Књиговодствене фирме у САД | Листа 10 најбољих рачуноводствених фирми у САД

Преглед америчких рачуноводствених фирми

Врх рачуноводствене фирме у САД-у су оне фирме које су на врху листе пружања рачуноводствених услуга појединцима, организацијама и другим ентитетима у САД-у и укључују компаније попут Делоитте-а, КПМГ-а, Ернст-а и Иоунг-а, ПрицеватерхоусеЦооперс (ПвЦ) ЛЛП, Грант Тхорнтон итд.

У Сједињеним Државама је присутно више од 1.38.000 рачуноводствених фирми. Ове фирме постају веће величине и снаге уз помоћ редовних спајања, преузимања и међународног раста. Стога се може догодити да се њихови рангирања разликују у времену које пролази.

Рачуноводствене фирме су порасле у величини захваљујући порасту на тржишту капитала у последњих пет година. Ефекат квантитативног попуштања и нижих каматних стопа током веома дугог временског периода резултирао је порастом тржишта капитала и ширењем пословања у Сједињеним Државама. Књиговодствене фирме имале су користи због ширења пословања у Сједињеним Државама.

Горња линија за рачуноводствене фирме током последњих пет година повећала се за 50%, пружајући услуге обрачуна зарада, пореску припрему, рачуноводство. Рачуноводствене фирме у САД запошљавају близу 900000 запослених. У наредних неколико година, раст приватних инвестиција и тржишта капитала подстаћи ће даљи раст рачуноводствених фирми.

Услуге које нуде компаније

Услуге које се нуде клијентима су-

  • Порез
  • Консалтинг
  • Ревизија и уверење
  • Консалтинг о спајању и преузимању
  • Савет за ризике и финансије

Индустрије које се баве рачуноводственим фирмама укључују потрошачке, енергетске ресурсе и индустрију, финансијске услуге, владине и јавне услуге, науке о животу и здравство и технолошке медије и телекомуникације.

Списак водећих америчких рачуноводствених фирми

  1. Делоитте
  2. ПвЦ
  3. Ернст & Иоунг
  4. КПМГ
  5. МцГладреи
  6. Грант Тхорнтон
  7. ЦБИЗ / Маиер Хоффман МцЦанн
  8. БДО
  9. Црове Хорватх
  10. ЦлифтонЛарсонАллен

Хајде да детаљно разговарамо о сваком од њих -

# 1. Делоитте

Тренутно је рангирана као фирма број један и има годишњи приход од приближно 13.067 милиона долара. Делоитте има седиште у Њујорку, НИ. Тренутно има више од 56.000 запослених и има више од 80 канцеларија у Сједињеним Државама.

Делоитте послује у четири кључне области - ревизија, саветодавство, консалтинг и порез. Може се похвалити клијентелом услужних професионалаца попут аналитике података, сајбер сигурности, финансија и рачуноводства, ризика, стратегије и пословања итд.

# 2. ПвЦ

Ова рачуноводствена фирма долази на другу позицију са годишњим приходом од 9,550 милиона долара. У Сједињеним Државама има скоро 35.000 запослених, а у Сједињеним Државама има 73 канцеларије. ПвЦ је најавио сарадњу са Мицрософтом како би осмислио портфолио услуга усмерених на пореску поделу.

# 3. Ернст & Иоунг

Ова фирма је на трећем месту на ранг листи. Од 2012. има приход већи од 8.200 милиона америчких долара. Има више од 29.000 запослених и седиште је у Њујорку, Њујорк. Компанија пружа услуге као што су саветодавне услуге, услуге осигурања, пореза и саветодавне услуге око трансакција (ТАС). Компанија има клијенте из различитих области попут потрошачких производа, финансијских услуга, некретнина, наука о животу, медија и забаве, нафте и гаса, технологије, рударства и метала итд.

# 4. КПМГ

КПМГ долази на четврту позицију на ранг листи. Ова фирма има годишњи приход од преко 5.750 милиона долара. Запошљава више од 24.000 људи и има 90 канцеларија у Сједињеним Државама. Седиште фирме је у Њујорку, Њујорк. КПМГ је купио Тхомсон Реутерс. Фирма пружа услуге у главним областима ревизије, пореза и саветовања са фокусом на индустрију у свакој области.

# 5. МцГладреи

Ова фирма заузима место на петом месту на ранг листи. Ова фирма има годишњи приход од 1.280 милиона долара. Ова фирма тренутно има 6.500 запослених и 75 канцеларија у Сједињеним Државама. Седиште фирме је у Чикагу, ИЛ.

# 6. Грант Тхорнтон

Ова компанија долази на шесто место. Има годишњи приход од 1.245 милиона долара и има више од 6000 запослених. Ова фирма има 54 канцеларије широм Сједињених Држава. Седиште фирме је у Чикагу, ИЛ. Ова фирма је одржавала свој раст уз помоћ спајања и преузимања. Једна је од највећих организација ревизорске, пореске и саветодавне фирме.

# 7. ЦБИЗ / Маиер Хоффман МцЦанн

Седиште ове фирме је у Цлевеланду, Охио. Има годишњи приход од 645 милиона долара. Тренутно броји 4000 људи и има 133 канцеларије широм Сједињених Држава. Компанија је отишла на спајање са Маиер Хоффман МцЦанн.

# 8. БДО

Ова компанија има годишњи приход од 618 милиона долара и заузима осмо место. Има 2.771 запослених и 42 канцеларије широм земље. Седиште јој је у Чикагу, ИЛ. Пружа широк спектар услуга као што су осигурање, порез, савет за трансакције, инвестиционо банкарство и корпоративне некретнине.

# 9. Црове Хорватх

Седиште ове компаније је у Оак Броок Терраце, ИЛ. Има годишњи приход од 595 милиона долара и има више од 2000 запослених. Има 28 канцеларија широм Сједињених Држава.

# 10. ЦлифтонЛарсонАллен

Ова фирма је на десетом месту. Седиште јој је у Милваукееју, ВИ. Има годишњи приход од 568 милиона долара, а у његових 90 канцеларија широм земље ради 3223 људи. Ова фирма се фокусира на синергије спајања и интеграцију спајања, што је помогло фирми да расте и остварује веће приходе.