Инвестиционе банке са избочином | Списак 10 најбољих банака

Преглед

Инвестиционе банке Булге Брацкет су највеће комерцијалне институције у глобалној финансијској индустрији. Они су неке од водећих, уносних и џиновских организација на свету, не само у погледу њихове величине и структуре, већ и у погледу обиља банкарских захтева које испуњавају.

Не би било погрешно рећи да су избочене банке главне финансијске институције на свету. Они су неке од највећих, огромних мултинационалних инвестиционих банака на свету које својим клијентима нуде различите услуге. Претежно банке које имају избочине удовољавају банкарским захтевима неких од највећих корпорација, као и влада света. Они својим клијентима не пружају само финансијске, саветодавне, продајне и маркетиншке услуге, већ се баве и истраживањем и дизајнирањем неких од најиновативнијих и револуционарних финансијских производа, у распону од акција, робних деривата до кредита, хипотеке, замене каматних стопа , и производи осигурања. Штавише, они се не ограничавају само на ове функције, неке Булге Брацкет банке или ББ, како их обично називају, такође се налазе у простору комерцијалног банкарства.

Реч избочена заграда односи се на надгробни споменик где су ове банке углавном наведене на врху у групи. Кад год постоји јавно издање нове хартије од вредности или је било која финансијска трансакција наведена за јавно обавештавање, у огласу се на врху наводи име тих банака, понекад чак и подебљано, што објашњава појам избочина.

Списак десет најбољих инвестицијских банака са избоцима

Иако не постоје унапред дефинисани параметри за укључивање инвестиционих банака на листу избочина, постоје одређене банке које се називају инвестиционим банкама са избочењем и које су доле наведене.

* НА- Није доступно

# 1 - Блацкстоне

Двојица бивших запослених у браћи Лехман, Степхен А. Сцхварзман и Петер Г. Петерсон, заједно са још једним, основали су 1985. године новоосновано предузеће са значајним износом од 400,00 УСД и назвали га Црни камен. Чланови оснивача су председник М&А и извршни директор претходне фирме, Блацкстоне је формиран као М&А бутик банка и морао је да се бори као било који други старт-уп, иако су њих двојица који су основали банку били сами по себи утицајни људи.

Њиховом одлучношћу и упорношћу, Блацкстоне је 2007. године покренуо ИПО и прикупио капитал еквивалентан 4 милијарде долара. Данас Блацкстоне има око 2250 запослених и раширио је крила својим канцеларијама широм света.

  • Банкарске услуге: Блацкстоне се бави некретнинама, приватним капиталом, заједно са кредитним и хедге фондовима. Будући да свој новац такође улаже у алтернативне инвестиције, Блацкстоне одржава оштар тим и рационализовану организацију да обраћају одговарајућу пажњу свим својим клијентима и није у непријатељским преузимањима и понудама. То је једно од најистакнутијих и водећих имена у индустрији када су у питању хедге фондови и улагање у алтернативна средства.
  • Култура канцеларије: Блацкстоне је једно од најбољих места за рад за надобудне инвестиционе банкаре. Привлачи најбоље таленте са факултета и пружа обилне могућности за раст. Блацкстоне је други пут заредом рангиран са 1 *. То је једно од најјачих имена брендова на Валл Стреету, које не само да има изузетно вођство, већ пружа и одличне могућности изласка.
  • Предности слабости: Има одличну културу и квалитет људи и најбоље је место за започињање инвестиционе банкарске каријере. Будући да је мала организација у поређењу са остатком великих компанија, она се такође мора суочити са одређеним низом изазова.

# 2 - Голдман Сацхс

Голдман Сацхс је једна од најстаријих и најистакнутијих инвестицијских банака са избочинама, основана 1869. године, а води је Ллоид Бланкфеин. Голдман Сацхс је мека инвестиционог банкарства, амбициозни инвестициони банкари имају за циљ да буду део најугледније и најчасније банке свих времена и раде са најталентованијим, најамбициознијим и најодлучнијим људима на свету. Будући да је једна од најстаријих банака, Голдман Сацхс је био пионир у многим услугама инвестиционог банкарства, а једна од њих је успостављање ИПО тржишта 1900-их. Уз ово, банци се такође приписује да је пионир у успостављању институционалног тржишта продаје, формирању наменског одељења за спајања и преузимања, преговарању о трговини на НИСЕ и да је претеча у дистрибуцији електронски генерисаних извештаја о истраживањима.

  • Банкарске услуге: Будући да је Голдман Сацхс пионир у индустрији инвестиционог банкарства, његове услуге углавном укључују сваку услугу која се односи на индустрију, било да је то управљање инвестицијама, инвестиционо банкарство које се бави спајањем и преузимањима, управљање ризицима, реструктурирање, потписивање јавног издања, саветодавне услуге о богатству , управљање портфељем, зајмови, као и царињење клијентских трансакција на берзама акција, опција и фјучерса.
  • Култура канцеларије: Голдман Сацхс се бави мноштвом услуга и поштована је банка која задовољава потребе неких од највећих корпоративних и финансијских институција. Култура рада у Голдман Сацхс-у је истовремено прилично захтевна и изазовна. То је место где се може добити пуно знања и изложености, јер вам пружа неизмерне могућности за раст и ширење хоризонта унутар фрим-а.
  • Предности слабости: Голдман Сацхс има много тога да понуди некоме ко тражи искуство и разумевање у индустрији инвестиционог банкарства кроз напоран рад и песму.

Лоша страна је прилично захтевна банка са пуно изазова и испоруком у кратком времену.

# 3 - Морган Станлеи

Са оценом 3 * Морган Станлеи има седиште у Њујорку. Хенри С. Морган и Харолд Станлеи, обојица бивши Ј.П. Запослени у Моргану покренули су Морган Станлеи 1935. године и данас је Морган Станлеи с њиховом одлучношћу и одлучношћу сила на коју треба рачунати на сцени инвестиционог банкарства.

  • Банкарске услуге: Морган Станлеи се првенствено бави управљањем богатством, управљањем имовином и институционалним хартијама од вредности. Управљање богатством подразумева пружање финансијског планирања и саветовања у вези са управљањем богатством, типично за ануитете осигурања и инвестиционе производе.

    Управљање имовином састоји се од заједничких фондова и институционалних инвестиционих производа у акције, хартије од вредности са фиксним приходом и алтернативне производе.

    Институционалне хартије од вредности састоје се од позајмљивања предузећима, продаје и трговине са фиксним приходом, реструктурирања, савета о спајању и преузимањима, пројектног финансирања и прикупљања капитала.

  • Култура канцеларије: Морган Станлеи је фирма са врло снажном радном културом, јер има сразмерно новију од осталих инвестиционих банака, чему мора да се радује. Канцеларијска култура у Морган Станлеи-у укључује много мотивације, висок ниво посвећености и ентузијазма.
  • Предности слабости: То је равноправно са елитистом партије у индустрији избочених носача. Накнада можда неће бити на нивоу осталих гиганата, али за тимски рад и радну етику Морган Станлеи-а може се јамчити.

# 4 - Ј.П. Морган

ЈП Морган има дугу историју спајања, а најновије је спајање 2000. године када се ЈП Морган & Цо. спаја са Цхасе Манхаттан Банк назвавши је ЈП Морган Цхасе & Цо. Својим клијентима пружа мноштво финансијских услуга, великих или мали са укупном снагом запослених близу 3,00,000. Седиште јој је у Њујорку. 2004. године ЈП Морган Цхасе & Цо. и Банк Оне спојили су се у један ентитет, а извршни директор Банк Оне-а Јамие Димон, који је на челу сарадње, стекао је Беар Стеарнс 2008. године.

  • Банкарске услуге: Услуге ЈП Морган укључују управљање имовином, приватно банкарство, инвестиционо банкарство комерцијалног банкарства и услуге трезора и хартија од вредности за нека од најпознатијих имена света. То је сила с којом треба рачунати у светским уговорима о спајању и преузимањима и обиму осигурања.
  • Култура канцеларије: Крем крема индустрије инвестиционог банкарства ради у ЈП Морган. Привлачи неке од најбољих и најконкурентнијих талената на свету који желе да се истакну у животу. Култура канцеларије је захтевна и пуна неограничених могућности за раст.
  • Снаге / слабости: Неки кажу да је ЈП Морган прецењена банка која се више ослања на биланс стања него на стварну и стварну анализу. Све у свему, то је сјајна банка која има чист рекорд, једини изузетак је губитак у 2012. години у износу од 5 милијарди долара.

# 5 - Банк оф Америца

Банк оф Америца има велику базу средстава и сматра се једном од највећих банака у САД-у. Његове основне делатности укључују кредитне картице, хипотекарно кредитирање, управљање имовином, корпоративно банкарство, потрошачко и мало пословно банкарство. Има огромно присуство у малопродајном банкарском простору са око 5.000 филијала и 16.000 банкомата широм света. Банк оф Америца је стекла Меррилл Линцх 2009. године и од тада је присутна и у индустрији управљања богатством и тамо се сматра лидером. Са седиштем у Цхарлотте НЦ, Банк оф Америца је на челу са њеним извршним директором Брианом Моиниханом.

  • Банкарске услуге: Банк оф Америца Меррилл Линцх пружа услуге малим и средњим корпорацијама и институционалним клијентима. Обухватио је велики удео на тржишту управљања богатством и својим престижним клијентима нуди пословно банкарство, комерцијално банкарство и инвестиционе услуге, заједно са кредитима на велико.
  • Култура канцеларије: Банк оф Америца има тимску културу и пружа широке могућности не само вишем руководству већ и средњем и млађем менаџменту. То је велика корпорација, па стога има свој низ изазова и често је критикована због свог црвеног тапизма.
  • Предности слабости: Банк оф Америца Меррилл Линцх има огромно присуство широм света и заузео је тржиште у индустрији управљања богатством кроз свој огранак за пословање са становништвом. Криза из 2008. године окаљала је имиџ Банк оф Америца Меррилл Линцх и њена репутација се не сматра тако снажном као некада.

# 6 - Цредит Суиссе

Цредит Суиссе је једна од најстаријих и највећих финансијских институција на свету. Основан је 1942. године, а на његовом челу је Тидјане Тхиам. Била је то једна од ретких банака која је остала без утицаја кредитне кризе 2008. која је захватила читав свет и именована је као Најбоља глобална банка од стране Еуромонеи часопис у 2010. години.

  • Банкарске услуге: Цредит Суиссе својим клијентима пружа услуге приватног банкарства, инвестиционог банкарства и управљања имовином. Приватно банкарство укључује мноштво производа за управљање богатством прилагођених према захтевима клијената. Инвестиционо банкарство укључује разноврстан спектар хартија од вредности и производа инвестиционог банкарства за корпорације и институционалне клијенте. Управљање имовином, с друге стране, нуди производе за улагање у различите класе имовине.
  • Култура канцеларије:Будући да је реч о великој банци, она пружа пуно могућности за унутрашњу мобилност и мора се у организацију уложити пуно сати, што можда није у складу са количином тешког рада који треба уложити, крива учења у Цредит Суиссе то надокнађује.
  • Предности слабости: Каже се да Цредит Суиссе има бољу структуру зарада од већине својих колега и једно је од реномираних имена у европским банкама. Имиџ Цредит Суиссе помало је оцрњен 2014. године када се изјашњава кривим за помагање клијенту у утаји пореза.

# 7 - Цитигроуп

Цитигроуп је финансијска снага и сматра се најцењенијим именом бренда. Кредитна криза из 2008. негативно је утицала на Цити, али и даље је сила на коју треба рачунати у индустрији финансијских услуга. Његова историја датира од 1812. године и од тада се суочио са многим финансијским кризама и краховима, али је постао лидер трансформишући своје системе и много је сигурнија и паметнија банка за рад. Предводи је Мицхаел Цорбат, а присутно је у око 160 земаља широм света.

  • Банкарске услуге: Пружа читав низ финансијских услуга, од потрошачког, корпоративног и инвестиционог банкарства, кредитирања, посредовања, управљања богатством и трансакционих услуга до својих 200 милиона клијената који укључују корпорације, институције, владе и малопродајне потрошаче.
  • Култура канцеларије: Цитигроуп има дуго радно време попут својих колега, али нуди широке могућности за раст и напредовање у компанији. У ствари, познат је по вишим пакетима надокнада и место је које многи траже.
  • Снаге / слабости: Цитигроуп је једна од најстаријих финансијских институција која је била сведок велике глобалне финансијске кризе и изашла као победник. Добро је научио своје лекције и сада је много оштрија организација.

# 8 - Деутсцхе Банк

Деутсцхе Банк је немачка банка и основана је 1870. Непрекидно гради своју базу у послу инвестиционог банкарства. Његови клијенти укључују компаније из јавног и приватног сектора и присутни су у 70 земаља, пре свега у Европи.

  • Банкарске услуге: Услуге Деутсцхе Банк укључују првенствено малопродају, корпорације и инвестиционо банкарство. Има велику базу клијената из приватног банкарства и бави се корпоративним инвестицијама М&А и управљањем имовином.
  • Култура канцеларије: Деутсцхе банка се може похвалити добром канцеларијском културом са разноврсном радном снагом. То је занимљиво радно окружење и има велики радни притисак. Канцеларијска политика чини саставни део немачке културе.
  • Предности слабости: Деутсцхе Банк је прилично политичка, мада је јака банка и позната је по мноштву финансијских услуга које нуди, с правом се може назвати дизалицом свих заната, али није господар ни једне, јер није призната ни за једну финансијску услугу где има своје мајсторство и снажно присуство.

# 9 - ХСБЦ

Хонг Конг и Схангхаи Банкинг Цорпоратион је банка са седиштем у Лондону са седиштем у Великој Британији. Једна је од највећих компанија за финансијске услуге са својим присуством раширеним по Азији, Африци, Блиском Истоку, Северној и Јужној Америци и Европи.

  • Банкарске услуге: ХСБЦ се полако и непрекидно уграђује у банкарску индустрију, раширио је крила у различитим културама и земљама и пројектовао се као светска локална банка. Првенствено се односи на малопродајни и комерцијални банкарски простор, кредитне картице, позајмљивање осигурања и приватно банкарство.
  • Култура канцеларије:ХСБЦ је одлучан да својим запосленима обезбеди добру равнотежу између пословног и приватног живота и успео је да то постигне у великој мери. То је јака банка са својим присуством првенствено у Европи.
  • Предности слабости: У глобалној финансијској кризи 2008. године, када се већина главних играча борила, ХСБЦ је стао на своје и познат је као добро вођена банка која је буквално била готово неоштећена у кризи не узимајући новац за помоћ од владе.

# 10 - УБС

УБС је релативно мање величине од својих колега и запошљава око 60.000 људи. Седиште му је у Цириху, Швајцарска, а присутно је у око 50 земаља. Пружа финансијске услуге малопродајним, комерцијалним, приватним и институционалним клијентима широм света.

  • Банкарске услуге: Швајцарска Унион банка спојила се са Швајцарском банком 1998. године и првенствено се бави услугама управљања богатством које се баве акцијама, робама и девизама.
  • Култура канцеларије: Запослени у УБС гарантују за занимљиву и ментално подстицајну улогу коју имају да брину о захтевима свог престижног клијента, што можда укључује дуго радно време и пуно стреса. Нуди пуно могућности за раст не само у Швајцарској већ и на међународном нивоу.
  • Предности слабости: УБС је добио награду Најбоља глобална банка Еуромонеи-а у 2014 и Најбољи менаџер за глобално богатство у 2015. и дао пример другима да се угледају на његову стратегију и методологију. Иако је била јака банка, њен имиџ помало је окаљала светска финансијска криза.