Етхереум вс Литецоин | Коју крипто валуту одабрати?

Разлика између Етхереум и Литецоин

Етхереумје отворена блоцкцхаин платформа отвореног типа која функционише на основу бројних систематских прорачуна алгоритама где се Етером (функционише функционална валута) тргује док Литецоин је измишљен као крипто валута са намером да покрене лагане трансакције између страна и да уклони присуство нејасноћа и повећа ефикасност и то такође по нижој стопи.

Ако сте икада инвестирали на берзи, знали бисте колико је важно диверзификовати. Слично је и када се одлучите за улагање у крипто валуте. Будући да на тржишту криптовалута постоји велика нестабилност, паметније је диверзификовати своју корпу. Да бисте диверзификовали своју корпу, морате знати у коју крипто валуту треба инвестирати.

Етхереум вс Литецоин Инфограпхицс

Да видимо главне разлике између Етхереум-а и Литецоин-а.

Кључне разлике

  • Етхереум је сасвим нова платформа. Настао је 2015. године. С друге стране, Литецоин је настао након Битцоин-а, 2011. године.
  • Етхереум је платформа. Етер је крипто валута. Литецоин је, с друге стране, крипто валута. Изграђен је на блоцкцхаин технологији.
  • Најбољи део Етхереума су његови паметни уговори који помажу да се етер трансакције одвијају природно. Литецоин није паметнији као паметни уговори.
  • У случају Литецоин, постоји ограничење. Ограничење је 84 милиона токена. То значи да у одређеном тренутку у блиској будућности не би било нових Литецоин-а. С друге стране, за Етер нема ограничења. Копао би се на неодређено време. Дакле, ево велике разлике између Литецоин и Етра - то је „оскудица“.
  • Просечна накнада за трансакцију за сваку трансакцију у Етхереуму је 0,85 УСД. С друге стране, просечна накнада за трансакцију за сваку трансакцију за Литецоин је оскудна, тј. Само 0,04 УСД по трансакцији (много мање од провизије за трансакцију Етхереума).
  • Време блокаде за сваку од ових крипто валута је такође различито. За Етер, време блокаде је само 15 секунди. То значи да у року од једног минута можете потврдити више трансакција. С друге стране, време блокаде Литецоин-а је прилично веће од етра, тј. 2 минута 19 секунди. Иако је Литецоин скоро четири пута бржи од Битцоина.

Етхереум вс Литецоин Упоредна табела

Основа за поређењеЕтхереумЛитецоин
Година када је створена20152011
Како то радиЕтхереум је блоцкцхаин платформа. Етер је крипто валута коју је креирала Етхереум блоцкцхаин платформа. Јединствена карактеристика Етхереума је функционалност паметног уговора.Литецоин је створен по угледу на Битцоин. Али то је боље од Битцоин-а у накнадама за трансакције и блокирању времена. Литецоин је пеер-то-пеер крипто валута која помаже у преносу кованица без икаквог централног ауторитета.
Накнаде за трансакцијеПросечна провизија за трансакције Етхереума је већа, износи око 0,85 УСД по трансакцији.Просечна трансакција Литецоин-а је оскудна, износи око 0,04 УСД по трансакцији.
Блокирај времеВреме блокаде Етхереума је прилично мало, тј. Само 15 секунди.Време блока Литецоин-а је брже од Битцоин-а, али много спорије од Етхереума, тј. 2 минута 19 секунди.
ЛимитТренутно Етхереум нема ограничења, што значи да нема „оскудице“.Литецоин има максимално ограничење од 84 милиона кованица.
ПаметнијеТо је нешто паметније од Литецоин; јер Етхереум платформа помаже да се етер трансакције одвијају природно. Због тога их називамо „паметним уговорима“.Литецоин нема такву функционалност.

Закључак

Сад је питање који бисте изабрали међу ово двоје? Одговор је оба. Свака од њих има предности и недостатке. И то вам може пружити одређене предности.

Да бисте умањили ризик од губитка свих, боље је да у своју корпу ставите више јаја. То ће учинити вашу инвестицију сигурнијом, смањити ризике и повећати шансе за бољи повраћај у блиској будућности.