Инвестиционо банкарство у Њујорку | Плата | Шанса за каријеру

Преглед инвестиционог банкарства у Њујорку

Инвестиционо банкарство је део широких банкарских и финансијских активности повезаних са стварањем богатства за институције, појединце, владу или предузећа. Инвестициона банка нуди пуно услуга својим клијентима. Запошљавају професионалце са врхунских универзитета са ставом да успеју.

Функције инвестиционог банкарства у Њујорку могу се класификовати као следеће:

  • Јавне понуде дужничких и власничких хартија од вредности: Инвестиционе банке помажу компанијама да јавности понуде своје акције или дужничке хартије од вредности. Ово може бити или почетна јавна понуда или даље ИПО или такође помажу великом акционару да уновчи своју позицију у Компанији продајом акција јавности. Такође помажу у преузимању хартија од вредности помоћу којих ће их, ако не буду могли продати инвеститорима, купити од компаније издаваоца.
  • Приватни Пласман акција: Инвестиционе банке помажу компанијама да прикупе капитал приватним издавањем хартија од вредности појединцу / институцији или групи појединаца / институција. Такве приватно пласиране хартије од вредности не захтевају превише обелодањивања у поређењу са јавном понудом и често доносе већи принос инвеститорима.
  • Спајања и преузимања (М&А): М&А је главна активност већине инвестиционих банака где би помогле компанијама да склопе посао по фер цени. Инвестицијски банкари ће водити спајања и преузимања и наћи, олакшати, финансирати и преговарати о послу.
  • Структуриране финансије / секјуритизација: Инвестиционе банке помажу у процесу секјуритизације за разне вредносне папире као што су МБС, ЦДО, ЦДС итд. Помажу у проналажењу инвеститора за секјуритизоване производе.
  • Управљање ризиком: Инвестиционе банке помажу предузећима у управљању ризицима и пружају услуге хеџирања позиција у каматним своповима, девизама, опцијама, фјучерсима, робама итд.
  • Јавно трговање хартијама од вредности: Већина инвестиционих банака јавно тргује хартијама од вредности. Могу бити брокери, дилери, маркет мејкери. Инвестиционе банке не ограничавају своје могућности трговања акцијама и фиксним приходима, већ тргују и другим хартијама од вредности попут деривата, робе, секјуритизованих производа итд.
  • Инвестициона истраживања и Анализа: Инвестиционе банке пружају истраживање и анализу акција, дужничких производа или ИПО-а, М&А итд. Њихова истраживања могу варирати од корпоративне акције до детаљне анализе Компаније и њене цене акција.

Инвестиционе банке су у средишту финансија. Они су у било којем облику укључени у сваку финансијску трансакцију.

Процес регрутацијеу инвестиционом банкарству у Њујорку

Регрутовање од стране инвестиционих банака у Њујорку је две врсте - у кампусу и ван кампуса. Структура и поступци за ове две врсте се разликују. Регрутовање у кампусу је када компаније посете Б-школе и запосле кандидате. Структуриранији је и најбољи начин за запошљавање кандидата од стране инвестиционих банака.

Процес у кампусу

  • Први корак биће предаја биографије.
  • Инвестиционе банке у Њујорку ући ће у ужи избор потенцијалних кандидата и позвати на интервју.
  • Интервјуи за све кандидате биће заказани за дан који ће дати универзитетска комисија за пласман.
  • Обично ће један или тим од 2-3 инвестициона банкара интервјуисати кандидате и испећи их на разним техничким и софт вештинама.
  • Потенцијални кандидати се затим уђу у ужи избор за следећи круг.
  • Следећи круг под називом „Супердаи“ је завршни круг који може укључивати серију интервјуа са аналитичарима, сарадницима, потпредседником, доктором медицине или директором.

Процес ван кампуса

  • При запошљавању ван кампуса, кандидатима постаје тешко да добију позив за интервју.
  • Инвестиционе банке свакодневно добијају хиљаде биографија за отварање нових радних места. Стога је најбољи начин да се пријавите путем препоруке запослених.
  • Једном када се животопис уврсти у ужи избор, инвестиционе банке ће затражити прву рунду интервјуа који би могао бити лицем у лице, телефонски или путем видео конференција.
  • Даље, ако се кандидат уђе у ужи избор након првог круга, биће позван у завршни круг који ће бити сличан процесу „Супердаи“ регрутовања у кампусу. Кандидат ће обавити низ интервјуа са банкарима на сваком нивоу.
  • Процес запошљавања варира од компаније до компаније. Поменути процес је донекле сличан оном који се често примећује између инвестиционих банака у Њујорку.

Постоје неке особине које регрут инвестиционе банке гледа у кандидата. Иако су ГПА и сродни курсеви важни, али не помажу много у интервјуу. Они истичу животопис кандидата и помажу им да уђу у ужи избор за интервју за инвестиционо банкарство.

Анкетар је углавном инвестициони банкар са дугогодишњим искуством. Они траже људе са победничким ставом, заједно са знањем о финансијама. Анкетари оцењују кандидата на основу различитих вештина попут вођства, техничких вештина, мотивације да буде инвестициони банкар у Њујорку итд.

Култура њујоршких инвестиционих банака

Инвестициони банкари у Њујорку раде обично 80-100 сати недељно. Понекад треба да раде суботом и недељом. У већини случајева запослени раде само на шољи кафе и немају времена да поједу одговарајући оброк. Већину њиховог времена одузимају истраживања. Због тога је процес запошљавања инвестиционих банака напоран и они покушавају да пронађу праву особу за посао са правом мотивацијом.

Али лична мотивација није једини фактор који покреће запосленог. Запослени су мотивисани да преузимају велике ризике ради бољег учинка. То је зато што су њихови дугорочни и краткорочни циљеви мапирани на компензацију и бонусе. Такво усклађивање циљева учинило би их да преузму велике ризике за краткорочни профит.

Плате

Инвестиционо банкарство је једна од индустрија која најбоље плаћа на тржишту. Зараде варирају у зависности од вештина, знања и искуства.

Према једном од портала за каријеру, заиста.цом - просечна зарада инвестиционог банкара у Њујорку износи 116.578 УСД годишње, а креће се у распону од 24000 до 280000 УСД.

Глассдоор, заснован на анкети, извештава о просечној плати инвестиционих банкара у Њујорку од 97.145 америчких долара у распону између 81.000 и 114.000 америчких долара.

Извор - Глассдоор

Излазне могућности

Иако инвестиционо банкарство у Њујорку нуди добру компензацију, али услови рада су стресни због дугог радног времена, рокова и превише конкуренције међу вршњацима.

Тако већина људи ради 3-4 године и тражи излазну прилику. Инвестициони банкар има следеће могућности изласка:

  • Приватна имовина - Приватни капитал би захтевао истраживање и анализу компанија које не котирају на берзи, новооснованих предузећа у којима се може приватно инвестирати и зарадити добар принос за инвеститоре.
  • Хедге фондови - Хеџ фондови могу бити прилика за оне који су радили на трговинском пулту и знају стратегије трговања и ван њих. Међутим, улоге хедге фондова су стресније јер би вам огроман губитак одмах одузео посао.
  • Консалтинг и саветовање - Консалтинг и саветовање су велико тржиште и људи који раде у тој области су специјалисти за своје домене. Може се одабрати област његовог искуства и знања и саветовати велике корпорације о разним одлукама попут прикупљања средстава, спајања и преузимања, саветовања о ризику итд.
  • Финтецх - Инвестицијски банкар са солидном технолошком позадином може потражити фин-тецх компаније. Ове компаније се разликују од обичних банака, али пружају широк спектар банкарских услуга користећи технологију.
  • Лично трговање - Може се користити његово знање и искуство у трговању и започети лично трговање. Иако је ризично јер особа тргује властитим новцем без посла са пуним радним временом, али може бити корисно и у погледу задовољства и зараде.
  • Екуити Ресеарцх - Истраживање капитала намењено је људима који воле податке, извештавање, финансијско моделирање и желе да истражују залихе и саветују о одлукама о куповини / продаји. Такав посао је уносан јер има сличну накнаду, али мање радног времена и мање стреса.
  • Бутик банке - Особа, посебно старији професионалци у инвестиционом банкарству, могу потражити бутик банку која пружа добру равнотежу између пословног и приватног живота од инвестиционих банака са сличним активностима.

Закључак

Иако су инвестиционе банке уносне, али долазе са стресним, дугим радним временом и корпоративним културама које преузимају ризик. Није за свакога сваки пут да се напнете и договарају у кратким роковима. Људи треба да одмере предности и недостатке пре него што започну каријеру у инвестиционом банкарству.