10 најбољих књига о кредитном истраживању | ВаллстреетМојо

Списак десет најбољих књига о кредитном истраживању

Ако икада пожелите да савладате кредитно истраживање као вештину, нема бољег начина од роњења у најбољим књигама доступним у свету информација. Испод је листа таквих књига о кредитном истраживању -

  1. Основи кредита и кредитне анализе: Корпоративна кредитна анализа(Набавите ову књигу)
  2. Стандард & Поор’с Основи корпоративне кредитне анализе(Набавите ову књигу)
  3. Приручник за кредитне стручњаке(Набавите ову књигу)
  4. Кредитна анализа: Комплетан водич(Набавите ову књигу)
  5. Водич прагматичара за финансирање са полугом: кредитна анализа за обвезнице и банкарски дуг(Набавите ову књигу)
  6. Глобална кредитна анализа(Набавите ову књигу)
  7. Корпоративна кредитна анализа: управљање кредитним ризиком(Набавите ову књигу)
  8. Кредитна анализа обвезница: оквир и студије случаја(Набавите ову књигу)
  9. Кредитна анализа(Набавите ову књигу)
  10. Напредна кредитна анализа(Набавите ову књигу)

Размотримо детаљно сваку књигу о кредитном истраживању, заједно са кључним преузимањима и прегледима.

# 1 - Основи кредита и кредитне анализе: Корпоративна кредитна анализа

аутор Арнолд Зиегел и Ронна Зиегел

Ако желите да разумете основне појмове кредитне анализе, ово је прва књига коју бисте требали прочитати. Погледајмо преглед и најбоље понети.

Приказ књиге

Претпоставимо да немате појма о кредитној анализи. Шта би ти урадио? Прво што морате учинити је да узмете ову књигу и прочитате корице материјала до корица. Аутор је написао књигу не само за људе који имају искуства у тој области, већ посебно за оне који су мало или нимало изложени у послу са кредитном анализом. На само 163 странице објасниће вам све што треба да знате у кредитној анализи на основном нивоу. Ако желите започети било коју књигу за изградњу основа за кредитну анализу, не тражите даље од ове књиге.

Најбоља храна за понети из ове књиге о најбољим кредитним истраживањима

Постоји неколико ствари због којих бисте требали купити ову најбољу књигу о кредитном истраживању -

  • Аутор је био искусан професионалац у истој индустрији што га наводи да схвати вредност кредитне анализе. Стога, он користи врло луцидан језик да објасни основне концепте који такође имају практичне конотације.
  • Ова књига је намењена почетницима и на тај начин додаје огромну вредност људима који су спремни да започну са кредитном анализом.
  • Ова књига је изложила сјајан оквир на којем можете створити своју даљу структуру знања. Каже се да је добра основа основа за изградњу сјајних вештина.
<>

# 2 - Стандард & Поор’с Основи корпоративне кредитне анализе

Блаисе Гангуин и Јохн Биларделло

Ако желите да сазнате више о кредитној анализи након што сте изградили своје темељно знање, то је то.

Приказ књиге

Ако имате мало финансијске проницљивости, ово је књига коју бисте требали прочитати да бисте разумели основе кредитне анализе. Многи људи који су прочитали ову књигу оценили су да им је помогла да разумеју тржиште и како функционише кредитна анализа како би започели посао као кредитни аналитичари. Књига је сређена на посебан начин који можете назвати „приступ одозго према доле“. Почиње са најновијом темом и постепено сажето открива стварност индустрије. Ако желите да своју базу знања градите на кредитној анализи, ово је књига коју бисте требали прочитати.

Најбоља храна за понети из ове књиге о најбољим кредитним истраживањима

Постоји неколико ствари које помажу да се ова књига истакне -

  • Ова књига о врхунским кредитним истраживањима није корисна за почетнике, већ за људе који су професионалци у било којој финансијској области. Систематски ће га научити да сазна оперативну и финансијску снагу зајмопримца.
  • Књига је пуна практичних примера који ће вам помоћи да се повежете са основним концептима, а такође ћете моћи да разумете најновије трендове у индустрији.
  • Ову књигу написали су стручњаци из индустрије који су на терену више од једне деценије.
<>

# 3 - Приручник за кредитне стручњаке

од Цредит Ресеарцх Фоундатион

Ова књига је драгуљ и то је разлог што смо је уврстили на нашу листу најбољих књига о кредитној анализи.

Приказ књиге

Ако желите стално имати приручник о кредитној анализи, ово је књига коју бисте требали одабрати. Ово је стара верзија, али укључује све основе које треба да знате да бисте напредовали у индустрији кредитних истраживања. Ова књига је у великој мери говорила о кредиту, потраживањима и финансијском управљању купаца. Ако се суочите са било којим проблемом у кредитној анализи, враћајте се овој књизи изнова и изнова.

Најбоља храна за понети из ове књиге о најбољим кредитним истраживањима

Три су ствари због којих би ову књигу требало носити око себе -

  • Ова најбоља књига о кредитним истраживањима је врло свеобухватна и врло мало наслова ће вам понудити смернице о кредитном истраживању на таквом нивоу.
  • Ова књига има врло прихватљиве цене; стога ако га желите задржати као референтни водич, не треба да бринете о стављању богатства на коцку.
  • Не само да бисте научили да анализирате кредит; него бисте такође научили како да пишете кредитну политику.
<>

# 4 - Кредитна анализа: Комплетан водич

написао Рогер Х. Хале

Ова књига о врхунским кредитним истраживањима препоручује се свима који би желели прилично често да користе згодан водич током израде својих анализа.

Приказ књиге

Ова књига је издвојила тест времена. Написан је пре 20 година за кредитне професионалце. Читаоци који су годинама поштовали ову књигу напоменули су да је ова књига обавезна за свако пословање које се бави кредитним анализама. Шта још очекујете од једне свеске? Али не очекујте превише од ове књиге, јер у њој нећете добити новије трендове. Ако тражите основе које се нису мењале током година, ово је књига коју не бисте смели пропустити.

Најбоља храна за понети из ове књиге о најбољим кредитним истраживањима

  • Једину ствар која ову књигу одваја од других јесте дубина којом објашњава концепте. Није ни чудо што је ова књига написана пре 20 година, а остала је релевантна и сада.
  • Ову књигу можете лако читати ако желите да постанете самоуки професионалац кредитне анализе. Језик је луцидан и ову књигу можете сами прочитати.
<>

# 5 - Водич прагматичара за финансирање са полугом: кредитна анализа за обвезнице и банкарски дуг

(меке корице) (Примењене корпоративне финансије)

аутор Роберт С.Марама

Ово је књига која ће заувек променити ваш поглед на кредитну анализу. Ово је посебно корисно за кредитне аналитичаре који наводе у обвезницама и банкарском дугу.

Приказ књиге

Ако вам није пријатна књига „без теорије“, ово није права књига за вас. Јер ово је само за људе који траже прагматична решења уместо словесног жаргона и цветних језика! То не значи да је сложен и користан само за људе који имају знање из програмског језика. Не! Ова књига је за вас ако знате како да унесете податке у табелу. И ово такође није нешто за шта бисте се осећали повучено да читате. Ово је минималистички и научили бисте само месо, а не било шта друго. Али ова књига није за вас ако тек почињете. Ако већ знате теорију, ова књига је савршен савезник за све вас.

Најбољи за понети из ове најбоље књиге о кредитним истраживањима

  • Ово је само 288 страница и завршили сте са читањем. Штавише, ова најбоља књига о кредитним истраживањима написана је само да би говорила о стварима које су важне у кредитним анализама за обвезнице и дугове банака.
  • Ова књига је заснована само на практичним примерима и готово без теорија. Тако би практичари који би желели да науче матрицу напредне кредитне анализе то могли да ураде с лакоћом.
  • У поређењу са вредношћу коју ова књига пружа, цена књиге је веома разумна. Читаоци ове књиге напоменули су да је ово књига коју морате прочитати ако желите да напредујете у кредитној анализи. Шта бисте још могли да очекујете од књиге ове величине?
<>

# 6 - Глобална кредитна анализа

написао Давид Стимпсон

Ова књига је стара, али ће вам помоћи да разумете кључне концепте.

Приказ књиге

Ова најбоља књига о кредитном истраживању је златна књига о филозофији кредитне анализе. Штавише, ова књига је заснована на Мооди’с филозофији кредитног рејтинга. Можда неће деловати као замена за било коју модерну књигу о кредитној анализи, али помоћи ће вам да разумете основе и сјајно објашњава то. Једино што је ова књига написана давно. Ако Мооди размисли да књигу ажурира другим издањем, она ће постати вредан ресурс за кредитне аналитичаре широм света.

Најбоља храна за понети из ове најбоље књиге о кредитним истраживањима

  • Основи су кључеви ове књиге. Ово није књига која ће вам помоћи да било шта практично разумете. Али ако говорите о квалитативном разумевању, ова књига је сјајан извор.
  • Ова књига је за вас ако желите само да погледате основе и не занима вас много практична примена. Можете рећи, ако започињете овај посао, ова књига ће вам помоћи да рашчистите маглу у глави.
<>

# 7 - Корпоративна кредитна анализа: Управљање кредитним ризиком

(Серија управљања ризиком)

Бриан Цоиле

Ова најбоља књига о кредитном истраживању посебно је корисна ако тражите нешто о кредитним анализама везаним за управљање кредитним ризиком.

Приказ књиге

Ова књига није написана само за кредитне аналитичаре; ако сте менаџери ризика, менаџери фондова, инвестициони саветници или рачуновође, ова књига вам је веома битна. Најбољи део ове књиге је што објашњава концепт са одговарајућим нагласком на анализи студије случаја која ће вам помоћи да се повежете са практичним светом. Ово је књига која је посебно написана са фокусом на управљање кредитним ризиком. Такође нуди међународну перспективу у погледу кредитног ризика. Али постоји један недостатак - ова књига је написана пре 16 година и од тада су се многе ствари промениле у индустрији.

Најбољи за понети из ове најбоље књиге о кредитним истраживањима

Ево шта бисте добили од ове књиге -

  • Могли бисте да научите о успостављању укупних корпоративних циљева кредитне способности и примени система кредитне анализе.
  • Такође ћете научити како се користити спољним извођачима. У овом јединственом тому моћи ћете да се вратите на многе анализе студија случаја и узорке програма кредитне анализе.
<>

# 8 - Анализа кредитних обвезница: оквир и студије случаја

Франк Ј. Фабоззи

Ова књига је узета као водич за кредитне аналитичаре. Погледајмо преглед и најбоље понети да бисмо укратко разумели шта ова књига нуди.

Приказ књиге

На тржишту постоје две врсте књига о кредитној анализи. Једна врста књига су оне које ће говорити о одређеном аспекту кредитне анализе и продубити је. А друга врста књига ће вам повећати ширину знања. Ова књига спада у књиге које ће повећати ваше знање о кредитној анализи. Ако тражите детаљну књигу, ово није једна. Свако поглавље у овој књизи се не допуњује и говори само о одређеној теми у одређеном поглављу. Подигните ову књигу ако желите да ревидирате и освежите старе концепте које сте већ савладали. Ово није књига која ће бити од велике користи за почетнике. Али помоћи ће професионалцу да прошири базу знања.

Најбоља храна за понети из ове најбоље књиге о кредитним истраживањима

  • Ова најбоља књига о кредитним истраживањима представља сажетак неких сјајних ствари о кредитној анализи састављених у једном тому.
  • Ова књига ће вам проширити знање и помоћи вам да стекнете нове перспективе о кредитној анализи.
  • Ова књига је извела низ студија случаја тако да можете повезати и освежити своје основне концепте и применити све оно што научите.
<>

# 9 - Кредитна анализа

аутор Виллиам Цхарлес Сцхлутер

Ова књига је комплетан водич за кредитну анализу.

Приказ књиге

Ова књига није стара, али је написана пре неколико година. Али ипак, и данас је релевантан за финансијску публику. Ова књига је прилично свеобухватна и има више од 450 страница. У кредитној анализи ћете пронаћи сваки основни концепт који требате знати. То може бити одличан водич онима који желе да своју базу знања изграде у кредитној анализи.

Најбоља храна за понети из ове књиге о најбољим кредитним истраживањима

  • Цене ове књиге су врло прихватљиве с обзиром на тему и број садржаних страница.
  • Ова књига може бити одличан савезник кредитним аналитичарима током њихове каријере.
<>

# 10 - Напредна кредитна анализа

Аутор Кеитх Цхецклеи и Тимотхи Јури

Ова књига је за практичаре. Погледајмо преглед и најбоље понети.

Приказ књиге

Ова књига није за почетнике. Ако имате неколико година професионалног искуства, требали бисте узети ову књигу у руке. Као што и само име говори, у овој књизи наћи ћете напредне концепте и сложене примере. Прилично згодна и испуњена практичним примерима, ова књига ће вам помоћи да ментално скочите од просечног кредитног аналитичара до необичног. Једино што је ова књига помало стара, написана 1996.

Најбоља храна за понети из ове књиге о најбољим кредитним истраживањима

  • Ова књига је посебно написана за напредне ученике. Дакле, специфичност публике помаже да се ова књига истакне.
  • Помоћи ће вам да луцидно разумете сложене концепте.
<>