Инвестиционо банкарство у Лос Анђелесу (плата, каријера) | Списак 10 најбољих банака

Преглед инвестиционог банкарства у Лос Анђелесу

Индустрија инвестиционог банкарства за америчко тржиште остварила је приход од приближно 133 милијарде долара. Глобално је индустрија остварила приход већи од 200 милијарди долара. Лавовски део овог прихода генерирале су четири најбоље компаније у 2017. Од глобалне финансијске кризе 2008. године, ниво концентрације са неколико одабраних компанија је знатно порастао. У овом чланку детаљно разматрамо инвестиционо банкарство у Лос Ангелесу.

Услуге инвестиционог банкарства у Лос Ангелесу

Услуге инвестиционог банкарства у Лос Ангелесу широко су класификоване на „страну продаје“ и „куповину“. Као што и само име говори, продаја услуга се односи на трговање хартијама од вредности за готовину или другим финансијским хартијама од вредности у замену. Откуп услуга односи се на спајања и преузимања, институционалне инвеститоре, куће приватних фондова, куће узајамних фондова и хедге фондове. За разлику од конвенционалних комерцијалних банака, инвестиционе банке не узимају депозите од својих поверилаца.

Други начин класификовања активности инвестиционог банкарства заснован је на врсти операција, наиме фронт оффице, миддле оффице и бацк оффице.

  • Фронт оффице је углавном одговоран за стварање прихода за банку. То се врши путем инвестиционог саветовања, продаје и трговине и истраживања тржишта.
  • Средишња канцеларија је одговорна за управљање ризницом, унутрашњу корпоративну стратегију и одржавање интерних контрола у банци.
  • Бек-канцеларија проверава захтеве за покренуте трансакције и накнадно их обрађује. У већини случајева инвестициона банка овај посао препушта трећим лицима јер то повећава њихову ефикасност.

Списак најбољих инвестиционих банака у Лос Ангелесу

У наставку су поменуте неке од водећих компанија у инвестиционом банкарству у Лос Ангелесу:

  1. БЦЦ Цапитал Партнерс
  2. Укључено глобално тржиште капитала
  3. НевЦап Партнерс Инц
  4. ВестПарк Цапитал
  5. Боустеад Сецуритиес, ЛЛЦ
  6. Петер А Соколофф & Цо.
  7. ДелМорган & Цо.
  8. ФоцалПоинт Партнерс, ЛЛЦ.
  9. ДеалСоурце Партнерс, ЛЛЦ
  10. 41 Нортх ЛЛЦ

Процес регрутације

Посао у инвестиционој банци у Лос Ангелесу дефинитивно је тежак орах. Већина посла започиње током дипломских година и први корак за некога ко жели да се запосли у инвестиционој банци био би да се упише у догађаје које воде компаније. Многе банке нуде разговоре уживо, вечеру у кампусу и дане увида у којима пазе на перспективне кандидате.

Многи од ових догађаја доведу до тога да студенти стажирају у тим фирмама, што је следећа најбоља ствар за запошљавање тамо.

Пријављивање за посао обично се састоји од пријавног формулара, али највећа инвестициона банка, Голдман Сацхс, увек је преферирала ЦВ заједно са мотивационим писмом. Дакле, истицање једном склоности у мотивационом писму постаје веома критично јер му регрут даје велику тежину.

Процес се овде не завршава. Следећи човек сигурно може очекивати да ће проћи психометријски тест. Главни циљ спровођења ових тестова је процена личности кандидата и осигурање да наглашено понашање кандидата буде у складу са опсезима толеранције компаније.

Након психометријског теста, може се очекивати позив за телефонски или видео интервју у коме се кандидатима постављају унапред снимљена питања. Инвестиционе банке користе рачунарски алгоритам за анализу одговора и одговарајуће их оцењивање, али то не би требало да буде разлог за давање унапред припремљених одговора или покушај намештања интервјуа. Скриптирани одговор кандидату неће дати пуно користи.

Након телефонског / видео интервјуа, успешни кандидати добијају позив за други интервју. У индустрији се овај интервју назива „супердневним интервјуом“ у којем би кандидат требало да се састане са пет до шест људи у банци у року од једног до два сата. Ови интервјуи су ригорозније природе и имају за циљ анализу карактера кандидата.

Плате

Инвестиционо банкарство је дефинитивно најисплативија индустрија широм света и било које временске зоне. Иако иста уносна накнада често постаје разлог за критику, она је сигурно у апропријацији са количином напорних сати које су инвестирали банкари да би зарадили својим клијентима.

Ако погледамо просечне почетне плате аналитичара или млађих аналитичара, број лоптица у Лос Ангелесу биће око 75000 америчких долара. Ово искључује бонусе за придруживање. Бонус за придруживање је променљив и зависи од компаније у којој је неко запослен, а такође и од положаја посла. Али у просеку типични бонус износи око 20% плате и пада у распону од 15000 до 20000 долара.

Као што се може видети, у основи постоје два дела зараде за инвестиционог банкара: основна плата и бонус.

Бонус компонента нечије зараде обично је лавовски удео, посебно на вишим нивоима, где то може бити много набора основне зараде.

  • Подаци о платама потпредседника инвестиционе банке у Лос Анђелесу обично се крећу у распону од 120 до 150 хиљада долара. Уз то, бонус је већи део истог нивоа са просечним бонусима који се крећу у распону од 100 до 150 хиљада долара.
  • За ниво менаџмента, основне зараде за директора могу се кретати од 300.000 до 1 милион долара, без бонуса. Бонус компонента у просеку износи од 200.000 до 10 милиона долара више.

Као што је очигледно, небо је граница, а бонуси су оно што чини индустрију инвестиционог банкарства у најбоље плаћеној индустрији.

Излазне могућности

Посао инвестиционог банкара у Лос Анђелесу може бити физички и психички опорезујући. Потребно је да се ради више од 100 сати недељно, а грешка за маржу је готово на нули. Многи банкари желе да напусте инвестиционе банке након успешног пословања од неколико година. Неке од конвенционалних опција изласка укључују стратешко саветовање где банке запошљавају консултанте како би повећале своју ефикасност и побољшале дно резултата.

Фин-тецх индустрија је још један популаран помак у којем техничке способности стечене током инвестиционог банкарства преузимају главну улогу. Очекује се да ће се једна искористити технологију како би предузећа учинила профитабилнија.

Улоге службеника за сагласност и саветодавца за регулативу такође привлаче масе као прекидач где компаније које иду на спајање или откуп траже савете и смернице о усклађености прописа.