Најбољих 6 најбољих књига Бењамина Грахам-а

Списак 6 најбољих књига Бењамина Грахама

Бењамин Грахам је био инвеститор, економиста и професор који је имао широко знање у области финансија. Познато је да је успоставио ученике на овом пољу, а најистакнутији је Варрен Буффет. Испод је листа 10 најбољих књига Бењамина Грахама -

  1. Анализа безбедности (шесто издање)(Набавите ову књигу)
  2. Интелигентни инвеститор(Набавите ову књигу)
  3. Бењамин Грахам о улагању(Набавите ову књигу)
  4. Интелигентни Форек инвеститор: светска валута и светски производи(Набавите ову књигу)
  5. Интелигентни инвеститор - аудио касета(Набавите ову књигу)
  6. Тумачење финансијских извештаја (Набавите ову књигу)

Размотримо детаљно сваку књигу о Бењамину Грахаму, заједно са кључним преузимањима и критикама.

# 1 - Безбедносна анализа (шесто издање)

Књига коју су у почетку написали Бењамин Грахам и Давид Додд једна је од најутврђенијих серија у финансијској анализи.

Кључни истакнути догађаји из ове најбоље књиге Бењамин Грахам

  • Подучавање инвеститора новом / побољшаном приступу за процену пословања које стоји иза обезбеђења.
  • Кратки увод Варрена Буффета и користи које је извукао из ове књиге.
  • Професионално обучени инвеститори могу да користе финансијску анализу корпорације за израчунавање унутрашње вредности компаније.
  • Даље објашњава како се Грахамов принцип безбедносне границе може користити за остваривање добити. Циљ је показати инвеститорима како се акције могу купити када је цена акције нижа од првобитне, чиме се у добрим временима остварује добар ниво приноса.
  • Садржи више случајева из стварног живота за истицање тенденција тржишта да подцењују хартије од вредности које се иначе не чине повољним. Такође показује да ако су основе јаке, како се могу извући максималне користи.
<>

# 2 - Интелигентни инвеститор

Ово је једна од најцењенијих књига Бењамина Грахама о улагању у вредност. Ова књига о Бењамину Грахаму има за циљ спречавање потенцијалних и тренутних инвеститора од значајних грешака, док подучава различитим стратегијама за постизање дугорочних инвестиционих циљева.

Кључни детаљи ове најбоље књиге Бењамина Грахама

  • Књига истиче различите принципе и стратегије за сигурно улагање без преузимања високог нивоа ризика.
  • Неки од важних концепата корисних за најновије финансијске налоге и планове објашњени су јасним и сажетим језиком.
  • Сви концепти и принципи од суштинске важности за свакодневне финансијске трансакције објашњени су једноставним примерима ради веће јасноће и разумевања.

Један од разлога зашто ову најбољу књигу Бењамина Грахама преферирају савремени инвеститори је смртна комбинација оригиналног плана Бењамина Грахама, заједно са тренутном финансијском ситуацијом.

<>

# 3 - Бењамин Грахам о улагању

Како је свет ушао у тешку фазу Првог светског рата, берза је била сведок невиђених успона и падова када је влада преузела контролу над инфлацијом и каматним стопама, а пријетња економске депресије се надвила.

Ова књига о Бењамину Грахаму је збирка чланака који су се појавили у „Магазину са Валл Стреета“ написаном рано у животу Бењамина Грахама.

Кључни детаљи из ове најбоље књиге о Бењамину Грахаму

  • Велики нагласак је стављен на биланс стања и читање између редова бројева. Кроз такву анализу могу се указати на основе предузећа.
  • Иако неки од коришћених концепата могу бити од велике користи у модерној ери, чињеница да је ова књига написана у другој деценији и ери може мало отежати везу са тренутно коришћеним концептима. На пример, употреба РОИ и РОЕ данас је врло широка, што можда није био случај током Првог светског рата.
<>

# 4 - Интелигентни Форек инвеститор: светска валута и светски производи

Кроз ову врхунску књигу о Бењамину Грахаму, аутор показује огроман ниво предвиђања о томе како робне резерве треба да играју кључну улогу у економској политици.

Кључни детаљи из ове најбоље књиге о Бењамину Грахаму

Ако се вредност робе стабилизује, економија може постићи циљеве:

  • Девизна стабилност
  • Стабилност цена
  • Заштитне залихе
  • Здраво уравнотежено ширење светске производње и потрошње основних добара.

Акценат је стављен на робе, јер је стање свеукупне економије било тешко после светског рата, а вредност робе била је пресудна за опстанак и могуће оживљавање глобалног финансијског стања.

<>

# 5 - Интелигентни инвеститор - аудио касета

Познато је да је ова најбоља књига о Бењамину Грахаму инспирисала стотине људи демонстрирајући да континуирани успех обичних залиха неће се подразумевати. Нуди детаљну анализу ауторових цитата мудрости и сировог искуства у инвестирању.

Кључни детаљи ове најбоље књиге Бењамина Грахама

  • На деонице треба гледати као на власнички удео у предузећу, а не на основну вредност не би требало ограничити на цену акције
  • Тржиште је клатно које ће се и даље вртети између оптимизма и песимизма, а интелигентни инвеститор је онај који продаје оптимистима и купује од песимиста.
  • Будућа вредност сваке инвестиције је функција тренутне цене. Што већи плати, то би био нижи принос.
  • Развојем храбрости и дисциплине може се лако борити са вештачким притиском који могу створити промене расположења других људи. Понашање инвеститора знатно ће допринети одлучивању о стратегији и судбини инвеститора.
<>

# 6 - Тумачење финансијских извештаја

Ова књига Бењамина Грахама, иако написана одавно, тренутно је од значаја за улагање вредности. Кратка је књига кроз коју ће читаоци научити да анализирају финансијске извештаје - биланс стања и извештаје о приходима компаније како би дошли до истинског разумевања финансијског стања и евиденције зараде.

Кључни нагласци из ове најбоље књиге Бењамина Грахама

  • Сматра се изузетно практичним и приступачним, важан је водич за све пословне људе и сматра се одличним пратиоцем књиге под називом „Интелигентни инвеститор“. Обе ове књиге Бењамина Грахама могу пружити дубок увид у свеукупни финансијски свет и како се паметно могу максимизирати њихове инвестиције.
  • Због јасноће појединачног биланса стања и ставке биланса успеха, књигу су такође користиле образовне институције да би пружиле разумевање финансија и рачуноводства. Концепти као што су повраћај материјалне нето имовине и књиговодствена вредност су успешно дотакнути. То је брзо и информативно штиво са неколико увида о томе како да направите главе или репове онога што гледате помоћу годишњег или тромесечног извештаја.
<>

Препоручена читања

Ово су најбоље најбоље књиге Бењамина Грахама. Такође можете погледати следеће чланке да бисте појачали своје знање из области инвестирања и финансија.

  • Књиге бонтона
  • ГМАТ Преп Бест Боокс
  • Најбоље књиге Стеве Јобс-а
  • Најбоље књиге на берзи за почетнике
  • Најбоље банкарске књиге
АМАЗОН ПРИДРУЖЕНО ОТКРИВАЊЕ

ВаллСтреетМојо је учесник програма сарадника Амазон Сервицес ЛЛЦ, придруженог програма за оглашавање осмишљеног да обезбеди начин да веб локације зараде од оглашавања и повезивањем са амазон.цом