Повер БИ вс ССРС | 13 најбољих разлика (са Инфографиком)

Разлика између Повер БИ и ССРС

ССРС и би би оба генеришу софтвере за извештаје, али постоје неке велике разлике између њих двоје, у ССРС-у извештаји садрже више ручних интервенција и много ручних корака који захтевају време и чине га ужурбаним за корисника, међутим у снази би исте функције биле доступне клик на дугме.

Повер БИ је СааС алат за визуелизацију података и аналитички алат за анализу података и добијање увида у податке и поседује врло једноставне функције и алате, док је ССРС, што значи „СКЛ Сервер Репортинг Сервицес“, потпуно извештавање засновано на серверу. алат који нам помаже да пружимо податке и из њих направимо детаљан извештај. У овом чланку ћемо детаљно размотрити кључне разлике између Повер БИ-а и ССРС-а -

Повер БИ вс ССРС Инфограпхицс

Кључне разлике

Кључне разлике између услуга извештавања Повер БИ и СКЛ сервера су следеће -

# 1 - Једноставно за употребу

Ово је једно од кључних подручја на које треба обратити пажњу. Повер БИ је тако усер-фриендли алат са само повлачењем и испуштањем поља да бисмо могли створити извештаје и увиде. ССРС није тако једноставан за употребу, јер морате имати вештине кодирања да бисте се заиста поиграли са извештајима у ССРС-у.

# 2 - Руковање подацима

У верзији Повер БИ бесплатне радне површине можемо да обрађујемо до 1 ГБ података по кориснику, а у плаћеној верзији можемо да радимо до 10 ГБ. Ако подаци иду и даље од овога, треба да их добијемо из алата заснованих на облаку, попут АЗУРЕ.

Али услуге извештавања СКЛ сервера. може без проблема да обрађује велику количину података, али морате имати на уму да овај алат кошта по основу организационе структуре.

Упоредна табела

ПредметиПовер БИССРС
Трошкови за стицањеПовер БИ је бесплатна верзија за десктоп софтвер и за Про и Премиум услуге које морамо платити да бисмо их стекли.ССРС је потпуно плаћени уређај.
ИсторијаПовер БИ је најновији производ компаније Мицрософт и покренут 2013. године.ССРС је много старији производ који је доступан од 2004. године.
Базе клијенатаПовер БИ је СааС алат, тако да купац може преузети бесплатну верзију за радну површину и одмах радити, тако да има велику количину корисничке базе.ССРС није најпопуларнији као Повер БИ, па база купаца није довољно јака.
Потреба сатаМноги од савремених корисника не ослањају се на алатку за визуелизацију засновану на серверу, па је Повер БИ сат времена потребан за изградњу контролних табли.ССРС је алатка заснована на серверу, па захтева добро подмазане програмере да би на томе функционисали.
ЛиценцирањеЛиценцирање Повер БИ-а потребно је само за Про и Премиум услуге.ССРС више издања захтева трошкове за добијање лиценце.
Ажурирања у реалном временуПовер БИ сваког месеца добија најновије исправке у новом издању Мицрософта.ССРС добија ажурирања сваких неколико година.
Тип податакаПовер БИ може да обрађује било који тип података.ССРС може да обрађује само структуриране и полуструктуриране типове података.
Извори податакаПовер БИ може дохватити податке са било ког места који нису доступни помоћу алата заснованог на ССРС серверу.ССРС може да преузима податке само из СКЛ Сервера, СКЛ Дата Варехоусе-а и СКЛ Сервер Аналисис Сервицес.
Врста употребеПовер БИ могу да користе они људи који желе да објављују извештаје како у облаку тако и у основи сервера.ССРС може да производи само извештаје засноване на серверу.
ПогодностПовер БИ се може користити кроз радне површине, сервере, веб и мобилне апликације.ССРС-у се може приступити само на вебу и у радном подручју.
Алат за технологијуПовер БИ је савремена технолошка алатка, извор ХТМЛ 5 и СааС заснован на облаку.ССРС је стари технолошки алат заснован на алатки за визуелизацију предузећа.
Усер-Фриендли НатуреПовер БИ се може користити као алат за превлачење и испуштање за стварање визуелизација захваљујући богатим графичким алатима за визуелно приказивањеССРС није тако богат у графичком и визуелном погледу, али има врло добру функцију детаљног анализирања.
ИмплементацијаИмплементација Повер БИ-а је много лакша у поређењу са ССРС-ом.Имплементација ССРС-а је сложена и захтева пролазак многих сложених процедура.

Закључак

Избор је врло једноставан, ако нисте програмер или сте из техничке позадине, врло је тешко сварити ССРС језик кодирања, па боље одаберите Повер БИ захваљујући једноставним опцијама превлачења и испуштања. Повер БИ може пружити богату графику и визуелизацију, тако да ако нисте програмер, ваш избор је увек Повер БИ.