Банке у Гуернсеи | Водич кроз 10 најбољих банака на Гернзију

Преглед банака на Гернзију

Говорило се да је Гуернсеи постао међународни финансијски центар само из једног значајног разлога. То је зато што су банке на Гернзију преузеле кључну улогу у развоју Гернзија.

1963. године основана је прва банка на Гернзију. Од тада су основане укупно 24 банке са лиценцом, које својим клијентима нуде прилично разноврсне услуге. Од циљања локалних купаца за задржавање банкарства до привлачења емигрантског тржишта за добијање огромних депозита од високо вредних појединаца.

Од локалних банака до страних банака, Гуернсеи има све. Многе финансијске институције и банке такође пружају инвестиционо банкарство, девизне услуге, управљање фондовима, осигурање, а такође и фидуцијарне услуге.

Структура банака на Гернзију

Банкарски сектор Гуернсеи-а један је од банкарских сектора који се развија у свету. Банке на Гернзију могу се поделити у два значајна сектора -

  • Сектор корпоративног банкарства: Корпоративни банкарски сектор пружа користи трговинским компанијама, а такође и холдинг компанијама. Компаније које улажу и помажу компанијама да инвестирају у праву имовину / инвестиције такође олакшава сектор корпоративног банкарства на Гуернсеиу.
  • Приватни банкарски сектор: Сектор приватног банкарства има за циљ појединце из велике нето вредности из Велике Британије и других страних земаља да прикупе огромне депозите.

Према последњем извештају 2016. године, банке Гуернсеи-а имале су укупну активу од 109 милијарди америчких долара која се састоји од хартија од вредности, аванса, зајмова, инвестиција итд. Укупне обавезе ових банака биле су 154 милијарде америчких долара.

Топ 10 банака на Гернзију

Као што већ знате, на Гернзију постоје 24 банке са лиценцом. У наставку ћемо погледати 10 најбољих банака Гернзија -

# 1. Роиал Банк оф Цанада (Каналска острва) Лимитед:

Ова најбоља банка на Гернзију основана је 1973. године. Ову банку су контролисале две власти - Комисија за финансијске услуге Гернзија на Гернзију и Комисија за финансијске услуге Џерсија из Џерсија. Ова банка је у могућности да прихвата депозите јер је регистрована према Закону о банкарском пословању (Јерсеи) из 1991. године и према Закону о банкарском надзору (Гуернсеи), 1994. Поново служи и у инвестиционом пословању јер је регистрована према Финансијским услугама (Јерсеи) закон, 1998. и Закон о заштити инвеститора (Гуернсеи), 1987.

# 2. АБН АМРО:

Ово је једна од најбољих банака на Гуернсеиу. Укупна имовина коју је АБН АМРО стекао у 2015. години износила је 390,317 милијарди евра. Имовина под управљањем у 2014. години износила је 183,7 милијарди евра. Добит, како је пријављено у 2015. години, износила је 1,924 милијарде евра. А оперативни приход исте године био је 8,455 милијарди евра. АБН АМРО је основан 1991. године, пре 26 година. Седиште јој је у Амстердаму у Холандији, али је сјајно присутно на Гернзију. Овде ради око 22.048 људи.

# 3. Банка Ј. Сафра Сарасин Лимитед, филијала Гуерсеи:

Ова најбоља банка има филијалу на Гернзију. То је приватна компанија и основана је средином 20. Чак и ако је седиште ове банке у Сао Паулу у Бразилу, има сјајну базу клијената и на Гернзију. Овде ради око 30.000 запослених. Јосепх Сафра био је председник читавог конгломерата. Ова банка такође служи клијентима у земљама попут САД-а, Блиског Истока, Европе, Кариба, Латинске Америке и Азије.

# 4. Банк Јулиус Баер & Цо. Лтд. Филијала Гуернсеи:

Ова најбоља банка на Гернзију део је Јулиус Баер Гроуп. У овој групи ради око 5.390 људи. Укупна имовина Јулиуса Баера у 2013. години износила је 72,522 милијарде ЦХФ. Добит исте године износи 188 милиона швајцарских франака. Приход исте године био је прилично запањујући, тј. 2,195 милијарди ЦХФ. Основана је 1890. године, пре око 127 година. Седиште му је у Цириху, Швајцарска. Ово служи као сјајна страна банка на Гернзију.

# 5. Кипарска банка (Каналска острва):

Основана је 1899. године, пре око 118 година. 2016. године пријављено је да овде ради око 4334 људи. Укупна актива коју је Банка Кипра стекла у 2016. години износила је 32,47 милијарди америчких долара. Оперативни приход и приход у истој години износили су 686 милиона америчких долара и 2,69 милијарди америчких долара. Сједиште има у Строволосу, Никозија, Кипар; али има своје присуство и на Каналским острвима.

# 6. Банкуе цантонале ваудоисе, филијала Гернзи:

Ово је швајцарска кантонална банка која има филијалу на Гернзију. Основан је 1845. године, пре скоро 172 године. У Швајцарској ова банка има 74 филијале од 2014. године. Према извештају из 2014. године, 1946 запослених ради у Банкуе цантонале ваудоисе. У 2014. години пријављено је да је укупна актива Банкуе цантонале ваудоисе износила 41.287,66 милиона швајцарских франака. Ова банка је једна од 24 банке које су опслуживале 26 кантона у Швајцарској.

# 7. Барцлаис Банк ПЛЦ, филијала Гернзи:

Била је то једна од најстаријих банака на свету. Основан је 16. новембра 1690, пре скоро 327 година. Седиште јој је у Лондону, Велика Британија. Међутим, има филијалу на Гернзију. Према последњем извештају у 2016. години, овде ради око 129.400 запослених. Укупна имовина у 2016. години износила је 1,213 трилиона фунти. Приход и оперативни приход у истој години износили су 21,451 милијарду фунти, односно 3,230 милијарди фунти. Пружа услуге у банкарству са становништвом, комерцијалном банкарству, инвестиционом банкарству и управљању богатством.

# 8. Буттерфиелд Банк (Гуернсеи) Лимитед:

Званично име ове банке је Тхе Банк оф Н.Т. Буттерфиелд & Сон Лимитед. Ово је банка Бермуда и основана је 1858. године, пре скоро 159 година. Његов главни штаб налази се у Хамилтону, Бермуди. Али има огранак и на Гернзију. Опслужује многа подручја осим Бермуда као што су Бахами, Кајманска острва, Гернзи, Швајцарска и Велика Британија. Наведена је на Бермудској берзи (БСКС).

# 9. Цредит Суиссе АГ (филијала Гуернсеи):

Цредит Суиссе АГ, филијала Гуернсеи служи својим купцима у Гуернсеију као подружница Цредит Суиссе АГ. Основана је 1986. године. Цредит Суиссе АГ, подружница Гуернсеи налази се у луци Ст. Петер, Каналска острва. Пружа углавном три врсте услуга - опште банкарство, приватно банкарство и банкарство путем Интернета. Цредит Суиссе АГ, филијала Гуернсеи, сматра се средством за издавање дуга за Цредит Суиссе АГ.

# 10. Портман (Каналска острва) Лтд .:

Портман (Цханнел Исландс) Лтд. је подружница Портман Буилдинг Социети. Пре тога, ова банка је била подружница Сцарбороугх Буилдинг Социети. Према последњем извештају који смо добили 2016. године, укупна актива коју је стекла ова банка износила је 2.374,9 милијарди америчких долара, а укупан приход у истој години био је 59,836 милиона америчких долара. Нуди углавном две услуге - хипотекарно банкарство и штедно банкарство. Чак и ако опслужује главно подручје Велике Британије, такође опслужује купце Каналских острва и Гернзија.