10 најбољих књига о планирању пензионисања | ВаллСтреетМојо

Списак 10 најбољих књига о планирању пензионисања

Пензионисање је фаза у животу човека која је неизбежна и догодиће се када појединац заврши каријеру. Морају сходно томе да планирају своју будућност и паметно користе своју уштеђевину. Испод је листа 10 најбољих књига о планирању пензионисања -

  1. 5 година пре него што се повучете(Набавите ову књигу)
  2. Нова правила пензионисања: стратегије за сигурну будућност(Набавите ову књигу)
  3. Како се повући са довољно новца: и како знати шта је довољно(Набавите ову књигу)
  4. Како да ваш новац траје(Набавите ову књигу)
  5. Како да се повучете срећни, дивљи и слободни(Набавите ову књигу)
  6. Како се повући из среће (Набавите ову књигу)
  7. Комплетан кардинални водич за планирање и живот у пензији(Набавите ову књигу)
  8. Планирање прихода од пензионисања: Водич за бебе боомерс 2017(Набавите ову књигу)
  9. Најпаметнија књига пензионера коју ћете икада прочитати(Набавите ову књигу)
  10. Истина о пензионим плановима и ИРА-и(Набавите ову књигу)

Размотримо детаљно сваку књигу о планирању пензионисања, заједно са кључним преузимањима и критикама.

# 1 - 5 година пре него што се повучете

аутор Емили Гуи Биркен

Резиме књиге

Будући да је пет година идеалан временски оквир за разматрање живота након пензионисања, ова најбоља књига о планирању пензионисања је свеобухватан водич пре него што време почне да истиче. Књига наглашава како Американци нису у стању да уштеде довољан приход, упркос томе што почињу знатно унапред. Сходно томе, пружају се прецизне смернице кроз сваку финансијску, медицинску и породичну одлуку о коришћењу погодности запослених које компанија нуди за програм 401к или упису у Медицаре или разматрању становања као могућности улагања.

Кључна за понети из ове најбоље књиге о планирању пензионисања

Почетни део књиге је спорији јер је фокус на техникама буџетирања и попуњавању радних листова. Касније ствари постану занимљиве када потреба за исправним финансијским планером исплива на површину. Планер треба тачно да разуме разлику између повериоца и плаћене особе и како може да их води на основу финансијског стања свог клијента. Такође нуди савете о важности медицинских програма, као и решавању сложених државних програма и како се једном када се пензија не фокусира на бројке већ ужива у животу и задовољава променљиве захтеве за собом и породицом.

<>

# 2 - Нова правила пензионисања: стратегије за сигурну будућност

Роберт Ц. Царлсон

Резиме књиге

Ова најбоља књига о планирању пензионисања пружа најновије и доказане стратегије које воде усмеравању сребрне облоге у живот појединца који ће се испунити у годинама пензионисања. Наглашава чињеницу да се пензионисање треба сматрати новом фазом живота, а не заласком сунца. Савремени пензионери путују земљом, бавећи се новим хобијима, развијајући нове вештине, постајући предузетници и све бољи у своје златне године. Овај водич помаже паметном планирању и ефикасним финансијским стратегијама како би се осигурало да човек има финансијску независност за остваривање пензије.

Кључна за понети из ове најбоље књиге о планирању пензионисања

Неки од њих могу се навести на следећи начин:

  • Створити свест о потенцијалним претњама финансијској сигурности пензионера и сходно томе их превазићи
  • Научите прави начин за процену пензионе потрошње и развијте одрживу стратегију за разумно трошење
  • Уложите и диверзификујте појединачни портфељ како бисте побољшали принос чак и током тешких ситуација
  • Планирајте потенцијалну дугорочну здравствену заштиту
  • Оставите наследство блиским особама
<>

# 3 - Како се повући са довољно новца: и како знати шта је довољно

аутор Тереса Гилда Руцци

Резиме књиге

Одређени статистички подаци сугеришу да већина америчке популације старије од 50 година има око 30.000 долара уштеђених за пензију. Овим темпом, милиони Американаца од којих се очекује да се повуку током наредне деценије живеће близу нивоа сиромаштва. Очекује се да тренутне реформе социјалног осигурања неће бити довољне да задовоље потребе Американаца средње класе.

Кључна за понети из ове најбоље књиге о планирању пензионисања

Ова најбоља књига о планирању пензионисања сецира збрку и погрешна тумачења и лоше креирање политике због чега већина Американаца троши прекомерно или лоше штеди. Почиње признавањем онога што је од особе или домаћинства заправо потребно да уштеди у смислу својих захтева и финансијске способности и одржавањем великог правила уштеде 8-10 пута годишње зараде пре пензионисања, задржавајући скромна очекивања од понуђених реформи социјалног осигурања од владе.

Такође нуди низ добрих идеја да се тренутни ниво трошкова стави под контролу без помоћи финансијских планера што је више могуће. Такође је истакнута важност зашто би и отплата зајма или хипотеке требало да износи, задржавајући поједностављени језик који је лакши за све читаоце.

<>

# 4 - Како зарадити новац

аутор Јане Бриант Куинн

Резиме књиге

Ова главна књига о планирању пензионисања сматра се ризницом финансијских тајни, савета и савета за појединце који су се повукли или ће ускоро поћи у пензију. Сматра се изузетно важним за радничку класу, укључујући оне који су недавно започели каријеру. Олакшава читаоцу размишљање о пензионисању и показује јасноћу да су финансијска и лична анксиозност која су многа искуства уобичајена.

Аутор даје водич за преузимање потпуне контроле ове фазе у животу не само са монетарне, већ и из психолошког угла. Опште опције штедње и инвестиције нуде сигуран новац који ће помоћи у плаћању рачуна, али како би се осигурало да човек троши новац 10-20 година након пензионисања, постоји потреба за инвестирањем у раст.

Кључна за понети из ове најбоље књиге о планирању пензионисања

Ова књига о планирању пензионисања кратак је, сабласан и саосећајан водич који ће пружити смернице у питањима као што су:

  • Одлучивање о социјалној сигурности
  • Избор допунског здравственог осигурања и полиса животног осигурања
  • Управљање кућом као имовином
  • Одлука о томе колико дуго треба радити да би се имало довољно новца у старосној граници за пензионисање.
<>

# 5 - Како се повући срећан, дивљи и слободан

аутор Ерние Ј. Зелински

Резиме књиге

Ова најбоља књига о планирању пензионисања нуди инспиративни увид у то како човек треба у потпуности уживати у свом животу. Многи од нас пензију сматрају завршетком живота, али у ствари то може значити сасвим нови почетак живота за који није било времена за истраживање. Аутор наглашава да је кључ за уживање у активној и задовољавајућој пензији зависан од много више од располагања одговарајућим финансијским средствима. Такође се треба фокусирати на друге аспекте као што су одржавање физичког и менталног здравља, жељене слободне активности, побољшање друштвеног круга. Показаће се да је мудрост при пензионисању у овој књизи много важнија од количине новца уштеђеног за пензију.

Кључна за понети из ове најбоље књиге о планирању пензионисања

Нуди инспиративне савете о томе како следити снове за себе, а не за друге, како пензију ставити у исправну перспективу и како уживати у животу без икакве кривице. Лако читљив формат, живахни цртани филмови и задивљујући цитати чине га пријатељским штивом за свакога. Аутор се фокусирао на следеће аспекте, осим горе наведених:

  • Скупите храброст да превремено одете у пензију да бисте искористили више користи
  • Боље замислите индивидуалне циљеве пензионисања, укључујући животне аспекте
  • Канализирајте новац на разуман начин, тако да за пензију не треба нужно милион долара
  • Изнад свега, учините своје године пензионисања најбољим периодом живота.
<>

# 6 - Како се повући из среће

аутор Стен Хинден

Резиме књиге

Једна од најпродаванијих књига, овај водич помаже читаоцима да доносе исправне одлуке у раном добу за обезбеђивање срећне и здраве пензије. Пружа све потребне стручне савете на лако разумљивом језику у корак-по-корак стилу.

Аутор је истакао своја лична искуства и грешке које су направили и оно што би други требали пажљиво размотрити пре доношења одлука о пензионисању. Ова књига се препоручује читаоцима свих старосних група, јер они у најмлађем узрасту могу почети да планирају најраније. Износ трошкова током млађег узраста је значајно висок јер постоји терет управљања домом и породицом. После тога, у старијим годинама, имаће много новца за уштеду.

Кључна за понети из ове најбоље књиге о планирању пензионисања

Неки од важних нагласака ове књиге су:

  • Потпуно ажуриран материјал о стратегијама управљања социјалном сигурношћу
  • Како се носити са финансијском реалношћу економије након распада
  • Ауторово лично искуство са дугорочним реалностима Алзхеимерове неге
  • Смернице за здравствено осигурање, Медицаре и план лекова на рецепт
<>

# 7 - Комплетан кардинални водич за планирање и живот у пензији

Ханс Сцхеил

Резиме књиге

Кроз ову врхунску књигу о планирању пензионисања, аутор са својим 40 година искуства у финансијском планирању и пословању покушава да одговори на важна питања која се односе на пензију помоћу примера из стварног живота као што су:

  • Шта су паметне инвестиционе стратегије за финансирање година пензионисања
  • Како се борити против промена у пореским стопама након пензионисања
  • Ако неко преживи више година него што траје пензијска штедња
  • Како приступити избору финансијског и правног стручњака за планирање пензионисања
  • Најбољи начин за пренос животног осигурања и друге имовине на најближег рођака

Финансијске сложености са којима се суочава пензионисање могу бити тешка питања. Овај водич нуди све алате који су вам потребни да бисте разумели како за некога доносити информисане одлуке након одласка у пензију уз помоћ главних могућности пензионисања. Објашњава једноставне и ефикасне стратегије које се могу успоставити уз помоћ професионалаца како би пензија постала финансијски успешна.

<>

# 8 - Планирање прихода од пензионисања: Водич за бебе-боомерс 2017

аутор Марк Ј.Орр

Резиме књиге

Ова најбоља књига о планирању пензионисања идеално је погодна за људе који су у року од 10-15 година од пензије или су већ у пензији и траже бољи план. Аутор истиче главних 5 ризика одласка у пензију:

  • Живети дужи живот него што се очекивало
  • Инфлаторни ризици
  • Ризици на тржишту акција и обвезница
  • Растући трошкови здравствене заштите
  • Већи порески ризици

Фокус је на стварању поузданог и све већег месечног новчаног тока који нуди истинску финансијску слободу и душевни мир у ономе што се може очекивати као пензија од 30 година. Уместо да додели имовину на коју се фокусира већина планера, аутор већи део своје праксе посвећује расподели дохотка и стратегије која смањује 5 горе наведених ризика од пензионисања.

Кључна за понети из ове најбоље књиге о планирању пензионисања

Овај водич нуди све паметне и сигурне стратегије планирања пензионисања да би се постигло исто. Обухвата све основе којима треба помоћи како би се избегла грешка у планирању и осигурало да прођу кроз ситуацију када ће новац пензионера наџивети појединца, а не обрнуто. Треба водити рачуна о стварним људима са стварним новцем, а трајни пензиони снови су оно што се износи на сто.

<>

# 9 - Најпаметнија књига пензионера коју ћете икада прочитати

аутор Даниел Р. Солин

Резиме књиге

Као што и само име говори, ова главна књига о планирању пензионисања заиста је кратак, паметан и основни начин за припрему и суочавање са музиком фазе пензионисања. Има 59 врло прецизних поглавља која се баве појединачним финансијским темама, а која се, ако се чини превише, укључују сажетак од 1 реченице. Веома је добра књига ако се мало зна о улагању или је ово прва књига која ће се прочитати. Резимира следеће аспекте:

  • Осигуравање да зарађени новац преживи дуже од очекиваног животног века појединца
  • Избегавање уобичајених грешака које могу оставити супружника и родбину осиромашеним
  • Одржавају свест о преварама којима се краде једна од њихових тешко стечених уштеда
  • Пронађите једноставне стратегије за диверзификацију и максимизирање пензионог портфеља
  • Откријте финансијске животе без обзира на ситуацију у привреди и друге макроекономске ситуације које превладавају.
<>

# 10 - Истина о пензионим плановима и ИРА-и

Риц Еделман

Резиме књиге

Овај водич истиче како мудро уштедети у сврху пензионисања. Кроз ову врхунску књигу планирања пензионисања, читаоцима се нуди детаљни водич на поједностављеном језику са јасним објашњењем. Планови социјалног осигурања и ИРА (Индивидуални пензиони рачун) који се нуде америчкој популацији врло су сложени и скупи, чинећи неизвесним колико новца треба уштедети за пензионисање. Аутор жели да демистификује митове повезане са планирањем пензионисања са фокусом на:

  • Како давати доприносе чак и кад неко мисли да то не може приуштити
  • Доношење мудрих избора међу могућностима улагања
  • Како претворити 401 (к) у приход тако да се стиче животни стил као жељена после пензије.

Овај водич је користан за читаоце свих старосних група. Они који су се недавно придружили радној снази схватиће важност уштеде, они у средњем периоду каријере откриће колико новца треба уложити, истовремено максимално искористивши могућности улагања и пореске законе који су на снази. Читаоци који су у пензији или су јој близу научиће како да позиционирају своју пензиону уштеђевину на начин који доноси приход не за сада већ и за цео живот.

<>

Остале књиге које би вам се могле свидети

  • Књиге о финансијском планирању
  • Књиге здравственог осигурања
  • Књиге о финансијском управљању
  • Најбоље књиге о управљању богатством
  • Најбоље књиге о порезу
АМАЗОН ПРИДРУЖЕНО ОТКРИВАЊЕ

ВаллСтреетМојо је учесник програма сарадника Амазон Сервицес ЛЛЦ, придруженог програма за оглашавање осмишљеног да обезбеди начин да веб локације зараде од оглашавања и повезивањем са амазон.цом