Банке на Кајманским острвима | Списак 10 најбољих банака на Кајманским острвима

Преглед банака на Кајманским острвима

Према Мооди’с Инвесторс Сервице-у, банкарски систем на Кајманским острвима је прилично стабилан. Иза тога постоји неколико разлога -

  • Институционални оквир и здраве макроекономске политике омогућавају да економија Кајманских острва остане стабилна.
  • Терет дуга владе је релативно нижи.
  • Приход по глави становника је прилично висок што спречава Кајманска острва од било каквих временских шокова.
  • Фискални надзор Велике Британије такође је одржао Кајманска острва здравим у економским питањима.

С обзиром на то да су приходи прилично високи, а дуг млак, очекује се да ће рејтинг Мооди'с Инвесторс Сервице-а остати сличан и у блиској будућности.

Структура банака на Кајманским острвима

На Кајманским острвима постоји укупно 158 банака. Од овог огромног броја банака, већина банака су подружнице страних банака. Кајманска острва се такође сматрају једним од водећих финансијских центара у свету. Отприлике 80 милијарди америчких долара депонују се преко банака на Кајманским острвима.

Монетарна управа Кајманских острва издаје углавном следеће лиценце (у погледу банкарства) према Закону о банкама и повереничким компанијама -

  • Лиценца за банкарство „А категорије“: Ова лиценца омогућава банкама да послују на локалним и међународним територијама. У исто време, ове банке имају право да пружају услуге локалним и међународним клијентима. Само 11 банака је добило дозволу за банкарство „А категорије“ на Кајманским острвима.
  • Лиценца за банкарство категорије Б: Ова лиценца омогућава банкама да пружају међународне банкарске услуге само нерезидентима територије, а домаће банкарске услуге нуде само резидентима територије. Осталим банкама (око 147 банака) нуди се дозвола за банкарство категорије Б.

Списак 10 најбољих банака на Кајманским острвима

  1. Кајманска национална банка
  2. Цаинвест банка и Труст Лимитед
  3. Меррилл Линцх Банк анд Труст Цомпани (Цаиман) Лтд.
  4. Фиделити Банк (Цаиман) Лтд
  5. Алекандриа Банцорп Лтд.
  6. Тридент Труст Цомпани (Цаиман) Лтд.
  7. Алхамбра Банк & Труст Лтд.
  8. ВБТ Банк & Труст Лтд.
  9. Сацквилле Банк анд Труст Цомпани Лтд.
  10. Куеенсгате Банк анд Труст Цомпани Лтд.

Погледајмо сваку од њих детаљно -

# 1. Кајманска национална банка

Кајманска национална банка добила је дозволу за банкарство „Категорије А“. Основана је 1974. године, пре око 43 године. На крају 2016. године укупна актива коју је стекла Кајманска народна банка износила је 1337 милиона америчких долара. Исте године укупан приход банке износио је 62,46 милиона америчких долара. Пружа финансијске производе и услуге попут инвестиционих услуга, интернет банкарства, водећих банака и управљања фондовима. Сједиште ове банке налази се на Великом Кајману.

# 2. Цаинвест банка и Труст Лимитед

Ово је релативно нова банка на Кајманским острвима. Добио је дозволу за банкарство „А категорије“. 1994. године ова банка је купила Интертруст Банк (Цаиман) Лимитед и створена је Цаинвест Интернатионал Банк Лимитед. Касније, 2015. године, име је промењено у Цаинвест Банк и Труст Лимитед. Сједиште ове банке налази се у Џорџтауну. Ова банка пружа приватно банкарство и инвестиционе производе и услуге локалним и међународним купцима. Такође су присутни у Бразилу, Уругвају и Аргентини.

# 3. Меррилл Линцх Банк анд Труст Цомпани (Цаиман) Лтд.

Добио је дозволу за банкарство „А категорије“. Ова банка је популарна за вођење послова у банкарству и за питања везана за поверење. Меррилл Линцх Банк анд Труст Цомпани (Цаиман) Лтд. такође помаже подружницама ових поверења (које могу бити појединци високе вредности, корпорације клијенти или финансијске институције итд.). Ова банка такође нуди многе банкарске производе и услуге као што су обезбеђени зајмови, девизне трансакције, депозити физичких лица високе нето вредности итд.

# 4. Фиделити Банк (Цаиман) Лтд.

Такође поседује банкарску дозволу „Категорија А“. Ова банка је основана 1980. године, пре око 37 година. Фиделити Банк (Цаиман) Лтд. је једна од најсвеобухватнијих финансијских институција на Кајманским острвима. Служи свим врстама купаца - од локалних до међународних купаца. Пружа широк спектар финансијских производа и услуга попут осигурања, међународног банкарства итд.

# 5. Алекандриа Банцорп Лтд.

Има лиценцу за банкарство категорије Б. Основана је 1990. године, пре око 27 година. То је једна од најзначајнијих страних банака која се налази на Кајманским острвима. Алекандриа Банцорп Лтд. је једна од те врсте јер страним клијентима може пружити банкарске услуге и услуге повереника. Фокус компаније Алекандриа Банцорп Лтд. је на корпоративним и поверљивим услугама, приватном банкарству и управљању богатством.

# 6. Тридент Труст Цомпани (Цаиман) Лтд.

Тридент Труст Цомпани (Цаиман) Лтд. има лиценцу за банкарство „Б категорије“. Служи углавном рачуноводственим фирмама, брокерским кућама, адвокатским канцеларијама, појединцима са високим нето приходом и другим банкама. Запошљавао је око 800 људи. Има глобални домет и присутно је у Азији, Америци, Африци, Карибима, Блиском Истоку и Европи. Једна је од водећих финансијских институција на Кајманским острвима, а такође нуди и оснивање предузећа, администрацију и фидуцијарне услуге.

# 7. Алхамбра Банк & Труст Лтд.

Ова банка поседује дозволу за банкарство „Б категорије“. Недавно је основан 2014. године, пре само 3 године. Нуди шири спектар финансијских и инвестиционих услуга. Његов главни фокус су појединци високе нето вредности који могу положити огромну суму на рачуне банке. Алхамбра Банк & Труст Лтд. пружа услуге нерезидентима САД-а и они су поставили минимални износ депозита за физичке особе високе нето вредности од милион америчких долара.

# 8. ВБТ Банк & Труст Лтд.

Ова банка има лиценцу за банкарство категорије „Б“. Занимљив је члан берзе Кајманских острва. Подружница је у стопостотном власништву ВБТ Холдингс Лтд. Након стицања Венецредит Интернатионал Банкинг Лтд. 1998. године, ова банка је добила име Венецредит Банк & Труст Лтд. У 2012. години, ова банка је променила име у Венецредит Банк & Труст Лтд ВБТ Банк & Труст Лтд.

# 9. Сацквилле Банк анд Труст Цомпани Лтд.

Ова банка такође има дозволу за банкарство „Б категорије“. Ово је приватна бутик банка. То је једна од вредних бутик банака на Кајманским острвима која пружа фидуцијарне услуге за трустове и корпоративне структуре. Такође нуди стратешка инвестициона решења и старатељске услуге. Такође је независна банка.

# 10. Куеенсгате Банк анд Труст Цомпани Лтд.

Ова банка такође има дозволу за банкарство „Б категорије“. Основана је 1990. године, пре око 27 година. Ова банка је чланица Норвешке Угланд Групе. Главни фокус Куеенсгате Банк анд Труст Цомпани Лтд. је пружање банкарских услуга, инвестиционих фондова, администрације поверења и предузећа и рачуноводства.