7 најбољих књига о управљању ризицима | ВаллстреетМојо

Списак 7 најбољих књига о управљању ризицима

Управљање ризиком је увек било критично подручје за финансијску индустрију, али је стекло ново значење у ери кредитне кризе након 2008. године, јер је све већи број финансијских институција спреман да пређе ту додатну миљу како би осигурао да добро разуме елемент ризика довољно. Испод је листа књига о управљању ризицима -

  1. Основе управљања ризиком(Набавите ову књигу)
  2. Практични водич за управљање ризиком(Набавите ову књигу)
  3. Управљање финансијским ризиком: Водич за практичаре за управљање тржишним и кредитним ризиком(Набавите ову књигу)
  4. Управљање финансијским ризиком за лутке(Набавите ову књигу)
  5. Управљање ризицима и финансијске институције (Вилеи Финанце)(Набавите ову књигу)
  6. Практичне методе финансијског инжењерства и управљања ризицима: Алати за савремене финансијске професионалце(Набавите ову књигу)
  7. Управљање финансијским ризиком: примене у управљању тржиштем, кредитом, активом и пасивом и ризик компаније (Вилеи Финанце)(Набавите ову књигу)

Размотримо детаљно сваку књигу о управљању ризицима заједно са кључним преузимањима и прегледима.

# 1 - Основе управљања ризиком

аутор Мицхел Цроухи (аутор), Дан Галаи (аутор), Роберт Марк (аутор)

Приказ књиге

Ово је изврсна расправа о управљању ризицима која разјашњава природу финансијских ризика са којима се суочавају предузећа и начине њиховог ефикасног руковања. У овој књизи о управљању ризицима, аутор се ослања на научене лекције из финансијске кризе 2008. године и објашњава како су недостаци традиционалног управљања ризицима изложени током финансијске кризе која је после довела до низа финансијских реформи. Читаоци су упознати са тренутним регулаторним оквиром и најновијим методологијама за процену и управљање кредитним ризиком, заједно са применом Управљања ризиком у предузећу (ЕРМ) за управљање ризицима у целој организацији. Неке од важних тема обрађених у овом раду укључују посткризни регулаторни оквир, корпоративно управљање и управљање ризиком, мерење тржишног ризика, управљање имовином / пасивом, ризик комерцијалне кредитне анализе, квантитативни приступи кредиту, тржишта кредитних трансфера, кредитни ризик друге уговорне стране, оперативни ризик, модел ризика, стрес тестирање и анализа сценарија, између осталог. Комплетан водич о ефикасним техникама управљања у посткризном добу за професионалце који се баве ризиком, као и аматере.

Најбоље понети из ове књиге о управљању ризицима

Ова најбоља књига о управљању ризицима је детаљан водич о томе како је идеја управљања финансијским ризиком претрпела значајне промене након финансијске кризе 2008. године и еволуције сложених стратегија управљања ризиком и регулаторног оквира у посткризној ери. Аутори покривају широк спектар тема, укључујући ефикасне методе мерења, управљања и преноса кредитног ризика, различите облике ризика са којима се суочавају предузећа и поједностављивање организације управљања организационим ризиком. Сажет, али одличан водич о кредитном ризику, заједно са осталим финансијским ризицима са којима се суочавају корпорације у посткризном добу и методологијама осмишљеним за ефикасно процењивање и управљање њима.

<>

# 2 - Практични водич за управљање ризиком

Аутор Тхомас С. Цолеман (Аутор)

Приказ књиге о управљању ризицима

Овај рад се детаљно задржава на самој идеји ризика и како се он може мерити, као и на то како су мерење и управљање ризицима две потпуно различите активности које организације морају пажљиво координирати. Аутор помаже у стварању бољег разумевања мерења ризика и квантитативних алата управљања ризиком за финансијске организације, што може бити од велике помоћи финансијским професионалцима, као и пословним менаџерима. Неке од кључних тема које аутор обрађује укључују управљање ризиком и мерење ризика, како идеје случајности и среће стварају несигурност, док вероватноћа и статистика помажу у пружању рационалне перспективе управљања очекиваним и непредвиђеним ризицима. Остали размотрени концепти су догађаји финансијског ризика, системски насупрот идиосинкратичном ризику, квантитативно мерење ризика, методе процене волатилности и ВаР, анализа ризика, извештавање о ризику, кредитни ризик и ограничења мерења ризика. Стручњаци за ризике, као и људи из других сфера живота заинтересовани за разумевање идеје финансијског ризика и метода његовог мерења, имали би велику корист од овог ерудитног рада.

Најбоље за понети из ове књиге

Ова књига о управљању ризицима изврстан је рад о управљању ризицима као ефикасном алату за управљање финансијском организацијом који уводи неколико концепата који се односе на мерење ризика и расправља о алатима и техникама које се користе у ту сврху. Аутор намерава да створи темељније разумевање мерења ризика и техника мерења ризика и износи њихов потенцијал као и ограничења као алате за ефикасно организационо управљање. Комплетан водич о организационом управљању из јединствене перспективе управљања ризицима.

<>

# 3 - Управљање финансијским ризиком

Водич за практичаре за управљање тржишним и кредитним ризиком

написао Стеве Л. Аллен (Аутор)

Приказ књиге

Ова књига о управљању ризицима коначан је водич о управљању финансијским ризицима чији је аутор врхунски стручњак за управљање ризицима који детаљно описује сваки аспект изолације, квантификовања и ефикасног управљања ризиком. Аутор разрађује природу тржишног и кредитног ризика и илуструје примерима како применити методологије и стратегије за мерење и управљање ризицима. Да би се раду додала додатна практична вредност, адресирано је неколико стварних проблема, укључујући процену тржишних позиција од тржишне вредности, структурирање ограничења за контролисано преузимање ризика и преглед математичких модела као ефикасних алата за управљање различитим облицима ризика. Заједно са уобичајенијим методама и приступима, расправља се и о неколико изведених инструмената у погледу њихове корисности за ризик заштите. Актуелно друго издање ове књиге о управљању ризицима долази са пратећом веб локацијом која пружа мноштво додатних информација о управљању ризицима и ажурираним примерима који помажу у разумевању различитих аспеката управљања ризицима. Препоручени рад на управљању ризицима за финансијске професионалце, као и оне који су нови на терену.

Најбоље за понети из ове књиге о управљању ризиком

Ово је једна од најбољих књига о управљању ризицима и има комплетан ресурс о мерењу и управљању тржишним и кредитним ризицима од стручњака за ризик који треба да развије детаљно разумевање стратегија и принципа за мерење и управљање тим ризицима. Овај рад покрива нека од најосновнијих питања везаних за мерење ризика и методично води читаоца кроз неке од најсложенијих метода, укључујући употребу изведених инструмената за заштиту од ризика и коришћење математичких модела за ефикасну контролу ризика. Препоручујем читање свима који су заинтересовани за разумевање практичног управљања ризиком.

<>

# 4 - Управљање финансијским ризиком за лутке

написао Аарон Бровн (Аутор)

Приказ књиге

Ово је прилично сажет рад на управљању ризиком, али онај који систематски покрива сваки аспект разумевања ризика, процењујући различите облике ризика и развијајући погодне стратегије за управљање ризиком за било коју величину и размере организације. Описао га добитник ГАРП-ове награде за „Риск менаџера године“, овај рад разбија свеобухватан приступ управљању ризицима у корацима који су довољно мали и једноставни да их разуме и јасно следи свако ко разуме основне концепте повезане са ризиком управљање. Ова изузетна јасноћа концепата који се односе на ефикасно управљање, мерење и комуницирање ризика у било којој финансијској организацији издваја овај посао од већине доступних књига управљања ризиком. Аутор описује одговорности менаџера за финансијски ризик и помаже читаоцу да развије персонализовану стратегију како би успео у томе. Завршите рад на управљању ризицима за амбициозне или чак искусне менаџере ризика који ће их покренути на пут успеха у каријери, као и на пут откривања мало познатих финансијских истина о индустрији.

Најбоље понети из ове књиге о управљању ризиком

Написао га је награђивани аутор, ово је уводно, али детаљно упутство о управљању ризицима, првенствено намењено менаџерима финансијског ризика. Ова књига садржи детаљна упутства о томе како управљати, мерити и саопштавати ризик у оквиру организације како би могла ефикасно да контролише елемент ризика. Обавезна литература за менаџере ризика свих нивоа искуства или све заинтересоване за разумевање значаја управљања ризиком за било коју организацију.

<>

# 5 - Управљање ризицима и финансијске институције (Вилеи Финанце)

Јохн Ц. Хулл (Аутор)

Приказ књиге

Овај свеобухватан рад усваја вишеслојни приступ у пољу управљања ризицима у настојању да побољша разумевање ризика са којима се суочавају финансијске институције различитих врста и питања која су у вези са њима. Не погрешите, ово није посао за оне који се повремено интересују за управљање ризиком, већ за оне који теже да боље разумеју како ризик на различите начине утиче на различите институције и како с тим треба мерити и поступати. Аутор не оставља камен на путу да открије како сложене варијације у регулаторној структури финансијских институција различито обликују праксе управљања ризицима и како се различите врсте ризика манифестују у различитим врстама финансијских институција. У крајњој анализи, аутор наставља да излаже опасности својствене финансијском систему и како управљање ризиком може помоћи да се боље осигурају финансијске институције и финансијска индустрија ако се правилно примене. Топло препоручено дело за менаџере ризика и финансијске стручњаке да разумеју сложену природу односа финансијске индустрије и њихов однос са праксама управљања ризицима.

Најбоље понети из ове књиге о управљању ризицима

То се може објаснити као луцидан рад на сложеној области везаној за управљање ризиком, од значаја за финансијске институције у контексту прописа о финансијској индустрији. Аутор се истиче у свом приступу теми методичким излагањем слоја по слој проблема, истовремено пружајући одрживо дуготрајно решење у виду пажљиво осмишљених и спроведених пракси управљања ризиком. Обавезна литература за оне који желе проширити своје разумевање прописа о финансијској индустрији из перспективе управљања ризицима.

<>

# 6 - Практичне методе финансијског инжењеринга и управљања ризицима

Алати за савремене финансијске професионалце

Аутор Рупак Цхаттерјее (Аутор)

Приказ књиге

Овај рад није ништа мање него позив на узбуну за финансијску индустрију где аутор покушава да оспори конвенционалне концепте о изложености тржишном ризику и показује како ствари функционишу другачије у сценарију након 2008. године. Аргументише зашто управљање ризиком захтева сасвим нови другачији приступ у постојећим тржишним условима и упознаје читаоце са напредним алатима и техникама са далеко већим значајем у контексту данашње финансијске стварности. Ови статистички алати могу омогућити професионалцима који раде са ризиком да мере стварно понашање на тржишту и предвиде све веће промене на тржишту и припреме се да то искористе на најбољи могући начин. Аутор пружа довољно материјала за израду расподеле вероватноће за тачну процену финансијских инструмената и моделирање ризика међу осталим апликацијама наведеним у овом раду. У целини, одличан водич за оне који се не плаше оспоравања конвенционалних појмова и стављају своје математичке вештине за дефинисање и решавање финансијских ризика на сасвим нов начин.

Најбоље за понети из ове књиге

Изузетан водич за тачну процену финансијског ризика и разумевање тржишног понашања уз помоћ низа напредних статистичких алата стављених на располагање савременом трговцу. Овај рад говори о томе како се управљање ризиком променило након кредитне кризе 2008. године и како треба проћи у процени и управљању ризиком у различитим облицима. Топло препоручено за математички писмене трговце и професионалце који се баве ризиком да обогате свој арсенал алата и техника за процену и управљање ризиком.

<>

# 7 - Управљање финансијским ризиком

Примене у управљању тржиштем, кредитом, активом и пасивом и ризику по предузећу (Вилеи Финанце)

написао Јимми Скоглунд (аутор), Веи Цхен (аутор)

Приказ књиге

Ово је мајсторски рад на праксама управљања ризицима у контексту банкарске индустрије са неким од најсложенијих алата и техника стављених на располагање професионалцима који се баве ризиком. Аутори су се опширно бавили све већим значајем развоја и примене напредне аналитике ризика у савременој банкарској индустрији и како су промена у понашању на тржишту и одређене темељне промене у понашању у потрази за ризиком промениле све што се тиче банкарства у конвенционалном смислу. Комплетан приступ је описан за управљање ризиком, посебно применљив на банкарске операције, из чисто квантитативне перспективе. Овај рад не само да расправља о тржишту, имовини, кредитима, ризицима од одговорности и макроекономском тестирању стреса, већ се бави и најновијим регулаторним праксама и моделом управљања ризицима, као и ризици на нивоу читаве компаније. Свеукупно, топло препоручени рад на савременим праксама управљања ризиком који може помоћи професионалцима и аматерима да стекну боље разумевање како боље проценити и управљати ризицима у банкарској индустрији.

Најбоље понети из ове књиге о управљању ризицима

Комплетна расправа о управљању ризицима у модерним банкарским операцијама намењена амбициозним и професионалним стручњацима за унапређење њиховог разумевања банкарске индустрије из перспективе ризика. Аутори детаљно истражују како најновије регулаторне праксе утичу на праксе ризика и упознају читаоце са напредним концептима у управљању ризицима модела. Драгуљ рада у смислу квантитативне перспективе ризика за банкарску индустрију.

<>
Амазон Ассоциате Дисцлосуре

ВаллСтреетМојо је учесник програма сарадника Амазон Сервицес ЛЛЦ, придруженог програма за оглашавање осмишљеног да обезбеди начин да веб локације зараде од оглашавања и повезивањем са амазон.цом