ЦФП вс ЦВМ - Шта је бољи акредитив? |. | ВаллстреетМојо

ЦФП вс ЦВМ

Избор праве каријере никада није био лак и сигуран сам да је још теже ако немате појма о професионалним курсевима о којима немате информација. Почнимо са заједничком дебатом ЦФП (сертификовани финансијски планер) против ЦВМ (Цхартеред Веалтх Манагер)

У овом чланку ћемо разговарати о следећем -

    ЦФП вс ЦВМ Инфограпхицс


    Време читања: 90 секунди

    Хајде да схватимо разлику између ова два тока уз помоћ овог ЦФП-а у односу на ЦВМ Инфограпхицс.

    ЦФП вс ЦВМ Резиме

    ОдељакЦФПЦВМ
    Сертификација у организацијиЦФП организује Овлашћени одбор за стандарде финансијског планера или одбор ЦФПЦВМ организује Америчка академија за финансијски менаџмент или ААФМ
    Број нивоаЦФП је један преглед који се протеже током 2 дана, отприлике 10 сати. ЦВМ мора бити очишћен у два нивоа
    Начин испитивањаЦФП је мрежни преглед који се протеже током 2 дана током 10 сати ЦВМ су поново онлајн прегледи
    Прозор за испитОдржава се три пута годишње у периоду од 14. до 21. марта 2017

    11. до 18. јула 2017. и од 7. до 14. новембра 2017. године

    Оба ЦВМ испита су заказана према Пеарсон Вуе-у.
    Предмети• Општи принципи финансирања и финансијског планирања

    • Планирање осигурања

    • Планирање примања запослених

    • Инвестиције и планирање хартија од вредности

    • Државно и савезно планирање пореза на доходак

    • Порез на имовину, порез на поклон и планирање пореза на трансфер

    • Планирање заштите имовине

    • Планирање пензионисања

    • Планирање имања

    • Финансијско планирање и консалтинг

    ЦВМ покрива капитал и финансијско тржиште, на принципима организација финансијских услуга, управљања инвестицијама и портфељем и другог знања на финансијском тржишту.
    Проценат пролазностиУ 2016. години укупна стопа пролазности била је 70 процената50% оцена код свих испитаника без негативног оцењивања
    НакнадеСтварни трошкови ЦФП испита су 695 америчких долара, међутим, можете се пријавити до шест недеља пре датума. Ако то учините, трошак би вам износио 595 долара.

    Ако се пријавите током последње две недеље пре датума, тада би вам трошкови ЦФП испита износили 795 УСД.

    Котизација је 400 УСД што укључује приступ материјалу за студирање.
    Могућности запослења / називи пословаЦФП правни финансијски планер, планер некретнина, планер инвестиција, планер осигурања, порески саветник итд Управљач портфељем и имовином ЦВМ-а, менаџер богатства, брокер и аналитичар тржишта, шефови финансијских рачуна, финансијски контролор, приватни банкар итд.

    Шта је сертификовани финансијски планер (ЦФП)?


    Овај курс вам даје оцену или професионалну потврду финансијског планера. Курс одржава Цертифиед Планнер Боард оф Стандардс или ЦФП одбор са седиштем у САД-у. Овај курс је доступан у 25 других организација које су придружене овом одбору. Организације са седиштем изван САД-а означене су као међународни власници ЦФП-а.

    Да би био овлашћен да користи ову ознаку, кандидат треба да плаћа сталну накнаду за сертификацију, заједно са испуњавањем критеријума за образовање, појављивањем на испитима, искуством у финансијском планирању и, наравно, следећи своје етичке стандарде следећи етички кодекс. И САД и Велика Британија имају различите спецификације за стицање овог сертификата.

    Шта је Цхартеред Веалтх Манагер (ЦВМ)?


    ЦВМ сертификат даје ААФМ, то је Америчка академија за финансијски менаџмент са седиштем у САД-у. Ово оверено веће додељује и друге сертификате. Главни фокус овог курса је концентрација на теорији капитала и финансијског тржишта, на принципима организација финансијских услуга, управљању инвестицијама и портфељем и осталим знањем на финансијском тржишту, поред професије.

    Завршетак ЦВМ-а је гаранција да ћете сигурно моћи на одговарајући начин обављати следеће послове финансијског управљања.

    1. Мерење вредности свих наведених компанија
    2. Извршити анализе финансијске имовине
    3. Разумети временски хоризонт управљања портфељем
    4. Односно уравнотежите приносе и ризике
    5. Погледајте и идентификујте тржишне могућности
    6. Руковање и управљање тржишним производима
    7. Рукује расподелом средстава
    8. Управљајте клијентима и њиховим захтевима

    ЦФП и ЦВМ испитни захтеви


    ЦФП

    Да би очистио ЦФП, кандидат мора да испуни следеће услове за полагање испита

    1. Кандидат треба да очисти испит који се протеже на два дана током око 10 сати, а под којим мора да реши милион питања са више избора. Овај испит се дефинитивно не може узети олако.
    2. Испит се одржава на различитим постављеним локацијама три пута годишње, то су март, јул и новембар.
    3. Да бисте се појавили на овом испиту потребно је платити накнаду за полагање испита. Такође је важно знати да ако не можете сами да учите или ако имате проблема са разумевањем предмета, морате потражити помоћ.

    ЦВМ

    Да бисте очистили ЦВМ преглед, потребно је да испуните следећа очекивања од курса

    1. Морате очистити испите нивоа И и нивоа ИИ. Упис овог испита врши се на веб локацији ААФМ.
    2. За регистрацију за овај испит примењује се одређена накнада.
    3. Да бисте испуњавали услове за овај испит, потребно је да имате трогодишње валидно искуство у истој области.
    4. Критеријуми подобности такође укључују диплому из економије, опорезивања и управљања богатством.

    Зашто се бавити ЦФП-ом?


    Ако сте добри у управљању клијентима, а посебно у финансијском планирању за ваше клијенте управљајући њиховим новцем, њиховим инвестицијама итд., Морате се бавити ЦФП-ом како бисте додали вредност свом таленту и свом знању. Можете радити на појединачним клијентима у организацији и носити се са њиховим дугорочним и краткорочним циљевима. Уз помоћ свог ЦФП знања, можете усмерити своје клијенте на планирање имања. Законска ограничења, финансијски закони, планирање инвестиција, пореско планирање и накнаде за осигурање итд.

    ЦФП вам даје могућност да разумете пословање клијента како бисте клијенту понудили целокупно финансијско решење. Моралне одговорности ЦФП-а припремају се за интервју са клијентом о његовим финансијама, приходима и одласку његовог новца, припрему финансијског плана у складу с тим, извршење плана и надгледање исхода плана.

    Можете радити као самозапослени или радити у организацији као финансијски саветник, те организације могу бити осигуравајуће друштво, банка, компанија узајамног фонда или АМЦ.

    Зашто следити ЦВМ?


    Ако радите као менаџер портфеља и имовине, менаџер богатства или менаџер корпоративног рачуна, посредник и аналитичари тржишта, итд., Овај степен који је ЦВМ дефинитивно ће побољшати вашу каријеру додавањем вредности вашем животопису.

    По завршетку ЦВМ-а можете бити сигурни да ћете дефинитивно бити способни да процените вредност свих наведених компанија, да будете аналитичар финансијске имовине, разумете временски хоризонт управљања портфељем, уравнотежите ризике и приносе на имовину, идентификујете могућности тржиште, разумети тржишне производе, управљати расподелом имовине и наравно управљати клијентима.

    Можете да наставите да радите у истој компанији или да замените посао. Након завршетка ЦВМ-а, такође можете покренути сопствени посао. ЦВМ даје комплетан потенцијал вашим вештинама и знању.

    Остали чланци везани за избор каријере -

    • ЦФП и МБА - шта је боље?
    • ЦФП и ЦМА - разлике
    • ЦИМА или ЦФП - Упоредите
    • Цларитас вс ЦФП

    Шта даље?

    Ако сте сазнали нешто ново или сте уживали у посту, оставите коментар испод. Јавите ми шта мислите. Велико хвала и чувајте се. Срећно учење!