Банке у Порторику | Водич за 10 најбољих банака у Порторику

Преглед банака у Порторику

Према извештају Мооди’с Инвесторс Сервицес-а, можемо јасно рећи да се приступ банкарског система Порторика раније стабилизовао из негативног. Догодило се зато што је мало банака побољшало своје резерве, капитализацију и основно финансирање. А други су побољшали своје финансијске резерве усред економске рецесије од које Порторико пати од 2004. године.

Према Мооди-ју, очекује се да ће се ефекат рецесије смањити у 2017. и 2018. години, што ће омогућити малобројним банкама да апсорбују кредитне губитке. Верује се да су банке које је Мооди’с Инвесторс Сервицес оценило да су током година побољшале своје финансирање и ликвидност.

Структура банака у Порторику

Најважнија ствар банкарског система Порторика је да је део америчког банкарског система; међутим, мало је изузетака у погледу пореских закона.

Читав финансијски сектор Порторика контролише и регулише Канцеларија повереника финансијских институција Порторика.

Сврха органа је да обезбеди сигурност и сигурност финансијског сектора, а такође и да се банке и друге финансијске институције придржавају закона, правила и прописа територије.

Списак 10 најбољих банака у Порторику

  1. ФирстБанк
  2. Банцо Популар
  3. Оријентална финансијска група
  4. Сцотиабанк из Порторика
  5. Банцо Сантандер
  6. Царибе Федерал Цредит Унион
  7. Цитибанк НА (Порторико)
  8. ФЕМБи хипотека
  9. Пентагонска савезна кредитна унија
  10. ЈетСтреам Федерал Цредит Унион

Погледајмо сваку од њих детаљно -

# 1. ФирстБанк:

Ова банка је основана 1948. године, пре око 69 година. Подружница је компаније Фирст Банцорп са седиштем у Сан Хуану. У 2016. години укупна актива коју је стекла ФирстБанк износила је 12 милијарди америчких долара, а исте године нето добит банке износила је 93 милиона америчких долара. Раније је била позната као Прва савезна штедионица, а име је променила у оно што је тренутно у новембру 1994. Фокус ове банке је на банкама са становништвом, корпоративним банкама и комерцијалним банкама.

# 2. Банцо Популар:

Ова банка је основана 1893. године, пре око 124 године. Његова главна канцеларија налази се у Хато Реи-у. У 2016. години укупна актива коју је стекла ова банка износила је 38 милијарди америчких долара, а исте године нето добит банке износила је 358 милиона америчких долара. Управља са око 171 филијалом и 635 банкомата у Порторику од 31. децембра 2016. Фокус ове банке је на банкарству са становништвом и комерцијалном банкарству.

# 3. Ориентал Финанциал Гроуп:

Основана је 1964. године, пре око 53 године. Његова главна канцеларија налази се у Сан Хуану. У 2016. години укупна имовина коју је ова група стекла износила је 6,5 милијарди америчких долара, а исте године нето добит групе износила је 45 милиона америчких долара. Ова група нуди читав спектар финансијских услуга широм Порторика. Има четири подружнице - Ориентал Банк, Ориентал Инсуранце Инц., Цариббеан Пенсион Цонсултантс Инц. (ЦПЦ) и Ориентал Финанциал Сервицес Цорп.

# 4. Сцотиабанк из Порторика:

Основана је 1910. године, пре око 107 година. Његова главна канцеларија налази се у Хато Реи-у. Сцотиабанк је једна од највећих банака у Порторику. У 2016. години укупна актива коју је стекла ова банка износила је 896 милијарди америчких долара, а исте године нето добит банке износила је 7368 милиона америчких долара. Делује као подружница Тхе Банк оф Нова Сцотиа, Канада. Фокус ове банке је на комерцијалном банкарству, услузи замене девиза и корпоративном финансирању.

# 5. Банцо Сантандер:

Основана је 1976. године, пре око 41 годину. Подружница је компаније Сантандер Банцорп са седиштем у Сан Хуану. У 2016. години укупна актива коју је банка стекла износила је 5 милијарди америчких долара, а исте године нето добит банке износила је 15 милиона америчких долара. Раније је била позната као Банцо Де Сантандер-Порторико, а име је променила у оно што је тренутно у новембру 1989. Фокус ове банке је на личном и комерцијалном банкарству.

# 6. Савезна кредитна унија Царибе:

Ова банка је основана 1951. године, пре око 66 година. Царибе Федерал Цредит Унион је једна од најистакнутијих непрофитних финансијских организација у Порторику. Организован је према Савезном закону о кредитним унијама у сврху служења савезним запосленима у Порторику. У 2016. години укупна актива коју је банка стекла износила је 336 милиона америчких долара, а исте године нето добит банке износила је 2 милиона америчких долара.

# 7. Цитибанк НА (Порторико):

То је једна од најстаријих страних банака у Порторику. Основана је 1918. године, пре око 99 година. Његова главна канцеларија налази се у Хато Реи-у. Подружница је Националног удружења Цитибанк. Цитибанк НА је прва северноамеричка банка која је основана. Фокус Цитибанк НА (Порторико) је пружање инвестиција у изградњу темеља и пружање софистицираних финансијских производа локалном становништву.

# 8. ФЕМБи хипотека:

Основана је 1997. године, пре око 20 година. Његова главна канцеларија налази се у Сан Хуану. ФЕМБи хипотека нуди широк спектар хипотекарних услуга у Порторику и широм Јужне Флориде. ФЕМБи има јак тим од 125 људи који пружа прилагођене услуге локалним купцима. Њихова снага су вишеструке опције финансирања попут стандардних конвенционалних зајмова, ВА зајмова, ФХА зајмова итд., А нуде и брзе преокрете.

# 9. Пентагонска савезна кредитна унија:

Ово је једна од најзначајнијих кредитних унија у Сједињеним Државама. Има више од 50 локација, а Порторико је једно од места где Пентагонска савезна кредитна унија има представништво. Према последњем извештају у 2017. години, укупна актива коју је стекла Савезна кредитна унија Пентагона износила је 23 милијарде америчких долара. Исте године број чланова био је 1,6 милиона. Основан је 1935. Служи ваздухопловству, војсци, обалној стражи, одељењу за националну безбедност итд.

# 10. ЈетСтреам Федерал Цредит Унион:

Ово је такође још једна кредитна унија која није профитна. Његова главна канцеларија налази се у Сан Хуану, Порторико. У 2016. години укупна актива коју је банка стекла износила је 187 милиона америчких долара, а исте године нето добит банке износила је 2,5 милиона америчких долара. Својим члановима пружа читав спектар услуга. Чланство је отворено за свакога ко живи и ради у Сан Хуану у Порторику.