Како ући у управљање имовином? |. | ВаллстреетМојо

Како ући у каријеру управљања имовином?

Управљање имовином односи се на улагање удружених улагања инвеститора у различита средства попут хартија од вредности, деоница, обвезница, некретнина којима управља менаџер који је надокнађен накнадама или одређеним процентом имовине инвеститора или провизија док раде анализу тржишта и креирају портфолио инвестиција за њихови клијенти.

Прво, истражимо путеве управљања имовином, а затим ћемо разговарати о квалификацијама, вештинама, потребном искуству, структури накнада и могућностима запослења.

Извор: Фиделитицареерс.цом

Путови каријере у управљању имовином

Ако сте сада свесни шта је управљање имовином, можда ћете погледати овај детаљни чланак о томе шта је управљање имовином

Једноставно речено, сврха управљања имовином је употреба новца за зараду више новца. Али свака фирма за управљање имовином има другачији циљ. Идеја је знати где желите да се учврстите.

Како ући у Ассет Манагемент? Ево три могућа пута за улазак у управљање имовином -

Рад у локалној банци или малом заједничком фонду:

Ако је ваша идеја да брзо започнете, размислите о овој опцији. Иако многи претенданти не иду овим путем; још увек можете радити на путу ка бољој будућности ако за почетак одаберете мали узајамни фонд или локалну банку / поверење. Мали узајамни фондови или фирме не требају да бисте стекли скупу диплому или били најбољи студент. Све што требате је дипломирани економиста или финансије и спремност да оставите печат на пољу управљања имовином.

Радим за велики узајамни фонд или фирму са Валл Стреета

Већина претендената који би желели да се баве управљањем имовином сањају да раде у великом узајамном фонду или фирми са Валл Стреета и управљају огромним фондовима од милиона и милијарди долара. Ако је то оно чиме желите да се бавите, треба да имате диплому врхунског института за финансије или економију. Међутим, ако сматрате да имате неколико година искуства у малим фирмама и желите да га пребаците на следећи ниво (нпр. Портфолио менаџер), можете размотрити могућност бављења МБА-ом из прворазредног пословног института или такође можете положити напредне сертификате попут овлашћеног финансијског аналитичара (ЦФА).

Оснивање сопствене приватне фирме за управљање имовином:

То је велика ствар. И то не би требало да радите док се не упознате са тржиштем и не знате прилично пуно да бисте сами трчали. Да бисте започели сопствени, потребно је да прођете потребне прегледе хартија од вредности. Када завршите, можете основати сопствену фирму за финансијско саветништво или можете бити помоћник некоме ко је већ основао фирму. Најважнија вештина на овој рути је способност продаје. Што више будете могли да продате, више клијената би вам веровало и више бисте могли да вежбате своје вештине и способности да бисте новац искористили да зарадите више новца за своје клијенте.

Сада, између горе наведена три пута каријере, можете започети било где (ако одлучите). Али мораш бити брутално искрен са тим ко сте, скуповима вештина које имате и колико желите да наставите каријеру у управљању имовином (најмање 10 година уназад).

Ако желите да дипломирате на врхунском институту, друга опција ће вам највише одговарати. У супротном, можете започети са првом опцијом и потрудити се да постигнете челну позицију у великом узајамном фонду. И на крају, ако желите да наставите каријеру у финансијском саветодавству, можете мислити и на то.

Разговарајмо детаљно о ​​образовним квалификацијама како бисмо вам помогли да откријете како започети.

Образовне квалификације за каријеру у управљању имовином

извор: Фиделитицареерс.цом

Како ући у Ассет Манагемент? Ево шта бисте требали да предузмете да бисте провалили у управљање имовином -

  • Стекните диплому из финансија: Добивање приступа сјајној каријери управљања имовином захтева да имате две основне вештине - знање рачуноводства и финансијског управљања и употребу статистичких модела. Ваш свакодневни посао био би да прегледате табеле и копате по извештајима о заради. Без дипломе из финансија било би вам тешко да огребете и површину. А ако имате прилику, положите диплому финансија из врхунског института.
  • Магистрирајте из финансија: Каже се да нема гужве дуж додатних миља. Магистар финансија помоћи ће вам да филтрирате масу која ће се одмах придружити фирми за управљање имовином након дипломирања. На магистарским студијама моћи ћете да приступите специјализованом скупу знања (нпр. Финансијска анализа). Ако можете да магистрирате на глобалном институту који ће вам дати поклон глобалног финансијског образовања.
  • Идите на праксу у врхунске фирме: Пракса је на обуци за посао за коју сте плаћени. Ако одрадите две или три праксе након магистарског студија, знаћете како ствари функционишу у фирмама за управљање имовином. А стажирање ће вам помоћи не само да научите потребне вештине да бисте наставили сјајну каријеру у управљању имовином, већ ће вам помоћи да постанете препознатљиви по именима врхунских фирми када једном тражите прилику за пуно радно време.
  • Идите на програме обуке за менаџмент: Оно што најбоље дели од осталог је крива учења. Што више научите боље шансе за успех. Ако желите да схватите одређену вештину, рецимо инвестиције, можете на истим да изводите програме обуке за менаџмент и стекнете значајно знање о томе како да исту примените у стварном животу. Ово је применљиво посебно за постдипломске студенте, али након мастер студија такође можете да се бавите МТП-ом.
  • Упишите се за додатне квалификације: Свака додатна квалификација помоћи ће вам да помножите потенцијал зараде са 2, 3, 5 и 10. Следите било шта или све од следећег:
  • Овлашћени финансијски планер (ЦФП): За ЦФП испит за сертификацију потребно је да завршите три године професионалног искуства (6000 сати) или две године стажа ученика (4000 сати). Радећи ЦФП, добићете приступ финансијском планирању, планирању имања, планирању пензионисања, разумевању пореза, залиха, обвезница и многим аспектима финансија. И ово је најбољи курс који можете да урадите испод 11 месеци.
  • Овлашћени финансијски аналитичар (ЦФА): Ово је бесмислен курс улагања за свакога ко би желео да настави каријеру у управљању имовином. Постоје три нивоа која морате да очистите да бисте могли да добијете сертификат.
  • Овлашћени саветник за инвестиције (ЦИЦ): Ако сте обавили ЦФА, ово је курс за вас. ЦИЦ вам помаже да научите све о управљању портфељем. ЦИЦ треба да се поново сертификује сваке године. ЦИЦ управљају великим рачунима узајамних фондова.
  • Овлашћени аналитичар за управљање инвестицијама (ЦИМА): Ако имате трогодишње искуство у инвестиционом саветовању, можете наставити ЦИМА квалификацију. Сваке године треба да завршите 40 година континуираног образовања да бисте се поново сертификовали.

Вештине потребне за каријеру управљања имовином

Како ући у Ассет Манагемент? Постоје две вештине које морате да савладате ако желите да уђете у управљање имовином.

Пре него што кренете у вештину, ево речи упозорења - морате бити заиста добри у тим вештинама ако желите да пређете на прво место; јер постоји велика конкуренција за каријеру управљања имовином. Како ће ниво вештина одлучити колико ћете добити накнаду, вештине су свети грал каријере управљања имовином.

извор: Фиделитицареерс.цом

Квантитативна и аналитичка вештина:

Као што смо раније поменули, да бисте савладали ову вештину, морате бити пажљиви у рачуноводству и статистици. Ваш посао би био да у Екцелу прегледате табеле, финансијски модел и брзо одлучите које инвестиције ће имати више смисла за ваше клијенте. Како је пуно новца укључено у ову врсту трансакције, најтачније одлуке често плаћају велике провизије, а истовремено би мало погрешна одлука наштетила џепу вашег клијента и вашој каријери. Дакле, пре него што икад добијете посао са пуним радним временом, уверите се да сте прилично добри у овој вештини. Требали бисте интуитивно знати шта ће функционисати, а шта неће. Ова интуиција често делује само када заиста дуго седите са нечим.

Менаџерске и организационе вештине:

Ова вештина ће доћи касније. Једном када будете врло добри у квантитативним и аналитичким вештинама, напредоваћете у својој каријери. И довољно брзо треба да управљате тимом и најосетљивијим улагањима. Требате тако добро организовати целу ствар да бисте чак и ако се нешто изгуби, знали где то можете пронаћи.

Ако савладате ове две вештине, потребна вам је још једна вештина на минималном нивоу, а то је вештина комуникације и међуљудских односа. Како ћете имати посла са многим клијентима, тимовима, менаџерима, подређенима, вршњацима, брокерима и трговцима, мораћете да ефикасно комуницирате с њима како бисте створили најбољи резултат.

Искуство и накнаде у управљању имовином

Плата стручњака за управљање имовином је прилично добра. Али ако је ваш циљ да зарадите више, можда бисте били разочарани. У почетку нећете зарадити невероватних шест цифара и ретко бисте зарађивали много новца годишње. Међутим, ако имате дугогодишње искуство, можете прећи шестоцифрени ниво.

Просечни приход менаџера имовине у САД износи 69.000 америчких долара према Паисцале.цом. Ако је у вашу зараду укључен било који бонус / профит, можете очекивати око 14.000 - 24.000 америчких долара годишње као бонус / профит.

Укупни приход менаџера имовине креће се од 41.000 до 121.000 америчких долара годишње.

извор: паисцале.цом

Погледајмо сада како искуство утиче на зараду менаџера имовине.

извор: паисцале.цом

Ако узмете у обзир већину менаџера имовине, видећете да 31% има више од 20 година искуства (тј. У касној каријери). Само 16% су запослени на почетном нивоу. Оно што је запањујуће је да су чак и менаџери имовине у средњој каријери мањи (само 25%) од оних који су били у раним / касним 50-има.

извор: паисцале.цом

Из горњег графикона је јасно како је искуство сразмерно надокнади за менаџере имовине.

  • Када тек започињете (до 5 година), ваша надокнада не би била већа од 60.000 УСД годишње.
  • Са 5-10 година искуства могли бисте да зарадите око 78 000 до 80 000 УСД годишње.
  • Имати 10-20 година искуства помоћи ће вам да зарадите око 83.000 УСД годишње.
  • А ако имате више од 20 година искуства, зарадићете око 95.000 америчких долара или више.

Послови доступни за профил управљања имовином

Како ући у Ассет Манагемент? Погледајмо опције посла доступне у пољу управљања имовином.

извор: Фиделитицареерс.цом

Помоћи ће вам да одаберете праву каријеру за себе -

  • Рачуновођа фонда: Можете бирати у рачуноводству фондова. Најважнији задатак књиговође фонда је да пронађе нето вредност имовине заједничког фонда и коју цену плаћају купци. Дипломирани дипломац из финансија или рачуноводства ће вам помоћи да добијете посао.
  • Млађи аналитичар истраживања: То је почетни посао у управљању имовином. Ваши задаци би били да прегледате 10-кс и ажурирате финансијске моделе, направите финансијске анализе, лекторирате Повер-Поинт презентације и спроведете примарна истраживања. Диплома из финансија / рачуноводства / економије донеће вам посао.
  • Економиста: Ако сањате да постанете економиста у врхунској фирми за управљање имовином, има добрих вести. Као економиста, можете радити и у компанијама које купују и продају. Ваши задаци би били да предвиђате тржишну и општу економију на основу модела и анализа. А Пх.Д. у економији ће вам помоћи да уђете у улогу економисте.
  • Квантитативни аналитичари: Ако волите рачунарско програмирање заједно са финансијским моделима, каријера квантитативног аналитичара може вас занимати. Морате имати докторат из науке / рачунара / математике што ће сигурно помоћи.
  • Истраживачки аналитичар који купује: Ваш посао би био да радите у малом тиму, изводите кредитне анализе одређених хартија од вредности и укупног тржишта. МБА из финансија и ЦФА била би крајња комбинација ако желите да постанете аналитичар са фиксним приходом.
  • Продајни аналитичар за продају: Ваш посао би био да анализирате акције на тржишту и понекад добијете пажњу и медијску покривеност. МБА из финансија и ЦФА биће најбоља комбинација за ову врсту посла. Такође, погледајте Буи Буи вс Селл Сиде
  • Портфолио менаџер: Као менаџер портфеља, могли бисте да диктирате анализу избора акција и људи ће слушати ваше савете и мишљења. Ваш посао би одабрао портфолио акција и обвезница како би инвеститорима осигурао највећи принос. МБА у финансијама и ЦФА била би најуноснија комбинација за управљање портфељем.

Такође можете одабрати да будете брокер, менаџер продаје или представник корисничке службе у улогама подршке. Пошто желите да уђете у управљање имовином, споменули смо које могућности посла имате.

Топ 20 фирми за управљање имовином на свету

Како ући у Ассет Манагемент? Сада у којој компанији бисте требали изабрати да радите. Ево листе од 20 најбољих фирми за управљање имовином на свету. Почећемо са бројем 20 и ићи горе. Ранг се даје на основу АУМ-а (имовина под управљањем) -

  • Ранг # 20: Нортхерн Труст Ассет Манагемент, САД (АУМ - 875 милијарди долара)
  • Ранг 19: Веллс Фарго, САД (АУМ - 890 милијарди долара)
  • Ранк # 18: ХСБЦ Холдингс, УК (АУМ - 896 милијарди долара)
  • Ранг 17: Веллингтон Манагемент, САД (АУМ - 927 милијарди долара)
  • Ранг 16: Амунди, Француска (АУМ - 985 милијарди долара)
  • Ранг # 15: Легал & Генерал Гроуп, УК (АУМ - 1,1 билион долара)
  • Ранк 14: УБС, Швајцарска (АУМ - 1,1 билион долара)
  • Ранг # 13: Прудентиал Финанциал, САД (АУМ - 1,2 билиона долара)
  • Ранг 12: БНП Парибас, Француска (АУМ - 1,2 билиона долара)
  • Ранк # 11: Деутсцхе Банк, Немачка (АУМ - 1,2 билиона долара)
  • Ранг 10: Голдман Сацхс Гроуп, САД (АУМ - 1,3 билиона долара)
  • Ранг 9: Цапитал Гроуп, САД (АУМ - 1,4 билиона долара)
  • Ранг 8: АКСА Гроуп, Француска (АУМ - 1,5 билиона долара)
  • Ранг 7: Банк оф Нев Иорк Меллон, САД (АУМ - 1,6 билиона УСД)
  • Ранг 6:П. Морган Цхасе, САД (АУМ - 1,7 билиона долара)
  • Ранг 5: Аллианз Гроуп, Немачка (АУМ - 1,9 билиона долара)
  • Ранк # 4: Фиделити Инвестментс, САД (АУМ - 2 билиона долара)
  • Ранк # 3: Стате Стреет Глобал, САД (АУМ - 2,2 билиона долара)
  • Ранг 2: Вангуард Гроуп, САД (АУМ - 3,4 билиона долара)
  • Ранг 1: БлацкРоцк, САД (АУМ - 4,6 билиона долара)

У крајњем случају

Ући у управљање имовином НИЈЕ лако. Само двоје вас могу увести у управљање имовином - прво потребне вештине и горућа жеља да се дође до врха.

Остали чланци који би вам се могли свидети

  • Примери риболова на дну
  • Примери управљања трошковима
  • Технике управљања одговорношћу имовине
  • Књиге финансијског саветника
  • <