Топ 10 најбољих квантитативних књига о финансијама | ВаллстреетМојо

Листа 10 најбољих квантитативних књига о финансијама

Као квантитативни финансијски аналитичар, ваш посао је да прегледате огромну базу података и откријете обрасце тако да можете смањити ризик и повећати профит. Испод је листа 10 најбољих квантитативних књига -

  1. Увод у квантитативне финансије(Набавите ову књигу)
  2. Квантитативно трговање са Р.(Набавите ову књигу)
  3. Квантитативни замах(Набавите ову књигу)
  4. Квантитативне финансије за лутке(Набавите ову књигу)
  5. Финансије: квантитативни увод(Набавите ову књигу)
  6. Квантитативне методе за пословање(Набавите ову књигу)
  7. Квантитативне методе за финансије(Набавите ову књигу)
  8. Квантитативно управљање ризиком(Набавите ову књигу)
  9. Квантитативне финансије(Набавите ову књигу)
  10. Екстремни финансијски ризици и расподела имовине (серија у квантитативним финансијама)(Набавите ову књигу)

Размотримо детаљно сваку књигу о квантитативним финансијама заједно са кључним преузимањима и прегледима.

# 1 - Увод у квантитативне финансије

Аутор је професор праксе статистичких података, уз то што је директор компаније Харвард Манагемент Цомпани која се налази на Универзитету Харвард. Што значи да је написану књигу написао стручњак. Једноставно разумевање књиге о дојеначком детету која је кратка и до тачке мора бити купљена да би се разумеле основе квантитативних финансија.

Име књиге и аутор

Увод у квантитативне финансије - Степхен Блитх

Приказ књиге

Блитх је у ову књигу уврстио финансијске деривате са сложеним финансијским трансакцијама поједностављеним фасцинантним математичким триковима сваке врсте. Књига пружа педантно, али и згодно решење математичких проблема јер се аутор упознао са трговином дериватима на Валл Стреету.

Најбоље понети из ове најбоље књиге о квантитативним финансијама

Та најбоља књига о квантитативним финансијама не укључује посебне припреме или изложеност финансијама, јер вам пружа све потребне информације и сродна знања у вези са том темом. Аутор такође читаоце брзо излаже теоријама и проблемима квантитативних финансија. Такође је помогло студентима у примени теорија.

<>

# 2 - Квантитативно трговање са Р.

Разумевање математичких и рачунских алата из перспективе Куанта

Аутор је пружио ситуацију учења како да креира квантитативне стратегије уз помоћ софтвера. Он је практичар и стручњак у пољу квантитативних финансија. Овај текст је развио концепте финансијске математике и рачунарства заједно са уводом и развио их заједно. Невероватан разговорни стил писања аутора одјекнуо је код многих читалаца и практичара. Ова књига нуди победничку стратегију.

Име књиге и аутор

Квантитативно трговање са Р: Разумевање математичких и рачунских алата из квантне перспективе - написао - Харри Георгакопоулос

Приказ књиге

Ова најбоља књига о квантитативним финансијама пружа вам целокупне информације о квантитативним финансијама и одлична је за развијање стратегија трговања. Пун је напомена, упутстава, референци и сугестија, а његов промишљени стил такође укључује израчунавање односа хедге фонда. Након читања ове књиге можете процијенити куда ићи и шта радити с релативним темама. Ова књига је врло корисна за почетнике и ученике.

Најбоље понети из ове врхунске књиге о квантитативним финансијама

Сјајни почетници књига и напредни квантитативни финансије. Коришћење Р кодирања и примену теорија у финансијском моделирању сјајно је урадио аутор, а такође је врло паметно комбиновао финансијске теорије, математику и статистику. То је систематично и врло промишљено обилажење квантитативних техника.

<>

# 3 - Квантитативни замах

Водич за практичаре за изградњу система за избор залиха на основу момента (Вилеи Финанце)

Ова најбоља књига о квантитативним финансијама једна је од ретких систематских финансијских стратегија са ногама јер већина систематских финансијских стратегија пропада у природи. Стратегија аутора издржала је тест времена и тешка академска истраживања. Аутор је у својој књизи поједноставио ову теорију. Помаже и води читаоце да сами креирају сопствену споменичку стратегију.

Име књиге и аутор  

Квантитативни замах: Водич за практичаре за изградњу система за одабир залиха заснован на замаху (Вилеи Финанце) - Веслеи Р. Граи, Јацк Р. Вогел

Приказ књиге

Ова главна књига о квантитативним финансијама покрива 1. Научите шта је, а шта није споменик 2. Откријте како споменици могу победити тржиште. 3. Узмите споменике изван алокације имовине и избора залиха. 4. Приступите алатима који олакшавају самосталну примену и многим другим важним темама и објаснили сте ову књигу. Ова књига ће вам помоћи да обогатите свој портфолио кроз стратегије улагања у споменике.

Најбоље за понети из ове најбоље књиге о квантитативним финансијама

Учење споменика, његова важност и примена која ће вам помоћи да повећате вредност свог портфеља може вам помоћи у поправљању новца у финансијској индустрији. Желите да разумете систематске финансијске стратегије и њихово спровођење, ово је управо савршена књига коју имате у својој колекцији.

<>

# 4 - Квантитативне финансије за лутке

Квантитативне финансије су тешка тема и стога вас не излуђују саме, већ многе друге излуђују. Ова најбоља књига о квантитативним финансијама описала је финансије на апсолутно једноставном и лаганом језику који ученицима и почетницима има смисла како би вам помогао да примените математику на одлуке о улагању. Аутор је на једноставном језику такође покушао да објасни будуће опције и ризике који су у вези са тим.

Име књиге и аутор

Квантитативне финансије за лутке - Стеве Белл ДПхил

Приказ књиге

Ова књига се зове разумљив и потпун увод у квантитативне финансије. Веома паметно покрива основни модел, методе и формуле квантитативних финансија. Помаже вам да разумете квантитативне финансије уз помоћ вежби и примера. Сложене речи квантитативних финансија прате увод који је лак за следити. И листа се наставља.

Најбоље понети из ове врхунске књиге о квантитативним финансијама

Ова најбоља књига о квантитативним финансијама укључује методе квантитативног финансирања које су врло корисне у дефинисању тренутне ситуације тржишне вредности изведених хартија од вредности. Ове методе се морају научити и морају се знати.

<>

# 5 - Финансије: квантитативни увод

Ова најбоља књига о квантитативним финансијама је невероватан водич за модерне финансије. Разлог што је одличан водич је тај што аутор даје врло јасно и детаљно разумевање предмета. Ова књига има и добар асортиман, добру јасноћу и стога је врло позната по истој. Овде се савремене финансије читаоцима представљају снажном и теоретском основом за ту тему.

Име књиге и аутор

Финансије: квантитативни увод - аутор Ницо ван дер Вијст

Приказ књиге

Прелиминарни приказ савремених финансија лице је ове књиге. Уз помоћ математичких модела, ова књига третира савремене финансије. Свеобухватан опис финансија чини ову књигу лаким за читање, а јасан садржај читаоцима олакшава разумевање концепата финансија. Осим што је техничка књига, аутор је садржај одржавао врло живахним.

Најбоља храна за понети из ове најбоље књиге о квантитативним финансијама

Квантитативне и доступне финансије су најбоља ствар у књизи. Финанције обично није баш лако разумети, па стога нису баш занимљиве читаоцима. Аутор се побринуо да књига буде разумљива и доступна сваком читаоцу.

<>

# 6 - Квантитативне методе за пословање

Шта су квантитативне методе и како можете помножити снагу ових метода главна је мета садржаја аутора. Потврђује да да бисте се користили квантитативним методама морате бити математичар. Да бисте доносили паметне и успешне финансијске одлуке, морате прочитати ову књигу. Аутор долази из позадине квантитативне анализе и дели своја искуства с вама како би вам помогао да боље разумете тему.

Име књиге и аутор

Квантитативне методе за пословање - Давид Р. Андерсон, Деннис Ј. Свеенеи, Тхомас А. Виллиамс, Јеффреи Д. Цамм, Јамес Ј. Цоцхран

Приказ књиге

Ова најбоља књига о квантитативним финансијама укључује најновије трендове на тржишту, индустрије, финансије итд. Са којима се суочава индустрија и методе праксе из различитих области. Аутор вас води корак по корак применом концепата и техника математике. Такође је користио незаборавне демонстрације из стварног живота да би боље објаснио.

Најбоље за понети из ове врхунске књиге о квантитативним финансијама

Аутор је решио решења за несигурности користећи Мицрософт Екцел за цртање и демонстрацију симулационих модела. Такође укључује разлику у холистичком приступу у управљању пројектима. Потпуно ажурно искуство квантитативних финансија приказано је у овој књизи.

<>

# 7 - Квантитативне методе за финансије

Ова најбоља књига о квантитативним финансијама фокусира се на стварни свет и људе који овде раде. Књига је веома вредна за људе који имају врло мало или можда нимало знања о статистици и прорачунима. Аутор је користио разне квантитативне моделе и такође објаснио зашто је исти коришћен. Користио је врло јасне примере и створио сложене теме једноставних принципа.

Име књиге и аутор

Квантитативне методе за финансије - Терри Ватсхам (Аутор), Кеитх Парраморе

Приказ књиге

Ова најбоља књига о квантитативним финансијама објаснила је врло ригорозне методе математичких и статистичких примена које су релевантне за савремене финансијске инструменте и такође релевантне за технике управљања ризиком. Ова књига је намењена читаоцима који нису потпуни математички стручњаци, али анализу разумеју јер она служи као награда чак и за најискусније партије.

Најбоља храна за понети из ове најбоље књиге о квантитативним финансијама

Ако тражите утемељење у квантитативним методама, онда је ова књига заиста добра референца за вас. Ова књига подвлачи цене имовине, управљање портфељем, управљање ризиком, деривате, итд. Који су добар начин разумевања квантитативних метода финансирања.

<>

# 8 - Квантитативно управљање ризиком

Концепти, технике и алати (Принцетон Сериес ин Финанце)

Ова главна књига о квантитативним финансијама врло очигледно није књига „Како то учинити“, због чега не садржи никакве детаљне информације о математичким прорачунима или КФ. Ова књига је књига „Зашто“, због чега се аутор побринуо да блиставо објасни тему. Морате имати снажну математичку позадину и знање да бисте разумели писца.

Име књиге и аутор

Квантитативно управљање ризиком: концепти, технике и алати (Принцетон Сериес ин Финанце) - Алекандер Ј. МцНеил (аутор), Рудигер Фреи (аутор), Паул Ембрецхтс

Приказ књиге

Ова књига о квантитативним финансијама укључује потпуну ревизију и проширење развоја у областима финансија након финансијске кризе. Писац је објаснио тему у малим поглављима како би вам помогао да их боље разумете. Проширено је обухватио солвентност. Такође је дао третмане за кредитни ризик и управљање ризицима осигурања заједно са кредитним ризицима друге уговорне стране и одређивањем цена ЦОЕ.

Најбоље за понети из ове врхунске књиге о квантитативним финансијама

Писци су обрадили напредне теме у овој књизи. Међутим, његов мотив није да вам пружи детаљан корак по корак, он детаљно објашњава концепте и појмове КФ. Користио је стандардни индустријски приступ који ће вам помоћи да истражите кључне концепте и основе.

<>

# 9 - Квантитативне финансије

Увод заснован на симулацији користећи Екцел

Практичари и истраживачи у областима КФ нису успели увек. Овде је писац успео са својим методама заснованим на свом искуству. Писац је декан и професор на научном факултету за статистику и актуарске науке на Универзитету Западни Онтарио. Стручњак вам је представио директан и врло практичан приступ теми.

Име књиге и аутор

Квантитативне финансије: Увод заснован на симулацији помоћу Екцел-а - Матт Дависон

Приказ књиге

Матт је дао врло скромне и стварне нивое математичке позадине како би водио студенте да постану успешни квантитативни аналитичари. Књига је користила прорачуне како ручним, тако и екцел листовима да би пронашла много примера из врло једноставних и такође сложених портфеља обвезница. Темељито је разговарао о ценама углавном у континуитету. Поглавља су закључена школским моделима непотпуног тржишта и кривом приноса користећи врло једноставне дискретне моделе.

Најбоље за понети из ове најбоље књиге о квантитативним финансијама

Аутор је представио ризик, повраћај, доношење одлука у неизвесности, новчани ток традиционалних дисконтних пројеката, хипотеке, обвезнице и изврсну симулацију за ануитете.

<>

# 10 - Екстремни финансијски ризици и расподела имовине (серија у квантитативним финансијама)

Свака финансијска криза има шта да научи из ње, своје новине, механизме, екстремни финансијски ризик заједно са расподелом средстава. Аутор анализира ваше теорије и методе, након анализе таквих кризних ситуација, те методе и технике обично се налазе у врло високим техничким књигама. Заиста корисна књига за финансијске инжењере, ако сте један од ових аналитичара и инжењера, ову књигу морате имати у својој колекцији.

Име књиге и аутор

Екстремни финансијски ризици и расподела имовине (серија из квантитативних финансија) - Оливиер Ле Цоуртоис (аутор), Цхристиан Валтер

Приказ књиге

Ова најбоља књига о квантитативним финансијама погодна је за истраживаче, студенте постдипломских студија, инжењере финансијске позадине, посебно математику и квантитативне финансије. Ова књига се заснива на окружењу са врло високим ризиком где цене имовине флуктуирају до изненадних, грубих и промена које нису предвидљиве. Ове појаве су познате као објашњавање скокова, а писац изузетно добро објашњава његову улогу и праксу.

Најбоље понети из ове најбоље књиге о квантитативним финансијама

Технике и методе које се налазе у врло техничким књигама права су драж ове књиге. Недавни образовни рад истакнут је и лепо представљен у овој књизи. Ова књига је савршена за одређену групу читалаца.

<>