Списак 9 најбољих књига за ефикасно управљање пројектима

Листа најбољих 9 најбољих књига о управљању пројектима

Управљање пројектом укључује више тимова и особља са различитим компетенцијама да би се посао обавио. Почиње са идентификовањем правог спонзора, постављањем циљева, постављањем распореда, рокова, пројекција буџета и још много тога. Испод је листа књига о управљању пројектима -

  1. Управљање пројектима за незваничног менаџера пројекта (Набавите ову књигу)
  2. Фаст Форвард МБА у управљању пројектима (Набавите ову књигу)
  3. Пробијање интервјуа са премијером (Набавите ову књигу)
  4. Управљање пројектима: Постизање конкурентске предности (Набавите ову књигу)
  5. Управљање грађевинским пројектима (Набавите ову књигу)
  6. Идентификовање и управљање ризиком од пројекта (Набавите ову књигу)
  7. ХБР Водич за управљање пројектима (Набавите ову књигу)
  8. Ефикасно управљање пројектима: традиционално, окретно, екстремно (Набавите ову књигу)
  9. Продуцт Леадерсхип (Набавите ову књигу)

Размотримо детаљно сваку књигу о управљању пројектима, заједно са кључним преузимањима и прегледима.

# 1 - Управљање пројектима за незваничног менаџера пројекта

аутор Кори Когон, Сузетте Блакеморе и Јамес Воод

Приказ књиге

Ова књига нуди стварне и практичне увиде за ефикасно управљање пројектима кроз основе људи и процес управљања пројектима који укључује:

  • Иницијација
  • Планирање
  • Извршење
  • Надгледање / контрола
  • Затварање

Кључне Такеаваис

Ово издање је намењено свим врстама запослених без обзира да ли се труде да организују више пројеката или управљају пројектима без користи тима. Уз ограничена средства и буџет, од запослених се очекује да рутински управљају и координирају различитим пројектима. Квалитет динамичности мора бити синхронизован са управљањем пројектима. Званично звање пројектног менаџера можда у основи није званично звање запосленог, али са извршавањем исправних стратегија које се примењују у датој ситуацији, може се ићи дуг пут и поставити јаке темеље и примери за следовање другима.

Будући да пројекти укључују велике капиталне издатке, а запослени морају да испуњавају више улога, ова књига повезује процес који свако може да користи за пројектни рад, јер је применљив на свим нивоима организације. Једноставан језик водича омогућава људима који нису аматери да се веште у овој области.

<>

2. брзи МБА у управљању пројектима

Ериц Верзух

Приказ књиге

Ово је комплетан водич усмерен ка изузетним и јединственим нивоима управљања пројектима са свеобухватним смерницама према методама, алатима и техникама практичног управљања. Читаоци ће се суочити са најсавременијим идејама и идејама које се испоручују у кратком времену и успостављеним сегментима који се баве уобичајеним питањима управљања. Управљање пројектима је врло сложена улога, јер се од менаџера захтева да се носи са сукобљеним захтевима да би се претворио у јединствену и успешно постигнуту стратегију у датим временским, ресурсним и буџетским ограничењима.

Ова књига учи о осигурању како се сваки корак у управљању пројектима треба несметано изводити:

  • Ефикасна навигација сложеним питањима управљања
  • Овладавање кључним концептима и његова примена у практичном свету
  • Учење из студија случаја које укључују данашње водеће стручњаке
  • Како одржати пројекат на правом путу, на време и у оквиру предвиђеног буџета

Кључне Такеаваис

Управљање пројектом укључује укључивање широког спектра компетенција које се састоје од:

  • Идентификација правог спонзора
  • Појашњење циљева
  • Постављање реалног распореда и пројекције буџета. Ово би се односило на различита одељења, извршне нивое или техничке домене.

Најновије издање укључује модернизоване студије случаја, ажуриране информације за ангажовање заинтересованих страна, управљање променама, ревидиране смернице за коришћење брзих техника и префињени садржај који интегрише тренутне догађаје и трендове у сфери управљања пројектима.

<>

# 3 - Пробијање интервјуа са премијером

аутор Гаиле Лаакманн МцДовелл и Јацкие Баваро

Приказ књиге

Ово је књига о осигурању улоге у управљању производима (ПМ) у оквиру новоосноване или основане технолошке фирме. Читаоци су опремљени разним врстама улога које постоје у компанијама, како би требало да изгледају животописи и пропратна писма премијера и како да изврше разговоре о истим интервјуима. Одређене кључне компоненте књиге су:

  • Улога и функције менаџера производа
  • Разни митови о управљању пројектима и како их превазићи
  • Варирање улога у разним фирмама као што су Гоогле, Аппле, Мицрософт, Фацебоок, Амазон итд.
  • Значај техничког искуства
  • Прелазак са инжењера и дизајнера на менаџера производа
  • Савети и трикови за напредовање у каријери путем питања и одговора успостављених менаџера производа у индустрији
  • Истраживачки радови компаније (производ, стратегија, култура, улога, питања и одговори)
  • Бихевиорална питања
  • Питања за процену
  • Питања о производу (дизајнирање и побољшање)
  • Студија случаја и сценаријска питања

Кључне Такеаваис

Садржи богат ниво информација и пружа нове вештине и технике које ће довести до побољшања индивидуалне праксе, помоћи у уживању у раду и унапређењу каријере. Има малу предрасуду према софтверским производима и компанијама, већина принципа је широко применљива.

<>

# 4 - Управљање пројектима: Постизање конкурентске предности

аутор Јеффреи К. Пинто

Приказ књиге

Ова књига заузима одлучан, пословно оријентисан и савремен приступ учењу и подучавању управљања пројектима. Омогућава баланс тренутне теорије и практичног практичног искуства и истраживања како би понудио читав низ перспектива процеса управљања пројектима. Савремене и свеобухватне студије случаја са детаљном анализом и вежбама нуде читаоцима алате за процену пројеката у реалном времену, опремљујући их вештинама доношења одлука оштрих као бритва.

Кључне Такеаваис

Сматра се добро написаном књигом за увод у уметност управљања пројектима која пружа кохерентан резиме важних концепата и пракси. Искусни професионалци такође могу да користе ову референцу, јер пружа мулти-индустријско разумевање садржаја. Аутор се обраћа теорији управљања пројектима у контексту различитих успешних организација, било да се држе у јавним, приватним или непрофитним фирмама. Концепти су добро објашњени са мноштвом примера и студија случаја уживо који нуде веродостојне и вредне информације. Такође, практичним вежбама истиче важност најновије технологије која се користи у процесу управљања пројектима.

<>

# 5 - Управљање грађевинским пројектима

Фредерицк Гоулд и Нанци Јоице

Приказ књиге

Ова књига ће се бавити свим могућим угловима успешног управљања грађевинским пројектима у садашњем сложеном окружењу. Упознаће све кључне играче у процесу, пролазећи кроз сваку фазу пројекта и представљајући алате за ефикасно управљање пројектима и људима.

Покушава успешно спојити теоријску и практичну стварност са значајем власника, дизајнера и грађевинских професионалаца. Истиче нове технике, технологије, статистику и информације о каријери, укључујући нове приступе сарадњи, испоруци пројеката и фокусира се на континуирано побољшање.

Кључне Такеаваис

Ток ове књиге је изузетно похвално фокусирајући се на:

  • Увод у струку и савремену индустрију
  • Представљање новонасталих трендова, улога, уговорних споразума и могућности
  • Како се усредсредити на пројекат у распону од концепта до заузећа
  • Обраћање улози професионалаца у овој индустрији током пројектовања и ране градње
  • Студенти ће такође стећи знање из савремених алата као што су процена, распоређивање, контроле и повратне информације
  • Табеле и слике са подршком такође представљају и воде водећи професионалци у индустрији

Садржај је једноставан за разумевање и препоручује се студентима у раним фазама каријере уз детаљну анализу и тачност, посебно студентима.

<>

# 6 - Идентификовање и управљање ризиком од пројекта

Аутор Тома Кендрицк ПМП

Приказ књиге

Сви пројекти носе својствени елемент ризика. Иако балансира временска ограничења, техничке недостатке и проблеме са ресурсима, идентификација потенцијалних ризика постаје критична компонента у послу менаџера пројеката.

Описује процес управљања ризиком и пружа успостављене методе планирања ризика на основу пројеката из стварног живота и више практичних примера. Нуди се анализа критичних аспеката, укључујући:

  • Обим пројекта и расположиви ресурси
  • Заказивање
  • Смернице за управљање програмским ризиком
  • Квалитативна и квантитативна анализа ризика
  • Моделирање и симулација пројеката
  • Значајни ризици „који нису пројектни“
  • Коришћење алата за процену ризика на високом нивоу
  • Примена система за праћење и контролу пројеката
  • Исправна документација за сваку врсту ситуације

Кључне Такеаваис

Овај референтни водич нуди разумевање и методе за дефинисање, анализу, евидентирање и ажурирање ризика. Иако су информације усредсређене на ИТ индустрију, методе се на њу могу успешно применити. Пружа једноставно и јасно разумевање како се методе ризика могу применити за управљање било којом врстом ризика, елиминишући тако изненађења и одржавајући пројекте на трагу.

Ова књига о управљању пројектима такође нуди нове „осетљивости на ризик“ са посебним освртом на развој Панамског канала који одражава раст и управљања пројектима и управљања ризицима који се користе од 1850-их. Све у свему, то је потпун, добро структуриран и лак за разумевање водич.

<>

# 7 - ХБР Водич за управљање пројектима

Харвард Бусинесс Ревиев

Приказ књиге

Ово издање које је креирала Харвард Сцхоол оф Манагемент фокусира се на то како постићи циљеве с обзиром на време и буџет. Поред практичног аспекта, циљ мора бити и на самопоуздању и мотивацији. То су изузетно важне карактеристике које морају постојати за континуирано усавршавање.

Без обзира да ли неко управља првим пројектом или импровизује, овај водич ће понудити алате и самопоуздање потребне за дефинисање паметних циљева и њихово постизање за унапређење и обезбеђивање несметаног извођења будућих пројеката.

Кључне Такеаваис

Корисницима ће помоћи у:

  • Изградња јаког и фокусираног тима за постизање жељеног циља уз висок ниво самопоуздања
  • Разбијање главних циљева на управљиве задатке
  • Стварање распореда који осигурава да су сви покретни делови под контролом
  • Континуирано пратите напредак ка жељеним циљевима и осигуравајте да се предузимају корективне мере где год је то потребно.
  • Управљање очекивањима акционара уз помоћ редовне комуникације
  • Неометан завршетак пројекта и процена успеха, као и мерење подручја побољшања.

Садржај је на лако разумљивом језику за руковање великим побољшањима у пројектима, а такође су и основни алати за управљање рутинским задацима.

<>

# 8 - Ефикасно управљање пројектима: традиционално, окретно, екстремно

написао Роберт К. Висоцк

Приказ књиге

Ова свеобухватна књига о управљању пројектима сматрана је стандардом и за професионалце и за академске раднике. Читаоци ће научити приступ управљању пројектима који препознаје пројектно окружење и колико се лако може усвојити.

Кључне Такеаваис

Ова књига је идеална за инструкторе, студенте и активне руководиоце пројеката, јер укључује ажуриране студије случаја и вежбе са детаљном анализом и решењима:

  • Служи као свеобухватан ресурс за практичаре управљања пројектима, инструкторе и студенте.
  • Испитује традиционалне, агилне и екстремне технике управљања пројектима (Модел управљања пројектима; Канбан и Сцрумбан методологије)
  • Укључивање пратеће веб странице са вежбама и решењима, заједно са ПоверПоинт слајдовима за све коришћене табеле и слике
  • Савети за организацију вишеструких тимских пројеката и управљање програмом континуираног унапређења процеса
  • Начини успостављања процеса управљања портфељем пројеката предузећа
  • Како створити практичан модел предузећа заснован на пројекту
  • Стратегије превенције и интервенције за пројекте у невољи
  • Дубинско разумевање процесних група ПМБОК (Управљање пројектима)
  • Технике за бављење сложеним и несигурним пејзажима управљања пројектима.
<>

# 9 - Лидерство производа

аутор Рицхард Банфиелд, Мартин Ерикссон и Нате Валкингсхав

Приказ књиге

Модерна брза технологија захтева паметно управљање производима што је пресудно за одржавање конкурентске предности. Овај проницљив водич нуди интервјуе са скоро 100 водећих менаџера производа широм света, поред искуства аутора у стилу, приступу и другим техникама успешног менаџера производа.

Ова књига је препуна дубоког знања о занатском врху у производњи. Постоји огромна заједница вођа производа који се суочавају са сличним борбама и аутори су успешно изложили своје искуство и повратне информације.

Кључне Такеаваис

Помаже у истраживању:

  • Теме и обрасци успешних лидера и њихових тимова и начин на који се те карактеристике могу постићи.
  • Погодни приступи за вођење производног тима кроз различите фазе као што су старт-уп, емергинг и Ентерприсе фазе развоја компаније.
  • Стратегије и тактике за бављење купцима, агенцијама, партнерима и спољним заинтересованим странама.

Препоручује се свима који су вође производа или желе да разумеју своју улогу, свежију или искуснију у управљању људима и сложеним путоказима производа.

<>

Препоручене књиге

Ово је био водич за Књиге о управљању пројектима. Овде ћемо разговарати о листи 9 најбољих књига о управљању пројектима из којих ћемо стећи стручност. Такође можете погледати ове предложене књиге у наставку -

  • 10 најбољих књига о комуникацији
  • Најбоље књиге о управљању
  • Књиге о вођству
  • Књиге о управљању ризицима
АМАЗОН ПРИДРУЖЕНО ОТКРИВАЊЕ

ВаллСтреетМојо је учесник програма сарадника Амазон Сервицес ЛЛЦ, придруженог програма за оглашавање осмишљеног да обезбеди начин да веб локације зараде од оглашавања и повезивањем са амазон.цом