезницама и зашто је власништво над акцијама тако атрактиван предлог.
  • Објасните како анализа индустрије и ланца снабдевања игра кључну улогу у истраживању капитала
  • Разрађује три врсте релативног вредновања и улогу будућег раста зараде у процени стварне вредности.

  Подмодули:

  Представљамо берзу

  Овај одељак објашњава како се компаније котирају на берзи путем ИПО-а како би прикупиле новац или могле да продају своје улоге. Компаније се такође могу укинути са листе ако су стечене, банкротирају или имају финансијску лошу управу између осталих разлога. Како инвеститори прате тржиште акција путем индекса који прате неке одабране акције и то снажно утиче на одлуке инвеститора.

  Природа деоница

  Овај одељак се бави природом акција и објашњава како су акције променљивије од обвезница, јер немају отплате са фиксним приходом и њихов раст зависи од учинка компаније. Власници капитала могу имати користи на два начина ако компанија послује добро и ако цене акција порасту и у облику исплате дивиденде.

  Екуити Ресеарцх

  Овај одељак се бави сложеном темом истраживања капитала која укључује анализу на нивоу индустрије пре него што се проучи разне финансијске пројекције, приходи, трошкови, зарада како би се могле идентификовати одговарајуће залихе за инвестиције. (Такође, погледајте курс за финансијско моделирање)

  Апсолутна процена:

  Објашњава како улогу апсолутна процена игра у инвестицијама на тржишту капитала. Апсолутна процена има тенденцију да тражи краткорочне опипљиве добитке у односу на дугорочне пробабилистичке добитке на које би се тешко могло ослонити. Нуди занимљиву перспективу вредновања залиха и извођења њихове вредности на основу непосреднијих перформанси компаније.

  Релативна процена:

  Релативна процена више на упоређивању тренутне вредности компаније са историјском проценом која доводи до прилично субјективних и интуитивних резултата него објективних. Ово се добија множењем процењене зараде по акцији са оним што инвеститори сматрају поштеним односом П / Е.

  Такође, плати Цена према књиговодственој вредности,

  Блоомберг функције терминала за модул 4

  Акције
  ЕКС ДЕС ВАЦЦ
  ИПО ЦЦБ ЦРП
  ГИП ИЦС БЕТА
  ВЕИ СПЛЦ ЕВ
  СЕЦФ БИ ДВД
  МЕМБ ЕМ ГФ
  ТРА СУРП ВПЕ
  МИРР ЕА ПЕБД
  ФА НИ РВ
  ЕВТС ЕЕГ РВЦ

  Концепт тржишта Блоомберг - Накнада за курс


  • За студенте овај онлајн курс кошта само 149 УСД, док би за професионалце коштао 249 УСД.
  • Идеално је да траје око 8-12 сати да бисте завршили курс и препоручује се да посветите довољно времена да бисте правилно разумели садржај.

  Предности овог БМЦ курса


  • Упознавање са кључним тржишним концептима
  • Добро упознавање финансијског језика запосленог у индустрији
  • Учење уз помоћ стварних студија случаја ради стицања практичног разумевања
  • Разумевање кључних индустријских мерила за професионалце
  • Овладавање више од 70 функција Блоомберг терминала како бисте постали спремни за индустрију
  • Добијање сертификата о завршеном курсу на крају курса

  Концепт тржишта Блоомберг - узорак сертификата


  Испод је пример сертификата који добијате након полагања испита за концепт Блоомберг тржишта.

  извор: Блоомберг Институте

  Закључак


  Блоомберг Маркет Цонцепт је брзи курс е-учења компаније Блоомберг који вам пружа флексибилност да полажете овај испит кад и када желите. Овај испит вам пружа учење стварних случајева заснованих на акцијама, валутама, фиксном дохотку и економији. Поред тога, учи вас функцијама терминала Блоомберг које су неопходне за практичне послове у инвестиционом банкарству, капиталном истраживању и још много тога.

  Препоручује се да не прихватате курс олако и да посветите довољно времена да бисте прошли кроз садржаје и савладали их како бисте могли у потпуности да искористите предности у погледу стицања апсолутних формула вредновања, корисних знања, вештина и способности.