8 најбољих књига о ревизији | ВаллСтреетМојо

Списак 8 најбољих књига о ревизији

Имамо колекцију одређених књига које се односе на концепте ревизије и аналитику напредног нивоа, а које су најпризнатије и међу којима се наводи међу ревизорским професионалцима и које ће пружити предност вашим основама ревизије. Испод је листа таквих књига о ревизији -

  1. Ревизија за лутке(Набавите ову књигу)
  2. Џепни водич за унутрашњу ревизију: Припрема, извођење, извештавање и праћење(Набавите ову књигу)
  3. Испитивање превара(Набавите ову књигу)
  4. Форензичко и истражно рачуноводство(Набавите ову књигу)
  5. Услуге ревизије и осигурања(Набавите ову књигу)
  6. Случајеви ревизије: Интерактивни приступ учењу(Набавите ову књигу)
  7. Услуге ревизије и осигурања заступника: систематски приступ(Набавите ову књигу)
  8. Поједностављени приступ напредној ревизији и професионалној етици(Набавите ову књигу)

Размотримо детаљно сваку књигу о ревизији, заједно са кључним преузимањима и прегледима.

# 1 - Ревизија за лутке

Ова најбоља књига о ревизији почиње да покрива теме ревизије са врло основног нивоа. Аутор ове књиге је Маире Лоугхран, ЦПА, а издање су објавили Јохн Вилеи & Сонс. Првобитно написана 2010. године, једна је од најпризнатијих књига ученика који се баве ревизијом.

Приказ књиге:

Посматрајући теме обрађене у књигама, ова најбоља књига о ревизији права је књига за почетнике за некога ко жели да научи о чему се ради у ревизији. Не само да је дубина теме добра, већ је успела да привуче и задржи пажњу читаоца једноставношћу језика који се користи у објашњавању концепата. Са огромном изложеношћу у стварном свету и интересовањем за наставу, аутор је први пут написао ревизију за лутке у јуну 2010. године. Њен стил објашњавања ствари на једноставан, али динамичан начин, резултирао је значајним фаворизовањем како од образовања, тако и од света ревизорске професије.

Кључна за понети из ове књиге о врхунској ревизији

Када отворите књигу, наћи ћете следеће важне ствари (Изводи из - Опис књиге думмиес-а):

  • Дан у животу ревизора
  • Ко се ревидира и зашто
  • Професионални стандарди и етика
  • Како проценити ревизијски ризик
  • Савети о прикупљању и документовању ревизорских доказа
  • Најбољи начин да упознате свог клијента
  • Ревизијске праксе за сваки пословни угао (приход, куповина, особље и још много тога)
  • Шта ће вам требати да бисте довршили ревизију

Опремљен основним концептима ревизије и истраживачким вештинама након читања ове књиге, сваки почетник у ревизији може започети своје путовање у свету ревизије.

<>

# 2 - Џепни водич за унутрашњу ревизију: Припрема, извођење, извештавање и праћење

Аутор једног од цењених саветника за менаџмент Ј. П. Русселл, прво и једино издање објављено у марту 2007. године фокусира се на аспекте интерне ревизије и прикладно је за ученике и практичаре интерне ревизије. Издавачка кућа за ову књигу је Америчко друштво за квалитет.

Приказ књиге:

Ова врхунска књига о ревизији је попут падајућег курса за некога ко жели да научи основе ревизије и функције интерног ревизора. Саветник за менаџмент и ревизија квалитета Ј. П. Русселл је искусни пословни практичар са преко 30 година искуства у ревизијама квалитета и менаџерском саветовању. Кратки резимеи и објашњени примери чине да ревизор почетник лако уђе у стварни свет и помаже у примени различитих ревизорских приступа, које је Русселл представио на основу свог претходног искуства.

Кључна за понети из ове најбоље књиге о ревизији

Отворићете књигу и пронаћи ћете следеће ствари:

  • Основни концепти и основе ревизије
  • Спровођење ревизије према квалитету, животној средини, безбедности и другим критеријумима ревизије
  • ИСО 19011 - Његова сврха и примери практичне примене
  • Како спровести интерну ревизију - планирање, јамство, израда извештаја, менаџмент комуникација

Ова врхунска књига о ревизији прикладна је за оне који имају нека основна знања о ревизији принципа и техника.

<>

# 3 - Испитивање превара

Док су универзитетски професори и докторати израдили једну од реномираних књига на тему пракси откривања превара, аутори В. Стеве Албрецхт, Цонан Ц. Албрецхт, Цхад О. Албрецхт и Марк Ф. Зимбелман објавили су своју недавну верзију ове најбоље књиге о ревизији у сарадњи са Ценгаге-ом у 4. (2011). Ова књига је у основи намењена студентима ревизије и рачуноводства за напредни ниво.

Приказ књиге:

Уз позадину ревизијске праксе, аутори су се усредсредили на растуће прилике откривања превара. Ова најбоља књига о ревизији добро разуме пословање и објашњава природу преваре, истражујући предузећа у електронској трговини да би разумела преваре у електронском пословању, дискусија о форензичкој ревизији и анализи, повећавајући способност ученика да „добро чита финансијске извештаје / резултате“. Ова књига покреће критичко размишљање, улазећи у ципеле менаџмента да би разумео мотивацију и начине манипулисања финансијским евиденцијама, и уређује јавне евиденције.

Аутори су повезани са Марриотт Сцхоол оф Манагемент на Универзитету Бригхам Иоунг и Универзитету у Аризони.

Кључна за понети из ове књиге о врхунској ревизији

Књига негде близу 700 страница даје ревизорима могућност да открију манипулативне поступке који се примењују у послу и откривају преваре, путем форензичке анализе. Практично искуство аутора, професионални приступ и запажања на јавним евиденцијама привлаче пажњу и вреди их поменути, а њихови удружени напори у вези са овом књигом пружиће читаоцима потпуно нов приступ гледању на финансијске евиденције.

<>

# 4 - Форензичко и истражно рачуноводство:

Једна од најзанимљивијих тема форензичког рачуноводства која се види у расправама рачуновођа, аутор ЦПА Црумблеи је саставио књигу збирки о форензичком и истражном рачуноводству. Коаутори ове књиге о ревизији су Лестер Е. Хеитгер и Г. Стевенсон Смитх. Издавачка кућа за ову књигу је ЦЦХ Инц., а најновије издање ове књиге је 6. (2013).

Приказ књиге:

Добро написана књига о ревизији реномираних професора на омиљену тему државних регулатора, ова врхунска књига о ревизији пружа уводне кораке за улазак у рачуноводство превара. Написани једноставнијим лаичким језиком и континуирано ажурирање садржаја додатне су погодности које ће читаоци извући из ове публикације.

Кључна за понети из ове најбоље књиге о ревизији

  • Основно разумевање форензичког рачуноводства
  • Форензичке технике које захтевају ревизори
  • Криминологија
  • Поступци у судници
  • Техничка анализа кроз различите графиконе и аналитичке технике

Када имате основно теоријско и практично знање о рачуноводству и ревизији и ако желите да пређете на разумевање форензичке рачуноводствене праксе и ревизије, биће препоручено да започнете са овом књигом. Да, као што рекох, препоручује се за почетнике. За напредни ниво постоје и друге књиге о ревизији, попут рачуноводства и ревизије превара компаније Вилеи, итд.

<>

# 5 - Услуге ревизије и осигурања:

Израдили су је ПрицеватерхоусеЦооперс и професори Делоитте-а, ова најбоља књига о ревизији пружа практичан приступ и разумевање концепата ревизије, а самим тим и даје детаљнију и информативно-графичку слику света ревизије и осигурања. Аутори Ал Аренс, Ранди Елдер и Марк С. Беаслеи објавили су ову књигу са Пеарсон-ом, а недавно издање је 16. издање, које је објављено 2016. Пожељно је за разумевање ревизије основног нивоа, као и за студенте средњег нивоа, да стекните увид у свет ревизије.

Приказ књиге:

Од почетка до краја приступ темама повезаним са ревизијом и уверењем, који покривају недавне важеће ревизорске стандарде у америчком оквиру ГААС. Свака тема је дала илустративне примере како би читаоцима пружила поглед са стране апликације, пружајући неке стварне ситуације кроз питања и решавајући их у светлу исхода учења. ЦПА Ал Аренс је професор ПрицеватерхоусеЦооперс професора емеритус рачуноводства на Државном универзитету Мицхиган. ЦПА Ранди Елдер је професор рачуноводства на Универзитету у Сиракузи, а ЦПА Марк С. Беаслеи професор је Делоитте-а за управљање ризиком предузећа и професор рачуноводства на државном универзитету Северне Каролине.

Кључна за понети из ове књиге о врхунској ревизији

  • Разлика између рачуноводства и ревизије
  • Концепти ревизије, стандарди
  • Форматирајте извештаје, мишљења, укључујући СОКС (Сарбанес-Оклеи Ацт)
  • Методологије испитивања, испитивање детаља и суштинска разлика у испитивању и разне методе испитивања
  • Одређене изврсне технике за ревизоре

Ова врхунска књига о ревизији погодна је за оне који се припремају за испите на нивоу ЦПА, а такође и за оне који желе да разумеју основе ревизије. У књизи је споменуто много референци за веб ресурсе, што даје додатну прилику за читање онима који желе да уђу у све детаље.

<>

# 6 - Случајеви ревизије: Интерактивни приступ учењу:

Ово је практично оријентисана књига која је објавила Пеарсон, а аутор су Државни универзитет Северне Каролине и професори Универзитета Бригхам Иоунг, која пружа увид у ревизорску професију и комуницира са читаоцима кроз различите мисаоне процесе и вежбе.

Приказ књиге:

Пре свега, овде морам да појасним да овај уџбеник за ревизију није за почетнике који би можда желели да уче на примерима / случајевима. Када сте опремљени својим основним основама ревизије и сада сте спремни да примените своје вештине на ревизији финансијских евиденција, ова књига ће послужити као модел / пример како изгледа стварна ревизија. Укратко, могао бих рећи да је аутор усвојио активни приступ учењу како би студентима / читаоцима пружио увид у свет ревизије.

Кључна за понети из ове најбоље књиге о ревизији

  • Фокусира се на главне активности обухваћене процесом ревизије и заснива се на стварним ситуацијама компанија.
  • Ова књига такође покрива одређене ситуације откривања превара и како се носити са различитим ситуацијама које се јављају у компанијама из стварног света.
  • Покривеност различитих ситуација, које су аутори покушали да уграде у ову књигу, прилично је импресивна.
<>

# 7 - Услуге ревизије и осигурања заступника: Систематски приступ:

Аутор ове књиге Виллиам Мессиер Јр., професор Делоитте-а и Тоуцхе-а на Факултету за рачуноводство, Државни универзитет у држави Франк, ову књигу о ревизији објављује МцГрав-Хилл Едуцатион, а заједно са њом потписују Стевен Гловер и Доуглас Правитт. Недавно издање из 2013. (9.) пружа смернице за почетнике ревизорске професије.

Приказ књиге:

Практичне праксе усвојене у свету илустроване су у овом уџбенику за ревизију уз помоћ дијаграма и табела, а софтвер за аналитику података АЦЛ софтвер такође је укључен у овај најбољи пакет књига о ревизији. Уз примере из стварног света, илустрације и аналогије, аутори су усвојили приступ „заустави се и размисли“ да би подучавали концепте ревизије. Разумевање концепта и његове добро промишљене примене је оно што је било усредсређено током читаве књиге.

Кључна за понети из ове књиге о врхунском ревизији

  • Систематски приступ, како је поменуто у насловним насловницама.
  • Аутори уводе три основна концепта ревизијског ризика, значајности и доказа.
  • Након тога, аутор расправља о планирању ревизије, процени контролног ризика.
  • Након тога следи расправа о природи, времену и обиму доказа потребних за постизање одговарајућег нивоа ризика откривања.
  • Књига која је врло стварна, са најбољом комбинацијом практичног искуства аутора и динамичног приступа учењу ревизије, оно је што студент / читалац може добити из ове књиге.
<>

# 8 - Поједностављени приступ напредној ревизији и професионалној етици:

Ово је још једна академска публикација компаније МцГрав-Хилл Едуцатион, чији је аутор ЦА Викас Освал. Обухвата наставни план и програм наставног програма овлашћеног рачуноводства. Најновије издање 2016. (9.) фокусира се на ревизију напредног нивоа за оне који су свесни основних концепата ревизије и имају практично искуство у свету ревизије (мада, није неопходно).

Приказ књиге:

Усредсређен на индијске студенте завршног нивоа ИПЦЦ, аутор је следио наставни план за завршни испит који проводи Институт овлашћених рачуновођа Индије. Оно због чега се разликује лако је запамтити мнемотехнику, употребу опсежних графикона и дијаграма и одговарајуће примере. Поново, недавни амандмани на књиге одржали су читаоце у складу са недавним прописима и ажурираним ревизорским оквиром примењеним у ревизорској професији.

Кључна за понети из ове најбоље књиге о ревизији

  • Стандард за ревизију, укључујући ревидиране и недавне амандмане
  • Правила о изменама предузећа (рачуноводствени стандарди), 2016
  • ЦАРО, 2016
  • Испитна питања протеклих година, укључујући испит из новембра 2016. године
  • Рачуноводствени стандарди и Прилог ИИИ са илустрацијом
<>

Остале књиге које би вам се могле свидети

  • Књиге о управљачком рачуноводству
  • Најбоља књига о улагањима
  • Најбоље књиге о управљању
  • Најбоље књиге о корпоративним финансијама
  • 10 најбољих књига о финансијама за нефинансијске менаџере
АМАЗОН ПРИДРУЖЕНО ОТКРИВАЊЕ

ВаллСтреетМојо је учесник програма сарадника Амазон Сервицес ЛЛЦ, придруженог програма за оглашавање осмишљеног да обезбеди начин да веб локације зараде од оглашавања и повезивањем са амазон.цом