Водич за каријеру у финансијском инжењерингу: програм, послови, плата | ВСМ

Водич кроз каријеру у финансијском инжењерингу

Финансијски инжењеринг је област којој треба неко ко је стручњак за све послове. Основна дисциплина би се финансирала. Међутим, да би решио проблеме у финансијама, овај момак треба да завири и у друге дисциплине, попут примењене математике, рачунарства, статистике и економске теорије. Ако ово звучи занимљиво и ви сте један од оних који могу да размишљају и на различит и на конвергентан начин, требало би да се одлучите за ово ново еволуирано поље.

Да, знамо да би вас се две ствари највише тицале пре него што икада направите корак напред. Прво би било - какве су могућности за каријеру у финансијском инжењерингу! И друго - колико могу да очекујем да ћу бити плаћен!

У овом чланку ћемо се позабавити са обе ове забринутости. Све што треба да урадите је да се опустите и прочитате. Ово је све што треба да знате о изгледима за каријеру и детаљима надокнаде у финансијском инжењерингу. Испод је структура овог чланка -

    Хајде да ускочимо. Пре него што кренемо у перспективе каријере, погледајмо укратко професију финансијског инжењера.

    Шта раде финансијски инжењери?


    Финансијски инжењери морају да имају темељно знање о финансијским тржиштима, као ио нестабилности тржишта. На основу знања о финансијском тржишту и финансијских теорија, финансијски инжењери урањају у стварање симулација и предвиђање могућих тржишних понашања. Предвиђања која дају су углавном блиска стварним већини времена, али понекад нису тачна (јер има толико променљивих и динамичних тржишних сила).

    извор: оаклеафгроуп

    Финансијским инжењерима није потребно само знање на финансијским тржиштима и теоријама; него им је такође потребна значајна компетенција у рачунарском програмирању и примењеној математици. Ове вештине помажу финансијским инжењерима да креирају симулиране финансијске моделе како би могли најтачније предвидети понашање на тржишту. Такође морају знати статистику и економску теорију да би разумели различите снаге на тржишту које контролишу понашање на тржишту.

    Финансијски инжењеринг - улоге у каријери


    Већина финансијских инжењера ради на управљању ризицима и финансијским анализама у разним областима. Погледајмо могуће области у којима можете радити ако постанете финансијски инжењер -

    • Цене деривата
    • Управљање ризиком
    • Структурирани производи
    • Процена опција
    • Извршење
    • Финансијска уредба
    • Корпоративне финансије
    • Управљање портфељем
    • Трговање

    Које степене финансијски инжењери треба да стекну да би стекли посао?


    Финансијски инжењеринг је област која се предаје на многим универзитетима. Погледајмо шта су они и који универзитети предају ове курсеве.

    извор: Моодис

    Бројни су курсеви које можете одржати за финансијски инжењеринг. Изабраћемо само 10 најбољих курсева на свету.

    Према Куантнет.цом, ово је 10 најбољих курсева финансијског инжењеринга на свету -

    РанкУниверзитет / ПрограмШколарине (у америчким доларима)
    1Универзитет Царнегие Меллон - Рачунске финансије80,400
    2Универзитет Колумбија - финансијски инжењеринг61,560
    3Универзитет у Калифорнији, Беркелеи - Финансијски инжењеринг66,082
    4Колеџ Баруцх, Универзитет Цити оф Нев Иорк - Финансијски инжењерингНерезидент - 35.040

    Становник - 24.315

    5Универзитет Њујорк - Математика у финансијама58,000
    6Универзитет Принцетон - мастер у финансијама90,700
    7Универзитет Цолумбиа - Математика финансија60,332
    8Универзитет Цорнелл - МЕнг, ФЕ Концентрација74,000
    9Массацхусеттс Институте оф Тецхнологи - мастер финансија12 месеци - 75.850

    18 месеци - 100.350

    10Универзитет у Чикагу - Финансијска математикаБез Ц ++ - 66,166

    Са Ц ++ - 81.216

    извор: куантнет.цом 

    Вештине потребне за напредовање у финансијском инжењерингу


    У основи су три вештине које су вам најпотребније ако желите да напредујете у финансијском инжењеру.

    извор: фанниемае

    Математичке вештине за финансијски инжењеринг:

    Тренинг не значи познавање неколико кључних појмова и размишљање да сте спремни. То би требао бити животни афинитет. Што бисте више гурали напред, то бисте били бољи из математике. А да бисте се одлично показали као финансијски инжењер, заиста требате бити фасцинирани математиком. Требали бисте савладати следеће-

    • Линеарна алгебра и диференцијалне једначине
    • Нумеричка линеарна алгебра (НЛА)
    • Теорија игара
    • Рачун (диференцијални, интегрални и стохастички)
    • Вероватноћа и статистика

    Финансијске вештине за финансијски инжењеринг

    Ово би био ваш основни предмет, па је природно да требате развити мишиће у финансијским теоријама и примењеним финансијама. Једном када се јасне основне основе финансија, морате ући дубоко колико год можете. Одржавање курса који смо горе поменули натераће вас да будете добри у финансијским теоријама и финансијским тржиштима. Требали бисте савладати следеће-

      • Финансијско моделирање
      • Теорија портфеља
      • Рачуноводство
      • Анализа финансијски извештај
        • Познавање производа кредитног ризика
        • Деривати на капитал и каматне стопе
        • Фиксни приход
        • Монте Царло Тецхникуес

    Вештине рачунарског програмирања

    Програмирање рачунара свакодневна је потреба у животу финансијског инжењера. Ако не, како бисте креирали симулиране финансијске моделе? Зато боље савладајте рачунарско програмирање. Требали бисте савладати ове програмске језике -

    • Ц ++ (користи се за високофреквентне трговине)
    • Питхон
    • Претрага података
    • Јава, .НЕТ
    • ВБА макро
    • Екцел
    • МатЛаб, САС
    • Објектно оријентисано програмирање
    • Моделирање великих података

    Осим горе наведеног, такође морате имати основно знање из економске теорије, логике, аналитике и статистике. Још једна кључна вештина је комуникација (вербална и писана) јер морате редовно комуницирати са саиграчима, клијентима и писати извештаје кад год би то било потребно.

    Плата финансијског инжењеринга


    Не може свако постати финансијски инжењер. За успех су му потребни петље, напор и одлучност. Али зашто бисте се толико трудили ако немате појма о крајњим резултатима? Да, надокнада није једина ствар, али без надокнаде, друге ствари које тражите неће вам дати наговештај.

    Дакле, хајде да имамо неку представу о томе шта финансијски инжењери заправо праве.

    Погледајмо шта спомиње паисцале.цом о платама финансијских инжењера.

    извор: паисцале.цом

    Две ствари су биле најважније у доношењу ове средње вредности зараде (тј. 89.000 америчких долара). Прва ствар је била искуство на терену, а друга је географија. 83% испитаника су мушкарци, а преосталих 17% жене на терену. Сви у пољу финансијског инжењеринга поменули су веће задовољство послом.

    извор: паисцале.цом

    Готово сви испитаници су напоменули да здравствено осигурање пружају послодавци, а такође имају и стоматолошко осигурање.

    Према Паицале.цом, најважнија вештина у професији финансијског инжењеринга је финансијско моделирање.

    извор: паисцале.цом

    Сада имате идеју о томе колику накнаду можете очекивати од професије финансијског инжењера. Али можда ћете осећати потребу да упоредите своју накнаду са сродним професионалцима. Дакле, ево шта је смислио паисцале.цом -

    извор: паисцале.цом

    Ако обратите пажњу на средњу зараду сваке сродне професије, видећете да само актуар, сарадник - инвестиционо банкарство, сарадник - ризични капитал и придружени директор финансијских услуга имају сличну или већу средњу зараду од средње зараде финансијског инжењера . Ово су добре вести, јер како будете стицали више искуства, добићете бољу надокнаду, а само неколико других стручњака могло би да се подудара са вашом стручношћу и нивоом прихода.

    Да бисмо боље разумели средњу зараду финансијских инжењера, такође смо погледали извештаје заиста.цом. Погледајмо анализу заиста.цом коју је смислио у вези са платом финансијског инжењеринга.

    извор: заиста.цом

    Према заиста.цом, средња зарада финансијских инжењера је мало већа од препоруке паисцале.цом. Прецизније, средња зарада по заиста.цом је 8.000 америчких долара више годишње. Штавише, извештај заиста.цом је ажуриранији јер помиње средњу зараду финансијских инжењера на дан 1. августа 2016. године.

    Индеед.цом је такође открио недавне трендове у обештећењу финансијских инжењера. Погледајмо тренд, а затим ћемо покушати да анализирамо тренд и да ли је то добра вест за потенцијалне финансијске инжењере или не.

    извор: заиста.цом

    Овај тренд говори о три године непрекидног повлачења надоле и надоле у ​​надокнади финансијских инжењера. Ако пажљиво погледате, видели бисте да се надокнада повећала од јула 2012. до јануара 2013. Од јануара 2013. године можемо приметити пад одштете. То повлачење надоле остало је константно у фебруару 2013. и марту 2013. Од априла 2013. постоји још једно повлачење према горе. Али то није дуго потрајало. Пораст према горе задржао се до маја 2013. године, а затим се постепено смањивао током јуна 2013. И у јулу 2013. године дошло је до драстичног повлачења према доље и остало је константно до септембра 2013. Од септембра 2013. године, кривуља компензације је почела да расте и достигла је све време висок у јануару 2014. године и од тада надаље нема повећања или смањења криве компензација. Како је ово извештај стар две године, било би тешко из тога било шта закључити. Али једна ствар може изазвати забринутост код потенцијалних финансијских инжењера, а то је засићење надокнаде. Јасно се може видети да постоји засићеност између периода јануара 2014. и маја 2014. године.

    Зато морате посебно обратити пажњу на своје вештине, јер ако се у 2016-17. Години засићење настави, морате имати стручност и вештине да бисте могли да се истакнете у гомили.

    Како бисте могли да примите већу плату као финансијски инжењери?


    Не. Не постоји пречица до успеха. Али постоје начини на које су успешни људи ишли, а које можете опонашати и постати успешни. Такође у каријери финансијског инжењеринга постоји начин да се дође до величине. Ево како.

    Према Бусинесс Инсидер-у, ако желите да оставите печат у финансијском инжењерингу, ево шта треба да урадите -

    • Откријте могућности стажирања у познатим фирмама и пружите све у учењу заната током вашег три месеца боравка у компанији.
    • Наведите своју годишњу зараду (очекивану) када ћете ићи на интервју више од годишње зараде коју сте добили током праксе.

    Прва тачка је сама по себи разумљива. Али за друго је потребно неко објашњење.

    Према Бусинесс Инсидер-у, 2011. године више од 65 дипломаца отишло је на праксу у познате фирме. Њихова месечна зарада износила је 7.839 америчких долара. Плаћали су месечно, а плаћали су их само 3 месеца. Али уместо да цитирамо месечну плату, ако узмемо годишњу плату на основу месечне зараде коју су добили, то би било 94.068 америчких долара годишње.

    Анализирајући анкету заиста.цом и паисцале.цом, открили смо да су просечне зараде финансијских инжењера годишње 97.000, односно 89.000 америчких долара. Морамо да узмемо у обзир да су просечне зараде које пријављују заиста.цом и паисцале.цом резултат и искуства и вештина.

    Дакле, када изађете из програма финансијског инжењерства / мастер финансија и желите да напредујете у каријери финансијског инжењеринга, боље је тражити могућности за праксу у већини цењених организација. Ако успете да разбијете шифру, моћи ћете да наведете очекивану годишњу зараду на основу новчане накнаде коју бисте добили од стажирања. А према Бусинесс Инсидер-у, много је више него што један неискусни дипломац може очекивати.

    Штавише, можете ићи на више прилика за стажирање, при чему ћете пазити на учење потребних вештина и добијање очекиване новчане накнаде.

    Вишеструке могућности праксе имају четири велике предности -

    • Прво, вишеструка пракса ће у ваш животопис додати пар или троструко позната имена брендова, што је увек добро ако тражите уносну прилику.
    • На крају свог мандата можете бити апсорбовани у цењеној фирми ако се покажете као велика предност компаније.
    • Чак и ако не будете могли да се упијете у цењену фирму у којој бисте обављали праксу, увек ћете моћи да наведете годишњу плату за своје будуће могућности запослења.
    • И на крају, можда најважније од свега је да бисте научили тону о трговини овим познатим фирмама.

    Зато припазите на могућности стажирања и користите ову сјајну стратегију да побољшате компензацију.

    Закључак


    Финансијски инжењеринг је динамично поље у коме увек треба да се ажурирате. А како треба да размишљате на оба начина (изнутра-споља и споља-изнутра), информације ће деловати као катализатор вашег успеха.

    Што више знате, веће су шансе за пријаву и тиме ћете моћи да остварите бољу надокнаду од компанија у којима бисте били запослени. Само не изостављајте ниједну прилику за стално учење, посебно у финансијама, математици, и рачунарско програмирање и спремни сте.