Књиге о порезу | Списак десет најбољих књига о порезу

Списак 10 најпопуларнијих књига о порезу

Без обзира на то ко сте финансијски саветник, или кадровски стручњак, предузетник или свежији човек, морате знати порез. Књиге о опорезивању помоћи ће вам да дубље научите порез, неколико књига је увек релевантно, без обзира на године издавања. Испод је листа таквих књига опорезивања -

  1. 1001 одбици и пореске олакшице К. Лассер: ваш потпун водич за све одбитке(Набавите ову књигу)
  2. Основи опорезивања правних лица (Универзитетска књига књига)(Набавите ову књигу)
  3. Основе савезног опорезивања дохотка за појединце и предузећа(Набавите ову књигу)
  4. Југозападно савезно опорезивање: Порез на појединачни доходак(Набавите ову књигу)
  5. Принципи опорезивања за планирање пословања и инвестиција(Набавите ову књигу)
  6. Примери и објашњења: Опорезивање предузећа(Набавите ову књигу)
  7. Међународно опорезивање у малом(Набавите ову књигу)
  8. Савезно опорезивање: основни принципи(Набавите ову књигу)
  9. Савезно опорезивање дохотка (серије концепата и увида)(Набавите ову књигу)
  10. Најбољи алати за планирање нултих пореза(Набавите ову књигу)

Размотримо детаљно сваку књигу опорезивања, заједно са кључним преузимањима и прегледима.

1. - Одбици и пореске олакшице К. Лассер од 1001: ваш потпун водич за све одбитне ставке

ауторке Барбаре Велтман

Давање свог новца од пореза је глупа ствар. Зашто не бисте прочитали ову најбољу књигу о порезу?

Приказ књиге

Као што наслов сугерише, у овој књизи ћете добити све што требате знати о порезима. Од вас и ваше породице, вашег дома, вашег аутомобила, посла или посла, чак и губитака од незгода и крађе или осигурања, знали бисте све и како бисте могли уштедети новац и одбитке доступне под овим главама. Књига је врло добро организована тако да ћете пронаћи одређени одбитак за своју ситуацију. А дуга је само 480 страница.

Кључне Такеаваис

  • Ову књигу би требало да користе сви који би желели да уштеде на порезима у 2016-17.
  • Помоћи ће вам да разумете зашто опорезујете и где можете уштедети порез.
  • Подаци доступни у овој књизи били би одмах применљиви. Дакле, не требате ићи код било ког пореског саветника да бисте сазнали одакле бисте добили одбитке у порезу.
<>

# 2 - Основи опорезивања правних лица (Универзитетска књига књига)

Степхена Сцхвартза и Даниела Латхропеа

Користи се као уџбеник на универзитетским часовима. Све његове предности можете искористити само куповином.

Приказ књиге

Не придржавајте се његових речи. Речи овог издања нису тако луцидне као што бисте желели да буду. Али није реч о речима због којих је књига пребројана. Информације су дате у њему. Многи људи који су прочитали ову књигу напоменули су да је радила као саветник у свим њиховим пореским питањима. Штавише, ова књига вам је дала случајеве из којих се приказују примери. Случајеви помажу студентима да разумеју сценарио боље од било чега другог.

Кључне Такеаваис

  • Ова публикација има 756 страница и укључује све што треба да знате о порезу на добит.
  • Ова књига ће вам помоћи да разумете случајеве заједно са основама.
<>

# 3 - Основе савезног опорезивања дохотка за појединце и предузећа

аутор Линда М. Јохнсон

Ако вас мучи тежак језик опорезивања, подигните ову књигу. Луцидан је, лак за читање и водиће вас да преузмете контролу над порезима.

Приказ књиге

Људи који су прошли кроз ову књигу напоменули су да ако прочитате ову књигу од корица до корица, моћи ћете да поднесете своју пореску пријаву и разумете порез као да имате дугогодишњу обуку из те теме. Основни разлог тога је што покрива све што је релевантно за вас као појединца и за предузећа.

Кључне Такеаваис

  • Ако тражите књигу за факултетско образовање из пореза, ово је књига коју бисте требали узети у руке.
  • Ова књига ће вам помоћи да научите опорезивање попут ученика и водиће вас да разумете сваки део савезног опорезивања.
<>

# 4 - Југозападно савезно опорезивање: Порез на појединачни доходак

Аутор Виллиам Х. Хоффман, Јамес Ц. Иоунг, Виллиам А. Раабе, Давид М. Малонеи и Аннетте Неллен

Сви знамо да је порез досадан. Али ако прочитате ову књигу, открили бисте зашто порез може бити занимљив.

Приказ књиге

Ова књига је посебно корисна за оне који желе да разумеју савезне порезе за појединачне сврхе. Ако не желите да ангажујете пореског саветника да поднесе пријаву, ову књигу можете прочитати сами. Иначе, такође можете помоћи другима и како би могли управљати својим повратком читајући ову књигу. Ово је добра књига, али понекад се можете осећати загушено под гомилом информација. Само полако учите и уживали бисте у градиву.

Кључне Такеаваис

  • Веома је користан за појединачно опорезивање. Па ако сматрате да морате детаљно да знате порез на доходак, прочитајте ову књигу.
  • Ова књига се може изнајмити ако сте на факултету и можете је вратити кад год завршите са семестром.
<>

# 5 - Принципи опорезивања за планирање пословања и инвестиција

Салли Јонес & Схеллеи Рхоадес-Цатанацх

Ова књига је посебно корисна за људе које више занима пословно планирање и планирање инвестиција. Погледајте преглед и најбоље понети да бисте сазнали више.

Приказ књиге

Већина људи сматра да је опорезивање досадно јер постоји врло мало књига које се могу сажети на све основе. Али у овој књизи добили бисте сажетак пореских основа који ће вам помоћи да разумете и примените се. Штавише, написано је врло луцидним језиком, а поглавља су кратка.

Кључне Такеаваис

  • Постоје две супротности које су овде правилно организоване. Прво опорезивање је суво. Ако немате кратка поглавља, било би тешко за уобичајене читаоце. Друго опорезивање треба да читаоци продубе. И без објашњења, субјект не би имао никаквог смисла. Ова публикација је обе ствари урадила на прави начин.
  • Може се користити као примарни уџбеник на факултету.
<>

# 6 - Примери и објашњења: Опорезивање предузећа

аутор Цхерил Д. Блоцк

Ако тражите књигу о опорезивању лутки, ово ће вам одговарати.

Приказ књиге

Ову књигу су читали и поштовали су је многи студенти на универзитету. Споменули су да им је то помогло да на нов начин науче опорезивање. Ово издање о опорезивању је оштро и прецизно и делује као одлична замена за било коју дебелу књигу пореза на добит коју бисте желели да прочитате. Штавише, обухватио је неколико студија случаја како би се студенти могли односити према ономе што уче. Не само студенти пореза, већ и студенти права могу имати велику корист од ове књиге.

Кључне Такеаваис

  • Најбољи део ове књиге су дијаграми коришћени у њој. Веома су информативни и помоћи ће студенту да врло добро ревидира концепте.
  • Из ове књиге не бисте научили само концепте; него бисте такође могли да примените концепте у стварном животу.
  • Такође бисте могли да употребите много примера како бисте искристалисали своје разумевање.
<>

# 7 - Међународно опорезивање у малом

написао Рицхард Доернберг

Ова књига би била сјајан додатак вашој пореској библиотеци. Погледајте преглед и најбоље понети да бисте сазнали више о књизи.

Приказ књиге

Много ученика није само помогло да науче међународно опорезивање, већ им је помогло и у пореском планирању. А студенти који су прочитали ову књигу поздрављају се од студената са факултета до професионалаца различитог порекла. Штавише, врло је лако прочитати и делује као изврстан додатак закону ако студирате право. Ако се борите са међународним опорезивањем, то би вам помогло и као сјајна референтна књига, а могло би вам помоћи и у припреми за испит.

Кључне Такеаваис

  • Ако се бавите неким послом, од крајње је важности да разумете прекогранични ток опорезивања. А ова књига ће вам помоћи у томе.
  • Ова књига не само да ће помоћи студентима у разумевању концепата, већ ће им помоћи и да очисте испите.
  • Ова књига је релативно јефтина ако упоредите вредност са ценом.
<>

# 8 - Савезно опорезивање: основни принципи

Епхраим П. Смитх, Пхилип Ј Хармелинк и Јамес Р. Хасселбацк

Ово издање је написано на такав начин да ће ученици имати велике користи од приступа.

Приказ књиге

Ако сте студент финансија или права, знали бисте колико фрустрира када покушате да студирате опорезивање. Већина књига је претерано техничка и написана је на такав начин да студент није у стању да свари ни делове књига. Али ова књига је изузетак. Дизајниран је тако да бисте могли да пробавите целу књигу у кратком временском периоду. Научили бисте већину пореских кодова које требате научити јер је ова књига објаснила пореске законике на врло логичан начин. А цела књига је организована у складу са дијаграмом тока који ће вам помоћи да разумете поглавље за поглављем, а да притом ништа не пропустите.

Кључне Такеаваис

  • Посебно је корисно за студенте који су потпуно почетници. Ако немате појма о опорезивању, ова књига ће вам помоћи да разумете порезе са основног нивоа. Чак и уз помоћ ове књиге, могли бисте научити пријаву пореза.
  • Једном када купите ову књигу, добићете бесплатни порески законик који ће вам помоћи да врло добро разумете основе пореских закона.
  • Књига је написана на врло луцидан начин и поглавља су врло добро организована.
<>

# 9 - Савезно опорезивање дохотка (серије концепата и увида)

аутор Марвин Цхирелстеин и Лавренце Зеленак

Ово је савршен водич за студенте који желе да оставе траг на испиту. Прочитајте преглед и најбоље понети да бисте сазнали више.

Приказ књиге

Зашто се студенти боре са пореским законима? Јер нема много књига које могу добро објаснити пореске законе (што у дужини значи са примерима). Како је ова публикација намењена студентима, она ће вам помоћи да на луцидан начин научите основне пореске законе. Студенти који су прочитали ову књигу напоменули су да ако желите да прочитате једну књигу на ову тему, направите је овом књигом. Све је објаснио на луцидан начин, међутим, није реч и не одступа од тема док описује.

Кључне Такеаваис

  • Ово издање има прихватљиве цене. Ако упоредите вредност коју пружа, цена се неће чинити баш високом. Чак и ову књигу можете изнајмити као додатак свом тренутном уџбенику.
  • Као што је раније поменуто, корисно је за студенте који су из финансија, закона или пореза.
<>

# 10 - Најбољи алати за планирање нултих пореза

Како максимизирати пореско ефикасан целоживотни приход, трансфере наследницима и поклоне омиљеним добротворним организацијама

Аутор Тим Воорхеес

Ова књига је различитог обима. То је посебно корисно за оне који желе да максимализују свој приход.

Приказ књиге

Ова књига је написана за једну намену и зато се не може назвати уџбеником. Написано је да вас научи тајни преношења богатства и да сачувате богатство. Ако ово прочитате, моћи ћете да осигурате да ће следећа генерација моћи да ужива у богатству које сте за њих створили. И врло је лако читати. Ову књигу бисте могли да прочитате за неколико сати (књига са само 133 странице).

Кључне Такеаваис

  • Ово је корисна књига без икаквог цветног језика и служи у једну сврху да вам помогне да сачувате и пренесете своје богатство следећој генерацији.
  • Чак и професионалци који се баве порезним планирањем такође могу да користе ову књигу како би помогли својим високо вредним клијентима.
<>

Препоручене књиге

  • 10 најбољих књига о рачуноводству за почетнике
  • 10 најбољих књига Карла Маркса
  • Најбоље књиге о бонтону
  • ГМАТ припремне књиге
  • 10 најбољих књига о осигурању
  • <