ЦФА сертификација против Серије 7 Лиценца | Коју квалификацију одабрати?

Разлика између ЦФА и серије 7

ЦФА или овлашћени финансијски аналитичар нуди ЦФА Институте, а курс нуди могућности у управљању портфељем, управљању ризицима, консултанту, извршном директору итд Сериес 7 нуди ФИНРА и по завршетку овог курса појединац ће бити квалификован за регистрацију код саморегулаторне организације за успешно трговање општим хартијама од вредности које укључују обвезнице и корпоративне акције.

У овом упоредном чланку разговараћемо о испиту ЦФА, важном финансијском документу и Лиценца серије 7, предуслов који је ФИНРА поставила за оне који се баве трговином хартијама од вредности. Ово би требало да помогне онима који се такмиче са ове две квалификације да направе информисан избор у складу са својим индивидуалним подобностима и преференцијама.

Шта је ЦФА?

Цертификација ЦФА (овлашћени финансијски аналитичар) сматра се „златним стандардом“ управљања инвестицијама и финансијске анализе, осмишљеног да потврди стручно знање и способности професионалаца у овим и сродним областима. Понуђен од стране ЦФА Института, САД, ово је несумњиво један од најцењенијих програма сертификације у финансијама који помажу стручњацима да стекну напредне способности у високо специјализованим областима знања, укључујући управљање портфељем, финансијску анализу и финансијско саветовање, између осталих.

Има једну од најнижих стопа пролазности међу финансијским подацима, што је чини једном од најтежих за стицање и једном од најтраженијих као и у финансијској индустрији.

Шта је Серија 7 лиценца?

На самом почетку треба јасно разумети да је Серија 7 лиценца, за разлику од ЦФА која представља сертификат. Обим и садржај испита из серије 7 дефинитивно су много ограниченији у поређењу са ЦФА и посебно су усмерени на помоћ онима који се баве продајом и куповином финансијских производа да стекну потребна знања и вештине за тај посао.

Да би положио испит за серију 7, појединца мора спонзорисати фирма чланица ФИНРА-е, што је такође предуслов за полагање броја других ФИНРА испита. Прибављање лиценце за Серију 7 нигде није тако тешко као зарађивање ЦФА повеље, која последња представља много напредна знања и могућности у финансијској домени.

ЦФА сертификација наспрам серије 7 лиценцирања Инфограпхицс

Погледајмо главне разлике између ЦФА сертификата и Серије 7 лиценце заједно са инфографиком.

Услови за полагање испита

Захтеви за ЦФА испит

Да би се квалификовао за ЦФА, кандидат треба да има диплому бачелора (или би требало да буде на завршној години дипломе) или 4 године професионалног радног искуства или 4 године високог образовања и професионалног радног искуства заједно.

Серија 7 Услови за испит

Треба имати спонзорство фирме са чланством у ФИНРИ. То је једини предуслов за овај испит.

ЦФА вс Сериес 7 Упоредна табела

ОдељакЦФАСериес 7
Сертификација у организацијиЦФА организује ЦФА Институте Испит серије 7 организује ФИНРА
Број нивоаЦФА: ЦФА има 3 нивоа испита, сваки од њих подељен у две сесије испита (јутарња и поподневна сесија)

ЦФА И део: Јутарња сесија: 120 питања са вишеструким избором

Поподневна сесија: 120 питања са вишеструким избором

ЦФА ИИ део: Јутарња сесија: 10 питања постављених

Поподневна сесија: 10 питања постављених у поставкама

ЦФА ИИИ део: Јутарња сесија: Конструисани одговори (есеј) на питања (обично између 8-12 питања) са максималних 180 бодова.

Поподневна сесија: 10 питања постављених у поставкама

То је један испит који се даје у две сесије са 250 питања са вишеструким избором, плус 10 питања „пре теста“ (укупно 260 питања). Кандидати морају да испробају 130 питања на сваком испитном делу.
Начин / трајање прегледаЦФА:

Преко ЦФА дела И, ИИ, ИИИ нивоа постоје јутарња и поподневна сесија од по 3 сата.

То је један испит који се изводи у две сесије по 3 сата (укупно 6 сати).
Прозор за испитИспити ЦФА дела И, ИИ и ИИИ нивоа одржавају се сваке суботе у јуну сваке године, а први део се такође може полагати у децембру Може се заказати за било који радни дан у року од 120 дана за упис испита код ФИНРЕ.
ПредметиНаставни план и програм ЦФА састоји се од 10 модула са све већим нивоом тежине од ЦФА дела И до дела ИИ и дела ИИИ.

Ових 10 модула се састоје од:

* Етика и професионални стандарди

*Квантитативне методе

* Економија

* Финансијско извештавање и анализа

*Корпоративне финансије

* Управљање портфељем

* Улагања у капитал

*Фиксни приход

* Деривати

* Алтернативне инвестиције

Сериес 7 испит покрива релевантна подручја знања која се односе на пет основних функција генералног представника за хартије од вредности. Ови укључују:

Функција 1: Тражи посао за брокера преко купаца и потенцијалних купаца

Функција 2: Процењује остала обезбеђења купаца, финансијско стање и потребе, финансијски статус, порески статус и циљ улагања

Функција 3: Отвара рачуне, преноси средства и одржава одговарајуће евиденције рачуна

Функција 4: Пружа купцима информације о улагањима и даје одговарајуће препоруке

Функција 5: Прибавља и верификује упутства за куповину и продају купаца, уноси поруџбине и прати их

Проценат пролазностиЦФА 2016 треба вам ЦФА ниво 1 43%, ЦФА ниво 2 46%, а за ЦФА ниво 3 54%Просечна оцена полагања за испит серије 7 је већа од 70%
НакнадеНакнада за ЦФА износи приближно 650 - 1380 УСД, укључујући регистрацију и преглед.Испит серије 7: 305 долара

Фебруара 2017. године.

Могућности запослења / називи пословаТо је напредни акредитив у финансијској анализи који може помоћи у развоју стручних способности за управљање портфељем, истраживање капитала и друга сложена подручја знања у финансијама. Погодан је за професионалце који желе да усаврше своја знања и вештине и побољшају изгледе за каријеру на глобалној сцени.

Неке од релевантних радних улога укључују:

Инвестициони банкари

Портфолио менаџери

Аналитичари за истраживање капитала

Након успешног завршетка испита серије 7, који је почетни испит, појединац је квалификован за регистрацију у било којој саморегулаторној организацији

да тргује унапред наведеним категоријама општих хартија од вредности, укључујући корпоративне акције и обвезнице, инвестиционе фондове за некретнине (РЕИТ), општинске хартије од вредности, опције капитала, индекс и девизе, производе инвестиционих компанија или променљиве уговоре, програме директног учешћа и тргује на берзи фондови (ЕТФ), заједно са неколико других инструмената. Не постоји додатни опсег каријере за појединца на основу лиценце Сериес 7, осим за рад у својству

компаније ФИНРА овлашћени генерални представник за хартије од вредности.

Зашто наставити ЦФА?

Зарађивање ЦФА повеље потврђује да је професионалац способан да обавља сложене улоге у различитим поддоменима финансија, од финансијске анализе и управљања инвестицијама до инвестиционог банкарства, истраживања и академика, између осталих.

Побољшање каријере је значајно јер ЦФА могу истражити бројне глобалне могућности у финансијама, а овај тешко стечени акредитив може им пружити већи кредибилитет и у очима будућих послодаваца. Нефинансијски професионалци такође могу имати неколико потенцијалних предности као професионалац ако наставе да зарађују ЦФА повељу.

Зашто набављати лиценцу Сериес 7?

Лиценца за Серију 7 не нуди никакву јединствену предност, осим што служи као предуслов за службу као генерални представник за хартије од вредности у складу са захтевима које поставља ФИНРА (регулаторно тело за финансијску индустрију).

Ово их оспособљава да се баве продајом, куповином и / или подстицањем производа са хартијама од вредности, укључујући акције, обвезнице, узајамне фондове и друге облике инструмената. Не постоји додатни опсег каријере за оне који стекну лиценцу за Серију 7, осим за рад у оквиру ових унапред одређених улога.

Закључак

Заиста може бити нема поређења између ЦФА и испита серије 7 будући да обојица не представљају ни програм сертификације. ЦФА је напредни вишеслојни програм сертификације који се сматра једним од најстрожих финансијских акредитива који се могу стећи, а лиценца Сериес 7 једноставно квалификује појединца да се бави трговином општим хартијама од вредности у име било које саморегулаторне организације.

ЦФА је намењен професионалцима који планирају да напредују у својој каријери и покажу своје знање и способности стицањем специјализованих акредитива за финансије, док је испит Сериес 7 намењен само лицима која траже лиценцу од ФИНРА-е да послују као генерални представник хартија од вредности, тргујући хартијама од вредности на тржишту .