Потпуни облик ППТ-а (дефиниција, карактеристике) | Како то ради?

Пун облик ППТ-а - ПоверПоинт презентација

Пун облик ППТ-а је ПоверПоинт презентација. ПоверПоинт презентација може се дефинисати као презентација која се обично користи на корпоративним састанцима у образовне сврхе, попут обуке, увођења итд., А чак је користе и студенти за креирање својих средњошколских / факултетских пројеката и задатака, а припремају се изворима и комбиновањем појединачних слајдова заједно у једно уз помоћ МС ПоверПоинт софтвера.

Карактеристике ППТ-а

Карактеристике ППТ-а наведене су на следећи начин:

  • Прилагодљиви дијапозитиви: Једна од најбољих карактеристика ПоверПоинт презентације је та што долази са прилагодљивим дијапозитивима. Предложио је то унапред подешеним шемама боја, али их могу прилагодити и корисници који су спремни да смисле своје личне теме. Корисници својим слајдовима могу чак да додају звукове, анимације, унапред снимљене нарације итд., Како би им се усадио ангажовани фактор и омогућило циљаној публици.
  • Прикладно за мобилне уређаје: ПоверПоинт презентације су сада прилагођене и мобилним уређајима. Ранији ППТ-ови били су намењени само рачунарима и преносним рачунарима, али са датом дигитализацијом и све већим бројем корисника паметних телефона, сада су то разне апликације за Виндовс, ИОС и Андроид, као и за кориснике таблета, што ППТ-ове чини доступним и на паметним телефонима. То значи да корисници могу да користе ППТ-ове како год и где год желе, а да им није потребна приступ радној површини или преносном рачунару управо у ту сврху. Софтвер је сада преносив и подједнако функционалан у исто време што омогућава презентаторима да креирају ППТ-ове и увежбавају њихово узимање у употребу пре обраћања циљаној публици.
  • Фокусирана презентација: Још једна најбоља карактеристика ПоверПоинт презентације је та што омогућава фокусирану презентацију где корисници могу са пуно лакоће и самопоуздања изнети идеје и перспективу пред циљану публику. Пројектор приказује ППТ на великом екрану, док излагач може да прегледа своје белешке и следеће слајдове на свом лаптопу.
  • Издвајамо важне тачке: Излагачи уз помоћ ППТ-а могу нагласити важне тачке док представљају публику. Презентери могу нагласити важне тачке користећи функцију зумирања апликације где могу да умањују и увећавају сегменте по потреби и где год је то потребно и чине своје презентације занимљивијим и занимљивијим за циљану публику.
  • Заједнички пројекти: Корисници могу да сачувају своје ППТ-ове на свом ОнеДриве налогу, што ће им помоћи да буду доступни другим корисницима. Излагачи могу чак да деле своје ППТ-ове путем облака, где могу да деле исте везе са својим колегама.

Функције ППТ-а

ПоверПоинт презентације се широко користе и то на бројне начине у компанијама, образовним институтима и владиним институцијама у сврху нуђења дигиталне презентације која је још занимљивија и помаже у исхрани циљане публике с правом им испоручујући жељену поруку и информације које би иначе биле заиста тешке. ППТ помаже у побољшању презентације и зато их излагачи често преферирају у односу на друге доступне опције. Функција ППТ-а је приказивање слика или графикона и усмеравање пажње публике на важне аспекте и крајњу поруку.

Употреба ППТ-а

Примене ППТ-а су дате и детаљно дискутоване на следећи начин -

  • Израда туторијала - ППТ се широко користе широм света за обуку и образовање ученика, запослених и полазника обуке. ППТ се могу користити у сврху припреме водича и радних листова. Ови водичи могу се чак одштампати и пружити студентима за будућу употребу.
  • Израда дигиталних портфеља - ППТ могу помоћи уметницима да створе професионални дигитални портфељ где могу да користе појединачне слајдове који укључују графике и слике за презентацију свог дела. Дигитални портфељ такође ће омогућити уметницима да то исто пошаљу путем е-поште са својим клијентима што ће на крају уштедети њихово време и узнемиравање током путовања.
  • Дијапројекција фотографија - Корисници могу чак да користе ППТ-ове за презентацију фотографија, где могу да изаберу фотографије које желе и једноставно их удруже и направе дигитални албум и користе их у сврхе као што је самопромоција.
  • Креирање анимације - Корисници чак могу да креирају анимације уз помоћ ППТ-а и могу је учинити јединственијом додавањем звука, музике и ефеката по свом избору.

ПоверПоинт презентација у односу на Гоогле студије

ПоверПоинт презентације и Гоогле студије се међусобно разликују по различитим параметрима. Контраст између ППТ и гоогле студија се дискутује на следећи начин -

  • Трошкови инсталације - ППТ нуди пакет МС Оффице, а потоњи се може користити само ако корисник има лиценцу за исти. Инсталација МС Оффице-а почиње са најмање 70 УСД. Другим речима, може се рећи да, иако су ППТ бесплатни, могу се користити само ако је корисник платио инсталирање МС Оффице-а у своје системе. С друге стране, Гоогле презентације су део Гоогле докумената и апсолутно су бесплатне за употребу.
  • Приступачност - ППТ-у се може приступити само ако је корисник у свој систем инсталирао софтвер МС Оффице. С друге стране, гоогле диск је лако доступан и не захтева да корисник има инсталиран софтвер на свом рачунару. Корисник ће само морати да има Гоогле налог да би могао да приступи Гоогле студијама.

Закључак

ПоверПоинт презентације се могу користити у разне сврхе. ППТ-ови се могу користити у сврху организовања и структурирања презентације, стварања професионалног, као и доследног формата, нуђења илустративног представљања садржаја, анимирања појединачних слајдова како би им се улило снажно визуелно дејство итд.

ПоверПоинт презентација има бројне функције као што су облици, извоз као слика, прелазак, прилагођене анимације, теме, панел за избор, могућност аутоматског проширивања, прилагодљиви предлошци презентације, морпх, зумирање, белешке презентације, унапред снимљено приповедање, интеграција Оффице 365, звукови и анимације, графикони, обриси, цртање, непца у боји, пречице за уклањање губљења времена и још много тога.