Образац буџета пројекта | Бесплатно преузимање (Екцел, ПДФ, ЦСВ, ОДС)

Преузми образац

Екцел Гоогле табеле

Остале верзије

 • Екцел 2003 (.клс)
 • ОпенОффице (.одс)
 • ЦСВ (.цсв)
 • Преносни док. Формат (.пдф)

Бесплатни образац буџета за пројекат

Образац буџета пројекта односи се на буџет који углавном припремају компаније које раде на различитим пројектима за руковање финансијама од стране особе код које буџет започиње уносом трошкова планираних у различитим областима као што су трошкови материјала, трошкови рада, фиксни трошкови, разни трошкови за период који се разматра, а затим се наводе стварни трошкови настали током периода и на крају произилазе из разлике између буџетских трошкова и стварних трошкова различитих задатака пројекта, заједно са одступањем пројекта у целини .

О предлошку буџета пројекта

Ако особа започиње пројекат, то укључује различите типове задатака за завршетак таквог пројекта. За извршење сваког од ових задатака биће потребни различити ресурси, као што су материјал, радна снага, фиксни трошкови и други трошкови. Дакле, за планирање пројекта потребан је буџет за такав пројекат. Као што је претходно дато, образац приказује буџетиране трошкове за које се очекује да ће настати у вези са сваким од задатака тако што ће се поделити на ресурсе.

Елементи

Следе различити детаљи који су углавном присутни у предлошку:

# 1 - Курс на врху:

У предлошку ће бити наведен наслов „Предложак буџета пројекта“. Остаће исти за све пројекте и све ентитете. Овај наслов је поменут тако да ће корисник знати у коју сврху је шаблон креиран.

# 2 - Збирни трошкови пројекта:

Овај збирни трошак приказан је у горњем левом углу и садржи детаље о укупним буџетским трошковима током периода, укупним стварним трошковима током периода и укупној варијацији између њих. Ове бројке ће се аутоматски попунити из вредности у доленаведеним корацима.

# 3 - Детаљи пројекта:

Појединости о пројектима треба да попуни особа која припрема буџет помињући назив компаније, назив пројекта или ИД који разликује пројекат од осталих пројеката, име носиоца пројекта и датум почетка пројекта.

# 4 - Буџетирани буџетски задатак:

Сви буџетски трошкови биће подељени у следеће категорије:

 • Материјална Цена: Израчунаће се множењем броја јединица са трошковима по јединици.
 • Цена рада: Израчунаће се множењем броја сати са трошковима по сату
 • Фиксни трошкови: Ово ће садржати трошкове које је компанија настала на основу фиксних трошкова.
 • Разни трошкови: Сви остали трошкови које компанија има биће узети у обзир под овом категоријом.

Није обавезно стриктно следити ове категорије, а исте се могу модификовати с обзиром на одговарајуће трошкове.

# 5 - Стварни трошкови:

Под овим ће се поменути стварни трошкови настали због сваког подзадатка и задатка.

# 6 - Трошак одступања:

Одступање ће показати одступање трошкова насталих од планираног.

Како се користи овај образац буџета пројекта?

Следе кораци за употребу шаблона:

 • Појединци који користе образац морају да унесу све детаље у поља која нису већ унапред попуњена. Садржи детаље о пројекту и различите врсте буџетских трошкова који се односе на сваки задатак и стварне трошкове настале за сваки задатак.
 • За ово се прво уносе детаљи пројекта.
 • Након тога биће унети сви трошкови које компанија очекује за пројекат. На пример, у односу на подзадатак 1 под задатком 1 уноси се број јединица по пројекту и стопа по јединици, након тог броја потребних сати и трошкова по сату, затим фиксни трошак и износ разних трошкова . Уз ове цифре, буџетски трошкови тог подзадатка аутоматски ће се попунити. Међутим, категорија у шаблону се може изменити.
 • Након тога ће се укупан стварни настали трошак унети у подзадатак.
 • Из горњих слика, варијанса ће се аутоматски израчунати за све задатке и подзадатке и цео пројекат.