ВБА ЦСтр | Претворите вредност у тип података низа помоћу функције ЦСтр

Екцел ВБА ЦСТР функција

ЦСТР у ВБА је функција претворбе типа података која се користи за претварање било које вриједности дате овој функцији у низ, чак и ако је задати улаз у цијелој или плутајућој вриједности, ова функција ће претворити тип података вриједности у тип података низа, тако да поврат врста ове функције је низ.

Ако треба да претворимо било коју вредност у тип података низа у ВБА, како да то поступимо? Због тога у ВБА имамо функцију која се зове „ЦСТР“. У овом чланку водићемо вас кроз методологију функције „ЦСТР“ у ВБА.

Низ је тип података који садржи било коју врсту Стринг вредности. Када кажемо да се стринг обично односи на вредности текста, али то није тачно са ВБА кодирањем. Низ може садржати било који редослед знакова као податке. На пример, „Здраво“ се третира као стринг, „123456“ се третира као низ, „12-04-2019“ третира као низ. Попут овог типа података Стринг може садржати било који редослед знакова.

Шта функција ЦСТР ради у ВБА?

Да ли сте икада размишљали да конвертујете другачији израз у Стрингс у ВБА? Ако сумњате да је то могуће? Тада је одговор апсолутно ДА !!!

„ЦСТР“ је функција која покрива израз различитог формата од Стринг формата у ВБА. Помоћу функције ЦСТР можемо претворити наведену вредност израза у тип података Стринг.

ВБА ЦСТР синтакса

Испод је синтакса функције Екцел ВБА ЦСТР.

Синтакса функције ЦСТР укључује само један аргумент.

Израз: То је циљана вредност или вредност ћелије коју покушавамо да променимо у Стринг тип података.

Вредност би могла бити било који тип података, ЦСТР иде даље и претвара у Стринг тип података. Уобичајени типови података које обично претварамо су целобројни, логички и датумски типови података.

Како се користи ВБА ЦСТР функција у програму Екцел?

Сада ћемо видети неке примере функције Екцел ВБА ЦСТР.

Овај ВБА ЦСтр Екцел образац можете преузети овде - ВБА ЦСтр Екцел предложак

Пример # 1

За пример погледајте доњи код.

Шифра:

 Суб ЦСТР_Екампле1 () Дим НумерицВалуе Ас Интегер Дим СтрингРесулт Ас Стринг НумерицВалуе = 855 СтрингРесулт = ЦСтр (НумерицВалуе) МсгБок СтрингРесулт Енд Суб 

 Прво сам доделио Интегер тип података променљивој „НумерицВалуе“ као 855. Сада променљива „НумерицВалуе“ садржи Интегер тип података. Са другом променљивом „СтрингРесулт“ доделио је формулу ЦСТР за претварање целобројног типа података у низ података.

ЦСТР је конвертовао цео број у Стринг Дата Типе. Иако још увек можемо видети број као 855, он више није цео тип датума у ​​ВБА, сада је у типу података низа.

Пример # 2

На пример, погледајте пример ВБА логичке претворбе типова података.

Шифра:

 Суб ЦСТР_Екампле2 () Дим Вал1 као логичка вредност Дим Вал2 као логичка вредност Вал1 = Труе Вал2 = Фалсе МсгБок ЦСтр (Вал1) & вбНевЛине & ЦСтр (Вал2) Енд Суб 

У горе наведеном коду прогласио сам две променљиве као логичке вредности.

 Дим Вал1 Ас Боолеан Дим Вал2 Ас Боолеан 

У следећем реду доделио сам логичке вредности као ТРУЕ & ФАЛСЕ.

Вал1 = Тачно Вал2 = Нетачно 

У овом тренутку обе променљиве су логички тип података. Сада сам у овом примеру применио функцију ВБА ЦСТР да претворим овај логички тип података у Стринг тип података.

Пример # 3

На пример, погледајте пример претворбе типа података датума у ​​тип података низа.

Шифра:

 Суб ЦСТР_Екампле3 () Дим Дате1 Ас Дате Дим Дате2 Ас Дате Дате1 = # 10/12/2019 # Дате2 = # 5/14/2019 # МсгБок ЦСтр (Дате1) & вбНевЛине & ЦСтр (Дате2) Енд Суб 

Прогласио сам две променљиве као датум.

 Затамни датум1 као датум Затамни датум2 као датум 

Следећи ред доделио сам вредности датума као 10-12-2019 односно 05-14-2019.

Датум1 = # 10/12/2019 # Датум2 = # 5/14/2019 #

У овом тренутку обе променљиве су тип података Датум. Сада сам у следећем реду применио функцију ЦСТР за претварање типа података Дате у Стринг Дата Типе. Као и ЦСТР функција која се користи за претварање било ког другог типа података у Стринг тип података.