Приватни капитал у Мексику | Списак најбољих фирми | Зараде | Послови

извор: фт.цом

Преглед

Ако погледате Мексико, видели бисте да се он углавном превиђа. Инвеститори из целог света ишли су на многа тржишта у развоју у земљама у развоју попут Индије и Кине; али Мексико остаје најненаглашеније тржиште приватних капитала на свету.

Као што видимо из горње слике, Мексико је забележио пораст броја приватног капитала и ризичног капитала за 46,5% у 2016. години, на укупно 129 са 88 у 2015. години.

Ако сте нови у Привате Екуити-у, погледајте ове чланке

  • Шта је приватни капитал?
  • Како ући у приватни капитал?
  • Водич за аналитичаре приватног капитала

Међутим, док је читав свет остао на ловорикама, приватни капитал у Мексику је изузетно порастао од 2000. Од 2000. године, огромних 14,9 милијарди америчких долара посвећено је инвестицијама у приватни капитал.

извор: баин.цом

извор: баин.цом

Још изненађујућа је чињеница да је Мексико заправо више порастао након економске кризе 2008. године, док су друге земље умањиле своје могућности да ухвате раст. Од 2008. године, годишња стопа прикупљања средстава у Мексику порасла је на 2,9 милијарди америчких долара, готово шест пута више него што је била раније.

А ако погледамо статистику 2012. године, видећемо да су се и активни партнери на тржишту удвостручили током ових година (од 2008. до 2012.). А ако упоредимо раст прикупљања средстава, сложен годишње, видели бисмо да је у Мексику прикупљање средстава за ПЕ порасло 56%, док је у Азији износио само 4%, ау остатку света само 2%.

Мало је разлога због којих је Мексико вишеструко порастао у последњих неколико година -

  • Економска и регулаторна основа: Повећање активности ПЕ није резултат употребе чаробног штапића. Не. Ради се о регулаторној промени из 2009. године која је дозволила домаћим фондовима да уложе до 20% своје имовине у ПЕ у Мексику. Од тада су пензиони фондови преузели одговорност и уложили око 4 милијарде америчких долара у нови капитал.
  • Мексико је постао атрактиван за спољне инвеститоре: Деведесетих година економско стање Мексика било је нестабилно. Али након тога мексичка економија је добила потребан подстицај у облику нижег јавног дуга, мање стопе инфлације (тј. Нешто мање од 4%) и постепеног раста БДП-а (око 3% -4% раста сваке године). Као резултат, мексичко тржиште је постало атрактивно тржиште за спољне инвеститоре.
  • Структурне предности: У наредних 15 година очекује се да ће мексичка радна снага порасти на 15 милиона. А тај стални раст радне снаге пружио је Мексику неколико структурних предности. Пре свега, радна снага је стручна и доступна је по повољним ценама. Друго, менаџери у мексичкој земљи имају неку врсту афинитета према Западу што им помаже да напредују далеко изнад својих колега у другим земљама.

Услуге које нуде приватне компаније у Мексику

У Мексику се ствари мало разликују од оних у другим земљама. Приватне власничке компаније у Мексику прате животни циклус и на тај начин нуде своје услуге.

  1. Растућа економија Мексика: Као што је већ поменуто у прегледу, у Мексику постоји огромно неискоришћено тржиште које инвеститори могу искористити. И велике, мале ЈП компаније у Мексику прискачу на растуће тржиште ПЕ у развоју инвестирајући у мала и средња предузећа.
  2. Атрактивне тржишне могућности: Дуж додатних миља нема гужве. Многе компаније нису спремне да улажу у Мексико, јер то није популарно одредиште међу ентузијастима приватног капитала. Али ствари се брзо мењају и Мексико је спреман да постане једна од врхунских земаља у инвестицијама у приватни капитал.
  3. Улагања у тржишне нише: Нису сви сектори мексичког тржишта ПЕ привлачни за инвеститоре. Али мало је тржишних ниша. На пример, средња и мала тржишта била су у фокусу приватног капитала у Мексику.
  4. Стварање вредности: Фокусирање на нишну компанију и стварање вредности крајњи је циљ свих приватних улагања у Мексику. Стога је ова четврта фаза животног циклуса ПЕ најважнија од свих.
  5. Унапред одређена стратегија изласка: На крају, ЈП компаније у Мексику знају где треба зауставити своје услуге. Обично прођу 3 до 7 година након чега се ЈП предузећа одлуче за једну од три излазне стратегије. Ове три излазне стратегије су често унапред одређене и прорачунате. То су иницијална јавна понуда (ИПО), секундарни откуп и трговина.

Хајде да сада откријемо фокус мексичких приватних капиталних компанија. Од сада су средња тржишта циљна тржишта за приватне капиталне компаније у Мексику. Без обзира на величину ПЕ предузећа, средње тржиште је постало најатрактивније тржиште за све ПЕ предузећа у Мексику.

Списак водећих компанија са приватним капиталом у Мексику

Према ЕМПЕА, овде су највиши менаџери фондова у Мексику на дан 31.12.2015. Ова средства су наменска за Мексико. Ова средства су рангирана према обиму прикупљеног капитала. Хајде да погледамо -

извор: емпеа.орг

Према Прекин-у, следећи су најважнији ЛП фондови у Мексику у марту 2016. године -

  • Претходно: Изнад Банамек, Изнад Цоппел, Изнад Инбурса, ХСБЦ Изнад, ИНГ Изнад, ИнверЦап Изнад, МетЛифе Изнад, ПенсионИСССТЕ и Профутуро ГНП Изнад.
  • Задужбине и фондације: Универзитет Северне Каролине у Цхапел Хиллу, Универзитет Тексас компаније за управљање инвестицијама, Јохн С. и Јамес Л. Книгхт Фоундатион, КЛ Фелицитас Фоундатион, Омидиар Нетворк, Роцкефеллер Фоундатион, Сорос Фунд фор Ецономиц Девелопмент (СЕДФ) и В.К. Келлогг Фоундатион.
  • ДФИ / Мултилатералне организације: Банцомект, Банобрас, Национал Финанциера (Нафинса), ЦДЦ Гроуп, Цорпорацион Андина Де Фоменто (ЦАФ), ДЕГ, Екпорт Девелопмент Цанада, Интер-Америцан Инвестмент Цорпоратион (ИИЦ), Интернатионал Финанце Цорпоратион (ИФЦ), Мултилатерал Инвестмент Фунд (МИФ), Холандска компанија за развојне финансије (ФМО) и Оверсеас Привате Инвестмент Цорпоратион (ОПИЦ).
  • Остало: 57 Старс, Систем пензионисања јавних запослених у Калифорнији, Цонацит, Фоцир, Фондо де Фондос, Микрофинансијски фонд Граи Гхост, Институто Национал дел Емпрендедор, Јапанска банка за међународну сарадњу (ЈБИЦ), ЈПМорган Цхасе, Лос Ангелес Фире, и Полицијски пензијски систем, Массацхусеттс Друштво за узајамно животно осигурање, Државни савет за инвестиције у Новом Мексику, Нортхгате Цапитал, Окабена Адвисорс, ПинеБридге Инвестментс, Промотора Социал Мекицо, Роцкефеллер анд Цо и Сарона Ассет Манагемент.

Такође, погледајте ову Врхунску фирму за приватни капитал на свету

Процес регрутације

О запошљавању у приватном капиталу у Мексику се не говори пуно. Али да бисте могли да обележите и уђете на тржиште приватног капитала, морате имати на уму следеће ствари -

  • Умрежавање: Морате имати на уму да је умрежавање кључна ствар ако желите да уђете у врхунску приватну компанију у Мексику. Зашто је умрежавање веома важно у Мексику? Јер тржиште се појављује и не бисте могли да сазнате о свим отварањима само обиласком Интернета. Да бисте знали о пракси и могућностима са пуним радним временом, морате бити проактивни и понашати се као да вам цела каријера зависи од тога; јер сигурно јесте.

    Након стицања дипломе, потребно је да се повежете са мрежом бивших студената и сазнате да ли је неко радио у приватном капиталу или не. Ако од алумни мреже не добијете разумне потенцијалне купце, размислите о томе да прегледате своје Линкедин контакте и проверите да ли можете да пронађете било какве потенцијалне купце или не. Можете их и лично ухватити и испричати своју причу о томе зашто желите да уђете у врхунску приватну компанију у Мексику.

  • Пракса: Следећа кључна ствар је обављање праксе. Непотребно је рећи да да бисте оставили печат потребно је да одрадите летњу праксу. Човек не би секао. Треба да идете најмање два до три. Кад год тражите стаж, морате тражити праксу са пуним радним временом. Постоје две врсте праксе које нуди привате екуити у Мексику.

    Непуно радно време је 20 сати недељно, а пуно радно време 40 сати недељно. Привремене праксе које можете обављати ако похађате студије, а заједно са тим желите и неко практично искуство. Али стална пракса ће вам помоћи да научите пословну тајну приватног капитала и на крају постанете стално запослен или се пријавите негде другде за посао са пуним радним временом. Без неколико пракси, тешко је ући у посао са приватним капиталом са пуним радним временом.

  • Процес интервјуа: Процес интервјуа сличан је америчком. Како менаџери у приватним власничким фирмама у Мексику често имају културни афинитет запада. Као резултат, поступак интервјуа одвија се на сличан начин. Прво треба да прођете кроз поступак пријаве. Ако се уђете у ужи избор, водили бисте 2-3 рунде интервјуа лицем у лице, где бисте били на жару да бисте сазнали да ли имате шта је потребно за успех. Обично траже потенцијалне запослене у аналитичким вештинама и вредним компонентама. Последњи круг био би са представницима медицине и једним или два представника људских ресурса који ће вам поставити неколико техничких и одговарајућих питања да бисте коначно затворили позицију. Увек се припремите за анализу случаја и презентацију хипотетичке анализе модела. Јер су то пречесто у интервјуима за приватни капитал у Мексику.
  • Језик: Језик неће бити проблем јер већина менаџера приватног капитала зна енглески. Али познавање шпанског било би сигурно додатна предност.

Култура

Породична предузећа у Мексику преузимају велики део посла на тржишту ПЕ. Као резултат, мексичка култура приватног капитала се мало разликује од културе САД-а и Велике Британије.

У Мексику просечни запослени у приватном капиталу раде 60-70 сати недељно, а понекад и више. Тимови су мањи и главни фокус је на средњим и малим предузећима. Као резултат, цене се викенди и имали бисте здраву равнотежу између пословног и приватног живота.

Међутим, Мексико је у порасту, притисак клијената често приморава запослене у приватном власништву да раде викендом и да продужавају радно време током недеље.

Мексичка култура подстиче друштвена окупљања, догађаје, а људи се често друже, умрежавају и покушавају да створе нове изворе предузећа.

Плате приватног капитала у Мексику

Ако тражите сјајну будућност, Привате екуити у Мексику би то могао да вам пружи. Њено тржиште приватних акција цвета и у годинама које долазе биће више могућности у Мексику него у Њујорку.

Међутим, истина је да Мексико није превише атрактиван у погледу надокнаде. У почетку не бисте добро зарађивали. Дакле, будите спремни за то. Према Глассдоор-у, зарађиват ћете око 69.000 америчких долара годишње, што је готово 15.000 америчких долара мање од новог запосленог у приватном капиталу у Њујорку.

Ако радите у Лондону или Њујорку, нема смисла напустити посао и доћи у Мексико. Али ако сте из Мексика, можете започети посао у једној од врхунских мексичких приватних компанија и у блиској будућности се можете окренути Лондону / Њујорку. Иначе, такође можете остати на свом положају у Мексику неко време, јер ће тржиште приватних капитала у Мексику ускоро досећи највиши врх за неколико година.

Излазне могућности

Ако неко време радите у физичком васпитању у Мексику и изгледа да не растете много; ваша опција изласка може бити инвестиционо банкарство.

Инвестиционо банкарство у Мексику је прилично јако и постоји много глобалних банака које су отвориле своје канцеларије у Мексико Ситију. Како је то једно од најнеискоришћенијих тржишта у развоју у свету, инвестиционе банке су искористиле исто.

Можете неко време радити у приватном капиталу, а затим на крају кренути према инвестиционом банкарству. Можда ћете током пута морати да одрадите неколико пракси у инвестиционом банкарству.

Закључак

У Мексику постоји огроман потенцијал раста приватног капитала. Многе глобалне приватне компаније већ су отвориле своје уреде да би искористиле огромно тржиште. Све што треба да урадите је да се држите посла неколико година и могли бисте да доживите експоненцијални раст плате и величине послова које бисте склопили.