8 најбољих књига о интервјуима за посао

Списак најбољих 8 књига за интервјуе за посао

Интервју је процес са којим се сусрећете кад год упознате нову особу и када знате да се с њом у будућности морате слагати. Формалнији и стандардизованији формат таквих догађаја је поступак корпоративног светског избора, где је интервју најважнији део целокупног поступка одабира. Испод је листа књига на разговору за посао -

  1. Пробијање кодирања интервјуа: 150 питања и решења за интервјуе за програмирање(Набавите ову књигу)
  2. Основне вештине интервјуисања(Набавите ову књигу)
  3. Како придобити пријатеље и утицати на људе(Набавите ову књигу)
  4. Успех у интервјуу(Набавите ову књигу)
  5. Уметност интервјуа: савршени одговори на свако питање из интервјуа(Набавите ову књигу)
  6. 60 секунди и ви сте унајмљени!(Набавите ову књигу)
  7. Интервјуисање(Набавите ову књигу)
  8. Интервју као шеф(Набавите ову књигу)

Размотримо детаљно сваку књигу разговора за посао, заједно са кључним преузимањима и прегледима.

# 1 - Пробијање кодирања интервјуа: 150 питања и решења за интервјуирање код програмирања

Пробијање кодирања интервјуа је једна од књига за помоћ у припреми за интервју, чији је аутор Гаиле Лаакманн МцДовелл. Књига садржи приближно 500 страница приближног садржаја који се у основи фокусира на проналажење најбољих послова програмера софтвера.

Приказ књиге

Циљајући људе из инжењерске информационе технологије који траже посао, ова књига пружа корисне смернице тражиоцима каријере у развоју софтвера о општим питањима и решењима софтверског програмирања и пружа ауторова запажања у вези са честим грешкама саговорника.

Кључна решења из ове књиге о најбољим интервјуима за посао:

  • Гаиле је обухватио скоро 150 питања о софтверском програмирању која анкетари углавном покривају и покушао да пружи смернице о томе како треба израдити идеално решење.
  • Постоји јединствени и истражени приступ приступу тешким питањима алгоритма и начину доношења одлука у таквим проблемима.
  • Такође је обрађивао техничка питања и питања понашања и приступ тим питањима.
  • Уобичајене грешке тражилаца посла и иза кулиса процеса интервјуа вођених у Гоогле-у, Фацебоок-у итд. Такође су описане у овој књизи, помажући разумевању стварне праксе и помажући у припреми кандидата за такве послове.
<>

# 2 - Основне вештине интервјуисања

Вавеланд Пресс Инц., издавач Основне вештине интервјуисања направио диван покушај уз помоћ аутора Раимонд Л. Горден да пружи гледиште анкетара, како стандардизовати и побољшати искуство интервјуа, како за анкетара, тако и за испитаника.

Приказ књиге:

Циљајући процес интервјуа са тачке анкетара, аутор је покушао да генерише позитивне резултате из процеса интервјуа за анкетара, идентификујући квалитативне факторе потребне за корак по корак приступу интервјуу. Лично сматрам да је ауторово посматрање кодирања и декодирања информација (тумачење информација које се деле у животопису и које дели саговорник) дивно и добро истражено и посматрано. Дефинитивно ће помоћи многим анкетарима да уоквире процес интервјуа и да га искористе на најбољи могући начин.

Кључна за понети из ове књиге о најбољем интервјуу за посао:

  • Корачан приступ процесу интервјуа, укључујући -
    • Формулирање питања за интервју, мотивацијско и информативније и прецизније.
    • Испорука питања на здрав начин
    • Посматрање испитаника
    • Процена информација, одговор (Кодирање и декодирање информација)
  • Пружа модел који ће се у будућности користити за континуирани раст вештина интервјуа. Већина фокуса у овој књизи даје се обради информација, на бољи и стандардни начин како би се добило више интерпретација и резултата таквих информација.
<>

# 3- Како придобити пријатеље и утицати на људе

Једна од старих, али најпродаванија књига аутора Дале Царнегие забележио је више од 30 милиона продаја књига широм света. Објавио Симон и Сцхустер, ова књига се појавила у Часопис Тиме ’с најутицајније књиге у 2011.

Приказ књиге:

Једна од најбољих књига о разговорима за посао о томе како се продати! Првобитно написан 1937. године, његова стална ревизија учинила га је све време релевантним чак и у данашњем свету и сматрана је једном од оних књига које човек мора прочитати пре него што се појави у процесу интервјуа.

Кључна за понети из ове књиге о најбољем интервјуу за посао:

  • Међу многим стварима које ћете научити из ове најбоље књиге разговора за посао, желео бих да истакнем следеће кључне тачке фокуса које су укључене у књиге, а које ће вам помоћи да одлучите како ће вам ова књига помоћи.
    • Отварање и повећање ваше зоне комфора
    • Читање израза друге особе и стварање боље разумевајуће особе и бољег говорника
    • Како повећати утицај и како сагледати са становишта друге особе, разумети ситуацију на бољи начин и ефикасно ширење емоција
<>

# 4 - Успех у интервјуу

Веома једноставан језик за објашњавање процеса интервјуа, технике за његово разбијање су оно што је учинило успех у интервјуу, написао Ананд Гангули и објавио РПХ, једна од омиљених књига међу саговорницима.

Приказ књиге:

Читалац ће приметити једноставан, али ефикасан начин објашњавања техника које ће се усвојити у процесу интервјуа. Директан и прецизан опис онога што саговорник треба да уради или не треба, укључујући квалитете које бисте требали изоштрити пре него што се појавите на интервјуу, оно што читалац треба да очекује од ове књиге.

Кључна за понети из ове књиге о најбољем интервјуу за посао:

  • Кратко знање о процесу интервјуа и различитим сценаријима интервјуа, спроведеног у стварном свету.
  • Технике освајања интервјуа
  • Како се позабавити страхом и нервозом током припреме и појављивања на интервјуу
<>

# 5 - Уметност интервјуа: Савршени одговори на свако питање из интервјуа:

Написао Јамес Стореи, ово је једна од обавезних књига интервјуа за посао за све врсте испитаника, укључујући први пут и оне који траже промену каријере. Ова најбоља књига о разговорима за посао покрива све, од питања за интервјуе и одговора до интервјуа, животописа, савета за интервјуе. Даље, то уметност интервјуисања разлаже на мотивацијско интервјуисање и интервјуисање посла.

Приказ књиге:

Помаже вам да се припремите за интервју, такође вам даје инсајдерске информације о томе како вас интервјуер види и шта очекује од вас. Објашњене причама добијате савете и стратегије припрема за интервјуе, као и покушаје да се позабавите страхом, нервозом и осталим сувишним емоционалним осећањима. Многи МБА студенти више воле ову књигу пре него што се појаве на личним интервјуима и групним дискусијама компанија и универзитета.

Кључна за понети из ове књиге о најбољем интервјуу за посао:

  • Садржи најчешће постављана питања и стратегије и савете о томе како на њих одговорити неефикасно и атрактивно.
  • Помаже да се анализирате, што је по мишљењу аутора најбољи начин да уоквирите одговоре и представите их анкетарима како би их послушали и желели да вас ангажују или приме.
  • Не само они који први пут траже посао, већ и они који мењају каријеру могу да прочитају ову књигу о томе како да препознате своје снаге стечене претходним пословима и да се представите или заправо продате на тржишту.
  • Ажурирање животописа, полирање ципела, пеглање хаљине и други рутински задаци, а представљени у врло различитом приступу.
<>

# 6 - 60 секунди и унајмљени сте!

Написао Робин Риан. Робин Риан је аутор 7 таквих других најпродаванијих књига о саветовању у каријери и признао их је АБЦ Невс, Тхе Нев Иорк Тимес, Тхе Валл Стреет Јоурнал и у другим цењеним медијима.

Приказ књиге:

Врхунски амерички стручњак за тражење посла Робин вам је помогао да пређете кроз ову књигу о томе како да преузмете одговорност и будете разбијач интервјуа и добијете оно што желите. Препуни врло проницљивих и детаљних упутстава сигурно ће вам помоћи да успете. Чак и ако покушате да претражите име ове Гооглеове књиге, оно што ће се прво појавити у резултатима је њен преглед из различитих часописа и новина и часописа. Ауторов брз и једноставан начин објашњавања ствари омогућиће вам лакши и максималан исход из ове књиге.

Кључна за понети из ове књиге о најбољем интервјуу за посао:

  • Шта можете добити из ове књиге о најбољим разговорима за посао -
    • Неке јединствене и ауторске технике засноване на посматрању као што су „Дневни ред од 5 тачака“, „Како продати за 60 секунди“ итд.
    • Најчешће постављана питања у интервјуу и начини да се на њих одговори, након што направите сопствени извештај о анализи и процените га на основу ауторове скале мера.
    • Одређене замке које треба да избегнете
    • Преговарачке вештине и технике за постизање максималних резултата из ситуације и постизање оног што желите.
<>

# 7 - Интервјуисање

Написао Јацк Граи

Приказ књиге:

Покривајући један од најновијих догађаја у поступку интервјуа и одабира, тј. Телефонски интервјуи, аутор је узео сва кључна питања и одговоре у личним интервјуима и телефонским интервјуима.

Кључна за понети из ове књиге о најбољем интервјуу за посао:

  • Шта можете добити из ове најбоље књиге о разговору за посао -
    • Начини појављивања у интервјуу
    • Формат телефонског интервјуа, који покрива питања и одговоре
    • Питања која бисте требали поставити пре него што одговорите на понуду
    • 37 начина за решавање вашег поверења у пословне разговоре
<>

# 8 - Интервју као шеф

Написао Ханс Ван Нас, своје прво и једино издање објавио је у јулу 2014. године Симон & Сцхуберт.

Приказ књиге:

Пре свега, оно што може бити вредно пажње у вези с овом књигом је прилично једноставно и детаљно покривање тема повезаних са интервјуима, укључујући непосредно пре припрема за интервју, шта треба радити, а шта не радити када се појављује на одредишту за интервју. Узимајући основе, аутор ће вас увести у замишљени свет поступка одабира, где можете да започнете са просуђивањем шта треба да урадите и како иде идеалан интервју. Резултат је појачање вашег самопоуздања и предност у преговарачким способностима када је у питању колика је била ваша плата на прошлом послу! Анализирајући себе и заправо, у одређеним тренуцима бисте могли остати без речи када аутор почне да указује на замке као што је приметио у многим причама из интервјуа које су се догодиле у стварном свету.

Кључна за понети из ове књиге о најбољем интервјуу за посао:

  • Шта можете добити из ове најбоље књиге о разговору за посао -
    • Наставите са израдом
    • Детаљне и разне теме о томе како се појавити на интервјуу, када и како преговарати о условима зараде
    • Грешке које требате избегавати када се појавите пред панелом за интервју
<>

Остале књиге које би вам се могле свидети

  • Инвестициона књига
  • Консултантске књиге
  • Најбоље књиге о управљању
  • Најбоља пословна књига

АМАЗОН ПРИДРУЖЕНО ОТКРИВАЊЕ

ВаллСтреетМојо је учесник програма сарадника Амазон Сервицес ЛЛЦ, придруженог програма за оглашавање осмишљеног да обезбеди начин да веб локације зараде од оглашавања и повезивањем са амазон.цом