Аутоматско исправљање у програму Екцел | Корисни примери за употребу функције АутоЦоррецт

Функција самоисправљања у МС Екцелу

АутоЦоррецт је одлична опција у програму Екцел Мицрософт Оффице. Ова функција може аутоматски исправити уобичајене погрешно написане речи или завршити кратку фразу у целу реченицу или чак искочити у пуној форми скраћенице. Ова опција не само да ће исправити правопис речи, већ ће и изврсити аутоматско исправљање великих слова прве речи након тачке.

Како одабрати опцију аутоматског исправљања у програму Екцел (једноставни и једноставни кораци)

  • Корак 1: Након отварања Мицрософт Екцел-а, идите у мени Датотека и одаберите „Опције“ као што је приказано на снимку екрана.

  • Корак 2: У Оптионс Гото “Испитивање" опција.

  • Корак 3: У Проофинг кликните на Екцел “Опције аутоматског исправљања”.

  • Корак 4: Прозор за опције АутоЦоррецт ће се појавити као што је приказано доле. Картица АутоЦоррецт је подразумевана опција која је изабрана у прозору АутоЦоррецт.

Овде је опција аутоматског исправљања у програму Екцел подразумевано означена ако желите да поништите опцију аутоматске корекције, опозовите избор опције „Замени текст док куцате“. Затим након уклањања ове опције, сада више нећете моћи да видите опцију Екцел исправке за правопис. На пример, ако упишете „ехр“, то ће бити приказано као „ехр“, али не и као „она“.

Опција „Замени текст док куцате“ служи само за пребацивање аутоматске корекције правописа само у написаном тексту пре него што кликнете на дугме Ентер.

Картица Опције аутоматског исправљања

У овом прозору постоји много опција да их потврдите или поништите, подразумевано су означене, а ако желите да их уклоните или не желите да их користите, можемо да уклонимо ознаку из поља за потврду екцел.

1) Тачна два почетна велика слова: Ако искључите или уклоните ознаку из овог поља, нећете моћи да исправите прве почетне велике слове.

2) Писма великих слова написана великим словом: Ова опција аутоматски ће написати велика слова у првом слову реченице. Искључивањем ове опције нећете моћи следећи пут да користите опцију аутоматског писања великих слова.

3) Велика имена великих слова: Ова опција аутоматски ће написати велика слова у називима дана у недељи.

4) Правилна случајна употреба тастера Цапс Лоцк: Случајно се понекад између великих речи користе велика слова. Да бисте исправили те речи или реченице, корисна је ова опција.

Примери

Овде можете преузети овај АутоЦоррецт Екцел предложак - АутоЦоррецт Екцел Темплате

Пример # 1

Ако у Екцел напишем „ехр“ и притиснем ентер, то аутоматски исправља реч у „хер“, као што је приказано на доњем снимку екрана.

Горњи снимак екрана пише „ехр“ након што кликнем за улазак, а затим аутоматски мења правопис у „она“. То је приказано на доњем снимку екрана.

Екцелом се не исправљају сви правописи помоћу ове функције. Као што сам већ рекао, у тој функцији постоји нека листа речи која се аутоматски исправља.

Пример # 2

У овом примеру је правопис наставника написан погрешно и није препознат по обележју и није аутоматски исправљен. Сада можемо додати правопис на листу и онда се то може исправити. Ово се може приказати у наставку.

Правопис је исправљен.

Поступак корак по корак је следећи за додавање правописа на листу.

  • Корак 1: Идите на мени Датотека

  • Корак 2: Сада одатле идите наОпције.

  • Корак 3: Кликните на дугме „Оптионс“. Видећете прозор са много опција као што је приказано на доњем снимку екрана.

  • Корак 4: Сада изаберите Опција провере, а затим ће се поново отворити још један прозор и у том избору „Опције аутоматског исправљања “ у том прозору и поново ће се отворити још један прозор који је приказан на доњем снимку екрана.

  • Корак 5: Сада ће се отворити још један прозор „Опције аутоматског исправљања“. У томе је екцел Аутоцоррецт задана картица изабрана у том прозору као што је приказано доле.

  • Корак 6: У том прозору откривамо да су сва поља за потврду подразумевано означена, што значи да се све функције аутоматски примењују ако желите да их искључите, што се може учинити само уклањањем ознаке из поља поред функције.

Сада је наш захтев да додамо кориснички дефинисани текст за замену текста. То се може учинити писањем погрешно написане речи у поље „заменити“ Текст и исправљањем правописа у пољу „са“. Ово је приказано доле.

У поље „заменити“ упишите реч коју треба заменити, а у поље „са“ реч којом је замењена. Сада кликните на дугме ДОДАЈ, а затим кликните на „У реду“. Затим поново притисните „ОК“ у главном прозору „Проофинг“. Кориснички дефинисан текст биће додат на листу. Сада се додани текст може користити од следећег пута. Погрешно написана реч је сада исправљена у прави правопис.

Снимак екрана за то би био као што је приказано испод.

Овде видимо да је текст исправљен. Исправан правопис се може видети у истакнутој ћелији.

Употреба

  • Главна сврха ове особине је исправљање правописа речи у реченици ако су погрешно написане у правописима.
  • Следећа карактеристика је ова функција, такође великим почетним словом сваке речи у реченици. Ову опцију можемо искључити као што је горе речено.
  • Као део функције аутоматског писања великих слова, ова опција аутоматски прави велико почетно слово сваке речи у дану у недељи.
  • Понекад велика слова напишемо случајно између речи. Велика слова такође се овом функцијом могу исправити у мала слова.
  • Прве две почетне речи такође могу бити капиталне помоћу ове опције. Можете чак и искључити ову функцију као што је горе речено.
  • Можемо чак додати и кориснички дефинисане правописе који се погрешно пишу у простору за замену текстуалног поља јер на тој листи има само неколико речи.
  • Не само симболи речи у којима корисник мисли да их често користи, у сваком случају, већ ни у једном тренутку не желе да правописно погрешно пишу. У овом случају, симболи се могу додати на листу тако да се не могу пропустити.

На пример, ЦопиРигхт ©, симбол се може користити употребом текста „(ц)“.

Недостаци

Недостатак ове функције је што не исправља све речи које се пишу, већ има неки списак речи приказан у прозору ако приметите, неке најчешће речи су присутне на листи. Такође, постоји још једна могућност додавања сопственог текста који треба исправити. Ово је приказано на доњем снимку екрана.

На горњој снимци екрана постоји опција да додате кориснички дефинисане правописе за аутоматску корекцију правописа, напишете погрешно написану реч у поље за замену текста и тачно у поље „са“. Након уноса текста, кликните на ОК, а затим поново кликните на ок у пробном прозору. Сада можете да користите кориснички дефинисане речи за аутоматско исправљање погрешно написаних речи.

Важне тачке које треба запамтити

  • Ова функција има само листу речи за аутоматско исправљање правописа.
  • Подразумевано се примењује у програму Мицрософт Екцел, према захтеву да ову функцију можемо искључити.
  • Аутоматски је, због ове опције аутоматских карактеристика такође се могу догодити нежељене промене. Тада морамо искључити опције које нису неопходне за то одређено време како наш рад не би био прекинут.