Потпуни образац директора информационих технологија (главни информативни службеник) | (Плата, дужности, улоге)

Потпуни образац директора информационих технологија (главни информативни директор)

Потпуни облик информационог директора представља главни информативни директор и ознака је која се обично даје највишем руководиоцу у организацији који је одговоран за стратегије повезане са информационом технологијом у предузећу и преузима улоге попут препознавања потребе и развоја технологије у предузећу и брига о инсталирању и одржавању хардвера и софтвера рачунарског система итд.

Улоге и одговорност

Са све већом употребом технологије, као и значајном улогом коју она игра у раду компанија, улога главног информационог директора такође се повећава добрим темпом. Главна одговорност и улоге директора информационих технологија су следеће -

  • У данашњем свету технологија игра веома важну улогу. Отуда је једна од врло важних улога директора информационих технологија повећавање вредности организације помоћу технологије.
  • Главни финансијски директори гледају на раст различитих платформи, укључујући платформе за услуге купцима.
  • Управљање информационим ризиком, управљање информационом технологијом и развој особља тима надгледа главни службеник за информисање.
  • Политике информационе технологије (ИТ) играју веома важну улогу у расту организације, а самим тим и информативни директор обликује и успоставља ИТ политике, ИТ стратегије и ИТ стандарде.
  • Открива разлике у технолошким системима и процедурама тако да исходи и резултати буду у складу са циљевима пословања.

Дужности директора информационих технологија

  • Улога шефа за информисање обично се доживљава као виши ниво или ниво менаџмента где би особа требало да управља управљањем политикама информационе технологије и с времена на време пружа потребне информације како би се обезбедило несметано пословање од компаније.
  • Отуда је дужност директора информационих технологија да непрестано пружа информације о технолошком аспекту и системском софтверу који подржавају циљеве предузећа. Даље, од директора информационих технологија потребно је да често мотивише ИТ особље, креира, иновира, сарађује и финализује биланс ИТ буџета.

Образовање и вештине

  • ЦИО се запошљава у било којој организацији на основу његове образовне квалификације и вештина и компетенција, а такође је веома важно с обзиром да је ЦИО особа која поставља технолошке циљеве организације. Даље, многа предузећа су процесе анализе података поставила као један од својих главних приоритета, док су сајбер безбедност и мобилни развој и цлоуд инжењеринг разне друге теме које се сматрају главним приоритетом сваке организације.
  • Отуда је од главног службеника за информисање потребно да има најмање диплому, међутим, многе компаније могу преферирати особу са само дипломом. Даље, пожељни факултети за ову позицију су Управљачки информациони систем (МИС), Рачунарски информациони систем (ЦИС), Пројектни и ИТ менаџмент, итд.
  • Дипломе магистра пословне администрације (МБА) такође се преводе у ову позицију. Међутим, једина ствар која има највећи значај су вештине и компетентност, способност да се упореде информације и максимално допринесе организацији.
  • Отуда су степени, умрежавање, техника руковања базама података, осећај поверљивости, ниво сигурности и сигурности података који се очекују од особља и особа која пружа правду на положају најважнији су параметри који се узимају у обзир за радно место попут ЦИО.

Захтеви директора информационих технологија

Свака организација ради на другачији начин и стога се захтеви шефа службе за информисање разликују од организације до организације. Међутим, опсег захтева је мање-више сличан који су наведени испод -

  1. Први важан захтев је добро доказано искуство на пољу менаџерских улога.
  2. БСЦ / БА из рачунарства или рачунарског инжењерства су квалификације које се пожељно узимају у обзир.
  3. Други важан захтев су међуљудске вештине и комуникација.
  4. Организационе и управљачке вештине, заједно са лидерским вештинама су важне јер је за постизање организационих циљева ЦИО обавезан да поведе читав тим са собом.
  5. Истраживање података, врхунске аналитичке вештине, креативност и могућности решавања проблема су кључни захтеви на овој позицији.
  6. Позадина у дизајнирању и развоју информационе технологије је позитивна.

Плата директора информационих технологија

Просечна плата главног информативног службеника у САД-у износила је 157.557 америчких долара у 2018. години, према подацима доступним на паисцале.цом. Уз овај просечни бонус који директор информационих технологија може очекивати износи 25.857 долара

Разлика између директора информационих технологија и ИТ директора

И главни директор за информисање (ЦИО) и директор информационих технологија (ИТ) имају своје улоге и одговорности у успешном и сигурном пословању организације у погледу технологије. Међутим, одговорности главног информационог директора (ЦИО) и директора информационе технологије (ИТ) међусобно се разликују јер је ЦИО одговоран за саветовање у унапређивању рачунарских система организације и контролу буџета одељења организације итд., Док ИТ директора надгледа ЦИО и он је превасходно одговоран за редовно свакодневно функционисање рачунарских система предузећа као што су доступност технологије, заштићени подаци и функционисање мрежа итд.

Закључак

  • ЦИО је скраћеница за шефа информационе службе. У данашњем свету видљива је све већа употреба технологије и њен значај у раду компанија. Са овим повећањем употребе технологије, значај Главног директора за информисање такође расте добрим темпом јер је ЦИО задужен за стратегије повезане са информационом технологијом у компанији, заједно са рачунарским системима који су потребни за подржавајући јединствене циљеве компаније.
  • Од главног службеника за информисање у компанији очекује се да буде у стању да правилно управља управљањем политикама информационе технологије. Једна од врло важних улога директора информационих технологија је да повећа вредност организације помоћу технологије.