Комплетан водич за ЦФА Цларитас инвестициони сертификат | ВСМ

Уверење о улагању ЦФА Цларитас

Цларитас® Програм је мало непознат. Али да бисте увидјели овај преглед, погледајте следеће статистике -

  • Да ли сте икада замислили да можете добити сертификат светске класе само улагањем 100 сати? Ако не, пробајте Цларитас, разумели бисте.
  • Из анкете кандидата утврђено је да је 76% свих ученика који су се бавили Цларитасом то учинило јер нису знали ниједан други пут за изградњу својих вештина за тако кратко време.
  • Иста анкета међу кандидатима споменула је да је то учинило 24% студената који су се бавили Цларитасом јер су знали да Цларитас може побољшати свој графички приказ каријере и пружити боље изгледе.
  • Скоро 6.480 ученика већ се онесвестило из Цларитаса.
  • За разлику од било ког другог финансијског курса, Цларитас заузима много лакши приступ у студији и нудећи флексибилност својим студентима. Стога је проценат положених много значајнији од осталих финансијских курсева. Откривено је да је више од 85% ученика до сада положило испит Цларитас.
  • Цларитас Програм® не важи само у Европи и САД. Овај програм је такође доступан у земљама Азије у развоју и другим деловима света. Да будем прецизан, Цларитас је заиста глобално признат курс.

Цертификат за инвестирање компаније Цларитас не требају чињенице да би то доказали. Најбољи начин да искусите вредност Цларитаса је да се упишете за програм ако вас занима исти. Али пре него што било шта учините, прочитајте овај чланак. Извадите оловку и папир и ако нађете нешто корисно, запишите.

Уверавамо вас да ако прочитате овај чланак, можда нећете морати никада више читати било који други чланак о Цларитасу, јер овде доносимо све информације и ситнице.

Чланак тече следећим редоследом;

    Почнимо.

    О програму Цларитас


    Цларитасов инвестициони сертификат је помало непознат као и сви други аутсајдери. Није добро познато јер је врло мало људи одвојило време и сазнало шта им је од тога. Али ако то одмах учине, видеће да је толико вредности дато испод 100 сати. На пример, ако можете да учите 4 сата дневно, потребно вам је 25 дана да бисте испунили услове за полагање Цларитас програма® у летећим бојама. Али оно што је лако учинити, лако је не учинити. Прочитајте даље да бисте сазнали више о томе.

    • Улоге: Цларитас је дизајниран за почетнике који желе да расту у домену улагања. Али ако желите да ажурирате своје знање о улагању, нема бољег курса од овог.
    • Испит: Положити Цларитин испит је изузетно лако. Све што треба да урадите је да седите 2 сата и одговорите на 120 питања са више избора. Али не би требало да идете према његовом изгледу. Треба да се потрудите да бисте могли правилно да одговорите на њих. Запамтите, Цларитас Програм® се изводи у оквиру веома познатог и глобално признатог института ЦФА.
    • Датуми испита за Цларитас: Сврха дизајнирања курса попут Цларитаса је пружити својим студентима много већу флексибилност. Стога, ако желите да полажете за Цларитас, све што требате је да положите испит у року од 6 месеци од датума регистрације.
    • Гњидавост: Будући да је обим студије ограничен у програму Цларитас Програм®, није потребно да проучавате више предмета. Мање од 100 сати треба да прођете кроз 7 модула и укупно 20 поглавља (о томе ћемо детаљно разговарати касније).

    Подобност: Најбољи део Цларитиног прегледа је да свако може да приступи испиту. Све што требате је пристојно знање енглеског језика.

    Зашто гонити Цларитас?


    ЦФА Цларитас инвестициони сертификат је курс који би требало да проводи свако ко жели да има основно знање из домена у инвестирању. Ако желите да започнете са анализом инвестиција и не знате одакле да почнете, Цларитас је најбоље место за почетак. Али не бирајте Цларитас јер ми то кажемо. Требали бисте имати и своје разлоге. На почетку смо пружили статистику зашто су се студенти придружили програму Цларитас®. Овде ћемо представити целу статистику, тако да можете добити светло водича.

    • Знање у било ком домену је важан део. Тако је из анкете кандидата урађене о кандидатима који су се придружили програму ЦФА Цларитас утврђено да се 76% кандидата придружило због развијања знања.
    • Ако држите курс и то нема никакво глобално признање, да ли би то дуго било релевантно за вашу индустрију? Сложили бисте се да неће. 43% кандидата рекло је да се придружило курсу због глобалног препознавања овог курса.
    • Сви нису директно повезани са инвестицијама, али људи који су индиректно повезани са доменом могу такође добити погодност ЦФА Цларитаса. 30% кандидата који су се придружили програму Цларитас рекло је да су се придружили да би повећали своје поверење у домен на којем тренутно раде.
    • 27% кандидата је желело да им глобална мрежа помогне у расту и повећању њихове вредности на тржишту. Тако су се придружили програму Цларитас®.
    • Изненађујуће је видети да се само 24% оних који су желели да побољшају каријеру придружило програму Цларитас®.

    Ваш разлог тражења може бити другачији од горе наведеног. Али да видимо шта водеће компаније кажу о програму Цларитас®.

    Шта водеће компаније имају да кажу о Цларитасу?


    ЦФА Цларитас је потпуно нови курс који је покренут 20. маја 2013. на 66. годишњој конференцији ЦФА института у Сингапуру. Али ипак, многе компаније иду на овај курс да би разумеле све о улагању. Студенти се и даље питају о могућностима посла за ЦФА Цларитас. Погледајмо шта 3 најбоље компаније имају да кажу о програму Цларитас®.

    • Авива инвеститор: За курс Цларитас Пилот одабран је тим запослених. Поменули су да је то добар курс за повећање професионалног кредибилитета ако сте некако везани за улоге којима требате да подржите улагање у домену људских ресурса, правних послова, пословања и финансија. То сигурно није курс који ће достићи стандард ЦФА, али добар курс који треба започети у оквиру инвестиције, приметили су.
    • БлацкРоцк: Тим из БлацкРоцк-а такође је учествовао у пилот курсу. Они сматрају да се мало разликује од онога што су запослени у Авиви споменули. Рекли су да је похађање тог курса побољшало њихову унутрашњу комуникацију и дало им перспективу о томе како се њихове улоге уклапају у читав спектар функција у организацији. Споменули су да је Цларитас прикладнији за мала предузећа која своја величанствена основна знања могу користити у инвестирању.
    • Правно и опште управљање инвестицијама: Стручњак у ЛГИМ-у приметио је да је Цларитас курс који шири нечију перспективу ка разумевању места у улози посла. Рекао је да је то посебно ефикасно за људе који се придружују организацијама као шегрти или нови дипломци.

    Формат програма Цларитас


    Из горње дискусије сте схватили да је Цларитас програм који захтева 100 сати учења. Али можда се питате шта тачно треба да проучите и како би то било релевантно за ваш постојећи домен посла. У овом одељку ћемо говорити о сваком модулу кроз који треба да прођете и даћемо кратак преглед сваког модула. Касније ћемо говорити о сваком поглављу обухваћеном сваким модулом.

    Добићете материјале за проучавање, а сва питања долазиће из материјала које ће пружити ЦФА институт.

    За испит је све што треба да урадите је да положите 2 сата испита и одговорите на 120 питања са вишеструким избором.

    Модул програма Цларитас


    Постоји укупно седам модула које требате покрити у оквиру програма Цларитас Програм®. Погледајмо то један по један.

    • Модул 1: Преглед индустрије

    У овом модулу ћете разумети како инвестиција функционише у послу - од школа до болница. Схватићете како ћете моћи да помогнете људима да штеде за будућност, као и да финансирате своја предузећа из снова. Основна сврха овог модула је да вас научи хеликоптерском погледу на инвестиције у оквиру етичке надлежности.

    • Модул 2: Етика и прописи

    Овај модул говори о основама улагања. Како бисте дошли по клијента - добијањем његовог новца или зарађивањем његовог поверења, репутације и самопоуздања? У овом модулу ћете имати потпун доказ оријентисаног на купца.

    • Модул 3: Улази и алати

    Како се посао одвија? Како се економска перспектива пословања одвија на микро, макро и глобалном нивоу? У овом модулу ћете научити како се бавити економским аспектом пословања и бавити се њиме, а такође ћете стећи и широку слику свих предузећа заједно.

    • Модул 4: Инвестициони инструменти

    Овде улазите у дубину инвестиционих инструмената. Како бисте користили опције за инвестирање? Како бисте инвестирали у основне акције у обвезнице за специјализоване инвестиционе инструменте попут некретнина и деривата, научићете у овом модулу.

    • Модул 5: Структура индустрије

    Како индустрија помаже обликовању инвестиционих одлука које доносимо свакодневно? Научићете о актерима у индустрији који вам помажу у улагањима, као и о различитим тржиштима на којима се инвестиције дешавају.

    • Модул 6: Служење потребама клијента

    Учење о инвестицијама своди се на задовољавање потреба клијената и њихово решавање. У овом модулу ћете упознати клијенте кроз детаље како бисте им могли боље служити.

    • Модул 7: Индустријске контроле

    Требало би да постоје истовремене мере за контролу и систематизацију инвестиција. У овом модулу ћете сазнати све контроле и системе који осигуравају несметано одвијање инвестиција како бисте клијентима могли боље служити.

    Ови модули су правилно дизајнирани тако да можете стећи цео увид у то како свет улагања функционише. Копајмо дубоко и погледајмо укратко свако поглавље да бисмо га боље разумели.

    Истакнути курикулум Цларитаса


    Модул 1 -

    • Поглавље 1 - Инвестициона индустрија: поглед одозго надоле

    [Замислите да свет улагања посматрате из хеликоптера. Упознаћете се са финансијским услугама, врстама, инвестиционом индустријом и економским снагама које диктирају целокупне функције индустрије.]

    Модул 2 -

    • Поглавље 2 - Етика и професионалност у инвестирању

    [Научићете о потреби етике у свету улагања и моћи ћете да идентификујете обавезе и оквир за доношење етичких одлука.]

    • Поглавље 3 - Прописи

    [Упознаћете се са прописима, циљевима прописа, као и са поштовањем.]

    Модул 3 -

    • Поглавље 4 - Микроекономија

    [Научићете основне економије, поделе, потражњу и понуду, равнотежу на тржишту, функције производње и трошкова, цене и како тржишне структуре утичу на инвестиције.]

    • Поглавље 5 - Макроекономија

    [Након читања овог поглавља могли бисте да разумете економске показатеље, потребу за макроекономским разматрањем, компоненте БДП-а, економске показатеље, пословне циклусе и монетарне и фискалне политике.]

    • Поглавље 6 - Економија међународне трговине

    [Научићете о увозу, извозу, платном билансу и многим специјализованим дефиницијама међународне трговине.]

    • Поглавље 7 - Финансијски извештаји

    [Научити видети и разумети финансијске извештаје је одлична вештина. Научићете како да видите биланс стања, пробни биланс и како да повежете две цифре анализом односа. Такође ћете научити о извештају о новчаном току.]

    • Поглавље 8 - Квантитативни појмови

    [Упознаћете глатку финансијску концепцију. Од временске вредности новца до тумачења корелације, могли бисте да упознате сваки основни концепт финансија из овог поглавља.]

    Модул 4 -

    • Поглавље 9 - Дужничке хартије од вредности

    [Од процене дисконтованог новчаног тока до обвезница, од ризика улагања у дужничке хартије од вредности до кредитног спреда, научићете много из овог поглавља.]

    • Поглавље 10 - Власничке хартије од вредности

    [У овом поглављу ћете научити о капиталу и упоредној анализи између власничких и дужничких хартија од вредности.]

    • Поглавље 11 - Деривати

    [Упознаћете све о изведеницама и стећи ћете добро разумевање форварда, фјучерса, свопова и опција.]

    • Поглавље 12 - Алтернативне инвестиције

    [О инвестицијама у приватни капитал, улагањима у некретнине и робним улагањима сазнаћете из овог поглавља.]

    Модул 5 -

    • Поглавље 13 - Структура инвестиционе индустрије

    [Научићете о управљању инвестицијама и информационим услугама о улагањима, а такође ћете стећи увид у брокере и дилере.]

    • Поглавље 14 - Инвестициона средства

    [Упознаћете се са хеџ фондовима, узајамним фондовима и управљаним рачунима.]

    • Поглавље 15 - Функционисање финансијских тржишта

    [Схватићете разлику између примарног и секундарног тржишта; такође ћете знати о приватним пласманима, јавним понудама и правим питањима.]

    Модул 6 -

    • Поглавље 16 - Инвеститори и њихове потребе

    [Упознаћете различите врсте и њихове различите потребе и како структурирати инвестициону политику за задовољавање потреба клијената.]

    • Поглавље 17 - Управљање инвестицијама

    [Научићете о систематском и специфичном ризику, као и о инвестиционим циљевима и ограничењима.]

    Модул 7 -

    • Поглавље 18 - Управљање ризиком

    [Научићете све о ризику у инвестицијама и како га ублажити и управљати њиме.]

    • Поглавље 19 - Процена учинка

    [Ово поглавље ће вас научити процесу процене учинка и како мерити учинак помоћу различитих метода и алата. Такође ћете научити концепт алфа и употребе приписивања перформанси.]

    • Поглавље 20 - Документација инвестиционе индустрије

    [Након што све научите, ово поглавље је посебно осмишљено да вас научи о документацији и како се управља документима.]

    Пондери / расподела програма Цларитас


    ЦФА институт каже да морате да учите 100 сати да бисте могли да очистите Цларитас Програм®. Али да бисте сваком модулу могли дати пропорционалну важност, морате знати како се врши анализа. Ево процента тежине датог сваком модулу.

    Извор чињеница: Институт ЦФА

    Треба да дате већи значај модулима 3, 4, 5 и 7. Затим долази модул 2 и на крају модули 1 и 6 по редоследу важности.

    Накнаде за програм Цларитас


    Ако упоредите накнаде било ког другог глобалног курса са накнадама Цларитаса, сасвим сигурно, накнаде су разумне. За појединачну регистрацију потребно је да платите 685 америчких долара што укључује накнаду за регистрацију испита, сав студијски материјал (мобилна студијска апликација, е-књига, планер студије, питања за преглед поглавља, модулни тестови и лажни испит) и једно полагање испита.

    • Добићете разуман попуст када платите таксе на велико.
    • За ваучере од 25 до 99 накнаде би износиле по 635 америчких долара.
    • За ваучере од 100 до 249 треба да платите по 585 америчких долара.
    • За 250 или више морали бисте платити по 485 америчких долара.

    Резултати Цларитасовог испита и пролазне цене


    • Програм Цларитас започео је пре само 2,5 године. До 1. јула 2015. године 6400 кандидата је приступило тесту, од чега је 85% кандидата положило испит.
    • Након што завршите испит, на екрану ћете добити обавештење „положио је“ или „није положио“. У року од 5 дана након испита, добићете званичну е-пошту у којој се наводи да ли сте положили или нисте положили испит.
    • Ако положите испит, сертификат ћете добити у року од 4-6 недеља.
    • Ако не прођете, институт ће вам понудити информације о томе како сте се показали у сваком модулу како бисте могли да се побољшате у следећем покушају.
    • Ако не положите испит, мораћете поново да платите регистрацију. Можете полагати испит 3 пута током наредних 12 месеци. Али максимални покушаји за Цларитас Програм® су ограничени на 5 пута у животу.

    Цларитасов материјал за проучавање


    Цларитасов материјал за учење обезбеђује ЦФА институт. Све што треба да урадите је да зароните и уложите поприлично времена сваког дана да бисте се припремили за испит.

    Стратегије за усвајање програма Цларитас


    Сада, пошто је ЦФА Институт напоменуо да за испит треба да учите 100 сати, општа је тенденција да се полаже само 100 сати или мање. Да бисте били сигурни да ћете дефинитивно положити испит у првом покушају, то је да учите боље и учите више од почетка. Ево плана.

    • Добићете планера студије заједно са материјалом за учење који пружа ЦФА Институт. Добро га искористите.
    • Добићете 180 дана да учите за Цларитас. Дакле, сваки дан ако учите макар један сат, моћи ћете да учите најмање 180 сати.
    • Ако желите да положите испит у првом покушају, боље је да учите најмање 200 сати. Првих 100 сати треба уложити у читање свих поглавља. Следећих 50 сати било би уложено у прву ревизију. А последњих 50 сати било би подељено на другу ревизију и покушај лажних тестова.
    • Ако сте искрени студент, могли бисте врло лако да разбијете Цларитас Програм®.

    Питате се која је разлика између Цларитас програма и ЦФА прегледа, можда ћете погледати ово детаљно поређење ЦФА и Цларитаса.

    Закључак


    Желим вам сву срећу за ваш Цларитас Програм®. Запамтите, може вам додати огромну вредност ако искрено учите и приступите испиту са правом припремом. Из наведеног можемо закључити да Цларитас није за свакога. Људи који желе дубље знање о улагањима требало би да се одлуче за ИМЦ (Цертификат о управљању инвестицијама) или ЦФА. Али ако ви подржавате инвестиционе улоге, Цларитас је савршен курс за почетак.