Банке на Британским Девичанским острвима | Водич кроз 7 најбољих банака на Британским Девичанским острвима

Преглед банака на Британским Девичанским острвима

Чак и ако су Британска Девичанска острва зависна територија Уједињеног Краљевства, ипак је то један од најстабилнијих региона на Карибима. Ако упоредимо БДП пер цапита овог острва, видели бисмо да ово има највећи БДП пер цапита у целом региону.

Будући да је оснивање банака на офшор територији веома сложено, постоји само неколико банака које би могле да повећају своје присуство на Британским Девичанским острвима. Са тим стварима треба руковати паметно, нпр. билатерално кредитирање, структурирано финансирање, аквизиције и финансирање имовине, реструктурирање дуга итд.

Поред тога, не постоје оцене банака смештених на Британским Девичанским острвима, јер је то зависна територија. Али банке су добро капитализоване и имају довољно ликвидности да опслужују локалне купце.

Структура банака на Британским Девичанским острвима

Као што је раније поменуто, врло је сложено и тешко је формирати финансијску институцију. Због тога је број банака и финансијских институција мањи.

На Британским Девичанским острвима послује само шест комерцијалних банака. Постоји још једна банка која постоји на острвима, али је проглашена ограниченом од 2012. године.

Од 1980. године, офшор банкарство је дошло на Британска Девичанска острва. Одељење за банкарске и фидуцијарне услуге БВИ контролише и регулише банке овде и осигурава да се банке придржавају домаћих закона и регулаторних стандарда.

Врхунска банка на Британским Девичанским острвима

Размотримо детаљно главне банке на Британским Девичанским острвима -

# 1. Национална банка Девичанских острва:

Ово је једна од најзначајнијих комерцијалних водећих банака на Британским Девичанским острвима. Ова банка је основана 1974. године, пре око 43 године. Раније је била позната као Развојна банка Виргин Исландс Лимитед. Инкорпорирано је на Британска Девичанска острва према Закону о компанијама, кап. 285. 28. фебруара 2007. банке су промениле име из Развојна банка Девичанских острва у Национална банка Девичанских острва. Како је банка свој фокус променила са развојне на комерцијалну банку, приступ банке се такође променио након 2007. Ова банка је у потпуности у власништву владе Британских Девичанских острва (3). Пружа зајмове рибарима и локалним пољопривредницима. То је комерцијална банка са пуном услугом која нуди локалне банкарске производе и услуге за пословно банкарство и банкарство са становништвом.

# 2. ФирстЦариббеан Интернатионал Банк (Цаиман) Лтд.:

Ово је још једна велика комерцијална водећа банка на Британским Девичанским острвима. Ова банка је подружница Фирст Цариббеан Интернатионал Банк Лимитед. Ово је установљено 2001. године, пре само 16 година. Сједиште ове банке сједиште је у Георгетовну. Банка је запослила око 2700 људи, што је прилично велико у поређењу са другим банкама на Британским Девичанским острвима. На крају 2016. године, укупна актива коју је стекла ова банка износила је 11 милијарди америчких долара. Исте године нето добит ове банке износила је око 143 милиона америчких долара. Има огромно присуство на територији. Послује кроз 7 канцеларија, 22 банкарска центра и 59 филијала на 17 регионалних тржишта. Будући да је комерцијална банка, она пружа читав спектар финансијских производа и услуга у банкарству са становништвом, управљању богатством, инвестиционом банкарству, трезору, корпоративном банкарству и продаји и трговини.

# 3. ВП банка (Британска Девичанска острва) Лтд .:

Ово је такође још једна истакнута комерцијална банка на Британским Девичанским острвима. Упоредно, ова банка је помало стара; основана је 1956. године, пре око 61 годину. Сједиште ове банке налази се у Тортоли. Запослило је око 800 запослених да опслужују локалне купце. На крају 2016. године, укупна актива коју је стекла ова банка износила је 12 милијарди америчких долара. Исте године нето добит ове банке износила је око 61 милион америчких долара. ВП Банк (Британска Девичанска острва) Лтд. је подружница компаније ВП Банк Гроуп. ВП Банк Гроуп је једна од највећих банака у Лихтенштајну. Ова група има огромно присуство на још шест локација широм света - у Швајцарској, Сингапуру, Луксембургу, Русији, Британским Девичанским острвима и Хонг Конгу. Фокус ове банке је на управљању имовином и приватном банкарству.

# 4. Банцо Популар де Порторико:

Ово је једна од најстаријих банака међу свим. Ова врхунска банка на Британским Девичанским острвима основана је пре око 100 година. Сједиште ове банке налази се у Тортоли. Ова банка пружа услуге локалним купцима Британских Девичанских острва, као и купцима Порторика и Сједињених Држава. Тип купаца којима пружају услуге су финансијске институције, правна и приватна лица. Пружа услуге попут пословног банкарства, банкарства на мало и фидуцијарне услуге локалним и страним купцима. На крају 2016. године, укупна актива коју је стекла ова банка износила је 39 милијарди америчких долара. Исте године нето добит ове банке износила је око 212 милиона америчких долара.

# 5. Сцотиабанк (Британска Девичанска острва) Лтд .:

Ова банка је још једно име које се може поменути међу свим банкама на Британским Девичанским острвима. Сцотиабанк је подружница канадске банке Нова Сцотиа. Банка Нове Шкотске је једна од водећих банака која опслужује клијенте у Латинској Америци, Централној Америци, Карибима и Северној Америци. Сједиште компаније Сцотиабанк (Британска Дјевичанска острва) Лтд. налази се у Тортоли. Ова зависна банка пружа читав спектар финансијских производа и услуга попут корпоративног банкарства, банкарства са становништвом, приватног банкарства и услуга управљања богатством (5). На крају 2016. године, укупна актива коју је стекла ова банка износила је 914 милијарди америчких долара. Исте године нето добит ове банке износила је око 7213 милиона америчких долара.

# 6. Прва банка ВИ:

Ова банка на Британским Девичанским острвима основана је 1984. године, пре око 33 године. Сједиште Прве банке ВИ налази се у Тортоли. Осим што служи локалним купцима Британских Девичанских острва, Фирст Банк ВИ такође служи купцима Порторика и Сједињених Држава. Нуди читав спектар производа и услуга попут пословног банкарства, банкарства са становништвом и производа и услуга осигурања. На крају 2016. године, укупна актива коју је стекла ова банка износила је 12 милијарди америчких долара. Исте године нето добит ове банке износила је око 93 милиона америчких долара.

# 7. Еаст Асиа Финанциал Холдинг (БВИ) Лтд .:

Еаст Асиа Финанциал Холдинг (БВИ) Лтд. делује као подружница Банке Источне Азије Лтд. Основана је 2008. године, пре око 9 година. Постојање Источноазијског финансијског холдинга (БВИ) резултат је стицања компанија АТЦ Трустеес Лимитед и Цариббеан Цорпорате Сервицес Лимитед 2009. године.