Трговачки спрат | Како заиста ради трговање?

Шта је трговање?

Традинг Флоор је место на којем трговци купују и продају хартије од вредности са фиксним приходом, акције, робу, девизе, опције итд. Може се дефинисати као онај сегмент тржишта на коме трговци обављају трговинске активности финансијским инструментима попут акција, дуга, деривата , обвезнице, фјучерси се одвијају на разним берзама, укључујући Бомбајску берзу (БСЕ) и Њујоршку берзу (НИСЕ).

Објашњено

  • На трговачком спрату, ови трговци купују или продају ове хартије од вредности у име својих клијената или организације у којој раде.
  • Изгледа као кружно подручје. Често се назива „јама“, јер трговци када тргују одлазе на одређено подручје и купују / продају хартије од вредности.
  • Ови спратови се могу наћи на местима где су се одвијале трговачке активности. На пример, можемо разговарати о Њујоршкој берзи или Чикашком трговинском одбору, где трговци тргују да би купили или продали.
  • Такође их можемо наћи у инвестиционим банкама, брокерским кућама, фирмама које се баве трговином.
  • Трговци купују / продају хартије од вредности на трговинским подовима путем телефона, Интернета и другог посебног метода.

Како трговци тргују на трговачком поду?

Постоји одређена метода коју трговци следе на трговачком поду. То се зове метода отвореног узвика.

Под овом методом, трговци вриште, нуде покрете рукама како би привукли пажњу.

У овом одељку ћемо разговарати о томе како отворити дела која се негодују. Постоје три начина на која трговци комуницирају ради куповине / продаје хартија од вредности на трговачком поду.

  • Најобичнији је вриштање из плућа и дељење понуда и понуда.
  • Друга врста геста је лудим махањем рукама да бисте привукли пажњу понуда и понуда.
  • Последња врста понашања је коришћење ручних сигнала.

Као што можете да замислите, трговински под је место на коме бисте видели трговце како вриште, машу рукама, луђачки користе своја тела итд. То је место где се све дешава прилично брзо. А ако пропустите мало, изгубићете.

Трговинска активност достиже врхунац у тренутку почетка и у тренутку завршетка. Између трговачке активности је комбинација високе и ниске енергије.

Као што можете да замислите, трговински под је увек променљив. Када трговац види тркача који се приближава са налогом за посредовање, чак и пре него што је његово / њено наређење, почиње да вришти из јаме да привуче пажњу одговарајућег брокера.

Брокери могу да виде тркача са врха јаме. Ако брокери виде тркача, постају активни и спуштају се према јами како би сазнали чињеницу, а затим поступају према информацијама. Трговци који стоје у јами могу такође брзо да делују како би привукли пажњу тог одређеног брокера.

Понекад када трговац одређене фирме зна / има разумевања да би све што би продао купио одређени трговац друге фирме, први престаје да виче и директно даје знак другој да жели да прода акције једног одређена залиха. Први је такође потоњем дао до знања колико акција жели да прода.

Неформални уговор о трговању

На трговинском поду многи трговци одлазе на неформалне уговоре. Ако трговац објави да жели да прода неколико одређених акција по одређеној цени, а други трговац пристане да купи акције по тој најављеној цени, то ће се назвати неформалним уговором.

О неформалном уговору се ништа не пише, али основа је интегритет трговаца. Ако трговац фирме каже да би купио неколико акција одређене акције и на крају скренуо са курса, то ће погодити интегритет целе фирме коју трговац представља.

Због тога се неформални уговори узимају врло озбиљно. Будући да се многи неформални уговори дешавају на трговачком поду, непоштовање интегритета може негативно утицати на тржиште акција или обвезница.

Како клириншка кућа ради на Трговинском спрату?

Када се два трговца договоре о одређеном послу, члан клиринга сваког трговца обавештава клириншку кућу о том конкретном послу. Тада клириншка кућа покушава да усклади договоре са обе стране. Ако је клириншка кућа у стању да се поклапа са уговором, два трговца могу затражити признање за тај одређени посао. С друге стране, ако клириншка кућа не може да се подудара са тим одређеним послом, клириншка кућа проглашава „спољну трговину“.

„Вањска трговина“ се дешава из два основна разлога -

  • Када међу појединим трговцима нема разумевања
  • Када трговци / оператери / службеници направе грешку

Шта год да се деси, „оут траде“ се увек решава пре почетка трговинског дана, следећег дана. Решавање „спољне трговине“ је прилично скупо, али видело се да трговци увек пронађу добру тачку и реше проблем.

Фасцинантно у вези са тврдњама трговаца је да они немају писани документ у којем се може навести потврда посла. Све се дешава уз поверење. Понекад многи трговци тргују само са трговцима са којима имају дугорочне односе због питања поверења.

Врсте трговаца на трговачком поду

Испоставило се да на трговинском поду има много врста трговаца. Ево најистакнутијих -

  1. Подни брокери: Подни брокери су најчешћи тип трговаца. Они тргују у име клијената. Подни брокер може бити запослени у компанији или независни консултант.
  2. Скалпер: Скалпер тражи привремене неравнотеже помоћу којих могу да купују / продају и зарађују.
  3. Хедгер: Хедгерс су трговци на спрату који представљају комерцијалну фирму. Заштита се може извршити заузимањем позиције на једном тржишту, што је супротно позицији на другом тржишту.
  4. Спреадер: Спреадери се баве сродним робама и заузимају супротну позицију на тржишту да би утицали на цене на сродном тржишту.
  5. Трговац позиција: Трговац позиција држи позицију дужи период и много дуже од скалпера. Као резултат, ризик се повећава. Трговац позиција такође треба да осигура да зарађује већи профит.