Екцел вс Аццесс | Топ 9 најбољих разлика (са инфографиком)

Екцел и Аццесс су два најмоћнија Мицрософтова алата која се користе за анализу података и генерисање извештаја, међутим постоје неке велике разлике међу њима, Екцел је стари Мицрософтов производ, док је Аццесс најновији напредни и сложени Мицрософтов производ , екцел је врло лако створити контролну таблу и формуле, док је приступ базама података и везама врло једноставан.

Мицрософт Екцел вс разлике у приступу

  • Ако сте користили Мицрософт Екцел, знали бисте да Екцел помаже у стварању графикона, графикона помоћу табела. Као резултат тога, финансијски аналитичари много користе Мицрософт Екцел. Екцел такође помаже у праћењу, уносу улазних података, проналажењу излаза и помаже у манипулацији подацима. Екцел има уграђене редове и колоне помоћу којих корисници креирају графиконе, графиконе итд.
  • С друге стране, Мицрософтов приступ се користи за прикупљање и сортирање података. Приступ се користи као део РДМС-а (релациони системи за управљање базама података). Приступ Мицрософту је створен да помогне власницима малих предузећа. И ову апликацију ћете пронаћи у вишим верзијама Мицрософт Оффице-а. Мицрософт Аццесс је пожељнији у односу на Екцел када власници малих предузећа морају да се баве великим бројем извештаја и упита. Када бисте сачували базу података у приступу, она би била сачувана као .мдб екстензија.

Мицрософт Екцел у односу на приступ, обе су важне апликације. Али њихова употреба се користи за различите групе људи. Финансијски аналитичари сматрају да је екцел кориснији јер им омогућава да креирају финансијске моделе користећи неколико формула, графикона, графикона итд. С друге стране, приступ је кориснији власницима малих предузећа јер морају да се баве многим извештајима и упитима.

Мицрософт Екцел и приступ разликују се у још једном аспекту. Екцел има већу флексибилност, а приступ је ригиднији у погледу начина на који га можемо користити. А приступ је кориснији од екцела у једној одређеној области. Екцел пружа само радне листове који су равни или нерелациони. С друге стране, приступ пружа табеле које су релационе на више нивоа.

Екцел се такође може користити за сложену статистичку анализу. Будући да је Екцел једноставан за употребу и има велику флексибилност, сложени статистички модел може се градити на екцелу. Али на приступу, више се ради о прикупљању и сортирању података. И многи више воле да надмаше приступ јер је изградња система за приступ прилично тешка.

Разумели смо различите аспекте Мицрософт Екцел-а и приступа. Погледајмо сада међусобне разлике између екцела и приступа.

Мицрософт Екцел вс Аццесс Инфограпхицс

Овде вам пружамо првих 9 разлика између Мицрософт Екцел-а и Аццесс-а

Разлике између Мицрософт Екцел-а и Аццесс-а

Ево кључних разлика између програма Екцел и Аццесс -

  • Основне разлике између екцела и приступа су обим употребе. Мицрософт Екцел се може користити као апликација за табеле. С друге стране, Мицрософт приступ се може користити као апликација базе података.
  • Мицрософт Екцел је једноставан за учење и једноставан за примену. Да бисте користили екцел, не треба вам никакав екцел програмски језик. Мицрософт Аццесс је, с друге стране, прилично тешко савладати. Такође вам је потребан програмски језик да бисте користили већину функција приступа.
  • Екцел је у основи направљен за финансијске и статистичке аналитичаре. С друге стране, приступ је изграђен за власнике малих предузећа.
  • Екцел је прилично флексибилан и може се мењати према захтеву корисника. С друге стране, приступ је крут и није га лако променити.

Мицрософт Екцел вс Аццесс Хеад то Хеад разлике

Ево главних разлика између екцела и приступа

Основа за поређење између Мицрософт Екцел-а и Аццесс-аМицрософт ЕкцелМицрософт Аццесс
Значење Мицрософт Екцел је апликација која користи прорачунске табеле за стварање графикона, графикона, табеларних модела. Мицрософт Аццесс је такође апликација која делује као програм базе података. Помаже у прикупљању и сортирању података.
објективан Циљ екцела је да помогне у изградњи финансијских модела у екцелу, статистичким моделима и да помогне у праћењу пружених улазних података. Циљ приступа је помоћ у прикупљању, сортирању и манипулисању базама података.
Капацитет складишта У поређењу са приступом, капацитет складиштења је мањи јер Екцел није направљен за чување података. У поређењу са екцелом, капацитет складиштења је већи јер се приступ углавном гради за складиштење, сортирање и манипулисање базама података.
Прилагодљивост Мицрософт Екцел је прилагодљивији. Може се променити према нахођењу корисника. Приступ Мицрософту је мање прилагодљив. То је круто и није га лако променити.
Применљиво за Мицрософт Екцел је применљивији на финансијске аналитичаре и статистичке аналитичаре. Мицрософт Аццесс је применљивији на власнике малих предузећа.
Једноставност учења Мицрософт Екцел је једноставан за научити. Приступ Мицрософту је прилично тешко научити.
Системи зграда Изградња система на екцелу је прилично једноставна и лака. Изградња система за приступ је прилично тешка.
Односно или равно Мицрософт Екцел је непристрасан и нерелациони. Мицрософт приступ је способан да изгради више релационих модела.
Знање програмирања Да бисте научили и применили екцел, није вам потребно знање програмирања. Да бисте научили и применили приступ (за већину функција), потребно је знање програмирања.

Екцел вс Аццесс - закључак

Као што можете да схватите Мицрософт екцел и приступ имају свој значај. Власнику малог предузећа Мицрософт Екцел и приступ могу бити корисни. Све што треба да уради је да детаљно разуме сваку апликацију како би је могла добро применити и користити у правом контексту.